Flaş Kat Sayı Uygulaması Kaldırıldı
-
olan bize oldu;)
iyi bari gelecektekinler $ansli, resmi gazetede aciklandi mi peki?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------hep aynı kişiler yorum yazıp-tartışıp duruo ki hepinizde liseyi bitirmiş kişilersiniz şimdi bişi sorucam size ?
bu kat sayı nedir :D
ben muhasebe okuorm lise 4 geçicem bu sene stajdayım anlamadım hiç bişi qwqew :)
anladığım kadarıyla : artık hukuk,tıp okuyabilicez sanırsam ( ki kazanırsak )
ama yaptıkları tamamen lafda kalır ben 2 senedir matematik,biyoloji,kimya,fizik görmüyorum aklım beynim muhasebe olmuş.. nası yapayım ben öss de o soruları !
-----------------------------hoca alan kısıtlaması yok önceden alan dışı yapınca puanın kesiliyordu şimdi kalktı o iş işte
benim fizik ve kimyan çok iyidi sayısalcılara 5 basıyordum a.q mühendislik felan olurdu ama gittik muhasebe gördük şuraya mihasebe yazarken bile midem kalkıyo
üniversiteye geldim 9 çeşit muhasebe gördüm içim dışım muhasebe oldu + iş yok :) muhasebe işletme mezunu tonla
benden tavsiye başka yere git hoca çalış sık dershane felan yeni açılan bölümleri dene iyi iş yapıyo arz az olunca ücret artar talep artar :)=
-----------------------------bende stajdayımda şu an bile hatta faturaları görmekten bıktım... muhasebecilik zor iş harbiden ya :) stres , sıkıntı..
en iyisi ben bi dershane gideyim o zaman :) başka bölümleride kazanabilirim artık ihtimal var ama çooooook zor.. o dersleri görseydim adam soracak xx2 falan filan o ne dicem bi dershane şart.
en iyisi kendi işimi kurmak ticarete atılmam gerek.
-
meslek liselerinin çoğu sırf 2 yıllık geçişi var diye kendini kasmadı bile öğrencilerin %80 inin dershaneye gittiğini hepimiz biliyoruz onlar bu derskeridershanede de alıyorları şimdi kendilerini kassınlar bakalım ne olacak bence en büyük şerefsizlik asıl kendinden başkasını düşünmemekle olur aldım hakkı umrumda değil meselesidir yıllardan beri denildi siyasilerden de diyeler oldu meslek liselerine bu şekil yasa değilde sadece meslek liselerinin önünün kendi alanlarında açılması yönünde asıl bunlar kulak arkası edilerek imam hatiplilerin geleceği düşünülerek bu şekil bir düzeleme yapıldı kimssenin bir şeye itildiği yok samimiyetsiz fikirler görüyorum insanların bu kanun çıkması için verdiğiçabayla kanun çıktıktan sonrakiamaçları ortaya çıktı meslek liseleri mühendis olamıyor tantasını yaptılar durdular sonra kaltılar kanun elde edilince torna tesviyeciyim tıpda okumalıyım olayı çıktı :) komik gerçekten samimiyetsiz düşünceler bunlar hemde art niyetlidüşünceler vicdansızlıktırbu kadarıda ben 2 yüzlülükdiye buna derim başka bir şeye değil ben inanıyorum bir çok meslek liseli arkadaş kendi bölümlerinden mühendis olmak ilerlemek istiyorlar bunu istemeyip başka şey istyenler var haklı sebebpleri olanlar hariç (dj alper gibi ilk sene madurları hariç) diğerlerinin hepsi bana kalırsa art niyetli
-
peki şimdi biz meslek lisesiyiz ya ? 2 senelik geçiş hakkımız kalktı dimi?
kaç net yaparsak 2 seneliğe gideriz :P
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------cerrah olmak isteyen biri niye meslek lisesine gider biri bana açıklayabilir mi :|
@buzul
normal lise mezunu arkadaşım meslek lisesi diploması alabiliyor
o nasıl oluyo?
