folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İslam Aleminin En Modern Camisi

İslam Aleminin En Modern Camisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Razorback
    Razorback's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı:
    -----------------------------

Razorback bunu yazdı:
    Okul yaptırın okul.Her mahallede en az 2 tane cami var.Yok ünlüler kalkıcakmış bilmemneymiş.Bunları yapana kadar anadoluda sanat değeri taşıyan eski camileri onarın.Ve allah rızası içün okul yaptırın.Mardinde insanlar birbirini tarıyor biz gene gereksiz işlerle uğraşıyoruz.İnsanları okut eğitki birbirlerini vurmasınlar şekerde yiyebilsinler.
    hacı benden cok yaşayacaksın tam söyleyeceklerimi kafamda tasarlıyordum ki sen hepsini söylemişsin! türkiyenin neresine giderseniz gidin cami! kaldı ki bizim tarihi eser camilerimiz eminimki bakımla bunlara taş cıkarır! ama ne hikmetse hep yenisi dikiliyor... bizim cami sayımız şuanda bize fazla bile! artık camiye deil okula ihtiyac var! şu camilerin türediği kadar okullar türemiş olsaydı ülke şuan çok farklı yerlerde olurdu! evimin arkasında bir cami var en kötü 100 kişinin üzerinde kapasitesi cemaati 30 kişi ama git arkasındaki ilköğretim okuluna sınıflar 60 kişi! sonrada gel eğitimden bahset!

bir arkadaş kilise acılsaydı sesiniz cıkarmıydı demişde kimsenin camiye laf ettiği yok! yapan yapmış bu saatten sonra yıkılacak değil ya! ama gerekli değildi bu maddi kaynak daha yararlı şekilde kullanılabilirdi! cami yararsız demiyorum ama gereğinden fazla var! bir kilise için bu kadar para harcanıp yapılsaydı emin ol ona da laf ederim! ama eğitim benim için başta gelir! önce eğitileceksin ki cahil olmayacaksın sonra dinini en iyi şekilde öğreneceksin ki safsatalara kanmayacaksın! kiliselerin sistemini islamda da getirebilseler mükemmel olurdu! sistemden kastım cami gibi türemelerinden bahsediyorum! devlet din işine karışmamalı! kilisede sistem şu şekilde işler! cemaat toplanır aralarında para toplar kendi gider arazi alır kendi gider yapıyı yaptırır kendi gider papazının maaşını karşılar! şimdi gelelim camiye! devlet gider arsayı verir. devlet gider yapıyı yaptırır devlet gider imamın maaşını karşılar! getir kilisedeki sistemi! hiç olmassa imamın maaşını cemaat karşılasın! hadi! bak bakalım türkiyede kaç tane cami kalıyor!!!

Hocam allah uzun ömür versin.Birde caminin mimarisinin yapmacıklığına deyinmek istiyorum.Rituelleri ibadetleri atmosferle beslerseniz yani sanatla daha doğal ve etkileyici olur diye düşünmekteyim.Makinalarla tasarım programlarıyla yapılmış bi ibadethane bana biraz garip geliyor.Anadolunun hangi köyüne giderseniz gidin en az 100 yıllık camiler var ve içler acısı halde.O güzelim çinileri taş oymaları,üstad işi oyma kapılar... Ama sözler kifayetsiz herşeyin değerini kaybettiği öyle bi dünyada yaşıyoruzki gün gelicek insan olduğumuzun bile farkında olmuycaz.Çok dini bütün mümin bi adam değilim.Saygı duyarım karışmam laf etmem edememde zaten böyle bi hakkım yok.Ama işin içine sembolleştirme gösteriş girerse dediklerim biraz olsun doğrulanacaktır.Koycaksanız sultanahmeti,ayasofyayı,süleymaniyeyi,ortaköydekini yada anadoludaki bildiğiniz camileri koyun bunların mimarisini güzelliklerini sanatını tartışalım.Arkadaş fabrika yaparsın modern yap alışveriş merkezi yaparsın yap okul yap böyle modern türkiyenin her yerine ama allahaşkıa cami yapma :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    illision
    illision's avatar
    Erkek
    Merak ediyorum madem çok sevap Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) neden böyle şatavatlı cami yaptırmadı?. Bunun yerine bi hastane dikilseydi yada garibanlar için aç insanlar için yardıma muhtaç insanlar için birşey yapılsaydıda bizde Allah razı olsun deseydik daha sevap olmazmıydı?.

