Kemalistler Gülene Neden Sinir Oluyor ?
-
@POLECAT
yazık hocam harbi yazık.Yani sen bir yerde diyorsun ki "bir yazı koyduk bana çatıyosunuz" sonra yazılanları savunuyosun.Atatürk Amerikan hayranı sanıyorsun.Atatürk zamanında halifeye,sovyetlere,Amerikaya vs övgü yapmıştır.Çünkü öyle olması gerekiyordu.Bende Atatürk'ün bir videosunu izledim ve o video da söylediklerinin doğru olduğunu biliyorum yaptıkları bunu kanıtlıyor.Yani senin savunduğun adam gibi sırtını Amerikaya yaslamadı Atatürk.Amerika milli mücadele zamanında,zor dönemlerimizde "mandamız fena değildir,himayemize girin "dediğinde "Ya istiklal,ya ölüm!"demiştir.Senin savunduğun adamı araştır.Sen hiç "giydirtmeyin bana çizmeleri!"lafını duydun mu?araştır bakalım.sana tekrar söylüyorum senin savunduğun fetullah güleni bu kadar güçlü kılan Amerikan destediğidir.Destekleme sebebide arkadaşlarında söylediği gibi geçmişinde söyledikleri yani yapmak istedikleri Amerikanın işine gelmektedir.Türkiye bu bölgede ne kadar güçsüz,ne kadar sorunlu o kadar iyi...Can Yücel'in deyimiyle "Gazi tarafından vaktiyle,vaktinde siktir edilipte şimdi harimimize sinsi sinsi sokulan manda".Anlatabildim mi?
Yok nurcular yok bilmem neler..Ya yazık kardeşim beyninizi bunlarla yıkadılar ya yani başka bişey demiyorum..O fetullah denen herifin yüzüne sıçsam bokum pislenir.yani sözleri,konuşmaları müslüman bir insan olarak bana küfür geliyor.Her fırsatta kendisini peygamber sandığını belli ediyor.Ya kardeşim sen buraya gelip bu adamı savunmadan önce bi sorsana "sen kimsin Allahın ağzından konuşuyosun?"diye. dinleyin konuşmalarını,neler demiş?neler yapmış?Üstelik bu yazının kaynağı ne?Sen nasıl olurda "Bursa Nutkunu Atatürk yazmamış" dersin?Göster bana kaynağını Allah rızası için ya nerde okuyosun bu saçmalıkları?Senin dilinden konuşan,senin savunduklarını savunan adamlar "Atatürkün Gençliğe Hitabesini Atatürk yazmadı"dediler.Yani oha dedim çüş dedim yazılanlara.ağzım açık sana bakıyorum.
-
HolyReform bunu yazdı:
-----------------------------@POLECAT
yazık hocam harbi yazık.Yani sen bir yerde diyorsun ki "bir yazı koyduk bana çatıyosunuz" sonra yazılanları savunuyosun.Atatürk Amerikan hayranı sanıyorsun.Atatürk zamanında halifeye,sovyetlere,Amerikaya vs övgü yapmıştır.Çünkü öyle olması gerekiyordu.Bende Atatürk'ün bir videosunu izledim ve o video da söylediklerinin doğru olduğunu biliyorum yaptıkları bunu kanıtlıyor.Yani senin savunduğun adam gibi sırtını Amerikaya yaslamadı Atatürk.Amerika milli mücadele zamanında,zor dönemlerimizde "mandamız fena değildir,himayemize girin "dediğinde "Ya istiklal,ya ölüm!"demiştir.Senin savunduğun adamı araştır.Sen hiç "giydirtmeyin bana çizmeleri!"lafını duydun mu?araştır bakalım.sana tekrar söylüyorum senin savunduğun fetullah güleni bu kadar güçlü kılan Amerikan destediğidir.Destekleme sebebide arkadaşlarında söylediği gibi geçmişinde söyledikleri yani yapmak istedikleri Amerikanın işine gelmektedir.Türkiye bu bölgede ne kadar güçsüz,ne kadar sorunlu o kadar iyi...Can Yücel'in deyimiyle "Gazi tarafından vaktiyle,vaktinde siktir edilipte şimdi harimimize sinsi sinsi sokulan manda".Anlatabildim mi?
