Flaş Kat Sayı Uygulaması Kaldırıldı
-
Anayasa mahkemesinden döner , dönmek zorunda.Neden ? İmam Hatip Liselerinide kapsadığı için.Çünkü İmam Hatip Liseleri , Tevhidi Tedrisat meselesi.İmam Hatipler düz liselere ve meslek liselerine asla alternatif oluşturamazlar.İmam Hatip Liseleri adı üzerinde imam ve hatip gibi dini görevli yetiştirmekle sınırlıdır.Sen bunu tersine çevirip düz liselere alternatif gibi sunarsan Tevhidi Tedrisat'ı çiğnersin.Daha öncede çok defa katsayı kaldırıldı ancak hepsi Anayasa Mahkemesinden döndü ve dönerkende hep imam hatip liselerinin kapsamdan çıkarılması istendi.Doğru olanda budur zaten.
-
Aybey bunu yazdı:
-----------------------------
Anayasa mahkemesinden döner , dönmek zorunda.Neden ? İmam Hatip Liselerinide kapsadığı için.Çünkü İmam Hatip Liseleri , Tevhidi Tedrisat meselesi.İmam Hatipler düz liselere ve meslek liselerine asla alternatif oluşturamazlar.İmam Hatip Liseleri adı üzerinde imam ve hatip gibi dini görevli yetiştirmekle sınırlıdır.Sen bunu tersine çevirip düz liselere alternatif gibi sunarsan Tevhidi Tedrisat'ı çiğnersin.Daha öncede çok defa katsayı kaldırıldı ancak hepsi Anayasa Mahkemesinden döndü ve dönerkende hep imam hatip liselerinin kapsamdan çıkarılması istendi.Doğru olanda budur zaten.
99 dan önce tevhidi tedrisata aykırı mıydı ne oldu da sistemi değiştirdiler? akılları başlarına o zaman mı geldi? yıllarca bu şekilde devam etsin, sonra bi anda herşey değişiyor.. O kadar basit yani.. -
O kadar basit değil işte , İmam Hatip Liselerinin misyonu hep tartışılmıştır ana sorun burada.Sen doktor olacaksan imam hatipte ne işin var , mühendis olacaksan imam hatipte ne işin var.Dini eğitim miş ...Laik bir eğitim sistemi içerisinde devlet böyle birşeyi karşılamaz.İhl ler yüzünden yıllardır asıl mağdur durumda olan Meslek Lisesi öğrencileridir.İhl ile Meslek liselerini harmanlayarak sanki iki taraf mağdur portresi çiziliyor ama yıllarca mağdur olanlar sadece meslek lisesinde okuyan öğrenci arkadaşlardır.
-
Aybey bunu yazdı:
Sen doktor olacaksan imam hatipte ne işin var , mühendis olacaksan imam hatipte ne işin var.
işte anlatmak istediğim mevzu da budur benim bu yüzden bu kat sayı olayı yanlıştır. Farklı olarak ben sadece imam hatip değil diğer meslek liseleri içinde diyorum sen hukuk okuyacaksan doğalgaz bölümünde neişin var sen edebiyat okuyacaksan mobilya dekorasyon bölümünde ne işin var o yüzden bu katsayının olması gayet normal ve doğaldı
-
2 sene önce akılları nerdeydi topunun a.q
-
şimdi arkadaşlar imam hatip olarak bakmayalım duruma..
dışarıdan davulun sesi hoş geliyor sadece yorum yapıyorsunuz at gözlüklerini çıkarın.
şimdi soruyorum size
1ci örnek eli konrol kalemi tutmamış birinin elekrik mühendisi olması mı daha güzel daha doğru yoksa daha önce 4 yıl okumuş elektriği yemiş yutmuş birinin, işin pratiğini bilenin mi en kabaca örneği.
