Hayvanımı (Bıldırcın) Karga Kaptı
-
ya ne canisi ya kaç çeşit hatvan baktım hiç birini böyle sevmemiştim hayvanın kafesi vardı küçük hiç servmezdi oraya sokarsam eğer ertesi gün yanına gidince elimi gagalardı ben de açtım kafesini kimse kapatmıyordu hayvan free takılıyordu sesimi duyunca hemen ötmeye başlar karşılık verirdi kızımmm diye bağırırdım koşarak remen pati çeken araba gibi koşarak gelirdi iki kere hava boşluğuna düştü yoğurt kovasını sopaya bağlayıp aldım hayvanı yemi bitince bizim kapının önüne iner beklerdi kim çıksa bakardı masum masum hemen anlardık yukarı adım atınca merdivenleri zıplaya zıplaya çıkar yemiğinin önünde beklerdi poşetten alıp yem koymamı hayvan 1 sene boyunca en gazla 5 kere yumurtlamadı her gün yumurtladı bunun dışında :(((((
lan karga eğer sen yaptıysan sana kaydım olm eğer başka bişise yakalarsam ona da kaydım her türlü yani
-
resimlerini ekledim yorum bekliyorum siganfu
ardarda msj olmuş ya up olsun kusura bakmayın
-
benim aklıma şu geldi hergün binlerce hatta onbinlerce yada daha fazla kişi yumurta yiyor. düşünsene bütün tavuklar insanlara düşman olsa :) doğanın kanunu bu yapacak birşey yok. bulduğum hadisi yazıyorum
Neseî`nin rivayet ettiği bir diğer hadîste de şöyle denilmektedir:
"Bir kuş öldürüp de hakkını vermiyen kimse, kıyamet gününde ondan mes`ul olacaktır.
- Kuşun hakkı nedir ya Resûlâllah diye sordular. Buyurdu ki:
- Onu boğazlayıp yemesi ve sadece başını kesip atmamasıdır." Şu halde, yemek veya kendisinden faydalanmak niyeti olmadan sırf zevk için avlanmak İslâmda câiz görülmemiştir. (Mehmet Dikmen)
Kuş veya başka bir canlı, ne olursa olsun karnını doyurmak için avlanmalı. Kuşları havada vurupta şu kadar kuş vurdum sende vurda görelim kaç tane vurabileceğini vs. vs. gibi anlamsız uğraşlara girersek günah olur. Zevkimiz için hiç bir canlıyı öldürmemeliyiz.
-
karga hayvanı yemez. karnını doyurcaksada kursagını deşer. kafasını da deştigi görülmüştür. kendisi çok sayko bir hayvandır. dam üstünde bıldırcın, vur beynine kargayı.
-
Kafese falan koysaydın iyiydi ama bende üzüldüm. Benimde kekliğim vardı ufakken. Sonra bi ara ortadan kayboldu... Akşamına tavuk diye yedirdiler :D hayat bu
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------
Kanı yerde kalmasın burnuna yumruk at derim ben en siyasi ve etkili çözüm
-----------------------------Kargaya Yumruk Açılımı Yapalım.
Bence Fare Ölüsü Koy Üstünü Fare Zehri Koy
Onu Yerken Ölsün İbne Demek İsterdim Ama Acıdım Lan.
Edit:
Karga amına Çakmış OrtaLıgın ZehirLeyin İbneyi :D
-
bloodmage bunu yazdı:
-----------------------------Kafese falan koysaydın iyiydi ama bende üzüldüm. Benimde kekliğim vardı ufakken. Sonra bi ara ortadan kayboldu... Akşamına tavuk diye yedirdiler :D hayat bu
-----------------------------+hoca tavuk lezzetlimiydi bari:D
-
anlattıgna gore bıldırcının çok şirin olmalı :\ bana yıllar once başımdan geçen bir olayı hatırlatdı . geçmiş olsun . Allah sabır versin ahbab. zordur.
-
kötüyle kötü olma..
-
jayde bunu yazdı:
-----------------------------
bloodmage bunu yazdı:
-----------------------------Kafese falan koysaydın iyiydi ama bende üzüldüm. Benimde kekliğim vardı ufakken. Sonra bi ara ortadan kayboldu... Akşamına tavuk diye yedirdiler :D hayat bu
-----------------------------+hoca tavuk lezzetlimiydi bari:D
-----------------------------Emin ol tadından ziyade, olayı öğrendiğim andaki burukluk daha net.