İslam - Kadın - Zina
-
Decameron beni de kastettin diye yazim dedim Dostum kimseye hiç bir Art niyetim yok Özgürlükten Yanayim hEr kez düşüncesini acabilir dogrudur..Dinci Felan diyilim yanliş anlaşilmasin Hatta Biramida içerim Kızlara Da yapişirim Ama Bana Ters gelio boyle konular ucsuz bucaksız cünkü...Kanıtı YOk O yüzden Tartişmakta yanlış Mantıkla hareket etmek lasim Arkadaşın soyledii baya bi soz yanlış cünkü yok kadınla req durumunda ilişkiye girmek SaCma diilmi Sence bu ? Kadın Hastayken ilişkiye girmeye zorlican vb. şeyler Mantıklı düşünemio tek tarafli düşünüo...Sende gelmiş Bizi Aşiri dincilikle sucluon Ne alakasi war Hem Ben Bir şeyin Anlamli olabilmesi İçin cift tarafli olmasi gerektine inanmişimdir olüm Le Yaşam.. Acıyla mutluluk Warlıkla yokluk..İnanmayanlarda tabi olmali ki inanmanin Bir anlami olsun..
-
:) kardeşim brakın bu atyakları sanki Zina doğrudur gunahtır günahıda yapmamak lazım desen YAPMAYACAN.....
-
Sadece ilk sayfayı okudum yazacaklarım yazılmışsa affola.
Lütfen okuyunuz.
Özel günlerde ilşki konusu
Çok kısa cevap, eğer özel gününde bir bayanın orasını görürsen anlarsın niye olamayacağını.
O halde yapan erkeği alnından öperim. Bilimsel bilmem nelerinden haberim yok.
Zina edene verilecek ceza konusu
Hadis ve ayetleri beraber vermişsin farklı şeyler anlatıyor. Bu çelişki normal çünkü o hadisler gerçek değil.
Nerden mi biliyorum? Peygamberimiz Kur'an'la çelişebilir mi? Hayır ama bazı uydurma hadisler vardır. %100 güvenilen hiçbi hadis olamaz.
1400 yıl önce söylenen sözü kimse eksiksiz aktaramaz. Ayrıca peygamberimiz Kur'an'la karışmasın diye kendi sözlerinin yazılmasına da izin vermemiştir.
Ki buna rağmen günümüzde nasıl olur da binlerce hadis dolaşır? Çok basit çoğu uydurmadır.
Esas alınması gereken Kur'an'dır. Uydurma hadisler İslâm'a mal edilemez.
Kadın - Erkek Eşitlik Konusu
Düzgün düşünen herkes kadın erkek eşitliği olmadığını algılar. Bu kadınların aşağılanması değildir.
Kadın ve erkek farklı yapıda yaratılmıştır hem fiziki hem manen. Yetenekleri farklıdır. Bir erkek anne gibi bakamaz çocuğuna... gibi.
Düzgün toplumda kadın ve erkek yerini bilir ona göre hareket eder. O zaman huzur gelir. Çalışan kadın da kadınlığını yaşar.
Kadının yerini bilmesi demek çalışmasın demek değildir.
-
bu adam müslümandı zamanında..Osho diye bi adamın yazılarını okudu ve imanı sarsıldı tüm hayat felsefesini o adama göre kurdu bana geldi emire gitti ona gitti suna gitti bize o adamın yazılarını okuttu buraya geldi o adamın yazılarını okudu kimsenin imanı sarsılmadı bu adam bi eziklik yaşadı neden bunlarda bu soruların cevaplarını bulamıyorlar dedi. neden imanları sarsılmıyor dedi şimdi onun ezikliğine bize saldırmaya calısıyor sinan bilki senin bu yazdıklarınla burdaki insanların imanları kuvvetleniyor sağlamlasıyor.Senin yaptığın insanlık değil tamtersi.. insanlara kötülük yapmak istiyorsun onların kafalarını karıstırmak istiosun bu hangi felsefeye uyar? Senin tüm sorduğun sorulara verecek cevap bilgim olduğu halde bundan sonra sorduğun hiçbir soruya cevap vermeyecem tüm müridlerede sölüyorum iplemeyin bu adamı.Bu adam bile değil artık gözümde sadece bi kötülük makinesi insanlara zarar vermek istiyor.
