Flaş Kat Sayı Uygulaması Kaldırıldı
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
buradaki yazılarımın hepsini okursan anlayacaksın beni sorunun ne olduğunu mobilya dekarasyon bölümü okuyup lisede sonrada tıp okuyacağım demek çok salakça
-----------------------------hacı bi kere biz son 2 sene ders görmedık son senede staj vardı okul yüzü görmedık :)
bu haldemi meslek lısesınden tıpa hukuka gıdıcez :) bunlar bahane yapma Allah aşkına :)
4 sene boyunca her sabah uykudan uyandıqımda nasıl kufur ettıgımı ben bılırım okula.
hangı lıseye gıdıon dıye sorduklarında meslek lısesı cevabını alınca gecmıs olsun dıyenlerın
suratlarının ortasına oyle bır yumruk vurmak ısterdımkı bunu ancak ben bılırım.
4 senede piskoloji kalmadı son sene dershaneyi yarıda bıraktım yatay gecıs hakkımı kullandım
bizi anlayabilmeniz için meslek lisesi olmanız lazım sözun kısası..
-
Sanki düz liseye gidenlerin istasnasız hepsi o okulun kapısındna girdikleri idealleri ile tercih yapıyolar...Torna tesviye bölümü mezunu olan adamın beyin cerrahı olmak istemesi aptallıksa,düz liseye giren her öğrenciye ne olucaksın diye sorulmalı verilen cevap hipotek altına alınmalı,değiştirme imkanı tanınmamalı.Düz liseye giden adam bölümden bölüme cirit atıp at koşturuken o,onun hakkı olucak şimdi meslek liseli tıp istediğinde aptallık olucak.Hadi ya ne güzel dünya.Ortada 14 yaşlarında yeni yetme bir insan faktörü var.Ne zehirinden bahsediyorsunuz ki.Zeka ile akıl aynı denklemde mi ? Bugün aileler maalesef yine cahil yine cahil.Büyük oranı ilkokul orta okul mezunu.Bu insanlar evlatlarının psikolojik durumunu tahlil edicek durumda değil.İlkokullar da verilen piskolojik desteiğide çok iyi biliyoruz uzayda okumadık.İstanbulda dahi,kırık pencereli,öğretmensiz bir sınıfta 80-90 kişi okumaya çalışan insanların olduğu yerde hala verilen psikolojik destek imkanın yeterliği olduğunu düşünecek kadar birilerin hakkını görmezden gelme konusunda gözünüz dönmüş.Bırakın bu işleri.
Duymayan görmeyende sanki meslek liselerine gelin bu tıp diploması buyrun diyor.Adamlar görmedikleri derslerden sınav hakkı talep etmeleri bunun üzerine haklarını almaları kimseye batmasın afadersiniz.Çıkın yapın kazanın.Kimse kimseyi havadan buyur etmiyor.Bu haksızlığı şerefsizliğide hiçbir bahane meşru göremez.Çok ciddiyim o adamların psikolojik durumu berbattır.Arkadaşın da belirtiği gibi tok açın halinden anlamaz.Sen o adama hakkını verme,ama kendin at koştur.Sebep olarak sen tercihini yapmışsın bir kere pişkinliğini göster sonra o adamdan yarın çıkıp kolay yoldan para kazanmaya çalışmasını kötüle,katil olmasına tepki göster,yasalara insan haklarını saygılı birey oyunu oyna....Bu o insanın hakkıdır hakkını her yolla tahsil etmek ile mükellefdir.Artık er meydanı var yapan kazanır yapamayan siktir olur gider...
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Sanki düz liseye gidenlerin istasnasız hepsi o okulun kapısındna girdikleri idealleri ile tercih yapıyolar...Torna tesviye bölümü mezunu olan adamın beyin cerrahı olmak istemesi aptallıksa,düz liseye giren her öğrenciye ne olucaksın diye sorulmalı verilen cevap hipotek altına alınmalı,değiştirme imkanı tanınmamalı.Düz liseye giden adam bölümden bölüme cirit atıp at koşturuken o,onun hakkı olucak şimdi meslek liseli tıp istediğinde aptallık olucak.Hadi ya ne güzel dünya.Ortada 14 yaşlarında yeni yetme bir insan faktörü var.Ne zehirinden bahsediyorsunuz ki.Zeka ile akıl aynı denklemde mi ? Bugün aileler maalesef yine cahil yine cahil.Büyük oranı ilkokul orta okul mezunu.Bu insanlar evlatlarının psikolojik durumunu tahlil edicek durumda değil.İlkokullar da verilen piskolojik desteiğide çok iyi biliyoruz uzayda okumadık.İstanbulda dahi,kırık pencereli,öğretmensiz bir sınıfta 80-90 kişi okumaya çalışan insanların olduğu yerde hala verilen psikolojik destek imkanın yeterliği olduğunu düşünecek kadar birilerin hakkını görmezden gelme konusunda gözünüz dönmüş.Bırakın bu işleri.
