folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Gerçek Adalet Böyle Olmalı !



Gerçek Adalet Böyle Olmalı !

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2011
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Poet bunu yazdı

    Gerçek adaletten anladığın gerçekten bu mu?arabayla çarpıp bi adamı öldüreni arabayla öldürelim,tecavüz edeni zencilerle odaya kapatalım?O adam öyle bir suç işleyip zaten bi insanın tüm haklarını hiçe saymış.O suçlu da olsa hakları var.Vereceksin kaç yılsa girecek çekecek orda.Unutmamak lazım bahsettiğimiz kavram ''Adalet'' hani ülkemizde olmayan şey.Adalet,suçlu içinde var yani.Benim fikrime göre kısasa kısas hiç bir şekilde adalet içermez

    bi kaç mesaj önce yazdım.. hocam şimdi afedersin biri senin eşine, kız kardeşine ya da bir yakınına tecavüz etse ve 1-2 yıl sonra çıksa ne yapacaksın, oo cezasını buldu me dese? ya da bir çocuğun olduğunu düşün, magandanın biri vuruyor öldürüyor, adama veriyorlar 10 yıl, mahkemede iyi halden dolayı da indiriyorlar biraz (orası da ayrı bir salaklık, adam mahkemede uslu duruyor diye ceza mı iner), senin yüreğin bunu kaldırır mı ya da ana yüreği?

    kısas daki mantık şu, mesela beni biri kasti olarak öldürdü (islam da savaş harici ve kendini müdafa haricinde öldürme işi devletindir, kişi yapamaz), ben artık mefta oluyorum, meftayı mezarından kaldırıp sorsalar, seni öldürene ne ceza verelim? mefta ne der? o benim yaşam hakkımı elimden aldı, ben de onunkinin elinden alınmasını istiyorum demez mi?  20 yaşında bir genç, güzel geçirecek nice yılları varken biri onun tüm güzelliklerini alıyor, hatta anne-babasının tüm emeğini, sevgisini, gözü gibi baktığı birini hiç yere yok ediyor.. bunun cezası ne olmalı?

    araba çarpmaya gelince, eğer kasti olarak öldürdüysen evet cezan idamdır. değil ise farklı cezalar verilir. çünkü kasıt farklı bir şey.

    amerikada idam cezası var hem de elektrikli sandalyede.. kimse neden ses çıkarmıyor ona da islam daki idama laf ediyor.. tuhaflıklar ülkesi ya da dünyası..

     

    @panxer, hocam sana göre yozlaşmak bana göre süper güç olmak.. 24 milyon karelik bir alana sahip olmak, 500 yıldan fazla süre balkanlarda hakim olmak, yığınla "gavur" memleketini huzur içinde asimile etmeden yönetmek (bakınız: yunanistan, bulgaristan, hırvatistan, macarisan,ermenistan daha onlarcası.. hepsinin dili,dini şuyu buyu aynı bir de sömürgeci devletlerin girdiği ülkelere bak, dillerini de dinini de değiştirmişler..)

    türkiye yeniden süper güç, dünyada söz sahibi bir ülke konumunda olmak istiyorsa tek çözüm anahtarı bana göre islam'dır. siz islamı sadece bugünün arap coğrafyasına bakarak yorumluyorsunuz ben çok farklı düşünüyorum.. şuanki sistemi korumak, kutsamak adına eskiyi kötülemek bir nebze kabul edilebilir ama 90 yıldır hep kötüleniyor islam, müslümanlık.. sanki ataları onlar değilmiş gibi.. biri yazmıştı zulüm 1453 de başladı diye, yazdığı yer de istanbul da.. türklerde islam felsefesi olmasaydı orta asyada kalırdık bu topraklara gelmezdik bile..

