İntihara Teşebbüs Ettinizmi
-
evet çocukken kendimi asmıştım ama annem kurtarmıştı.Şimdi bunu yapamamın tek sebebi o zaman ki kadar cesur olamamam.
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------
Eğer çoluk,çocuk eş varsa edemezsin.Onlara sahip olduğun an özgür değilsindir.çünkü o insanlara bakacağını kabul etmişsindir.sen hayatına son verip kurtulursun fakat onları yüz üstü bıraktığın için hem dehşet üzüntüye kapılacaklar hemde ömür boyu babasızlık,kocasızlığın semeresini çekecekler.hayat herkese güzel değildir.ne kadar çabalasanızda nafile.fakats enin durumun kaçıp gitmeye müsait değil.Kalıp mücadele etmek zorundasın.İlk iş olarakta senle ilgili bir yardım başlığı açmak istiyorum.İlla maddi anlamda değil.Manevi anlamda da olabilir.Tabii kızmazsan
-----------------------------Arkadaşım Teşekkür ederim, Sağolun Varolun, Hepinize Müjde Veriyorum... Bu gün Olumlu bir Gelişme Yaşadım, Yarına Aileme Neyse, Tamamdır yahu, Mücadeleye devam edeceğim Olacak gibi. Yarın İstanbula Geliyorum. Bulunduğum yerdeki Mürit Kardeşlerimle Kucaklaşabilirim Büyük ihtimal.
Yahu Dün O kadar Üstüme Geldiki Dünya Arkadaşlar Anlatamam, Yemin ederim, Bu Konuyu İki Gözü İki Çeşme Gibi Gözlerim Yaş akıtmıyor Ağlamasını Bilmiyorum Ama Kızarmış Ve Sulanmı Gözler le Takip ediyordum. Duygulu Bir İnsanım Neticede. Her kese İlgileri İçin Teşekkür ederim. Çocuklarıma Boynumu Bükük Kılmadığı için Yüce Rabbime Sonsuz Şükürler Olsun.
Arkadaşlar Tüm duygularımı Benimle Paylaştınız Sizinle Paylaştım. Beraber Üzüleceğiz Zaman Zaman Beraber Sevineceğiz. Ne Mutlu Tahribat Bilişim Müritleri Topluluğuna. Hepinizi Çok Seviyorum.
DipNot..= Triumph Kardeşim Son dediğin Olayı Duymamış olayım. Bana Yakışmaz. Çok Duygulandırdın ama Vesselam.
-
çok geç artık:)
-
Ya abi sana makul/mantıklı bi abimiz diye yorum yaptığım günü buldun şu konu için:|
-
shockman, belki durulmussundur biraz, belki gecicidir belki kalici ama gecmesi maksadiyla ben de bir iki sey yazayim , yazdiklarin hosuma gidiyor genelde ozellikle uslubun:
bildiim kadariyla bi aralar cafe isletiyordun, kanunlar kurallar vergiler ortam stres kisisel tercih gibi sebeplerden bu isi birakmis olabilirsin belli bir sureliine tutunacak dalin kalmamistir kendi icindeki mucadele ve bikmisligin ustune birde aile babasi, koca, abi, yegen gibi sosyal yukumlulukler ve hic bitmeyen ben sana demistim, sunu yapsaydin soyle olurdu bu olmazdi iste tarzi genelde buyuklerimizin daha da kederlenmeye sebep olan sacma bakis acilari ve telkinleri daha bunaltmis olabilir.bazen konusmak akil danismak maksadiyla yapilan yada yapilmaya baslanmak istenen mulakatlar alakasiz konusmalarla tek tarafli diyaloga donuyor olabilir, karsindaki senin istediklerini anlamaz ne demek istediini anlamaz kendinden ornek verir durur ki bu seni daha da sinir eder.
