Flaş Kat Sayı Uygulaması Kaldırıldı
-
yıllardır bizi mahkum ettiler 3 tane bölüme. 4 yıllık istiyorsan öğretmenliğe gidecek o kadar. Bu adaletsizlik olmuyor da düz liselere adaletsizlik oluyor. Zaten meslek liselerinde adam gibi akademik dersler verilmiyor, adamlar şimdiden korkmaya başladı :) Keşke imkanım olsa bir teknik lise mezunu olarak türkiye 1.liğine oynardım.. Kazanıp da meslek liselerini aşağılayan insanların yüzlerini kızartmak isterdim
-
Hain herifler, adı üstünde meslek lisesi mesleğe yönelik. Ama imamhatip hariç hiçbir meslek lisesi siklerinde değil amaç imamdan hukukçu,doktor,muhendis yani kadrolorunda eksik kalan boşlugu dolduracaklar.
-
iyide meslek lisesine giden bunu bile bile gitmedi mi zor geliyorsa haksızlıkolduğnu düşünüyorsanız gitmeseydiniz mesleğe üniokuyacağım diyorsan düze gitseydinmadem
-
şimdi doğmak varmış... neyse seneye tekrar sınava gireriz artık...
-
arkadaşım gittiğimiz zaman bilmiyordur, zaten gittiğim sene değişti.. kimse bize bu konuda bilgilendirmedi.. hatta hocalarmız bile cahildi, o derece..imam hatip falan anlamam ben. Bu katsayı bizi engelliyordu, eğer önümü açsalarda rahatlıkla mühendisliğe girebilirdim ben.. Avrupada meslek okulları %80 civarında, türkiyede tam tersi. Meslek lisesi öğrencilere işin pratiği veriliyor.. Ama mühendislik teori de olmalı diye düşünüyorum.
Şöyle düşünün, ben 4 yıl elektronik okudum ve elektronik mühendisliğine girdim.. Bir de normal liseli biri elektronik mühendisliğine girdi? Sizce kim daha başarılı olur? Eğer bizler hem teorik hem pratik kısmı bilirsek kimse durduramaz bu alanda bizleri.İşte o zaman türkiye belli alanlarda daha gelişmiş olarak çıkacaktır. Direnç diyot bilmeden sırf ismi için elektronik mühendisliğine giden adam benim kadar başarılı olabilir mi bu dalda?
-
arkdalar şimdi bu ortaöğretim başarı puanı falan noldu mesela benimki düşüktü bu yüzden bu sende düşük puan geldi avantajımıza bişey oldumu acaba?
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
düz liseli adamın elinde hiçbirşeyi yok sen hiç olmassa muhasebecilik falan yaparsın ya düz lisemezunu sadece üni şansı vardı şimdi siz çokkarlı oldunuz hemmesleğiniz var hemde itediğiniz üniye gireceksiniz düz liseler kalkar bence arada hiç bir fark olmassa ne anlamı var ki değilmi sizkat sayıyı bilebile liseye yazıldınız bizkat sayı sorununu bildiğimiz için düzliseye gitmiştik
-----------------------------sen muhasebeci olmayı kolaymı sanıyon :)= ona uğraştığın kadar doktor olursun :D
-
bırak ya.. böyle yönetimin ..!!
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------iyide meslek lisesine giden bunu bile bile gitmedi mi zor geliyorsa haksızlıkolduğnu düşünüyorsanız gitmeseydiniz mesleğe üniokuyacağım diyorsan düze gitseydinmadem
-----------------------------hoca bilmiyordum bilseydim gidermiydim 1998 demi ne gittim ben liseye kimse bişi bilmiyordu öğretmenler okula talep olsun diye yağlayıp balladılar
diplomanın aslını aldılar sonra uyandım istedik diplomayı vermediler mahkum ettiler
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------iyide meslek lisesine giden bunu bile bile gitmedi mi zor geliyorsa haksızlıkolduğnu düşünüyorsanız gitmeseydiniz mesleğe üniokuyacağım diyorsan düze gitseydinmadem
-----------------------------Lise seçimi kaç yaşında yapılıyor ? 14-15 şimdi bu yaşda ki bir çocuk geleceği hakkında nasıl sağlıklı düşünebilsin ? İlkokulların durumu malum,hiçbir psikolojik destek yahut yeteneğe göre yönlendirme yok.Ailede bilinçsiz olunca,aman yavrum git mesleğin olsun altın küpe gerdanlık bilezik olur koluna bacağına diyerek.Neyin ne olduğunu anlamayan sabi sübyanı hayatı kararması için gönderiyolar meslek lisesine.Kaldıki bırakın 14-15 yaşındaki çocuğu üniversitede okurken bu bölüm hayalimdeki bölüm/meslek değil diyerek ayrılan kazık kadar insanlar var.Yani hayatı boyunca onun yaşamını sürdümesi için gerekli olan meslek seçim yaşı 14-15 olamaz.İnsanların ömürleri hipotek altına alınamaz.Kalkar katsayı herkes er meydanına yapan geçer yapamayan oturur.Zaten sınav denilen şey de başlı başına bilen ile bilmiyeni ayırmaya yönelik değil mi ?
Not : Umarım karar uzun ömürlü olur,zırt pırt değişmez.İmam hatiplerin önünün açılması nasıl bir tehlike yaratıcak ? Kafasında gerici düşünce olan adam gider düz liseye öyle de girer böylede girer.