     

    İşte hocam sıkıntımız orda ülkece.Adamlar salak saçma suçlardan neredeyse masum diyebileceğimiz adamlara 10 yıl veriyorlar.Tecavüz,cinayet gibi ağır suçlara 4-5 yıl veriyolar zaten o da 2 yıl yatıp çıkıyor.Ben buna karşıyım,cezalar adil ve doğru olmalı.Bunu sağladığımız zaman benim anlattığım gibi olmasında sıkıntı olacağını düşünmüyorum ben


    Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ern3st
    Ern3st's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek

    tecavüz sonrası doğan çocuğun doğmasından yana olan bir "ahlak" anlayışına sahip olan kitlenin, ahlaktan-adaletten bahsetmesi kadar iğrendirici başka bir şey dahi olamaz. Arthur C.Clark amcanın dediği gibi "İnsanlığın en büyük trajedisi, ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir."


    kahrolsun bağzı şeyler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    kısasa kısas en güzel ceza. şeriatın kestiği parmak acımaz/kanamaz derler, kısastan ötürüdür bu. biri iki değil on kere düşünür bir suç işleyeceği zaman; "yakalanırsam aynısını bana yaparlar" mantığıyla..

    Ve, dini yanlış yorumlayanları "şeriat" ile bağdaştırmayalım lütfen. Recm falan yoktur mesela.

    noname tarafından 08/Mar/14 02:25 tarihinde düzenlenmiştir

    ...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2013
    Erkek
    swordfish bunu yazdı

    çıkardı Çıkıncada muhtemelen kadını öldürürdü.

    Hani yok efendim şeriat böyle kötü şöyle kötü şeriat gelirse çükümüzü kesecekler diye yırtınan kişiler birazda bu açıdan baksın

     

     

    Siz şeriatı çocuk oyuncağımı zannediyorsunuz ? Şeyhiminde başında dediği gibi yaşantınızı cehennememi çevirmek istiyorsunuz bu ülkeye şeriat gelmesi imkansız 


    Sistemlerdeki güvenlik açıkları, onu üretenleri unutmamanız için üretenler tarafından bırakılan bir hatıradır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2013
    Erkek

    Biz Müslümanlar olarak, Adalet için Dünyaya Şeriat gelir İnşallah diyoruz. Çunkü Herşeyin en Doğrusunu, Hak olanı, Yaratılanlar için en iyi olanını Allah bilir. Tamamen hür iradesiyle kendini aciz duruma düşüren insan herşeyi bilemez. ve ayrıca Şeriat'ı Allahın Kelamını Hak bilmeyen Müslümanım deyipte Şeriat istemiyorum diyen, Allahın hükümlerini istemiyorum, inkar ediyorum yok sayıyorum demiş olur. (Tövbe-haşa)
    Müslüman kişi Ateistlerin söylemlerine, Bu konuda aykırı görüş bahis eden kişilere inkarcılara aldanmamalıdır. (Sözüm Müslümanlar içindir, inançsız arkadaşlar alınmasın)
    Kim ALLAH ın indirdiği ile hükmetmesse kafirlerin ta kendisidir. (MÂİDE - 44)

    ProBilisim tarafından 08/Mar/14 10:15 tarihinde düzenlenmiştir

    Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2008
    Erkek

    gayri müslimler kendi din hükümlerinden hukuk yapar kimsenin sesi çıkmaz din vecibelerini ulu orta her yerde yaparlar ses çıkmaz biz müslümanlar bir şey yapmaya kalktıkmı ortalık ayağa kalkar...... 700 yıl dünyaya hükmetmiş bir devlet şeriat kuralları yüzündenmi yıkıldı ?? yoksa şeriat düzenini bozmak isteyenler yüzündenmi... 

     

     

    bi şeyede körü körüne inanıp gitmeyin be kardeşim az okuyun araştırın ve o bilgileri beyninizde bi mantık çerçevesine oturtun. gavurlar utanmıyodur bizim müslümanlıkdan utandığımız kadar............


    her şeyin bir bedeli vardır ödenmiş yada ödenecek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    adam cinayetten hapse giriyo. birini öldürdüğünde en az 10-15 sene cezaevinde yatacağını bilerek öldürüyo. sonra cıkıp 1 ay sonra bidaha birini öldürüyo. bunun örneklerini çok kez görebiliriz. bazı durumlarda gelecek cezayı düşünmeyebiliyo insanlar. acaba bana naparlar diye umrunda olmaz. caydırıcılık önemli demişsin de düşünsene adam 20 yıl ceza yatacak. daha büyük caydırıcılık olur mu?

