folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kemalistler Gülene Neden Sinir Oluyor ?



Kemalistler Gülene Neden Sinir Oluyor ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek
    Forumda her siyasi tartışmada fethullah gülen adı  kesinlikle geçiyo. bu adam dediğiniz kadar güçlümü ? bi yazı buldum bununla ilgili.  
    Prof. Binnaz Toprak ve arkadaşlarının çalışmasında ilginç bir bölüm var: Fethullah Gülen Cemaati . Bu konuda bir şey sorulmamasına denekler cemaatten söz edip durmuş.
    Bence gayet normal bir durum bu: Çünkü Kemalist ( Atatürkçü ) çevrelerin bir numaralı hedefi Gülen Cemaati!
    Kemalistlerin sözcüsü Cumhuriyet gazetesine bakarsanız, " Fethullahçılardan " söz edilmeyen bir gün bile geçmediğini görürsünüz.
    Şöyle denebilir: "Kemalistler dincilere düşmandır. O yüzden cemaate kızıyorlar."
    Tamam ama Türkiye'de başka dini gruplar da var: Mesela
    Nakşibendilik . Bu tarikata bağlı milyonlarca insan olduğunu biliyoruz. Bunlar arasında en ünlüsü herhalde rahmetli Turgut Özal idi.
    Ama Kemalistler, cumhurbaşkanı dahi çıkarmış bir tarikat olan Nakşibendiliğe, Gülen cemaatine kızdıkları kadar kızmıyor. Süleymancıların adı ise kırk yılda bir geçiyor.
    Nurculara da bozulurlar ama sinirleri daha çok cemaatin kurucusu, Sait Nursi 'ye yöneliktir. Günümüzün Nurcularını hedef tahtasına pek koymazlar.
    Acaba niye? Gülen Cemaati niye Kemalistlerin öncelikli hedefi?
    Bunun birbirine bağlı 3 nedeni (ve aşaması) var:
    1) Kemalizm toplumu işlenmesi gereken hammadde olarak görür: Dini hurafeler halkın zihnini karanlıkta bırakmıştır. Pozitif bilimlerin öğretildiği " Okul " yoluyla halk aydınlatılacaktır. Böylece din ya bir kenara bırakılacak ya da kişisel bir ayrıntı haline gelecektir.
    Gülen de Kemalistler gibi ' Okulcu '. Ancak Sait Nursi'nin izinden giderek, doğa bilimleriyle dinin çelişmediğini düşünüyor. Ona göre fizik, kimya,
    biyoloji, astronomi gibi bilimler Allah 'ın kurduğu düzeni işaret ediyor.
    Özetle " okul tekelini " kaybetmek Kemalistleri kızdırıyor.
    2) Kemalizm ulusal ve ulusalcıdır. Kendini ülke hudutları ile sınırlar. Dış ilişkiler ancak ulus devletin eliyle ve denetiminde yürütülmelidir.
    Gülen ise Anadolu 'nun sıradan Müslüman'ını küresel boyutta hareket eden bir özne haline getirdi. Üstüne üstlük bu kişilerin açtığı okullar ve cemaatin öteki girişimleri dünyanın dört bir yanında kabul görmekte. Yani Kemalistler yerel kaldı, Gülenistler ise küreselleşti.
    3) Ve ekonomi! Yurtdışındaki okullar sayesinde cemaatin elinde son derece değerli bir bilgi birikimi oluştu: İyi niyetli, dürüst tüccarları, sanayicileri ve bürokratları tanıyorlar.
    Cemaat, kendine dış pazar arayan Anadolu KOBİ 'cileriyle o yabancı iş insanlarını bir araya getiriyor.
    Bunu gören Anadolu girişimcileri de, kah yürekten inanarak, kah fırsatçı bir dürtüyle cemaate yanaşıyor.
    Böyle bir bağlantıyı Kemalistlerin sunması mümkün değil. Kemalistler cüzdana hitap etmede yetersiz kaldıklarını apaçık görüyor ve bozuluyorlar.
    Nakşilerle kıyaslandığında yoğun bir eylemlilik içinde bulunan Gülen Cemaati onları daha da tedirgin ediyor
    ( Alıntıdır. )

    "" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    fettoş dini kullanarak insanları sömürdüğü için olabilir mesela

    yanlış Kemalistler dincilere düşmandır

    doğru Kemailstler yobazlara düşmandır

    "Dinim Kemalizm Peygamberim Atatürk'tür "

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    Küreselleşmesinin sebebi Amerikan desteğidir.Orda burda çıkıp "benim allahtan başka bişeyim yok" diye salya sümük ağlarsın kanallar,okullar,yurtlar,şirketler sana çalışmıyor mu dürzü?

    göçen yurtlarının altında kalıp ölen gençler için "şehit oldular "der.tabi canım ne suçu var ki bu adamın?İzmit depreminden sonra "buda mı yetmedi?" der.Bu depremi Allahın Türklere verdiği bir ceza olarak bildirir .Daha birçok konuda çıkıp peygamberlik taslar.Sen kimsin ki Allah'ın ağzından konuşuyosun bre satılmış!.

