folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İslam - Kadın - Zina

İslam - Kadın - Zina

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek

"Kadınlarınız, sizin için bir tarladır. O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendiniz için ileriye hazırlık yapın. Allah'tan korkun ve bilin ki siz mutlaka O'nun huzuruna varacaksınız. Ey Muhammed, müminleri müjdele!" (Bakara,223)

Bu ayette kadın bir tarla olarak mı tasfir edilmiştir, yoksa erkeklerin gözünde karşı cinsin tarla gibi görülmesi gerektiği mi ifade edilmektedir?""""

kadınlar çiçektir,sularsanız güzelleşir size karşı,deyince güzel de. kadınlar tarladır,işlerseniz güzelleşir size karşı deyince mi sorun oluyor?

""""Ey Muhammed! Sana kadınların ay başı halinden de soruyorlar. De ki: O bir eziyettir Onun için ay başı halinde oldukları zaman kadınlardan çekilin ve temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. İyice temizlendikleri zaman ise Allah'ın emrettiği yerden onlara varın, yaklaşın Şüphesiz ki Allah çok tövbe edenleri de sever, çok temizlenenleri de sever."(Bakara,:222).

Kadınlara adet günlerinde neden yaklaşmamamız gerekmektedir? Herhangi bir tehdit unsuruna mı dönüşürler?""""

aybaşı döneminde kadının organında kötü koku oluşumları falan olur.onu bırak zaten pis bir şey değil mi?şahsen ben bilsem aybaşında olduğunu,kızla sevişemem...hem kadınlar da istemezler bunu.ya da mazaret olarak sunarlar sevişmek istemedikleri zaman...:D

"""Bakara(*) Sûresinin 228 . Ayetinde
    Bosanmis kadinlar kendi kendilerine üç ay hali (hayiz veya temizlik müddeti) beklerler. Eger Allah?a ve ahiret gününe inaniyorlarsa, Allah?in kendi rahimlerinde yarattigini gizlemeleri onlara helal olmaz. Kocalari bu süre içinde barismak isterlerse, onlari geri almaga daha çok hak sahibidirler. Kadinlarin, yükümlülükleri kadar mesru haklari vardir. Yalniz erkeklerin kadinlar üzerinde bir derece farki vardir. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Erkeklerin kadınlar üzerinde söz sahibi olduğu belirtilen bu ayet acaba günümüz şartlarına ne kadar uygundur? Eğer islamiyet bütün zamanlara hitap eden bir dinse ideal kadın-erkek ilişkilerinde ağırlık erkek tarafına mı verilmelidir?"""""

bu zamanda olan her şey doğru mu ki ona göre sorguluyorsun bunu...erkeğin bir hükmetme durumu vardır arkadaşım.bir şeyleri belirleme.eşiyle ilişkilerini kontrol etme...ama zaten bana göre kadınlar fazla başıboş bırakılmamalıdır...yani eşitlik yanlısı değilim ben zaten...

"""Allah Resulu buyuruyor:
    "Kadınlara arkadan varmayınız."
    "Kadınlara arkadan yaklaşana lanet edilmiştir."
    "Allah'ın size emrettiği yerden kadınlara yanaşın."
    "

Anal bir ilişki din tarafından neden yasaklanmıştır? Sağlığa zararlı olduğu düşünülüyorsa insanlar koruma kullanarak bu zararlardan korunabilirler. Korumayla sağlanan ilişkiler böylece "lanetlenmekten" kurtulur mu?"""

e ona bakılırsa bu da kadın erkek eşitliğine aykırı.anal ilişkiden sadece erkek boşalabilir...hem korunabiliyorsun diye bok çukuruna girer misin sen? ben girmezdim :D o organın oluşumu, var oluşu dışarı atım için sadece:D

"""Allah'ın Resulü buyuruyor:

"Mahremi ile zina edeni öldürünüz..."
    "Mahremi ile zina eden kişi Cennet'e giremez."