Bismillah..
"Sizin Dininiz Size,Benim dinim bana!" Kafirun/6.Ayet Uğrasmayın. -
Ya bırakın bu adamı sorduğu soruların hepsi provakatif. Ayrıca islamda zina edenlerin recmedilmez yani suriyede felan görürsunuz ya taşlanarak öldürülmez o bir yahudi inancıdır peygamber efendimiz zamanında 2 yahudi zina yapmışlar ondan sonra peygamber efendimizin karşısına gelmişler cezalarını cekmek için peygamber efendimiz de başka bir yahudiyi çağırıp sormuş sizde zina yapanları ne yaparsınız diye adam da recm ederiz demiş tamam demiş ve yahudi inancına göre onlar recmedilmiş. Kadın erkek eşitliği diye de ortalığı ateşe vermeyin islam kadına çok büyük değer verir kadın adet görür oruc tutmaz namaz kılmaz hepsinden izinlidir, din bunu düşünür ama bu konustugunuz adam gibi herifler saçma sorular sorar kasıtlı olarak, ben eziğim bunlar niye ezik değil diye.
-
Boşverin Beyler Ya Dedim Gİbi İnanmiyanlar olcakki inananlarin bir anlami olsun .. Yoksa Boş yAni Hayatta boş saten sıkıldım artık Einstein in dedigi gibi Bir önyargiyi yıkmak atomu parcalamaktan daha zordur....
-
Mahremi olanla zina edeni öldürünüz bu söz yalandır evli olupta zina edini recm ediniz yani taşa tutup öldürünüzdür oArkadan vuruş haramdır orası bok yolu ak yolu değil Mahremi ile zina eden kişi Cennet'e giremez. sözü yalandır uydurmadır Elle boşalmak uygun değildir ama lanetlenmiştir dediniz lanetlenmemiştir Ben bu kadar yorum yaptım belki daha yalnış yazdığın yazılarda olabilir Resuli ekrem kıvırtarak yürüyene dövme yaptırana çıplak gezene lanet etmiştir bu doğrudur. Büyük Kadın ilmihalinde eksiklik olabilir
sana tavsiyem her ilmihal doğru değildir araştır gerçek yalnış olmayan ilmihallere bakmandır mesela
ÖMER NASUHİ BİLMEN-BÜYÜK İSLAM İLMİHALİ Heyet başkanı Mehmet Talu
Ömer Nasuhi 1960 veya 1970 senesinde Diyanet başkanlığından istifa etti sebebi ise o dönemde dinde reform yapmak isteyenler oldu o muhteremde bozulmamış dinde reformmu olur dedi istifasını sundu ama bu kıymetli eseri günümüzde bulmak mümkün
-
Bertrand Russell - SORGULAYAN DENEMELER
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Bu arada zchan, msn vs yolu ile küfür ettiğini ve insanları tektek etkilemek tarzında tartışmalara girdiğini bi kac kişiden duydum, eğer tekrar olursa bu sefer sen yok olursun... Bilmem anlatabildimmi..
-----------------------------rene bunu yapa bileceğini sanmıyorum, çünkü sıçan bi tartışma oldumu benide çağırır (çağırmamışsa bişey diyemiycem) , ve bu tartışmaların logları bende mevcut.
z-chan ve benim gibilere küfür edenlere gelince, bizim burda sizi dinden çıkarma gibi amacımız yok, biz sadece tabu olarak görülen konuları sorgulayarak bildiklerimizi ve bulduklarımızı paylaşıyoruz, mantıklı gelirse inanın gelmezse inanmayın, bu kadar basit, aşagılamaya çalışmak boşuna aslında; Siz ne zaman yücelip yükseldinizde bizi aşağılamaya kalkıyorsunuz???
z-chan ın daha önce dediği gibi sorgulama olmazsa yobazlık türer,
ve son bir söz: Allah'a teslimiyet, inkâr ve sorgulama ile başlar...
