Keşke PC‘Nin İcadından Haberim Olmasaydı
-
herseyi bilmek bişey kazandırmaz herzaman bilmiyorum de geç benim gibi.
-
hocam yazın resmen beni anlatıyor varol :))) hele bir de tamir etmek için aldığın pc nin başka bir sorunu çıktımı pc sahibine sorundan bahsedersin ve sana şöyle birşey der bende iyi çalışıyordu ( ima etmek istediği şey : sen bozdunn ) bilgisayarı bilirsiniz lanet olası baen durduk yerde olmadık sorunlar çıkarabiliyor...
-
bende benzer sorunlar yaşıyorum bazen :|
tek çözüm hayır diyebilmek
-
Notorious bunu yazdı:
-----------------------------
Artık bazen tak ediyor diyorumki bilgisayarın icadından haberim olmasaydı.
Msn'e giriyorum hemen yakın çevrem şu sorun var bu sorun var diye msnden yazıyor.
Sanki ben veya pc bilen her insan teknik servis veya yapmak zorunda.
Arkadaşımdır diyosun ayıp olmasın diyosun yapıyosun.Ama yaptıklarına dikkat etmiyor.Nasıl olsa pc bilen arkadaşım var diyor.
Daha pc'si format nedir bilmeyen insanların sözüm ona sorun var bahanesiyle bi format atsana bea sen biliyon bu işleri gibi yanıma geliyolar.
Üniversiteye başladığımdan beridir formatçıbaşı oldum anasını satim.
Yapmam desen kötü insan oluyosun yapsan kolunu veriyosun gerisini alamıyosun.
İnsanlarda birazcık utanma duygusu kalmamış ben anlamıyorum.
(bunu netteki yardımcı olduğum kişiler için değil yakın çevrem normalde görüştüğüm insanlar için söylüyorum)
müzdarip olanlar bu konuda elbette vardır.
En küçük sorunda bile babasının teknik servis danışmanı var gibi soru soruyolar araştırma nedir bilmiyorlar.
Google'a yazıp sorunu araştırmaya bile yeltenmiyolar.
Sanki ben herşeyi vahi yoluyla öğrendim.
-----------------------------ne zaman uzun süre konuşmadığım biri ararsa sorun ne diye açıyorum telefonu :|
efendim
nasılsın ya görüşemiyoruz
iyi sen nasılsın
iyi ya ben şey dicektim bilgisayar açılmı yo ya ben şey dicektim internet yok ya ben şey dicektim........
ezberledim artık
-
Notorious bunu yazdı:
Msn'e giriyorum hemen yakın çevrem şu sorun var bu sorun var diye msnden yazıyor.
Arkadaşımdır diyosun ayıp olmasın diyosun yapıyosun.Ama yaptıklarına dikkat etmiyor.Nasıl olsa pc bilen arkadaşım var diyor.
...
-----------------------------kendimden bişiler buldum :D
aynen bende bu durumdayım. yardımcı olmakta istiyorum ama insan bi raddeden sonra sıkılıyor
ve karaköyün resmi mail adresi gibi olmus msn adresimi yakın bir zamanda değişitirip
kendime yeni beyaz bir sayfa açmayı planlıyorum
-
Kendine 3-5 kişi belirlicen.
Onlar harici kimseyle muhattap olmayacaksın.
a) Ya dobra dobra diyeceksin canım senin/sizin bilgisayarınızla uğraşmak istemiyor.
b) Ayıp olur diyorsan yapacak bir şey yok kesinlikle "Hayır" demeyi öğreneceksin
c) Yeni bilgileri edinmemiş gibi yapacaksın. "Bilmiyorum" yahu demeyi öğreneceksin.
d) Çok meşgul-her zaman önemli işleri olan vakti yetiremeyen bir kişiyi oynuyacaksın.( Ya da gerçekten öylesindir ama bu problemi yaşadığına göre sen bu tarz bir kişi değilsin )
Gelirdim de bak şimdi şu var bu var diye uzayan cümleler kuracaksın.
e) Danışmanlık görevini üstleneceksin ve bu rolün ötesine geçmeyeceksin. Şusu var busu var deyip teşhisi koyacaksın, yönlendireceksin. Şuraya götürün şunu şunu yaptırın.
f) Adamına göre muamele yapacaksın. Herkesin yeri farklıdır, tartıp biçip kişiye uygun bir tutum sergileyeceksin.
-
ben 3 sene önce bıraktım pc vs ile uğraşmayı. yani teknik anlamda. o zamana kadar sormayan kalmıyordu. birde yüzsüzler 'bilmiyorum' dediğin zaman artistlik yapıyolardı 'sen bile işe yaramadın' falan diye :D sonra düşündüm böylesine niye yardım edeyim ben diyerek, o günden sonra sorulan her soruya 'www.google.com' diye cevap verdim. yavaş yavaş bittiler :D mutluyum mesudum iyikide yapmısım
-
Notorious bunu yazdı:
Daha pc'si format nedir bilmeyen insanların sözüm ona sorun var bahanesiyle bi format atsana bea sen biliyon bu işleri gibi yanıma geliyolar.
Üniversiteye başladığımdan beridir formatçıbaşı oldum anasını satim.
Yapmam desen kötü insan oluyosun yapsan kolunu veriyosun gerisini alamıyosun.
İnsanlarda birazcık utanma duygusu kalmamış ben anlamıyorum.
(bunu netteki yardımcı olduğum kişiler için değil yakın çevrem normalde görüştüğüm insanlar için söylüyorum)
müzdarip olanlar bu konuda elbette vardır.
En küçük sorunda bile babasının teknik servis danışmanı var gibi soru soruyolar araştırma nedir bilmiyorlar.
Google'a yazıp sorunu araştırmaya bile yeltenmiyolar.
Sanki ben herşeyi vahi yoluyla öğrendim.
----------------------------- -
okul okurken bende öyle tanıdıklara formata giderdim.
bi 15tatilde 20 tane bilgisayara format attığım oldu. okul bitti artık para ile yapıyorum dedim kafam rahat.
çünkü para ile deyince kimse aramıyor sormuyor
benden tavsiye bedavaya yapmayın para isteyin
-
Sen ne yaptın hocam yhaw içimimi okudun al bendende o kadar bıktım arkadaş illallah:)................