Bir insana ölüm cezası vermek onun imana gelme ihtimalini de yoketme anlamına gelmez mi? Eğer öyleyse neden sapıklığında bir ruhsal bozukluk olduğu ifade edilememiştir? Kuran insan psikolojisini yeterince derinden inceleyememiş midir?""""

şu an kabul gören şeylerin doğruluğu sorgulanmıyor da bir kutsal kitaptaki bilgiler mi sorgulanabiliyuor yani? bir insan sapıksa onun sınavı da odur.illa sapıklık yapması gerekmez.bu duygusunu yenerse cennetlik olur bence...

"""Nûr(*) Sûresinin 2 . Ayetinde
    Zina eden kadin ve zina eden erkekten her birine yüzer degnek vurun. Allah?a ve ahiret gününe inaniyorsaniz, Allah?in dini(nin koymus oldugu hükmü uygulama) konusunda onlara aciyacaginiz tutmasin. Mü?minlerden bir topluluk da onlarin cezalandirilmasina sahit olsun""""

toplum düzeninin sağlanması lazım bence...doğaldır...

""""Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı aranızdan dört şahit getirin. Eğer şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye yahut Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde hapsedin." (Nisa Suresi:15.Ayet)"""

salsınlar da devam mı etsin işine:D şimdi de hapse atılmıyormu fuhuş yapanlar?

"""Mâide(*) Sûresinin 38 . Ayetinde
    Yaptiklarina bir karsilik ve Allah?tan caydirici bir müeyyide olmak üzere hirsiz erkek ile hirsiz kadinin ellerini kesin. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir."""

e al sana eşitlik işte.erkeğe de kadına da aynı ceza:D

bazı ayetlerin neden öyle yazıldığını bilemem ( masturbasyon ve yabancı kadının eline el sürmek vb...)
    tartışmaya açıktır tabi ama günümüzde olanlarla yargılamak doğru olmaz bunları.günümüzdeki her şeyin doğru olduğunu söyleyemeyiz çünkü...

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    nakamura2 bunu yazdı:
    -----------------------------

Bi defa ayet adı vermediklerini okudum da öyle gelişi güzel okudum muhattap olmam o yazılanlarla...

Nisa Suresi Ayet 15:

15 - Kadınlarınızdan zina edenlere karşı, içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar, şahitlik yaparlarsa, bu kadınları, ölüm alıp götürünceye kadar veya Allah onlara bir çıkış yolu açıncaya kadar evlerde hapsedin.

Diğer adetlerden çağa uygun olanı sormuşsun onu ne sen ne ben cevap veremeyiz uygulanmadığı için iyiliğini kötülüğünü tartışamayız ama bence orda yazıyorsa iyidir.Adet günü olayı hakkında bilgim yok hanım üyeler cevap verebilir belki yada bilgisi olanlar..

Cezalandırma hususunda amaçta toplumsaldır Allah zaten bağışlayıcıdır o afedder diyor ordaki husus dğer insanların bundan ders alması ve o zina yapan kişinin cezasını bir nebze de olması çekmesidir.Allah katında bir ceza değildir.Ceza hususunda Allah duruma göre davranılması ve bağışlayıcı olmayı emreder.

Yalnız ramazan boyunca yazmıycakmışsın:) malzeme bulmuşsunda araştırıp orda yazılanların doğru olduğunu gördükten sonra yaz lütfen burda kafa bulandırma.Nisa 15 yalnış 1 defa.Diğerleri rivayet.Okumadım Ayet yazanlarla ilgilendim tek

kusura bakma ayet numarası veya sure başlığı yanlış olabilir düzeltilir ama içerik doğrudur admin arkadaşlara söylerim düzeltirler orayı.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omer1984
    omer1984's avatar
    Erkek
    piromantarı yarın obürgün sinan 1 iftiraname ve veda yazar sen yine ortada kalırsın  gitme onun pesinden....