Duymayan görmeyende sanki meslek liselerine gelin bu tıp diploması buyrun diyor.Adamlar görmedikleri derslerden sınav hakkı talep etmeleri bunun üzerine haklarını almaları kimseye batmasın afadersiniz.Çıkın yapın kazanın.Kimse kimseyi havadan buyur etmiyor.Bu haksızlığı şerefsizliğide hiçbir bahane meşru göremez.Çok ciddiyim o adamların psikolojik durumu berbattır.Arkadaşın da belirtiği gibi tok açın halinden anlamaz.Sen o adama hakkını verme,ama kendin at koştur.Sebep olarak sen tercihini yapmışsın bir kere pişkinliğini göster sonra o adamdan yarın çıkıp kolay yoldan para kazanmaya çalışmasını kötüle,katil olmasına tepki göster,yasalara insan haklarını saygılı birey oyunu oyna....Bu o insanın hakkıdır hakkını her yolla tahsil etmek ile mükellefdir.Artık er meydanı var yapan kazanır yapamayan siktir olur gider...
-----------------------------"BAAL" aynen dediğin gibi buyurun bakalım er meydanına, herkes şimdi eşit.
-
----------------------------- -
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------cerrah olmak isteyen biri niye meslek lisesine gider biri bana açıklayabilir mi :|
@buzul
normal lise mezunu arkadaşım meslek lisesi diploması alabiliyor
o nasıl oluyo?
-----------------------------@buzul
Koyu yazilan satirdaki olay nasıl oluyor bede merak ettim. :D Normal lise mezunu 2. olarak meslek lisesi diplomaı alabiliyor mu? :D
-
hala açıklayıcı cevap değil yanlışlıla yada cahilliğin kurbanı olarak istemediği liseye gidenlerin sayısı isteyerek gidenlerden her zaman azdır minimumdur
adamlar 2 yıllı sınavsız geçiş yaparken biz 2 yıllığa bile götümüzü yırtarak girerken o zaman eşitlik neredeydi peki soruyorum bu hak düz lisede var mıydı yoktu nerede kaldı kaldı eşitlik peki
dediğim açıklama yanlış kanun devereye girmesiyle hata en fazla 1 seney apılır 2 sene yapılır geri kalan 8 yıl çok rahat herkes herkes her şeyin bilincinde 2 yıllık yatay geçişin rahatlığiyla kaç bin kişimeslek lisesine girdi biliiyorsunuz sizde bunları bırakın Allah aşkına ben meslek liselinin mühendis olmasından yanayın bun herzaman savunurum çünkü adam kendini oyünde geliştirmiş o yönde kararını vermiş oradailerlemesi taraftarıyımve oyöndede kanun çıkmalı bunu tekrar tekrar diyorum ama madem kendini o yönde geliştirmeyecek düzliseye gidecek sıkacak götünü istediği bölüme oşekilgidecek rahatlığa bakın hem meslek lisesi hem ünide istediğin bölüm meslek liselerinin zaten aldığı eğitimle istediği bölüme giremeyeceklerini düşününler var o zaman sizin derdiniz ne zaten giremeyekseniz kendibölümünüzün mühendisi olmakiçinçabalayın inşallah kanun geridöner kaldırılırda ozamankimin nerelere siktiri olup gideceğini göreceğiz ;)bundan önceki 10 yıl gidenler gibi :)
-
böyle sktirik bir olay yok ya, o zaman herkez mesleğe gitsin öss'de istediğin yere girebilesin, kendi bölümüne zaten ek, hiçbirşey olmasanda birşeyler öğrenmişsin elinde bir işin var..
o zmana düz liseler niye var, he aqdumun yökü - sırf öss için düze giden ben dahil zilyon tane adam var, o zmaan normal lisenin, mesleğin anlamı nerde kaldı
-
okul puanı olayı kalkmadan adalet sağlanamaz
-
bambam66 bunu yazdı:
-----------------------------
okul puanı olayı kalkmadan adalet sağlanamaz
-----------------------------o zaman okulda başarı diye bişi kalmaz ki. okul 1.sine de puan yok sonuncusuna da. adam 4 yıl herkesten çok çalışmış 1. olmuş 2. olmuş vs. vs. diğeri 4 yıl yatmış
ikisine de puan yok. çok saçma bişey
-
katsayı olayına karşı çıkan arkadaşlar bide şöyle düşünsün mecburen iki yıllığa gidip örnek muhasebe okuosun dersler gerçekten çok ağır normal işletme fakültesinde okuyan adamın derslerini görüosun üstüne muhasebedekileri de görüosun o adam işletme fakültesinde 4 senede rahat rahat okuo öteki taraftaki de o dört senedeki dersleri 2 senede vermeye çalışıo ne kadar zor bişey olduğunu okuyan adam bilir.Bunlarla kalmıo dgs öss kadar zor olduğu için aöf e mecbur kalıosun.