birgün olmasada birgün mutlaka
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Her zaman ki gibi birileri yapılanlara sırf muhalefet etmek için yazı yazmış ,

Okul yapın , ne gerek var Cami ye diyenler merak edip Camiyi yaptıran Semiha Şakir Vakfını araştırdı mı ? Bu Vakıf daha önce eğitim ile ilgili yaptıklarını biraz olsun araştırsaydı buraya boş boş mesajlar yazmazdı.

http://www.semihasakir.org/index.php?lang_change=turkish

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=17313

Törende konuşan Semiha Şakir Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dina Şakir de vakfın sadece İstanbul’da değil, 50 yıldır Türkiye'nin birçok yerinde eğitim, sağlık ve sosyal hizmet alanında elinden gelen gayretleri gösterdiğini belirterek, “Semiha Şakir Vakfı’nın emel ve hayalleri, bu eserde yer almıştır” dedi.

Bu vakıf daha önce hem eğitim alanında hem de diğer alanlarda yardımlar yapmış , Semiha ve İbrahim Şakir anısına çocukları bu Camiyide yaptırmışlar. Bu kişilerin daha önce yaptıklarını bilmeden yapılan Cami için okul yapılsa daha iyiydi ,bırakın artık Cami yapmayı diye mesaj yazanların niyeti samimi olsa biraz araştırı ona göre , bilmeden eleştirmezlerdi. Biraz samimi olun , bu ülkede hayırseverler okul da yaptırıyorlar cami de. İlle daha çok okul yapılmasını istiyorsanız , elinizi taşın altına koyun Cami yapılması için uğraşan cami cemaati gibi siz de çalışın .İnternette laf edebiyatı yapmayın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ben oldukten sonra

ister altin kaplama cami den kaldirilsin ister yikik dokuk virane cami den kaldirilsin.

ben olunce bir avuc topraga gomecekler, 

sakip sabanci yi farkli bir topraga mi gomduler ?

mezarimin ustunde anit olsa ne farkeder bir tahta parcasi olsa ne farkeder ikisinde de adim dan baska ne yazacak

islamiyet gosteris dini oldu,

nerde bir hirka, bir lokma diyenler

nerde guccileri, pradalari giyip jiplerle avrupa tatiline cikanlar

ikiside musluman dimi ?

yanlis hatirlamiyorsam gosterisli cami ler yapmakta kiyamet alametlerinden di.

ya ben yanlis hatirliyorum veya boyle camiyi yapanlar hic Kuran okumamislar.

oyle bir celiski ki bu,

sunu sunu sunu yapmak kiyamet alametidir deniliyor ama bunlari yapanlar yine muslumanim diyenler 

karamizah bu :)

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kalyoncumotor
    kalyoncumotor's avatar
    Erkek
    YAPAN YAPTIRAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

BilimAdami bunu yazdı:
    Potansiyel_Virus bunu yazdı:

mimarsi iyi hosda cok lüzumsuz olmus bosa masraf isde ayrani yok icmeye atla gider...... boyle islere bayiliriz milletce

lütfen caminin yapılış amacını bilmede3n bu tür saçma yorumlar yapmayın. o cami istanbuldan kalkacak tüm önemli protokol cenazelerine sahiplik yapacak. tüm ünlü kişilikler askeri cenazeler burada yapılacxak bi nevi görsellik bakımından önem arzetmesi lazım. o yüzden bu kadar para harcandı bağlarbaşındaki ilahiyat camisinin yerini artık bu cami alıyor, hayırlısı.

sen diosunki ; sınıfa göre deişir. ?  Dine Bak Hey Yavrum :l

Merhabaaaaa
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

PyramiD bunu yazdı:

BilimAdami bunu yazdı:

mimarsi iyi hosda cok lüzumsuz olmus bosa masraf isde ayrani yok icmeye atla gider...... boyle islere bayiliriz milletce

lütfen caminin yapılış amacını bilmede3n bu tür saçma yorumlar yapmayın. o cami istanbuldan kalkacak tüm önemli protokol cenazelerine sahiplik yapacak. tüm ünlü kişilikler askeri cenazeler burada yapılacxak bi nevi görsellik bakımından önem arzetmesi lazım. o yüzden bu kadar para harcandı bağlarbaşındaki ilahiyat camisinin yerini artık bu cami alıyor, hayırlısı.

