İslam Aleminin En Modern Camisi
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------BilimAdami bunu yazdı:
-----------------------------
Potansiyel_Virus bunu yazdı:
-----------------------------mimarsi iyi hosda cok lüzumsuz olmus bosa masraf isde ayrani yok icmeye atla gider...... boyle islere bayiliriz milletce
lütfen caminin yapılış amacını bilmede3n bu tür saçma yorumlar yapmayın. o cami istanbuldan kalkacak tüm önemli protokol cenazelerine sahiplik yapacak. tüm ünlü kişilikler askeri cenazeler burada yapılacxak bi nevi görsellik bakımından önem arzetmesi lazım. o yüzden bu kadar para harcandı bağlarbaşındaki ilahiyat camisinin yerini artık bu cami alıyor, hayırlısı.
-----------------------------sen diosunki ; sınıfa göre deişir. ? Dine Bak Hey Yavrum :l
-----------------------------bide bu imamlık yapıyomış hey gidi hey imama bak :|
-----------------------------dini benden iyi bildiğini ispatla sonra gel arkamdan birde iammlık yapıyormuş de. yorumlaerımıda düzgün oku ben imamlık yapıyorum demedim.
-
ben begendim, gerçekten hoş bi yapı olmuş insana huzur veriyor
iyide benim anlamadıgım bu tür yapılar bizden sonraki kuşaklara miras kalmıyacakmı, bizlere miras bıraktıklarına bakıyorumda ecdadımız iyi çalışmış diyorum, bıdı bıdı yapmamışlar
bide eleştirenlere bakıyorum (ha bu arada toplumumuz içinde saygı görmeyen adam yerine bile konmayan ateistlere de sesleniyorum) arkanızda bişey bırakın, somut bişiler yapın da sizlere biz inanalım (((:
-
@bilimadami
hangimizin dini iyi bildiği ortada ölümün VIP veya Business classları olmaz protokol de olmaz ölüm ölümdür ölümün ayrımı olmaz.ölü insanların maddi veya manevi bazı özellikleri diğer insanlardan üstün görülmez.
-
@student
hacı sen önce bir yazılanları adam gibi oku biz okul yaptırmıyor sadece cami yaptırıyor demedik! sadece ülkede
yeterince cami var hatta fazlasıyla var! ayrıca sadece bu vakıf için değil genel anlamda konuştuk! eğitime daha
fazla önem verilmesi gerektiğinden bahsettik ama doğru düzgün yazdıklarımızı anlama tenezülüne girmediğin için
yanlış anlamışsın...@BilimAdami
Kimse senin burada din bilgini ölçmeye çalışmıyor emin ol ayrıca bin bilsende bir bilene danış bu kafayla gitme
derim... dini bilgi konusunda belki seninle yarışamam ama bir de şu şekilde düşün! cami = Allah'ın evi, Allah
katında tüm kullar eşit ise Allah'ın evi olarak gördüğümüz camide de herkes eşit! yani fani dünyada kazandığı
para şu bu hiçbir şekilde önemli değil herkes eşit! o eşşekler bunun farkında değil bu ayrı bir konu ama sen
bunun farkındaysan ayrım yapmayacaksın! sadece istanbulda okul yapılsın diyen biri oldu mu? git ülkenin doğusuna
bazı yerlerde okul yok! kimse demiyorki istanbulda okul yapılsın diye! ayrıca devlet okullarına git sınıflar 50-60
kişi ama evet doğru diyorsun kimse can çekişmiyor! farkında olmadığın birşeyse bir öğretmene 50-60 öğrenci düşüyor
ve düzgün bir eğitim verilemiyor! peki ben sana bir soru sorim ülkede cami yetmezliğinden can çekişen birini gördün
mü? yüksek bir binanın tepesine cık bak etrafına neredeyse adım başı cami... ünlüymüş! sokarım onun ününe... Allah'ın
evinde neden bahsediyorsunuz! Allah'a ve elçisine gerçekten önem vermek istiyorsan iyi bir kul ol ve git imanın
şartlarını yerine getir derim bence... cami dikeceğine muhtaçlara yardım et... gösteriş yapmaktan emin ol daha
çok hayra girer... ünlülerin yaygaralarından bahsetmişsin ünlü biri gidip minareden atlasa herkes arkasından
mı gidecek Allah aşkına yapma! madem din bilgine toz kondurmuyorsun bari bunları sen söyleme!@buruksu
hocam bakış acın bir derece doğru... evet bizden sonraki kuşaklara miras kalacak bu yapılar ama bizden sonra gelecek
kuşak olacak mı diye bir soru aklıma geliyor! cehalet sayesinde yarı bağımsız bir ülke haline geldik kendi
kültürümüzü tarihimizi bilmez duruma geldik bu gidişle bırakacağın yapı olsa da gelecek bir kuşak kalmayacak!
eğer gelecek kuşaklara bişeyler bırakmak istiyorsak şimdiki kuşağa yatırım yapmak lazım..."ha bu arada toplumumuz içinde saygı görmeyen adam yerine bile konmayan ateistlere..." şeklinde bir yazı yazmışsın
da dini inanç kişinin kendinden başka kimseyi ilgilendirmez hacı! Allah ile kul arasında olan bişeydir sana burada
en ufak yorum hakkı düşmez ;) eğer cami yapmak arkada bişeyler bırakmak anlamında görüyorsan bence git düşüncelerini tekrar bi gözden geçir... -
ne fark ederki ? yerin zeminin önemliliği
ama abdest matik koymamışlar
-
Kıyamet alametlerinden sadece 1 tanesi ;
Çok Şaaşalı,gösterişli camilerin yapılması..