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    karanlık çağda avrupalıların cadı diye kanıt bile olmadan insanları asması kesmesi ne kadar mantıklı ise şeriat kanunları okadar mantıklıdır.

    Madem allahın verdiği can , bir karıncaya bile zarar vermemeniz gerekiyorsa bir insanın canını nasıl yakabilirsiniz ? 

    kiss.jpg%20%28500×363%29

    oteki-iran-iran-aynur-tattersall-seriat-1345549.jpg%20%281417×915%29

    parmakları kesilmeden önce

    04-272244.jpg%20%28300×230%29

    taşlayarak öldürme 

    Kirbac_cezasi.jpg%20%28620×431%29

    kırbaçlama.

     

    İçiniz hiç mi cız etmiyor ? Kuru yanında yaşta yanan hukukun akp tarafından sikildiği bir ülkeyiz. 

    Böyle şeyler Türkiyeye gelirse inşallah önce sizi bulur.

     

    PanxeR tarafından 08/Mar/14 15:01 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2007
    Erkek

    Verilmesi gereken ceza nedir bilmiyorum;ama hiçbir normal insan planlayıp bir insanın üzerine kezzap atmaz.Bakın,insanlar aşırı öfke sonucu insan öldürebiliyorlar;ama bunu gerçekleştirirken şöyle tasarlayayım böyle tasarlayayım deyip gerçekleştirmiyorlar.Plan yapıp adam öldürmek normal bir psikolojinin ötesinde olmak,anormal olmak demektir.Bu şahıs da bence anormal bir şahıs.Verilecek ceza idam da olsaydı ve bu şahıs kezzap atmanın sonucu idam edileceğini bilseydi bunu yine yapardı.Asıl mesele psikopatinin neden kaynaklandığını bilmek,psikopatiye engel olmaktır.Bu da nasıl yapılır,onu da bilmiyorum;ama bildiğim bir şey var ki,cezalar toplumun şiddet duygusunu tatmin etmek için değil,kaosu önlemek için verilmelidir.Ben ilgili şahıs acı çekince bundan tatmin olacaksam ve huzur bulacaksam değil,o şahıs ve o şahıs gibilerin bu suça bulaşmalarını engellemek için yasalar konulmalıdır.

    ataturkcu1 tarafından 08/Mar/14 16:26 tarihinde düzenlenmiştir

    Pragmatism&Realism
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2007
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    trampfd bunu yazdı

    "Gerçek Adalat Böyle Olmalı !" gibi başlıklarla "şeriatı" savunanların aslında içten içe inancının yasaklarını çiğnemekten duyduğu rahatsızlıkları bastırdığını, bu şekilde kendini tatmin edip dinsel orgazma ulaştığını biliyoruz, siz de bilin.

    Ben ne kadar ayyaş, çakal, hırsız, dolandırıcı, dedikoducu, ölmüşün arkasından söven cahil gördüysem hepsi şeriati savunuyordu ne hikmetse..

    Topluca dininizin ana vatanı olan Arabistana gidin, şeriatınıza kavuşun totonuz yiyorsa yavru kuşlar.

    türkler 1000 yıldır islam ile yönetiliyor hocam.. bir karşılaştır bakalım bu düzenle kaç yıldır yönetiliyor ki bu düzen de avrupa düzeni.. medeni kanunun neuchatel den (dün oradaydım), ceza kanunun italyadan bilmem ne kanunun nereden alınmış.. derme çatma bir kanunlarla yürütülüyor..

    sen bana bu lafı söylüyorsan ben de sana derim ki, senin asıl sistemin da avrupa da sen de oraya git.. bu milletin aslı da 1000 yıldır belli.. 

    Ne zaman gerçek kimliğini ortaya çıkaracaksın diye bekliyordum ki bugüne kısmetmiş :)


    Pragmatism&Realism
Toplam Hit: 15617 Toplam Mesaj: 130