bide bu imamlık yapıyomış hey gidi hey imama bak :|

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BilimAdami
    BilimAdami's avatar
    Erkek

PyramiD bunu yazdı:

BilimAdami bunu yazdı:

hey allahım sizin din bilginiz bana dini öğretmeye yetmz emin olun. yok seviye hadi ordan seviyeden bahsedenmi var burada? mertebe diiyorum seviye ile emertebe farklı ünlü kişiler kendini bi bok sana kişiler daha lüüx şeyler ister ve bu camide ünlü bir kişi tarafından yaptırıldı doğal olarak kendi zevkklerini yansıtmak zorunda sonuçta diyanetin yaptırdığı bir camii değil. anlamıyorum bilmediğiniz konuda neden muhalefet olursunuzki =) yok okul yaptırın ahah sanki okullar yetmiyo istanbula. söylesenize istanbulda nerde okul yetmezliğinden can çekilen biryer var? yahu susun alah aşkına bişeyden bildiğiniz yok geliyozunuz kıyamet alameti yok bilmem ne susun be susun bilmediğiniz şeyde konuşmayın dalhamı geçiyoruz burda?  o ihtişamlı camilerin yapılış amacı sadece dini açıdan Allah'a ve onun elçisine verilen önemden kaynakalnıyor. nedense bu tür yorumlarımı kimse alıntı yapmıyo hem içinde seviye denen seviyesizlik mesajı geçerkenki yorumlarımı alıntı yapıyorsunuz nedendir bi açık falanmı arıyorsunuz anlamadım? ama bu zekayla bulamazsınız emin olun okul okul okul ;) okuluda yapıyolar emin ol  nese konuşacak şahıslar yok bi osmanlıda cami yapısını seviyesiniaraştırın öyle gelin. hayatınızda kaç ünlü kişinin cenazesine katıldınız siz konuşuyorsunuz? ben beylerbeyinde onlarca kişinin cenazesine katıldım ve çoğuda kendi yaptıkları pisliklerle dalga geçtiler yok pet su şişesinin buda ne işi var yok efendim bu ne biçim cemaat sırası... vb. mümkünse hayatınızda bir defa bile tadına bakmadığınız hiçbirşey hakkında yorum yapmayınız. o caminin imamı babam ben istemezmiyim caminin konusunu ben açayım burada konuşayıım? ama burada onu anlayacak insan sayısı az ama bilmeden yorum yapanlarda baya bi çok. umarım demek istediğimi bazı kesim anlamıştır hayırlı olsun. 

ben seni ölesiye sevmiştim, sen beni öldürüpte terkettin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BilimAdami
    BilimAdami's avatar
    Erkek

illision bunu yazdı:
    Merak ediyorum madem çok sevap Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) neden böyle şatavatlı cami yaptırmadı?. Bunun yerine bi hastane dikilseydi yada garibanlar için aç insanlar için yardıma muhtaç insanlar için birşey yapılsaydıda bizde Allah razı olsun deseydik daha sevap olmazmıydı?.

bana güzel caminin çok sevap olduğu bir adet yorum gösterirmisin? çekinem göster bekliyorum. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BilimAdami
    BilimAdami's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:

ben oldukten sonra

ister altin kaplama cami den kaldirilsin ister yikik dokuk virane cami den kaldirilsin.

ben olunce bir avuc topraga gomecekler, 

sakip sabanci yi farkli bir topraga mi gomduler ?

mezarimin ustunde anit olsa ne farkeder bir tahta parcasi olsa ne farkeder ikisinde de adim dan baska ne yazacak

islamiyet gosteris dini oldu,

nerde bir hirka, bir lokma diyenler

nerde guccileri, pradalari giyip jiplerle avrupa tatiline cikanlar

ikiside musluman dimi ?

yanlis hatirlamiyorsam gosterisli cami ler yapmakta kiyamet alametlerinden di.

ya ben yanlis hatirliyorum veya boyle camiyi yapanlar hic Kuran okumamislar.

oyle bir celiski ki bu,

sunu sunu sunu yapmak kiyamet alametidir deniliyor ama bunlari yapanlar yine muslumanim diyenler 

karamizah bu :)

under çelikki demişsin bak kabenin yapısına hacca gititğini sanmıyorum resimlerine bak demek istediğimi anlamanda bayaa bi yardımcı olacaktır sana. 

Toplam Hit: 16748 Toplam Mesaj: 80