lisan-ı münasip....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek

işimize gelen hadisler iyi, yanlış olduğu kanaatine vardıklarımız kötü. ya  günümüzde bizlere ulaşan hadislerin hepsi zaten seçilip çıkartılmış. ayrıca ayetteki ufak farklar olması doğal. Allah kuranın başka dillere çevrileceğini biliyodu heralde. çeviri olacak tabi. çeviride anlam değişmediği takdirde bence sorun yok. önemli Allah'ın ne demek istediğini anlamak. Söyledikleride açık. Kadınları biz erkekler için sadece seks objesi olarak yaratmış görünüyor. Birde evde yemek ve temizlik yapan. Onların duyguları, zevkleri yok, olamaz zaten. kadın evde kapansın. bunların yanında zina evli olmadan yapılan seks bildiğim kadarıyla. zina yapanların cezası kuranda açık. o zaman bu devirde dünyadaki kadınların %80 inin eve hapsedip kırbaç delisi yapmak lazım. :)  (Dünyada kadınlar ve erkeklerin en çok zevk aldığı şey olan sekse kendisi dışında bu kadar sınır ancak aşırı kıskanç bir erkekte görülür.) 

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek

omer1984 bunu yazdı:
    piromantarı yarın obürgün sinan 1 iftiraname ve veda yazar sen yine ortada kalırsın  gitme onun pesinden....
    yazdıklarımı okumadığını düşünüyorum...

çünkü okusaydın onunla aynı görüşte olmadığımı görürdün...

tamam mı? okuyalım....:D

ayrıca sinan daha önce "iftiraname ve veda" yazmamıştı; "itirafname ve veda" yazmıştı:D

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

sinan allah sana hidayet versin saolasınki imanımızın kiymetini anlıyoruz koşulsuz inaniyoruz.Senin amacın nasıl olsa belli sen amacını açıkladığın zaman insanların gözünde sıfırlandın.Yalnış vr,ea doğru yazdığın ayetler ve rivayetlerle insanların kad,fasını karıştırmaya yind,ede çalışıyorsun.Onun haricinde bir insanın söz vermesi başjka bişiye benzemez.Tabiii birde şu var Senin ayetleri anlama kavrama bakış açında çok önemli sen illa şeytan gibi ne pislik çıkarabilirim dersen böyle git gide aşağı sürüklenirsin.

Kısacası sen anlamak istediğini anlıyorsun.Onun haricinde Allahın emirlerine kayıtsız şartsız uymak ve kabullenmeyede iman denir.

Allah cenneti cehennemi suçlu olanlara cezalarını vermek için yaratmıştır.Allah suçlulara cezalarının verilmesi gereğiyle ilgili ayet vermişse bunu tartışamayız,ha şu anda uyulanan birşeyler olsaydı tamam tartışalım.

Kadınlar adet günlerinde vucutlarndaki pislikleri atarlar onun için sakıncalıdır erkek ve kadın için.

Arkadan ilişki hem erkeğe hem kadına zarar verir bununla ilgili bilimsel dökümanları incele.

Erkekle kadın arasında kuşkusuz bir eşitsizlik vardır.kadınlar erkeklerle bir statüde değillerki Allah bize o narin çicekleri emanet etmiştir.

Bakara  223 ayetide bu şekilde diyanet meali

223.Kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. Ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın. Kendiniz için (geleceğe hazırlık olarak) güzel davranışlar takdim edin. Allah'a karşı gelmekten sakının ve her hâlde onun huzuruna varacağınızı bilin. (Ey Muhammed!) Mü'minler'i müjdele.

u ayetten kasıt sizin helalinizdir helal olduğu için belirlenen cizgilerde istenildiği gibi davranın.

bakara 228

228.

Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ay hali (hayız veya temizlik müddeti) beklerler. Eğer Allah'a ve ahiret gününe inanıyorlarsa, Allah'ın kendi rahimlerinde yarattığını gizlemeleri onlara helal olmaz. Kocaları bu süre içinde barışmak isterlerse, onları geri almağa daha çok hak sahibidirler. Kadınların, yükümlülükleri kadar meşru hakları vardır. Yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

koyu yazılan kısma dikkat et.Düünsene erkeklerle kadınların savaştığını ne şerefsizce şeyler olurdu benim dilim varmaz.Nasıl kadınlar erkeklerle bir olsun.Onlar Allahın bize emanetleridir.

daha başka e diyeyim hırsızlariçin ayet onada ben iman ettiğim için zaten kabulluyum kaldıki bende yakalasam o insani bende keserdim düşünsene ben emeğimi verip çalışıyorum işyerimde çalışmaktan ellerim kesiliyor iyleşiyor o admlar benim ahakkımı yiyor.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

mesaj atayım ki yarın salim kafayla okuyup sorduğun sorulara adam gibi mantıklı cevaplar vereyim

ayrıca ilk 2 soruna kısaca yanıtlar vereyim

""""Kadınlarınız, sizin için bir tarladır. O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendiniz için ileriye hazırlık yapın. Allah'tan korkun ve bilin ki siz mutlaka O'nun huzuruna varacaksınız. Ey Muhammed, müminleri müjdele!" (Bakara,223)

Bu ayette kadın bir tarla olarak mı tasfir edilmiştir, yoksa erkeklerin gözünde karşı cinsin tarla gibi görülmesi gerektiği mi ifade edilmektedir?"""

//////////
    ---kadını tarla olarak tasvirinde ki niyet (yada benim anlayabildiğim

tarlaya ne ekersen onu biçeceğindir ve nasıl tarlanın toprağını sürersen verimli olur ya o hesap kadına nasıl davranırsan o şekilde karşılık alacağından bahsetmekte

"rüzgar eken fırtına biçer hesabı"

/////////

"Ey Muhammed! Sana kadınların ay başı halinden de soruyorlar. De ki: O bir eziyettir Onun için ay başı halinde oldukları zaman kadınlardan çekilin ve temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. İyice temizlendikleri zaman ise Allah'ın emrettiği yerden onlara varın, yaklaşın Şüphesiz ki Allah çok tövbe edenleri de sever, çok temizlenenleri de sever."(Bakara,:222).

Kadınlara adet günlerinde neden yaklaşmamamız gerekmektedir? Herhangi bir tehdit unsuruna mı dönüşürler?

//////

bu ayet de bahsedilen kadının aybaşı halinin mevcut pisliğidir.

bilmediğini varsayarak kadının cinsel organından (en basit hali ile) pis ve kokulu bir kan gelmektedir.

zaten o esnada cinsel birleşme pek bi eziyetli olur (koku fln) zaten hangi aklı başında dişi aybaşında ilişkiye girer

temizlendikten sonra da götten değil de önden girin diyor dişiye (anlıyacağın dilde) "hak yolu bok yolu"hesabı

Bakara(*) Sûresinin 228 . e daha sonra değineceğim çünki daha uzun

Allah Resulu buyuruyor:
    "Kadınlara arkadan varmayınız."
    "Kadınlara arkadan yaklaşana lanet edilmiştir."
    "Allah'ın size emrettiği yerden kadınlara yanaşın."
    "

Anal bir ilişki din tarafından neden yasaklanmıştır? Sağlığa zararlı olduğu düşünülüyorsa insanlar koruma kullanarak bu zararlardan korunabilirler. Korumayla sağlanan ilişkiler böylece "lanetlenmekten" kurtulur mu?

////

anal ilişki livata dan dolayı yasaklanmıştır götçülük bildiğin

geri kalanına bu mesajı editleyerek devam etmeyi düşünüyorum

ayrıca buraya kanıtlı belgeli geldim dediğin şeyleri anlamak maksadı ile okumuş olsan zaten çoğunu tek başına yorumlayabilirsin

//*/*/*/*/

"Mahremi ile zina edeni öldürünüz..."
    "Mahremi ile zina eden kişi Cennet'e giremez."