Yok nurcular yok bilmem neler..Ya yazık kardeşim beyninizi bunlarla yıkadılar ya yani başka bişey demiyorum..O fetullah denen herifin yüzüne sıçsam bokum pislenir.yani sözleri,konuşmaları müslüman bir insan olarak bana küfür geliyor.Her fırsatta kendisini peygamber sandığını belli ediyor.Ya kardeşim sen buraya gelip bu adamı savunmadan önce bi sorsana "sen kimsin Allahın ağzından konuşuyosun?"diye. dinleyin konuşmalarını,neler demiş?neler yapmış?Üstelik bu yazının kaynağı ne?Sen nasıl olurda "Bursa Nutkunu Atatürk yazmamış" dersin?Göster bana kaynağını Allah rızası için ya nerde okuyosun bu saçmalıkları?Senin dilinden konuşan,senin savunduklarını savunan adamlar "Atatürkün Gençliğe Hitabesini Atatürk yazmadı"dediler.Yani oha dedim çüş dedim yazılanlara.ağzım açık sana bakıyorum.
-----------------------------Bak arkadaşım yine söylüyorum fethullahcı deilim kac kere söylicem bunu. sitede hep gülen üzerinden sürekli akp,din vs. kötüleniyor bunun üzerine yazı koydum. Atatürk o zaman öyle olması gerekiyordu abdyle, rusyayla yakınlaştı. ama şimdi erdoğan aynı şeyi yapınca ülkeyi satıyo, hain oluyo mantıksızlık burda ortaya cıkıyo işte. çünkü şimdide öyle olması gerekiyor bir insan kafasına göre plan yapmaz askerine, kurumlarına danışır ve stratejisini belirler. sonra ona göre hareket eder Atatürk te böyle yapmıştır. Erdoğan da böyle yapıyor. abd fethullah güleni nasıl destekliyo bana acıklasana ? cidden bilmiyorum fethullah gülenle alakam yok sadece ordan burdan duyduğum kulaktan dolma bilgilerim var.
Bak senin gibi birinin cıkacağını biliyodum o yüzden bursa nutku konusunda öle konustum şimdi kalkmış diyosun nasıl atatürk yazmadı dersin. ben de Atatürk yazdı biliyodum ama şimdi o yazıyı görünce kafam karıştı. doğru olabilir mi diye ? çünkü yazan kişi bu nutuk kayıtlarda yoktur diyo. wikipedia da da yazıyor. kendi istediğin yorumu yapma karşındakinin yazdığını oku sonra yap yorumunu tartışalım.
-
bak bursa nutku nun olmadığını savunan kişilerin yazdıkları tarihçi bu kişiler. eğer gercekten bu konuda bilgin varsa paylaş yalan, doğru cıksın bizde bilelim. bilmemek ayıp deil öğrenmemek ayıp diye dememişler boşuna. yok biz konuları saptırırz dersenizde siz bilirsiniz.
Kanıtlarımı metodolojik ve olgusal olmak üzere iki düzeyde ifade edeyim:
Metodolojik kanıtlar şunlar:
1) Nutuk, kalabalık bir topluluk önünde yapılan bir konuşmadır. Halbuki Bursa Nutku’nun 13-14 kişilik bir içki sofrasında söylendiği rivayet edilmektedir. Dolayısıyla bir kere bu bir ‘nutuk’ olamaz.
2) Atatürk gibi kanun ve hukuka son derece titizlenen bir devlet adamının gençliği sokağa dökecek ve polis, savcı, hakim vs. devlet görevlilerini dinlememeye sevk edecek bir konuşma yapması kendisiyle çelişmesi demektir. Nitekim Mahmut Goloğlu’nun dikkatimizi çektiği gibi 2,5 ay sonra meydana gelen Razgrad Olayı’nda (Bulgarlar Türk mezarlığına tecavüzde bulunmuşlardı) gençliği yatıştırıcı bir dille konuşan ve kanunlara uymaya çağıran da Atatürk’ten başkası değildi. Dolayısıyla kanunlara uyulması hususunda bu denli titiz birinin halkı sokağa dökecek Maovarî bir konuşma yapması mümkün değildir.
Olgusal açısından bakarsak Bursa Nutku’nun sahteliğini şu kanıtlardan anlayabiliriz:
1) Atatürk’ün bütün söz ve yazışmalarını toplayan resmi yayınlarda bu nutka yer verilmemiştir. Mesela “Söylev ve Demeçler”de yoktur.
2) Atatürk’ün yaptığı her konuşmanın kaydedildiği Nöbet Defteri’nde bu toplantının kaydı bulunmamaktadır.
3) Bursa Nutku bu kadar önemli bir konuşma idiyse neden o günlerde basına yansımamıştır da, ilk olarak söylendiğinden 14 yıl sonra, yazanın da pek emin olmadığı ve kimden duyduğunu belirtmediği bir kitapta karşımıza çıkmıştır?
