Keşke PC‘Nin İcadından Haberim Olmasaydı
-
hazır bu beleşçilik konusu açılmışken başımdan geçen bir olayı anlatayım: bir gün tanıdıkların vasıtasıyla 2 kişi geldi ve biz anlaşabilirsek bizimkiler haricinde 4 tane daha iş vericez sana dediler.neyse istediklerini vs.. anlattılar.biri kurumsal web sitesi yaptırmak istiyormuş animasyonlu, fotoğraf albümlü, admin panelli vs.. ne kadara yaparsın dedi.host ve domain dahil 400tl fiyat verdim.Öteki proceyle ikisine toplam 1,5-2 hafta müsade istedim.Ücrete çok dediler.Kurumsal websitede admin panelinin gereksiz olduğunu konusunda hemfikir olup 250 ya da 300'e kdr düştüm.(çok net hatırlamıyorum)
Öteki adam aradan fırlayıp elektrik harcaman dışında neyin var ki bu fiyat ne dedi.bi şeyi şurdan alıp şuraya mı koyuyorsun çivi mi çakıyorsun napıyorsun dedi.tabi ben şok bi vaziyette kalıp böyle bir siteyi yaptıracak daha ucuza bir yer bulursanız yaptırın dedim.adam tekrar bi hışınla ben host+domain'i 150tl'ye yaptırdım hem de adamlar 7 kişi çalıştırıyorlar dedi.Onların sigortası var o kadar adamın yemeği var vs.. başladı yine konuşmaya.Siteyi gösterdi ve html de yapılmış 3-5 tane resim ve 500 karakteri geçmeyecek bir yazı var.Adama bak bunda resim yükleyemezsin, animasyon koyamazsın, ben Silverlight'da yapıyorum şöyle olacak böyle olacak bak şu siteleri de ben yaptım diye ne kadar örnek göstersemde adamın inadı ve verdiği cevap aynen şu: gif bi resim yüzünden html sitenin animasyonu oldu ve ben ne zaman telefon açıp şu resimi yükle dersem yüklüyorlar...
uzun lafın kısası bu işi yapmak istemiyorsan birinci yazımı dikkate al.Yok eğer yapmak istiyorsan peşin peşin çevrene bu işi parayla yaptığını yay ve asla ama asla piyasanın çokta altına iş yapma.Referansların oldukça da ücreti yükselt...