    Amerikanın koruyup kolladığı adamdan ne hayır beklersiniz?


    Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    evet fettullahci olusum cici dir oyle cicidir ki (senin bu yazdiklarini okudugumuz zaman) Kemalistlerin Ataturkculerin sevmemesi yersizdir.

     

    hangi dini grup var ki Turkiye Cumhuriyetini yikacagiz onu bir orumcek agi gibi saracagiz sinsice ilerleyecegiz gerekirse hakimlerini savcilarini parayla satin alip butun damarlarina girip yok edecegiz diyor ?

    varmi bunu soyleyen baska dini grup ?

    bildigim ve bilmedigim YOK

     

    okullarda bilim adamlari bilimle ugrasanlar yetistiriliyor demissin ?

    sadece isik okullari degil Turkiye de onlarca ozel okul ozel egitim kurumlari vardir. Turkiye Cumhuriyetini yikmak isteyen bir dusunceye sahip baska bir egitim kurumu varmi ?

    peki yillardir var isik okullari niye burdan cikmis bi tane bilim adami yok Turkiye de ? hangi arastirmaya onculuk yapmislar ? baska yerde yapilani getirip koymayarak kendilerinin yaptigi varmidir ?

    bildigim ve bilmedigim YOK

     

    ARTI OLARAK 

     

    iyi niyetli durust TUCCARLARIN nasil ulkeyi sattiklarini gorduk, 10 m3 dogalgaz alip 15 m3 nasil gaz kakalandigini, asfaltcilari, mercumekleri, yimpaslari, deniz fenerlerini gorduk durustce dini kullanarak halki nasil dolandiriklarini, DURUST sekilde nasil ihalelerin alindigini nasil yolsuzluklar yapildigini GORDUK

    HALKIN iyi niyetli olarak nasil duzuldugunude GORDUK.

     

    son olarak,

    evet fettullahcilar GLOBAL DUSUNURLER, AMERIKA GIBI...