hocam tam prosedürünü bilmiyorum bulunduğum ilçede şuanda normal lise mezunu en az 10 arkadaşım meslek lisesinde eğitim görüyorlar bizim 3 yılda aldığımız diplomayı 1 yılda eğitim görerek alacaklar üstelik sadece meslek dersleri adam bana geldi soruyor hangi bölüme gideyim diye işe bak a.q çok ağrıma gitti araştırın biraz normal lise mezunu iseniz birde yedek meslek lisesi alın ama normal lise diplomanız ölüyor sanırım... -
SeRDaR bunu yazdı:
meslek liselerinin çoğu sırf 2 yıllık geçişi var diye kendini kasmadı bile öğrencilerin %80 inin dershaneye gittiğini hepimiz biliyoruz onlar bu derskeridershanede de alıyorları şimdi kendilerini kassınlar bakalım ne olacak bence en büyük şerefsizlik asıl kendinden başkasını düşünmemekle olur aldım hakkı umrumda değil meselesidir yıllardan beri denildi siyasilerden de diyeler oldu meslek liselerine bu şekil yasa değilde sadece meslek liselerinin önünün kendi alanlarında açılması yönünde asıl bunlar kulak arkası edilerek imam hatiplilerin geleceği düşünülerek bu şekil bir düzeleme yapıldı kimssenin bir şeye itildiği yok samimiyetsiz fikirler görüyorum insanların bu kanun çıkması için verdiğiçabayla kanun çıktıktan sonrakiamaçları ortaya çıktı meslek liseleri mühendis olamıyor tantasını yaptılar durdular sonra kaltılar kanun elde edilince torna tesviyeciyim tıpda okumalıyım olayı çıktı :) komik gerçekten samimiyetsiz düşünceler bunlar hemde art niyetlidüşünceler vicdansızlıktırbu kadarıda ben 2 yüzlülükdiye buna derim başka bir şeye değil ben inanıyorum bir çok meslek liseli arkadaş kendi bölümlerinden mühendis olmak ilerlemek istiyorlar bunu istemeyip başka şey istyenler var haklı sebebpleri olanlar hariç (dj alper gibi ilk sene madurları hariç) diğerlerinin hepsi bana kalırsa art niyetli
-----------------------------ben 4 sene kültür dersleri adına hiç bişi görmıyım son sene gittiğim dershane ile benden harıkalar yaratmam beklensın :)
sadece gülüyorum hacı :)
-
müfredat düzeltilsin ozaman meslek liseleride mtematik fen görebilsin bunun önüde açılsın ozaman buna bir şey demiyorum bu şekilde de düzenlemeyapılsın amameslek liseli kendialanında kalmalı o kendi alanında mühendis olmalı kendini geliştirmeli ben bunu diyorum çok rahat mühendisliği kazanmas ısağlanmalı müfredatta değişiklikler yaparak siz düz lise de tüm derslerin görüldüğünümü düşünüyorsunuz düz lisede sözel okuyan bir öğrenci lise 1 hariç bir sene matematik fen görmüyor bunu biliyormusunuz ve ondan da lisede matematik çözmesi bekleniyor çünkü sözel bölümlerin puanları sayısallardan çok çok yüksek oluyor katsayı olmasada böyle giriyor bize afedersin
-
benden pes, yazmaktan yoruldum vallaha :)
-
SeRDaR bunu yazdı:
hocam benim arkadaşımın ablası var meslek lisesi mezunu 600 küsürüncü olmuştu öss sınavında şimdi meslek lisesine gitmekle hata yaptı diye gide gide öğretmenliğe gitmesi doğrumu sence böyle beyinler bize öğretmenlikte lazım değil mühendislikte lazım mimarlıkta lazım doktorlukta lazım hukukta lazım yurt dışında meslek liselerinin üstünde önemle durulur bizde tam tersi çünkü meslek lisesi demek ülkenin sanayisi demektir sanayi çürükse ülkede çürür.sınava herkes giriyiro herkese eşit sorular soruluyor kim neyi hak ediyorsa o gitsin eğer diyorsan %80 i zaten dershaneye gidiyor diye o zaman senin için sorun yok nasılsa meslek liselerine mal gözü ile bakılıyorya.
diyorsunki meslek liselerinin %80 i dershaneye gidiyor evet olabilir gidiyor peki öss değilde meslek dersleri sorulsa normal liseler ne yapacak hocam onların %100 gider bu durumda ha bu bir bahanemidir değildir tabiki adam gibi çalıştıktan sonra imam hatipta olsan meslek liseside olsan farketmez farketmemelidirde.
Türkiyede ülkesinde bölümünden başka ders okuyamadığı için belkide bölümünü sevmediği için yurt dışına okumak için çok insan gönderiyoruz nerede bunda özgürlük eşitlik o zaman ? benim bir sürü arkadaşım var sırf meslek lisesi bölümü okumak istememsi için gidipte yurt dışında tıp okuyan arkadaşlarım var mezun olanlar var görev yapanlar var.
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------ben 4 sene kültür dersleri adına hiç bişi görmıyım son sene gittiğim dershane ile benden harıkalar yaratmam beklensın :)
sadece gülüyorum hacı :)
-----------------------------doğru diyorsun sorsunlar öss sınavında meslek derslerini bak o zaman meslek lisesi ile normal liselerin dereceleri nasl oluyor...
meslek liselerine uygulanan yöntem bundan önce kardeşim gidersen git 2 yıllığına gitmezsen siktim sene başka bölüme gitme diyorlardı katsayı kalktı şimdi çok güzel oldu isteyen istediği bölüme gitsin.
zatn bu katsayı yüzünden bir çok okuma hevesli yetenekli insan üniversiteden soğutuldu malesef.