İslam Aleminin En Modern Camisi
-
begendik bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar bize okulda öğretilen dinimizin israfı lüksü yasakladığıdır. bize okulda bunu öğrettiler.Ayrıca bazı arkadaslar protokol felan demiş hocam islamda sınıf ayrılığı yoktur.hereks eşittir. benim cenazem orta büyüklükteki sanatcının cenazesi o lüks camiide olmaz oyle şeyler. sacmalamayın. bence bu caminin yapılışı israfdır. bunun yerine yani lüks yerine büyük yapsalarmış suriyedeki gibi daha iyi olurmuş...
-----------------------------hocam yine anlamamışsın misafirler için diyorum naaşdan camiye ne? vede buy cami namaz için kullanılmayacak cenaze için kullanılacağı için asıl önemli olan otoparkı ve caminin avlusu önemli bazıları şimdi bilmeden sallayabilirler belirteyim CENAZE NAMAZI CAMİNİN BAHÇESİNDE KILINIR!. ve bu misafirler bol olur bahçe alsın diye büyük yapılmıştır.
neyse ,
ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRDÜN ÇENESİNİ YORARmış =) yorum yapmayın.
-
@BilimAdami
senin bu yaptığına insanları ayırt etme denir. Caminin Lüx'ü Fakir hanesi olmaz ibadet yapıcan orda ne ayırt edion ünlüler die , devlet adamları diye ,
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------@BilimAdami
senin bu yaptığına insanları ayırt etme denir. Caminin Lüx'ü Fakir hanesi olmaz ibadet yapıcan orda ne ayırt edion ünlüler die , devlet adamları diye ,
-----------------------------la nasıl bi zeka var sende bunu kardeşime söylesem bile anlar :D diyorumki gelen kişinin ölüsü ,için yapılmıyor ! tekrarlayayımmıı? gerizekalı insanlara bile söylesem anlar ama siz anlamıyorsunuz :S gelen misafirler için diyorum çok piypirikler illaki kendiilerine özel birşeyler istiyorlar diyorum avlusu büyük olması lazım otobparkı olması lazım diyorum arabalar gelecek dolacak n-maz bahçede kılınacak büyük olamsı lazım devlet erkanı geliyo diye güzel görünmesi alzım diyorum. ha sen de yok ben anlamıyorum salağım diyorsan, de hadi buyur.
bu arada o cami tekrarlıyorum yukarda 3 sefer yazmıştım okumdın yine galiba. o camide namaz kılınmayacak. cenaze namazı kılınacak caminin içi o yüzden çok öenmli değil bahçesindeki musala taşı önemli ve avlusunun büyüklüğü önemli. bu arada sert tavrım için kimse kusuyra bakmaın bu şekildeki yorumlar biraz sert cevap istiyo.
-
BilimAdami bunu yazdı:
-----------------------------PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------la nasıl bi zeka var sende bunu kardeşime söylesem bile anlar :D diyorumki gelen kişinin ölüsü ,için yapılmıyor ! tekrarlayayımmıı? gerizekalı insanlara bile söylesem anlar ama siz anlamıyorsunuz :S gelen misafirler için diyorum çok piypirikler illaki kendiilerine özel birşeyler istiyorlar diyorum avlusu büyük olması lazım otobparkı olması lazım diyorum arabalar gelecek dolacak n-maz bahçede kılınacak büyük olamsı lazım devlet erkanı geliyo diye güzel görünmesi alzım diyorum. ha sen de yok ben anlamıyorum salağım diyorsan, de hadi buyur.
bu arada o cami tekrarlıyorum yukarda 3 sefer yazmıştım okumdın yine galiba. o camide namaz kılınmayacak. cenaze namazı kılınacak caminin içi o yüzden çok öenmli değil bahçesindeki musala taşı önemli ve avlusunun büyüklüğü önemli. bu arada sert tavrım için kimse kusuyra bakmaın bu şekildeki yorumlar biraz sert cevap istiyo.
-----------------------------gelen misafir normal camide kılsın gerek yok .
-
bizim burada laaa o cami camdan kafamı uzatsam görecem neredeyse :D
-
wert bunu yazdı:
bizim burada laaa o cami camdan kafamı uzatsam görecem neredeyse :D
-----------------------------iyi yakında komşu oluruz :W
-
karaca ahmette... dikkatimi çekti..
