Flaş Kat Sayı Uygulaması Kaldırıldı
-
Değişmeyecek birşey,Yine en iyi yerlere Fen ve Anadolular gidecek..Birkaç istisnaya yol açıldı,kaide yine bozulmaz.Fırsat eşitliği açısnda aldatıcı da olsa göze daha hoş gelecek artık..
-
@DJ_Alper
Kendi konumunda haklısın 98-99 eğitim öğretim yılı liseye girenler için bir afallama döneminde madur olabilirsiniz bunu şöyle düşün geçen senede tek sistem öss sistemini kaldırdılar ösys sistemini getirdiler yeni bir sistemdi ilk girenler de ne olduğunu anlamdan çift sistemli girdiler sınava ve bir çoğuda bocaladı ama ondan sonrakiler alıştılar duruma 98 de liseye girenler bocalasada 2009 a kadar 10 seneden fazla süredir öğrenci alındı bocalama dönemi geçildi ve durum netliğe kavuştu senin dediğin konu diğer arkadaşlarınkisinden farklı çünkü onların olayı meslek liselinin mühendis olamaması
Meslek liselerine mühendislik yolunun açılmasında sonana kadar varım ve gerçekten öyle olmalı ama bukattsayı kanunuyla değil sadece bu yönde çıkarılacak kanunla bu düzenleme yapılmalıdır ötekişekilde siyasi bir karardan öteye gitmiyor düzlisenin anlamı kalmıyor hee ml. mobilya dekorasyon okuyorum tıp fakültesine girmek istiyorum diyenler için birkanun çıkardılar :) -
Yav şu imam hatipleri bir kapatamadılar gitti :S Meslek lisesindeki elemanlarda ne biyoloji biliyo ne fizik ne matematik :S Katsayı kalktıysa bunun tek nedeni imam hatipleri ünivli yapmak yoksa başka bir nedeni yok :S
-
ya arkaşalar merak ettiğim bi soruda şu diyolar hangi alandan çıkarsan çık istediğin bölümü verebiliyon bu nasıl oluyo diyelimki fen çıkışlısın hukuğa gidebilicenmi bumu yani??
-
hell_fever09 bunu yazdı:
-----------------------------
ya arkaşalar merak ettiğim bi soruda şu diyolar hangi alandan çıkarsan çık istediğin bölümü verebiliyon bu nasıl oluyo diyelimki fen çıkışlısın hukuğa gidebilicenmi bumu yani??
-----------------------------evet öyleymiş. ama sayısalcı olupta hukuk a gitmek için edebiyat sınavınada girilecek.
çok fazla bişey değişmedi bence. sadece imam hatipleri üniversiteli yapmak için hazırlanmış bişey.
meslek lisesinde okuyan bi adamın hem meslek derslerini hem mat. fiz. kim. biy. bi arada götürmesi çok zor. yani iyi yerlere yerleşebilecek meslek liseli kişi fazla olmaz.
osym aobp etkisinin azaltılacağını söylüyordu. eskiden okul 1.si 100 aobp alıyodu 0,8 le çarpılıyodu 80 puan geliyodu. şimdi 500 aobp olacakmış. 0,15le çarpılıp
75 puan gelecekmiş. etkisi fazla kaldırılmamış. ben böle işin ta aq...
-
ben bu sene öss 'ye gircem ama acıkcası bişey bilmiyom öss hakkında..
meslek lisesinde okuyom full pc/web tasarım ve programlama ~ ağ gördük diyebilirim.
Fizik - kimya - biyoloji - geometri - ingilizce (bu sene) görmedik matematik haftada 2 saat gördük oda cart curt :|
okul basarısına gelince paso tesekkür alıyom. bu katsayı neydi niye kalktı bize yararmı guugle amcaya sordum hep aynı haber cıkıyo. :|
-
kerim bunu yazdı:
-----------------------------ben bu sene öss 'ye gircem ama acıkcası bişey bilmiyom öss hakkında..
meslek lisesinde okuyom full pc/web tasarım ve programlama ~ ağ gördük diyebilirim.
Fizik - kimya - biyoloji - geometri - ingilizce (bu sene) görmedik matematik haftada 2 saat gördük oda cart curt :|
okul basarısına gelince paso tesekkür alıyom. bu katsayı neydi niye kalktı bize yararmı guugle amcaya sordum hep aynı haber cıkıyo. :|
-----------------------------hacı açık ve net : 1 sene it gibi çalışmadıqın sürece alanınla ilgili 4 yıllık bı yere yerlesmen hayal.
bende aynı şeyden mezunum 2 yıllıkta surunuyoz :D
-
Arkadaşlar aramızda düz lise mezunu veya düz lise okuyan bazı müridler vardır diye biraz hafiften alıp konuya gireceğim.Şimdi şu LGS OKS SBS de başarılı olamayan öğrenciler yani anadolu liselerine giremeyen öğrencilerin 3 seçenekleri bulunuyor.