2cisi okadar mezun veren teknik eğitim fakülteleri,mesleki eğitim fakülteleri sözde öğrenmen teknik öğretmen oalrak mezun edilip ama öğretmen olamamalarının sebebi nedir acaba..fazla düşünmenize gerek yok..
yine bu haksızlık yüzünden tercih edilmeyen kapanan bir sürü meslek lisesi bölümleri ve bunun ülkeye zararı.
bunlar en kaba örnekleri daha buna benzer bir sürü örnek ama tabi dediğim gibi davuluın sesi uzaktan hoş geliyor..
ve şunu ekleyeyim ben teknik öğretmenim ve idda ediyorum bir sürü inşaat mühendisine taş çıkartırım ezer geçerim. ve keşke mühendis oalbilseydimde ülkeme daha faydalı oalbilseydim.
l
-
Meslek lisesinde elektronik okuyan bir öğrencinin önünü Elektronik Mühendisliği dahil diğer elektronik dallara kadar açılmalıdır.Aynı şekilde , tekstil okuyan bir meslek lisesi mezunu elektronik mühendisi olamamalı ama tekstil mühendisi olmalıdır.Gerekli düzenlemede bu yönde yapılmalıdır zaten.Şimdi yaptıkları meslek liselerini bahane ederek ihl lere yol vermekten başka birşey değildir.
-
o zaman kat sayı değil meslek liselerine okudukları bölümün 4 yıllık mühendisliğin yada benzer mühendilikliklerin veya üni alanlarının önünün açılması için değişiklik yapılmalıydı kat sayı bu alanda düzenlenseydi neden bu şekilde düzenlenmedi peki elbetteki meslek liseli kendi okuduğu bölümün mühendisi olmalıdır olması gerekende o dur zaten benim dediğim mantıklı değilmi?
-
SeRDaR bunu yazdı:
Aybey bunu yazdı:
Sen doktor olacaksan imam hatipte ne işin var , mühendis olacaksan imam hatipte ne işin var.
işte anlatmak istediğim mevzu da budur benim bu yüzden bu kat sayı olayı yanlıştır. Farklı olarak ben sadece imam hatip değil diğer meslek liseleri içinde diyorum sen hukuk okuyacaksan doğalgaz bölümünde neişin var sen edebiyat okuyacaksan mobilya dekorasyon bölümünde ne işin var o yüzden bu katsayının olması gayet normal ve doğaldı
-----------------------------bakın tekrar yazıyorum öğretmenler teşvik etti üniden bahseden olmadı kayıt yaptırıncada aslı öğrenince diplomayı vermediler zorunlu kıldılar okulu
bakın ben 98de başladım liseye kat sayı uygulaması ya yeni çıktıydı yada ben okurken hatırlamıyorum orta okuldan çıkmışsın itc okudum itcaret meslek deyince insana başka şey geliyo
burda pişman olanların hepsi bilmeden giden kişiler ben hukuk okumak isterdim ömür boyu sevmediğim sevmeyeceğim şeye mahkum oldum dersler hep kötü geldi hala midem bulanıyo muhasebe deyince sevmiyorum sevmiyorum ben lise 1 de fark ediyorum ama düz lisede öyle değil
başlıyorsun sonra t-m fen felan seçiyorsun idraak ediyorsun ilgin nereye diye benim ilgim bilgisayar ve teknolojiye idi lisede anladım boş derslerde bilgisayar kitapları okurdum binlerce sayfa tekrar tekrar harçlıklarımı pc net e harcardım şurda bilgisayar bölümü okuyan okadar kişi görüyorum imreniyorum ki hoca hayatım maf oldu resmen bizim okul 1. si tr de o dönem ilk 100 içine girdi düşünsenize normal lise olsa her üniye girebilir muhasebe okuyanlar bilir 4 yıllık sadece tek bölümtek okul vardır ankara gazi muhasebe öğretmenliği mecbur onu yazdı Bunun kaybını düşünün gideceği okulun kaybını ve böyle zeki bir öğrenciyi dandik bir yere gönderen devletin kaybını? kız resmen süper zekaydı
biliyorum uzaktan belki kendinize göre haklısınızdır ama bunu yaşayan çekenlere sormak lazım hocalar çok çektik imam hatip felan umrumda değil bugün benim için büyük gündür ben çektim başkaları çekmesin sonuna kadarda destekliyorum
-
aynı şeyi yazmışız vallahi okumadan yazdım benden önce göndermiş aybey :D