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cimbomlu_15
    cimbomlu_15's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Eylül/2007
    Erkek
    Atatürk onurlu bir lider,fetoş ise amerikanın köpeği yetmez mi?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    xz bunu yazdı:
    -----------------------------Kemalist dediğin insanlar , milliyetçidir, bağımsızlık , ulusçuluk taraftarıdır. Emperyalizmin halkımıza dayattığı sömürü , talan düzeninin karşısındadır. Fettoş gibi amerikan köpeklerinin ve onun kıçını yalamaktan avanta bekleyen senin gibilerin anlayamayacağı birşey değildir  ki "ulusal onur" sana açıklamaya çalışayım.  Kemalizm dediğin Atatürkçülük ya da  Türkçülük fikri dine karşı değildir ancak başka bir ulusun örneğin amerikanın ve israilin mandasına girmeye ve bu mandaya girmeye / bağımsızlığını yitirmeye yol açacak tüm tertiplere ve tüm oyunlara karşıdır.Örneğin amerikan oyunu fettoş ve onun sözde örgütü gibi şeylerin Türk varlığını ve bağımsızlığını ciddi biçimde tehtid ettiğini, topraklarımızda yabancıların çıkarlarınahizmet ettiğini görecek kadar da aydınlıktır. Dine karşısınız diye saldırmakla kendi yalakalığını yavşaklığını ve hainliğini din perdesi altına saklamaya çalıştığını görmeyecek kadar aptal olduğumuzu düşünmene üzüldüm gerçekten. Sanki "kemalist"  dediğin insanların anaları babaları satanist yada kendileri tuhaf bir dinden ki islamiyete karşı olsunlar. Ben burada bağımsızlıktan ve ulusal birlikten bahsederken  , din diye kıçını yırtmanın altında aptallık değilse ancak kötü niyet vardır. Evet din dediğin islam dini Türklere ait Türk kültürüne ait değildir, ve Türk ulusuna da hiç bir faydası olmadığı görüşündeyim ancak bu kendi milletimin dinine düşman olduğum anlamına gelmez. Benim düşman olduğum bana düşman olan ve sahip olduğum topraklara ulusal bütünlüğüme göz dikmiş , senin gibilerin tasmasını okyanus ötesinden tutan emperyalizmdir. Senin cinsine bir kin beslediğimi de düşünme, Türkiye de yaşayıp da milletine ve Türk kimliğine bu kadar düşman olmuş olmandan dolayı sana ancak acıyorum. Düşmanın köpeği olmuş gelmiş burada havlıyorsun bide Ata'ya dil uzatıyorsun, arsızlığınız artık tahamül boyutlarını aşmış. Sonra birde para vaad ediyorsun ki , herkesin senin gibi satılık olmadığını da unutuyorsun. Asıl merak ettiğim nokta kemalist yada milliyetçiler , fettoş hakkında tek kelime etmez iken bu yukarıdaki şahıs gibilerin durup durup kemalizmi kaşımalarının nedeni nedir , var mutlaka bir acıları bitaraflarından ...  üşvetle ve tehtidle , tuhaf vaadlerle kandırdığınız anadolu halkı cahil olsada bıçak nasılsa kemiğe dayanacak ve kirli suratlarınızı irin dolu düşüncelerinizi görecektir. amerikanın ipiyle indiğiniz kuyunun dibinde kalacaksınız. 
    -----------------------------
    sözlerine dikkat et bi yazı gördük paylaştık. bnde sana küfür edeyim o zaman seviyesizleşme kendini ne sanıyosun. herkes hain siz mi vatanseverseniz. yesinler sizi. acaba sen ben kadar düşünüyomusun bu ülkenin geleceğini, neler yapılması gerektiğini, tutturmusun bi türkü kendin söylüyon kendin oynuyon. sizin gibiler 1 mayısta orda burda polise,askere saldırıyor. etrafı dağıtıp yıkıyor. sonra ney biz vatanseveriz. kemalistiz, atatürkçüyüz kisvesi altında ülkenin ağzına sıcıyonuz. abd,israil mandasına karşıymış şu an biz onların mandasında olsak. erdoğan cıkıp peres e laf sokar mı rest ceker mi. suriyeyle gidip ortak tatbikat yapar mı. iran la ilişkileri kesin dendiği halde ilişkilerine devam eder mi. kafanızda uyduruyonuz bişiler bida başlıyonuz söylemeye. millete gerici demekten kendiniz gerici oldunuz artık. neymiş fettoş ülkenin bağımsızlığına tehditmiş. adam ne yapmış türkiye yimi bölcek ? yönetimi ele mi geçircek, şeriat mı getircek ? ne yapcak ayrıca bu adam cok mu güçlü yani orduları,silahları, toprak altından cıkan mühimmatları mı var bizim bilmediğimizde snn bildiğin. niye bu kadar kuruntu yapıyonuz. sanki bağımsızlıkla, ulusalcılık, bağımsızlıkla  din arasında dağlar kadar fark var gibi konusuyon. bu ülke için şehit olanlar, bağımsızlık için, vatan için, din için, Allah için şehit oldular.  '' BU EZANLAR Kİ ŞEHADETLERİ DİNİN TEMELİ, EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ '' sen kalkmışın bağımsızlık la, dini karşılaştırıyon. biri olmadan öbürü olabilir mi ? senin görüşünden belli zaten dine bakışın. o zaman her millet kafasına göre din üretsin olur mu snn bakışına göre ? sen yanlış yoldasın bizde snle aynı yola girelim. Bugün bu ülke varsa bunun nedeni Dinimiz olduğu için. eğer senin gibi düşünselerdi çanakkaledekiler kurşunların üstüne yürümezlerdi bilerek,isteyerek Atalarımız snn gibileri görse bu ülkeyi kurtarmak için bir daha düşünürlerdi, Ezan susmasın diye ölüme koşuyolar. sen kalkmışın diyon dinin bize hiç bir yararı yok. Allah akıl fikir versin dicem. ama Sn Allah ada inanmıyosun.

    beni ne kadar tanıyosunda böle konusuon yok tasma takılmış, yok milletine düşman. iftira atmak alışkanlığın olmuş galiba. size öğretilen sacma sapan gazelleri gelip burda millete söylüyosun sen onları yarın git pkk lılarla kol kola olduğunuz mitinglerde söyle. sonra gel buraya ben vatanseverim de tmm mı.

    sen sana öğretilen şeyleri papağan gibi tekrarlamaya devam et.  dünün koministleri bugünün kemalistleri sizi.