hareket etmek istersin, kacmak ucmak istersin, herseyi bir kenara birakip icinde ki asi cocuga uyup yeni baslangiclarin cazibesinin rengini merak eder herseyi siktiredebilmek ne guzel olur diye hayale dalarsin sonra gercekci gri renge geri doner bir sigara daha yakarsin. bazen icinde bulundugumuz kultur orf adet dedigimiz , icine alakasiz bircok sey sivanmis ( hersey demiyorum) normalde toplumun sosyal sagligini korumaya yonelik ve fertlerin mutluluunu saglamaya yoneli olusturulmus bu olaylar insani sikar bayiltir hareket edemez konuma kilitler.konustuun insanlarda bu siirlar icerisinde muhtarlik yapanlardir fayda etmez,onlar bildklerine siki sikiya tutunurlar halbuki bazen dusunursun yada dusunmen gerekir, ben simdi burda olmasam cok farkli biryerde olsam orda bu sinirlar olmasa baska sinirlar vardir belki ama bilddim bana ogretilen ve uymaya zorlandigim bu sinirlar beni mutlu ediyormu ben farkli biyerde olsam ayni kararlarimi veririm yoksa benim icimdekilerle bu disardakiler cok farkli ben icime sinmesede yapmak zorundayimdirmi dersin kendinin asil ne istediini ortaya cikarirsin ve uygularsan mutlu olursun, anlarsinki ortak seyler herzaman mutlu mesud etmez. her fikir her harekette oldugu gibi riske edilmis insanlar jenerasyonlar vardir, bu sinirlarin da oyyle sen istersin kurban olursun sen istersin ibrahim olursun.
bu sinirlar beynimizi de sinirlar, hareket kabiliyetimizi yaratici adimlarimizi sinirlar . sana tavsiyem acizane, mekan degistir, sehir degistir, akrabanin olmadigi biyere git, varsada o kalsin sen ol.harekette bereket vardir. ailenin destegini al gonulden, fazla degil birkac ay dayabilecek gucleri varsa sen git ayril o cografyadan git baska biyerde yeni bir baslangic yap surun sefaletin tadini cikar yalnizliginda dibe vurki yukselmeye basladigindan baz alabilecegin noktan olsun.irmak tersine akmaz tek yonu vardir, olursun, oldurursun yaparsin bikac ay sonra aileni de ceker cikarisirin yeni bir sayfaya yeni bir tarihle baslarsin altina da imzani atarsin.
-
beim çok b.ktan bi hayatım var 4 yıldır psikolojik tedavi görüyorum. ama 1 kere bile teşebbüs ettiğimi hatırlamıyorum :S ciddiyim. o yol yol olsaydı dünyada 1 tane adam olmazdı harelde herkes kriz anında gider intihar ederdi. hem bunu neden evli ler için düşünmüşsünüz bekarlar içinde aynı değilmi, hemen hemen aynı buirinde eş varsa çocuk öbüründe anne baba kardeş vs vs hayat siizn hayatınız kimse inkar etmez ama birileriyle bir şeyler paylaşıyorsanız bu demek oluyorrki onlarında sizde söz hakkı varıdır konuşarak orta yol bulunabilir.
hacı harbi sen bi psikologla filan görüşsene ?
-
MaviBere bunu yazdı:
-----------------------------shockman, belki durulmussundur biraz, belki gecicidir belki kalici ama gecmesi maksadiyla ben de bir iki sey yazayim , yazdiklarin hosuma gidiyor genelde ozellikle uslubun:
bildiim kadariyla bi aralar cafe isletiyordun, kanunlar kurallar vergiler ortam stres kisisel tercih gibi sebeplerden bu isi birakmis olabilirsin belli bir sureliine tutunacak dalin kalmamistir kendi icindeki mucadele ve bikmisligin ustune birde aile babasi, koca, abi, yegen gibi sosyal yukumlulukler ve hic bitmeyen ben sana demistim, sunu yapsaydin soyle olurdu bu olmazdi iste tarzi genelde buyuklerimizin daha da kederlenmeye sebep olan sacma bakis acilari ve telkinleri daha bunaltmis olabilir.bazen konusmak akil danismak maksadiyla yapilan yada yapilmaya baslanmak istenen mulakatlar alakasiz konusmalarla tek tarafli diyaloga donuyor olabilir, karsindaki senin istediklerini anlamaz ne demek istediini anlamaz kendinden ornek verir durur ki bu seni daha da sinir eder.