4) Nutku aktaran Rıza Ruşen Yücer’i Atatürk’ün çevresinden kimse tanımamaktadır. Farz edelim ki, bir şekilde o grubun arasına katıldı gazetecimiz, notunu tuttu. Ancak bu nota çıkışta el konulur ve ertesi gün Atatürk’ün onayından geçerse kendisine iade edilirdi. Kaldı ki, Atatürk, içki sofrasında konuşulanlar orada kalacaktır emrini vermiştir. Bu yüzden de onun onaylamadığı sözler yok hükmünde sayılırdı. Onaylanmış olsaydı zaten birkaç gün içinde basına yansımış olurdu.
5) Nutkun gerçekliği hususunda en ciddi kanıtlardan biri, Atatürk’ün 2. yaveri Cevdet Tolgay’ın Aralık 1966’da Milliyet’te çıkan yazısıdır. Ancak bu yazıda önemli bir hata göze çarpmaktadır. Burada konuşmanın yapıldığı tarih, 6 Şubat akşamı olarak verilmektedir. Ancak Atatürk’ü Mudanya’dan İstanbul’a götüren Gülcemal vapurunun seyir defterinde o akşam 19.30’da hareket edildiği yazılıdır. Bursa-Mudanya arasının o tarihlerde 60-70 dakikada alındığı ve vapura binmeden önce selamlaşma vs. ile yarım saate yakın bir sürenin geçtiği hesaba katılırsa Atatürk’ün köşkten en erken 17.45-18.00 civarında ayrılması söz konusudur. Sofranın en az 1-1,5 saat açık kalması gerekir ki, bu durumda saat 16 civarında akşam yemeğine oturulduğu sonucu çıkar. Halbuki Atatürk’ün en yakınında bulunanlar, mesela Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Hikmet Bayur o saatlerde Atatürk’ün asla akşam yemeği yemediğini söylemişlerdir ki, bu durumda o sofranın da gerçek dışı olduğu sonucu çıkmaktadır.
Son sözü, Atatürkçülüğünden kuşku duyulmayacak bir isme, Falih Rıfkı Atay’ın 10 Nisan 1967 tarihli savcılık ifadesine bırakayım:
“Bursa Nutku diye Atatürk’ün söylediği bir nutuk yoktur… Bursa gazetecisinin yazdıkları kulak rivayetleridir. Atatürk son derece nizamcı ve devlet otoritecisi idi. Memlekette anarşi havası yaratmak kasdı vardır. Atatürk bu kasda alet edilmek istenmiştir
-
POLECAT bunu yazdı:
-----------------------------
Atatürk'ün sovyet Rusyaya yaptığı övgü kurtuluş savaşı zamanlarında sovyetlerden gelen destekten ötüdür.daha sonra zaten komunizm Türklere uymaz demişir.Erdoğanın yaptıklarıyla bir tutma.Ne o zamanki yönetim şimdikine benzerdi ne milli mücadele sırasındaki TBMM şimdikine...Fetullah Gülen ABD'nin elinde her zaman için büyük bir koz oluşturmaktadır.Lafıyla ölüme gidecek bir sürü denyo muride sahiptir.Fetullah'ın bu kadar yayılmasında ABD desteği olduğunu düşünmemekte mantıksızlık olur,ABD tarafından korunduğu bariz ortada zaten..
Bursa Nutkuna rivayet diyebilirsin bende derim ki belki belli bölgelerde hazımsızlık yaptığı içindir.
-
HolyReform bunu yazdı:
-----------------------------POLECAT bunu yazdı:
Atatürk'ün sovyet Rusyaya yaptığı övgü kurtuluş savaşı zamanlarında sovyetlerden gelen destekten ötüdür.daha sonra zaten komunizm Türklere uymaz demişir.Erdoğanın yaptıklarıyla bir tutma.Ne o zamanki yönetim şimdikine benzerdi ne milli mücadele sırasındaki TBMM şimdikine...Fetullah Gülen ABD'nin elinde her zaman için büyük bir koz oluşturmaktadır.Lafıyla ölüme gidecek bir sürü denyo muride sahiptir.Fetullah'ın bu kadar yayılmasında ABD desteği olduğunu düşünmemekte mantıksızlık olur,ABD tarafından korunduğu bariz ortada zaten..