Bir insana ölüm cezası vermek onun imana gelme ihtimalini de yoketme anlamına gelmez mi? Eğer öyleyse neden sapıklığında bir ruhsal bozukluk olduğu ifade edilememiştir? Kuran insan psikolojisini yeterince derinden inceleyememiş midir?

---

Demiş ki kimseyi zorla sikmeyin.cennet e giremezsin (ki zina aha işte)hatta ceza olarak ( ibret-i alem de olabilir) öldürün.

daha gerek varmı açıklayıp kıllatmaya?

yok

devam.

/*/*/*/*/*/

"Bir kişi zina ettiği zaman ondan iman çıkar, sanki bir gölge gibi başının üstünde durur. Zinadan ayrıldığı zaman ona geri döner."
    "Zina üzerinde devamlı israr eden kimse, puta tapan kişi gibidir."
    "Muhakkak ki yedi kat gökler ve yedi kat yerler zina eden yaşlıya lanet ederler. Şüphesiz zina edenlerin avret yerlerinin çirkin kokusu, cehennem halkını bile rahatsız eder.

-----

1. si için bişey diyemeyeceğim zina esnasında benim görebileceğim birşey değil

ama zina büyük günahlardan olduğuna göre olabilitesi var.

2. zina büyük günahlardandır.puta tapmak da öyle

3. 1. gayet açık. 2. Allah'ın haram kıldığı şeyin cezası olarak cehennemde olacaklardan haber etmekte.

anlayana

/*/*/*/*/

Nûr(*) Sûresinin 2 . Ayetinde
    Zina eden kadin ve zina eden erkekten her birine yüzer degnek vurun. Allah?a ve ahiret gününe inaniyorsaniz, Allah?in dini(nin koymus oldugu hükmü uygulama) konusunda onlara aciyacaginiz tutmasin. Mü?minlerden bir topluluk da onlarin cezalandirilmasina sahit olsun

-----

zina günahtır

sadece ahirette değil yeryüzünde de cezası varmış gördüğün gibi.

ama senin cevalarını gördükten sonra devam etmeme kararı aldım.

ayrıca eve cahiliye çağına yaklaşmaktayız.kıyamet alametleri de çoğalmakta

etc etc etc

sorduğun sorularda hiç bir mantık yok sadece islam ı kötü göstermek yada kendine taraftar toplamak amacı ile sorulduğu belli

ayrıca bazı hadislerin nereden geldikleri şüpheli.uydurma yada benzer birşey olma ihtimali olduğunu düşünüyorum.

verdiğin ayet leri de ipnelik aramadan okursan cevap olduğunu göreceksin. 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

Erkek kadın tabiki de eşit olamaz o ayetler gayet mantıklı....

hem bu eşit değildir lafını sadece erkek güçlüdür olarak görmemek lazım kadınlarda duygusal yönden erkeklerden üstündürler........

Zugzwang
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek
    zndmn bunu yazdı:

Erkek kadın tabiki de eşit olamaz o ayetler gayet mantıklı....

hem bu eşit değildir lafını sadece erkek güçlüdür olarak görmemek lazım kadınlarda duygusal yönden erkeklerden üstündürler........

doğru.  kadın da erkek de kendi işine bakacak. öyle yok "biz erkeklerin yaptığı her şeyi yaparız "falan diyen ve kendini feminist sananların hakkı iyi bir kötektir bence :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

ya işte bildiğimiz zchan boş konuşmalarda üzerine yoktur artık art niyetli olduğuna bende inamaya başladım.be hep doğruyu görmeni umut ettim bu güne kadr amma boşşşşşşşşş.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
Toplam Hit: 15015 Toplam Mesaj: 81