    "" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    her konuda Atatürk abd ye karşıymış gibi bir hava yaratılıyo bide Atatürk ün abd lilere ithafen yaptığı konusmaya bakalım.

    Muhterem Amerikalılar,

    Türk milletiyle Amerikan milletleri ve karşılıklı olduğuna emin bulunduğum muhabbet ve samimiyetin tabii menşei hakkında birkaç söz söylemek isterim.

    Türk milleti zaten demokrattır. Eğer bu hakikat şimdiye kadar medeni beşeriyet tarafından tamamıyla anlaşılmamış bulunuyorsa, bunun sebeplerini muhterem sefirimiz Osmanlı İmparatorluğu'nun son devirlerini işaret ederek çok güzel ifade ettiler. Diğer taraftan Amerikan Milletinin kendini hissettiği dakikada istinad ettiği demokrasidir

    Amerikalılar bu mevhibe ile mümtaz bir millet olarak beşeriyet dünyasında arzı mevcudiyet eyledi. Büyük bir millet birliği kurdu. İşte bu noktadandır ki Türk milleti Amerika milleti hakkında derin ve kuvvetli bir muhabbet hisseder. Ümit ederim ki bu müşahede iki millet arasındaki mevcut olan muhabbeti kökleştirecektir. Yalnız bu kadarla kalmayacak, belki tüm beşeriyeti birbirini sevmeye ve bu müşterek sevgiye mani olan mazi hurafelerini silmeye, dünyayı sulh ve huzur altına sokmaya medar olacaktır.

    Muhterem Amerikalılar,

    Temsil etmekle mubayi olduğum Türk milletinin, Yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin insani gayesi işte bundan ibarettir. Bu yüksek gayede zaten çok yükselmiş bulunan Amerika milletinin, Türk milleti ile beraber olduğundan şüphem yoktur.

     

    Bu da abd senatosuna yazılmış mektup.

    Büyük Amerikan Milletine,

    Siz zulüm ve zorbalığı kendi vatanınızdan uzaklaştırdınız Siz, uzun ve
    kanlı bir mücadeleden sonra kendi özgürlük ve bağımsızlığnızı kazanarak halk egemenliğine dayanan demokratik bir devlet ve güçlü bir uygarlık kurdunuz. Yer kürenin diğer tarafında diğer bir ulus var ki, o da aynı özgürlük, aynı bağımsızlık ve aynı demokrasi uğrunda mücadele ediyor, kan döküyor. Bu ülkünün arılık ve yüceliğine karşı düşüncelerinizi yanıltmak istiyorlar. Bu propagandayı yapanlar, ya bir takım cahil tutucular veya yeni kazandığmız özgürlüğü kaldırmak ve bizi ondan mahrum etmek isteyen gizli ve açık düşmanlarımıza alet oluyorlar. Yalanlara ve iftiralara inanmayınız. Özgürlük ve bağımsızlık uğrunda savaşan ve tıpkı sizler gibi dünyada ilerleme ve adaleti sağlamak için samimi bir surette mücadele eden Türk halkına kalbinizi açık bulundurunuz...

    M. Kemal Atatürk.


    "" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    POLECAT

    kac yasindasin ?

    cidden merak ettigim icin soruyorum 


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mart/2008
    Erkek
    infernaL bunu yazdı:
    -----------------------------

    fettoş dini kullanarak insanları sömürdüğü için olabilir mesela

    yanlış Kemalistler dincilere düşmandır

    doğru Kemailstler yobazlara düşmandır

    "Dinim Kemalizm Peygamberim Atatürk'tür "


    -----------------------------
    Kemalistler dincilere, yobazlara, bağnazlara, din sömürgeciliği yapanlara, rejimi değiştirmeye çalışanlara karşıdır. Dindarlarla hiç bir sorun yoktur ki bir sürü dindar Kemalist vardır. Edit: Atatürkçü, Kemalist geçinip dindar kardeşlerimize, dine saldıranların ne Atatürkçülükle, ne Kemalizm ile ne de vatanseverlikle alakaları yoktur. Nasıl ki bir kesim dini kullanarak dalavere çevirir bunlar da aynı şekilde Atatürk'ü kullanarak aynı dolapları çevirirler. Allah bizleri içi dışı bir insanlarla karşılaştırsın. Edit2: "Dinim Kemalizm Peygamberim Atatürk'tür " kısmını sonradan gördüm ve resmen saçmalamış arkadaş.

    Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek
    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

    POLECAT

    kac yasindasin ?

    cidden merak ettigim icin soruyorum 


    -----------------------------
    niye sordun profilime bakmıyomusun.