-
(Yazım biraz uzun ilk kez böyle bir şey yazıyorum.Birazda kafanızdaki "Ateistler tü kakadır" görüşüne hitaben bir yazı oldu bu. z-chan keşke vermeseydi süreleri çünkü bi faydası olmayacaktır. Hatta aksine z-chana küfürler bile yagdıranlar var.)
başlığın açılmasından şu ana kadar konuşmasamda müslüman arkadaşlara hoş görüleri için teşekkür eder, lafımda ki haklılığımı ortaya koymama yardım ettikleri içinde alınlarından öperim.
bol hoş görülü günler yokmu z-chanın kellesini kesip allahuekber çekmek istiyen yada otele koyup yakmak isteyen?
tarihe bakınca; musevilik-hristiyanlık-islam; ortaya koydukları tek şey savaş ve yıkım. kitleler birbirlerine düşman, oysa ki hepsi aynı soydan yani insan.Konyada konyalı bir ailenin çocuğunu budist doğma ihtimali yoksa, Moskovada moskovalı bir ailenin çocuğunun katolik ihtimali yok yada Katolik bir aile de doğan çocuğun musevi olma ihtimali yok ve tabiki hepsi birbiri ile aynı orantıda. din doğumdan gelen değil size ailenizin ve sosyal çevrenizin yüklediği bir kimlik. bu sizin tercihinizde değil ne kadar öyle olduğunu söylesenizde
her din kendi içine kendi mezhebine hoş görülü
bakınız ırak ta şii sünni katliamlarına
bakınız maraş olayları
bakınız yezidilerin katledilmesi
bakınız katolik protestan savaşları
uzar gider din kendi içinde bile hoşgörüye sahip değil
Geçtim Z-chanın verdiği süreleri, din uguruna kadınların klitorisleri sünnet ediliyor ne diyeyim daha!!!bir yaratan varsa bile -ki yok- çoktan kullarını terkedip gitmiştir :D .
Biggest ve türevlerine; şimdi ateistlerle ilgili görüşünüzü temellendirmenizi istesem cortlucaksınız. Çünkü hayali konuşuyor kinle ve nefretle yazıyorsunuz. Oysa ben diyorum ki olurmu hiç 3 kulak dönde aynaya bak. Dön bir tarihe bak semavi dinlerin birbirinden ayrımsız nasıl bir yıkım getirdiğini gör geride bıraktıkları taştan tapınaklarla sürekli semiren bir ruhban takımı ve hala süre gelen kan gölleri
filistin
afganistan
ırak
daRFUR - sudan
en açık görebileceğiniz yerler dünyanın her yanında ayrımcılığı ve baskısı ile maddi manevi insan oğlunu katletmeye devam ediyor semavi dinler. tanıdığım ateistlerin çoğu avukat doktor mühendis falan fişmekan ama herhangi bir şey olmalarıda gerekmez hayatta bilgi ve kültürden nasibini almış kibar naif insanlar tanıdığım bütün hristiyan musevi ve müslümanlar için aynısını söyliyemem. ama genellemeler yanlıştır. dedim ya din seçilmiş değil dayatılmış bir bilgi ve veya kimliktir.
Din filistinde musevi kurşunları ile kolu kopan cocugun dramına bir çare değil. Yada ailesi şii ölüm tugayları tarafından gözleri önünde diri diri katledilen çocugun acısınıda hafifletmez.Tanrının adaletinde gördüğüm kadar paralar, silahlı savaşcılar var. En basit anarşist kuram bile orduları,savaşcıları mülkiyeti kaldırmaktan dem vurarak tanrının adaletinden bir adım öne geçmiş oluyor.
mitlerden etkilenmek için yaşım geçkin. Kaldı ki herşeyin bir nedeni olması, dinsel katliamları haklı göstermez. Eline tüfeğini roketini alıp haçlı seferine cıkan amerikalı kadar, Cihad ilan edip tır şöförlerinin kafasını kesen müslüman fanatiklerde dinin kirli yüzünün kurbanıdır.
dinin temiz yüzü ancak ve ancak kişinin kalbinde var olan erdemleri dine dayandırarak barındırdıgı kadardırDediğim gibi kadınlar sünnet bile ediliyor din uguruna; Birleşmiş Milletler (BM) istatistiklerine göre bugün dünyada sünnetli kadın ve kız sayısı 130 milyona ulaşmış durumda.Kadınlar milletin gözünde birer kuluçka yuvasından başka birşey değiller.
Einstein'ın dediği gibi ön yargıları kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. Bütün bunlar birleşince beni anlamıyacağınızı biliyorum ya olsun. Sesim boşlukta yankılanmıyacak onuda biliyorum :D