-Meslek lisesi
-İmam Hatip
-Düz lise
Meslek lisesine meslek öğrenmek için gidiyorlar iyi hoş.
Şimdi imam hatipe göndermenin 2 nedeni var.Ailenin tutumu veya yine ailenin çocuklarının kötü duruma düşmemelerini sağlamak.Şimdi senin diğer seçeneğin olan düz lisesine gönderirsen çocugunu mahalle baskısı dediğimiz şey gibi çocuk etkilenip kötü yola sapar.Bunu istemeyen veliler imam hatipe gönderirler.Yani şöyle uzaktan baktığında düz lisesiyle imam hatipin arasında bir fark yok.
Şimdi sen LGS'de düşük puan yapmışsın adam akıllı yere girememişsin,böyle bir kafa yapısına sahipsin sen gelip nasıl benim mühendisim nasıl benim doktorum nasıl benim öğretmenim olursun?Eğer mühendislik okuyacaksan İHL'de ne işin var baştan girmeyecektin.Düz liseye girip kasacaktın abi.Sonra FEN lisesindeki herifin aldığı puanla düz liseye giden adamın aldığı puan nasıl eşit olur (kat sayı)..Diyeceksiniz ki ne kadar açarsanız açın İHL den mühendis mi olur.FkB görmüyor kazanmak için ne kadar kasabilirki? Ama şöyle öss sonuçları açıklandığında hep bakıyoruz ki feto okullarından veya dershanelerinden.Soruları çalmak çok mu zor yasayı değiştiren adamlar için Allah aşkına....
Çok değil bundan 10 yıl sonra imam kılıklı doktorumuz öğretmenimiz olacak Ne mutlu bize .... :@
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------@DJ_Alper
Kendi konumunda haklısın 98-99 eğitim öğretim yılı liseye girenler için bir afallama döneminde madur olabilirsiniz bunu şöyle düşün geçen senede tek sistem öss sistemini kaldırdılar ösys sistemini getirdiler yeni bir sistemdi ilk girenler de ne olduğunu anlamdan çift sistemli girdiler sınava ve bir çoğuda bocaladı ama ondan sonrakiler alıştılar duruma 98 de liseye girenler bocalasada 2009 a kadar 10 seneden fazla süredir öğrenci alındı bocalama dönemi geçildi ve durum netliğe kavuştu senin dediğin konu diğer arkadaşlarınkisinden farklı çünkü onların olayı meslek liselinin mühendis olamaması
Meslek liselerine mühendislik yolunun açılmasında sonana kadar varım ve gerçekten öyle olmalı ama bukattsayı kanunuyla değil sadece bu yönde çıkarılacak kanunla bu düzenleme yapılmalıdır ötekişekilde siyasi bir karardan öteye gitmiyor düzlisenin anlamı kalmıyor hee ml. mobilya dekorasyon okuyorum tıp fakültesine girmek istiyorum diyenler için birkanun çıkardılar :)
Al işte mobilyacıdan nasıl beyin cerrahı olur abi ya...Nasıl bir sistemdir bu? -
35ygt45 bunu yazdı:
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------@DJ_Alper
Meslek liselerine mühendislik yolunun açılmasında sonana kadar varım ve gerçekten öyle olmalı ama bukattsayı kanunuyla değil sadece bu yönde çıkarılacak kanunla bu düzenleme yapılmalıdır ötekişekilde siyasi bir karardan öteye gitmiyor düzlisenin anlamı kalmıyor hee ml. mobilya dekorasyon okuyorum tıp fakültesine girmek istiyorum diyenler için birkanun çıkardılar :)
Al işte mobilyacıdan nasıl beyin cerrahı olur abi ya...Nasıl bir sistemdir bu?
-----------------------------mobilyacı birinin ilk 10000e girip tıp kazanıp tus ta başarılı olup beyin cerrahı olması o kadar kolay değil.
ne kadar katsayıyıda değiştirseler fen liseli adamla yarışa giremez meslek liseli. fen liseli yada anadolu anadolu öğretmen vs. vs. o dersi yıllarca görmüşken zorlandığı yerler oluyo. meslek liseli görmeden nasıl yapacak??