    "" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mart/2009
    Erkek
    POLECAT bunu yazdı:
    ----------------------------------------------------------
    sözlerine dikkat et bi yazı gördük paylaştık. bnde sana küfür edeyim o zaman seviyesizleşme kendini ne sanıyosun. herkes hain siz mi vatanseverseniz. yesinler sizi. acaba sen ben kadar düşünüyomusun bu ülkenin geleceğini, neler yapılması gerektiğini, tutturmusun bi türkü kendin söylüyon kendin oynuyon. sizin gibiler 1 mayısta orda burda polise,askere saldırıyor. etrafı dağıtıp yıkıyor. sonra ney biz vatanseveriz. kemalistiz, atatürkçüyüz kisvesi altında ülkenin ağzına sıcıyonuz. abd,israil mandasına karşıymış şu an biz onların mandasında olsak. erdoğan cıkıp peres e laf sokar mı rest ceker mi. suriyeyle gidip ortak tatbikat yapar mı. iran la ilişkileri kesin dendiği halde ilişkilerine devam eder mi. kafanızda uyduruyonuz bişiler bida başlıyonuz söylemeye. millete gerici demekten kendiniz gerici oldunuz artık. neymiş fettoş ülkenin bağımsızlığına tehditmiş. adam ne yapmış türkiye yimi bölcek ? yönetimi ele mi geçircek, şeriat mı getircek ? ne yapcak ayrıca bu adam cok mu güçlü yani orduları,silahları, toprak altından cıkan mühimmatları mı var bizim bilmediğimizde snn bildiğin. niye bu kadar kuruntu yapıyonuz. sanki bağımsızlıkla, ulusalcılık, bağımsızlıkla  din arasında dağlar kadar fark var gibi konusuyon. bu ülke için şehit olanlar, bağımsızlık için, vatan için, din için, Allah için şehit oldular.  '' BU EZANLAR Kİ ŞEHADETLERİ DİNİN TEMELİ, EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ '' sen kalkmışın bağımsızlık la, dini karşılaştırıyon. biri olmadan öbürü olabilir mi ? senin görüşünden belli zaten dine bakışın. o zaman her millet kafasına göre din üretsin olur mu snn bakışına göre ? sen yanlış yoldasın bizde snle aynı yola girelim. Bugün bu ülke varsa bunun nedeni Dinimiz olduğu için. eğer senin gibi düşünselerdi çanakkaledekiler kurşunların üstüne yürümezlerdi bilerek,isteyerek Atalarımız snn gibileri görse bu ülkeyi kurtarmak için bir daha düşünürlerdi, Ezan susmasın diye ölüme koşuyolar. sen kalkmışın diyon dinin bize hiç bir yararı yok. Allah akıl fikir versin dicem. ama Sn Allah ada inanmıyosun.

    beni ne kadar tanıyosunda böle konusuon yok tasma takılmış, yok milletine düşman. iftira atmak alışkanlığın olmuş galiba. size öğretilen sacma sapan gazelleri gelip burda millete söylüyosun sen onları yarın git pkk lılarla kol kola olduğunuz mitinglerde söyle. sonra gel buraya ben vatanseverim de tmm mı.

    sen sana öğretilen şeyleri papağan gibi tekrarlamaya devam et.  dünün koministleri bugünün kemalistleri sizi.


    -----------------------------

    kırmızı renge boyadığım yerlere cevap yazayım dedim

    1 mayıs sağ sol demeksizin tüm işcilerin katılabileceği bir BAYRAMDIR ve 8 saat çalışma özgürlüğününde içinde bulunduğu olayları kapsar yani senin annen babanın çalışma ortamını ve seivyesinin belirlendiği günün yıldönümüdür BAYRAMDIR

    erdoğan laf soktuda noldu 2 saat sonra onları moderatöre dedim dedi acaba neden? madem çok sinirlendi israile madem protesto ediyo neden ''israil cesaret ödülünü '' bırakmadı iade etmedi? madem sinirlendi niye gazzeye anında asker yollamadı şiit durun burda müslüman var demedi ? madem çok müslüman kimseden korkusu yok niye dokunulmazlığını kaldırmıyo ?

    dünün koministi bu günün kemalisti demişsin sen nedediğinin farkındamısın amacın ney?

    Neyzen Teyfiğinde dediği gibi anan yine aynı olurdu ama baban belli olmazdı ATATÜRK olmasaydı Atamıza dil uzatacaksan 2 değil 22 kere düşünün

     

Toplam Hit: 11178 Toplam Mesaj: 82