Bursa Nutkuna rivayet diyebilirsin bende derim ki belki belli bölgelerde hazımsızlık yaptığı içindir.
niye erdoğanın yaptıklarıyla bir tutmayım erdoğanda politika yaparak abd ile iyi geçiniyor. çünkü şu an şartlar öyle gerektiriyor ne zaman daha ileri seviyeye cıkarız. o zaman durum daha değişik olur. rusya bizi cok sevdiği için yardım yaptı sanki. karşılığında tavizler de verildi. Fethulah gülen Türkiye ye karşı ne yapabilirki cok mu güçlü derin bağlantıları mı var bu kadar abartmayın bence.Bursa nutku konusunda bak yine aynı şeyi yapıosun ben Bursa nutku yoktur demiyorum. Bursa nutku olmadığını söyleyen tarihçiler var bunların yazısını okudum. kafam karıştı dedim. eğer aksini düşünüyosan sen konuş ben dinleyim ve hee Demek ki bursa nutku varmış diyeyim.
-
Bırakın kardeşim bu ülke ne fetoşa nede onun tarikat mensubu totoşlara kaldı.
Her zaman söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarikatlar tarafından yönetilecek ya da tarikatların onu destekleyeceği bir devlet yapısı değildir. Tarikatların her zaman bu ülkeye zararı olmuştur ve olacaktır. Bazıları diyor din adamı fetoş diye. Vallahi hacı Allah akıl vermiş fikir vermiş. Olmadı Peygamberleri yollamış. Şimdi sen ben okuyarak Kur'an'ı Kerim'i anlamam diyorsan hadislere bak. Ha öylede olmuyor dersen fetoşa soracağına Atatürk zamanında kurulan (yanlış hatırlıyor olabilirim yanlışsa düzeltiniz) Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuş arayın sorun.
Bazıları diyor yok adam Türk okulu açıyor. Heye babasının hayrına açıyordu. Açtığı Türk okullarından hiç tarikat mensubu yetiştirilmiyor değil mi :) Ya da o okullarda tarikat mensupları çalışmıyor. Geçin kardeşim bunları. Ne kadar fetoşçu (nur cemaati) gördüysem alayı Atatürk düşmanı. İçlerinde hiç Atatürk'ü gerçek manada tanıyan ve sayan olduğunu görmedim. Atatürk mü fetoşmu deseniz fetoş derler. Öyle adamlardan bu ülkeye hayır gelmez zaten.
Dini kullanarak millet acayip gaza geliyor. Kardeşim bu din fetoş yokken Atatürk ve şehitlerimiz sayesinde korundu. Şimdi din elden gdiiyor fetoş onu kurtarıyor ayağına yatmasın o nedenle kimse.
Bazı arkadaşlar Atatürk ile R.T.E. yi karşılaştırmışlar. Yok o da dik duruyor falan diye. Evet acayip dik duruyor. Atatürk ülkeyi düşmandan kurtarmak için canını dahi verecekken tayyip özelleştirme ve abd için birşeylerini veriyor. Ama canı olduğundan emin değilim orası ayrı. kısa ve net tayyip Atatürk'ün kestiği tırnak kadar olamaz.
-
Kemalistler gulendenen ibneyi neden sevmez.
Polis akademisinin basina Zuhtu Arslan getirilmis.Kimdir zuhtu arslan arastirin bakalim.Iste Kemalistler , tarikatci serefsizleri bunun icin sevmez.Memleket oyle boyle bir noktaya gitmiyor,sonumuz hayrola.
-
Uzatılacak bi mevzu yok F.Gülen'i ABD yanlısı olmasıyla suçlamakla alakasıda yok F.Gülen'in amacı ABD ile birlikte Türk-İslam ananelerini ortadan kaldırıp maneviyatsız bir millet oluşturarak Türklerin elinden özgürlüklerini almaktır başkda birşey değildir. Coca Cola alır İsrail e mermi veririm adamlar hiç olmazsa can alıyor ama Cola Turka alıp bu fetoşa para kazandırmam çünkü bunlar adamın direk imanını alıyor... (Kola içmem bu sebeplerden ötürü ayran içerim...)
-
POLECAT sen ve senin gibi AKP ve yandaslari ayrica mimarlari olan kisileri anlamakta zorlaniyorum nedir sizi bu kadar korukorune cehalete surukleyen nedenler?
senden ricam belli bir bilinc duzeyine erisene yani en azindan olgunlasana kadar siyasi konulara girme birak girmeyi yorum bile yapma bence
illa ki yorum yapacagim diyorsan kulaktan dolma bilgilerle degil akli basinda destekli bilgilerle yorum yap yokkkk dedigim dedik caldigim duduk diyorsan da benden de sen ve senin gibi savunuculara bir adet CITROEN !!! diyorum.
-
Ya hocam niye fettullah gülen ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılaştırıon ki =S sevmezler tabi fettulaha kalsa iran gibi(şeriat) yapcak ülkeyi. Kemalistler bu yüzden sevmezler ve kimsede sevmek zorunda değil fettulah güleni.. ne getirisi oldu ki ülkeye fettulah gülenin...