-
edit
-
BilimAdami bunu yazdı:
-----------------------------crafty bunu yazdı:
Kimse senin burada din bilgini ölçmeye çalışmıyor emin ol ayrıca bin bilsende bir bilene danış bu kafayla gitme
derim... dini bilgi konusunda belki seninle yarışamam ama bir de şu şekilde düşün! cami = Allah'ın evi, Allah
katında tüm kullar eşit ise Allah'ın evi olarak gördüğümüz camide de herkes eşit! yani fani dünyada kazandığı
para şu bu hiçbir şekilde önemli değil herkes eşit! o eşşekler bunun farkında değil bu ayrı bir konu ama sen
bunun farkındaysan ayrım yapmayacaksın! sadece istanbulda okul yapılsın diyen biri oldu mu? git ülkenin doğusuna
bazı yerlerde okul yok! kimse demiyorki istanbulda okul yapılsın diye! ayrıca devlet okullarına git sınıflar 50-60
kişi ama evet doğru diyorsun kimse can çekişmiyor! farkında olmadığın birşeyse bir öğretmene 50-60 öğrenci düşüyor
ve düzgün bir eğitim verilemiyor! peki ben sana bir soru sorim ülkede cami yetmezliğinden can çekişen birini gördün
mü? yüksek bir binanın tepesine cık bak etrafına neredeyse adım başı cami... ünlüymüş! sokarım onun ününe... Allah'ın
evinde neden bahsediyorsunuz! Allah'a ve elçisine gerçekten önem vermek istiyorsan iyi bir kul ol ve git imanın
şartlarını yerine getir derim bence... cami dikeceğine muhtaçlara yardım et... gösteriş yapmaktan emin ol daha
çok hayra girer... ünlülerin yaygaralarından bahsetmişsin ünlü biri gidip minareden atlasa herkes arkasından
mı gidecek Allah aşkına yapma! madem din bilgine toz kondurmuyorsun bari bunları sen söyleme!islamı biraz anlamaya çalış sana cevap verip zamanımı boşa harcamayacağım çünkü bi noktaya bakıyosun islamda hepsinin cevabı var. bu arada yazdıklarımı tekrardan annlaman dileğiyle ölen kişinin parası camide geçmez misafirlerinin tavırları geçer evine bir misafir ağırlıyorsun bunu düşün. bizdee burada allahın evine misafir çğırıyoruz. benden bu kadar hayatımda bu kadar değişik yapıya sahip düşünen insanlarla karşılamadım nasıl bi zeka yapınız var anlaşılacak türden değil camileri istemiyorsan istemiyorum de bende seni istemiyyorum diyeyim. bu ülke yerleştiği ilk yerde cami yaptırdı eğitim yuvaları ondan sonra geldi neyse bunuda kafanız almayacak biraz araştırın sonra yorumlayın. şimdi biri gelsin banlasın tam olsun.
bana cevap veremezsin cünkü söylediğinin yanlış olduğunu diğerleri gibi kendinde biliyorsun saçmalıyorsun laf bulamıyorsun :D önce konuşmasını öğren insanlarla ondan sonra çık konuş bence başka birine yazdığın yorumda gerizekalıya söylesem anlar demişsin belki senin dini bilgini bizim ölçmeye gücümüz yetmeyebilir ama zekamızı ölçmeye senin gücün hiç mi hiç yetmez! cevap veremeyince hakarete mi başladın? bak hacı misafir umduğunu değil bulduğunu yer! sonucta elde yoksa calıp da önüne getirilecek bir hal yok! cenaze için yapıldı diyorsun! madem cenaze için o zaman bu kadar caf cafın ne gereği var! ölüye mi saygı :D tamam gelen misafirler eşşek olabilir ama sende onların aklına uyarsan senin onlardan ne farkın kalır? ben camileri istemiyorum dedim mi? sen yazdığımı nerenle okuyorsun? ülkede yeterince cami var eğitime yönelmelidir dedim bunun neresinden cıkardın camiyi istemediğimi :D söyleyecek lafın olmayınca camur at gitsin dimi :D bu ülke yerleştiği ilk yerde cami yapardı eğitim camilerde olurdu zamanında... biz bu ülkeye yeni yerleşmedik ki! gereğinden fazla zaten camiye sahibiz... senin gibi dar beyinler yüzünden bu hale geliyoruz... aslına bakarsan seni de az cok anlayabiliyorum neden bizim dediklerimizi anlamak istemiyorsun cünkü o camiye babanı tayin etmişler ünlü biri ölecek de baban iş yapcak onun haricinde napacak?