hareket etmek istersin, kacmak ucmak istersin, herseyi bir kenara birakip icinde ki asi cocuga uyup yeni baslangiclarin cazibesinin rengini merak eder herseyi siktiredebilmek ne guzel olur diye hayale dalarsin sonra gercekci gri renge geri doner bir sigara daha yakarsin. bazen icinde bulundugumuz kultur orf adet dedigimiz , icine alakasiz bircok sey sivanmis ( hersey demiyorum) normalde toplumun sosyal sagligini korumaya yonelik ve fertlerin mutluluunu saglamaya yoneli olusturulmus bu olaylar insani sikar bayiltir hareket edemez konuma kilitler.konustuun insanlarda bu siirlar icerisinde muhtarlik yapanlardir fayda etmez,onlar bildklerine siki sikiya tutunurlar halbuki bazen dusunursun yada dusunmen gerekir, ben simdi burda olmasam cok farkli biryerde olsam orda bu sinirlar olmasa baska sinirlar vardir belki ama bilddim bana ogretilen ve uymaya zorlandigim bu sinirlar beni mutlu ediyormu ben farkli biyerde olsam ayni kararlarimi veririm yoksa benim icimdekilerle bu disardakiler cok farkli ben icime sinmesede yapmak zorundayimdirmi dersin kendinin asil ne istediini ortaya cikarirsin ve uygularsan mutlu olursun, anlarsinki ortak seyler herzaman mutlu mesud etmez. her fikir her harekette oldugu gibi riske edilmis insanlar jenerasyonlar vardir, bu sinirlarin da oyyle sen istersin kurban olursun sen istersin ibrahim olursun.
bu sinirlar beynimizi de sinirlar, hareket kabiliyetimizi yaratici adimlarimizi sinirlar . sana tavsiyem acizane, mekan degistir, sehir degistir, akrabanin olmadigi biyere git, varsada o kalsin sen ol.harekette bereket vardir. ailenin destegini al gonulden, fazla degil birkac ay dayabilecek gucleri varsa sen git ayril o cografyadan git baska biyerde yeni bir baslangic yap surun sefaletin tadini cikar yalnizliginda dibe vurki yukselmeye basladigindan baz alabilecegin noktan olsun.irmak tersine akmaz tek yonu vardir, olursun, oldurursun yaparsin bikac ay sonra aileni de ceker cikarisirin yeni bir sayfaya yeni bir tarihle baslarsin altina da imzani atarsin.
Haklısın Geçici imiş.... Durum Daha Vahim şimdi. Dünden de Kötü....! Ben Bitmişim............. Bittim Ben.... -
FireX bunu yazdı:
aynen hocam.
Allah inancımdan dolayı yaşıyorum.
----------------------------- -
hacı niye öle diosun ki sen saten baştan kötü olmayı kabullenip kenara çekiliosun azıcık iyimser bak yahu! seni bulunduğun ortamdan uzaklaştırmak lazım 1 2 tatil matil yap iyi gelir ama yanlız değil yannda birileride olsun. ayrıca olumsuz düşüncene işe iyi yönünden bakarak yola çık bulunduğun durumdan eminim kurtulacaksındır. her zman bir çıkış noktası vardır!
-
shockman sana ne olduğunu bi baştan sona anlatırmısın . tüm konuyu baştan sona okudum.
genelde bu tür konuların hepsini okurum fakat yorum yapmam pek ama bu konu farklı. ne olduğunu anlat lütfen