-
hala anlamadan yapılan yorumlar kaç kere belirttim ölen kişiye saygıdan değil diye gelen misafirlerin iyi bir yerde ağırlanmasından bahsediyorum bunu anlasanız bitecek olay ama tek çıakrı bu anlamamkta iddialısınız. burada kimse ölen kişiye zengin diye saygılı olsun diye bunları demiyo bende demiyorum gelen misafirlerden bahsediorum bunu anlayan anlar anlamayanda bu şeyleri yaşamadan konuşmasın yok zengi takımı ne farkı var allahın evi değilmi... bla bla hayatınızda hiç ünlü kişilerin cenaze törenlerine gittinizmi? hayır e o zaman sus kardeşim sus! bilmediğin şeyde neden ısrarcı oluyorsun konuşma. şu varya cami gereksiz okul yapılsın diyenlerin çoğu iddialıyım cuma namazına bile gitmiyorlardır la bilmediğin şey hakkında ne konuşursunki sus yaw sus konuşma ! gbildiğin şeye yorum yap ne biçim bi yapıdırki bu anlamıyorum nasıl bi düşünce sistemi herkes muhalefet olmak için yorum atıyo kavga edecek yr arıyo. madem hoşunuzza gitmedi hayırlısı ama keşke de istediği belirt belirttikten sora ne dvam ediyorsun. hasbinalla...
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------@bilimadami
hangimizin dini iyi bildiği ortada ölümün VIP veya Business classları olmaz protokol de olmaz ölüm ölümdür ölümün ayrımı olmaz.ölü insanların maddi veya manevi bazı özellikleri diğer insanlardan üstün görülmez.
-----------------------------al işte :) hocam aynı tempoda devam ok? ben diyorum ankara seninki benden kara. kolay glsin.
-
Arkadaşlar bize okulda öğretilen dinimizin israfı lüksü yasakladığıdır. bize okulda bunu öğrettiler.Ayrıca bazı arkadaslar protokol felan demiş hocam islamda sınıf ayrılığı yoktur.hereks eşittir. benim cenazem orta büyüklükteki sanatcının cenazesi o lüks camiide olmaz oyle şeyler. sacmalamayın. bence bu caminin yapılışı israfdır. bunun yerine yani lüks yerine büyük yapsalarmış suriyedeki gibi daha iyi olurmuş...
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------@BilimAdami
Kimse senin burada din bilgini ölçmeye çalışmıyor emin ol ayrıca bin bilsende bir bilene danış bu kafayla gitme
derim... dini bilgi konusunda belki seninle yarışamam ama bir de şu şekilde düşün! cami = Allah'ın evi, Allah
katında tüm kullar eşit ise Allah'ın evi olarak gördüğümüz camide de herkes eşit! yani fani dünyada kazandığı
para şu bu hiçbir şekilde önemli değil herkes eşit! o eşşekler bunun farkında değil bu ayrı bir konu ama sen
bunun farkındaysan ayrım yapmayacaksın! sadece istanbulda okul yapılsın diyen biri oldu mu? git ülkenin doğusuna
bazı yerlerde okul yok! kimse demiyorki istanbulda okul yapılsın diye! ayrıca devlet okullarına git sınıflar 50-60
kişi ama evet doğru diyorsun kimse can çekişmiyor! farkında olmadığın birşeyse bir öğretmene 50-60 öğrenci düşüyor
ve düzgün bir eğitim verilemiyor! peki ben sana bir soru sorim ülkede cami yetmezliğinden can çekişen birini gördün
mü? yüksek bir binanın tepesine cık bak etrafına neredeyse adım başı cami... ünlüymüş! sokarım onun ününe... Allah'ın
evinde neden bahsediyorsunuz! Allah'a ve elçisine gerçekten önem vermek istiyorsan iyi bir kul ol ve git imanın
şartlarını yerine getir derim bence... cami dikeceğine muhtaçlara yardım et... gösteriş yapmaktan emin ol daha
çok hayra girer... ünlülerin yaygaralarından bahsetmişsin ünlü biri gidip minareden atlasa herkes arkasından
mı gidecek Allah aşkına yapma! madem din bilgine toz kondurmuyorsun bari bunları sen söyleme!islamı biraz anlamaya çalış sana cevap verip zamanımı boşa harcamayacağım çünkü bi noktaya bakıyosun islamda hepsinin cevabı var. bu arada yazdıklarımı tekrardan annlaman dileğiyle ölen kişinin parası camide geçmez misafirlerinin tavırları geçer evine bir misafir ağırlıyorsun bunu düşün. bizdee burada allahın evine misafir çğırıyoruz. benden bu kadar hayatımda bu kadar değişik yapıya sahip düşünen insanlarla karşılamadım nasıl bi zeka yapınız var anlaşılacak türden değil camileri istemiyorsan istemiyorum de bende seni istemiyyorum diyeyim. bu ülke yerleştiği ilk yerde cami yaptırdı eğitim yuvaları ondan sonra geldi neyse bunuda kafanız almayacak biraz araştırın sonra yorumlayın. şimdi biri gelsin banlasın tam olsun.