Keşke PC‘Nin İcadından Haberim Olmasaydı
-
Şu anda yurttayım ve aynı şey bendede var bi ara yurt odamda 3 tane bilgisayar kasası 4 tane laptop olduğunu görünce artık yeter dedim
Kapıya bilgisayar işlemleri ücrete tabidir diye yazı astım
o gün bu gündür sıkı dostlar dışında kimse gelmiyor :D
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------Şu anda yurttayım ve aynı şey bendede var bi ara yurt odamda 3 tane bilgisayar kasası 4 tane laptop olduğunu görünce artık yeter dedim
Kapıya bilgisayar işlemleri ücrete tabidir diye yazı astım
o gün bu gündür sıkı dostlar dışında kimse gelmiyor :D
-----------------------------
:D süpermiş :D aynen bende formatçıbaşı olup çıkacak gibiyim :D -
Ahaha aynen. Msnimdeki kişilerin %90 ı arada bişey sormak için tutuyor beni listesinde :|
Zaten anlaşılıyor yani 3 aydır bişey yazmamış ilk satırı yalandan selam vermek, 2.side sorusu oluyor :)
Format içinde artık üstümde xp sp2 taşımaya başlamıştım lisedeyken heran format atmaya çağrabilirler diye :D neyseki win7 var artıkda driverıyla uğraşmıyoruz.
Ben bi bok bilmeden oturup uğraşa uğraşa format atmayı öğrenmiştim. halının üstünde yine bi bok bilmeden pc kurdum çalıştırdım falan niye çabalamıyolar anlamıyorum.
-
çok afedersiniz böyle enayi gibi heryere koşarsanız hiç bi bok öğrenme gereği duymaz sizi rahatsız ederler bu işten para kazanan insanlar var piyasa ölüyor nasıl olsa x gelip yapıyo diyo adama antivirüs kurim diyosun yok pc kasıyo bişey olmaz olmaz tabi a.q nası olsa x yapıyo. 15 -20 de olsa isteyin istemeye yüzünüz yoksa bi arkadaşınızın kartını falan verin hayır diyin tövbeliyim elimde pc kaldı diyin :D baktınız kesin atıcanız ama bidaha olsun istemiyosunuz şahsa gel sana öğretim -öğrenemem aga/ben anlamam vıdı vıdı -tmm o zman ben de öğretemem geçmiş olsun
-
Keşke Format Atmayı Öğrenmeseydim..
-
http://lmgtfy.com/?q=Ben+o+tip+adamlara+bu+linki+veriyorum
-
Bendeki sansa bak amk. Bizimkiler bok yaristirmak icin ben biliyorum ayagina yatiyorlar, cok cok sikistiklarinda bana soruyorlar ya da sormadan oylece kaliyor problemleri :D Ablama ve 1. derece aile yakinlarim ile ilgileniyorum. En cokta babam kasiyor beni.
-
bir ara hat safhaya ulaşmıştı format atma işlemleri.. nasıl kurtulduğuma gelince.. önerilerim şunlar;
1- İlk önce herkese yardım etmeyin.. Size yaptığınız hizmetin karşılığını veren kişinin işini görün..Herşey para demek değildir.Bir keresinde format atmaya gitmiştim çok sevdiğim bir komşuma... (bir yıl içinde 6. gidişim falandı) adam 1 büyük rakı alıp gelmişti.. içmiştik beraber.Herşey para değil :)
2- 5-10 dk'lik yürüme mesafelerine gidin sorun değil. (yan apartman,karşı apartman vs) komşuluk ilişkisi önemlidir..1. maddeyi tekrar okuyun :))))
3- uzak mesafede oturanlara "işim var" diyin. Uzatırlarsa cevap yazmayın. telefonu suratına kapatın. tekrar ararsa "hat kesildi" dersiniz. yine gelemem dersiniz :D (1. dereceden akraba ise gidin tabi..)
4- format atılmayacak bir durum ise "Team Viewer" programını kullanarak uzaktan yardım edin.. Her problem için yürümeyin elalemin evine..
5- msn'de normal zamanda selam vermeyipte,işi düştüğü zaman selam verenlere "hayır yardım edemem" diyin.. "ne oldu? sinirlisin?" tarzında bir cümle kurarlarsa açık açık söyleyin ne yaptığını.. kız erkek farketmez.. msn'den silersede silsin.. çokta tın."götünmü kalktı" tarzında laflar ederlerse direk siz silin.. zaten size lazım biri olsa sürekli irtibat halinde olurdunuz..
6- "Format atarmısın" diyenlerden piyasa fiyatının yarısı kadar ücret isteyin. piyasada 40 tl ise siz 20 isteyin. bedava yaptırmak isteyenlere "bulabilirsen banada söyle gidip döveyim o çocuğu" diye espri yapın ve yine de bedava format atmayacağınızı belirtin. :D 20 tl'yi çok görürlerse "piyasada 40 tl... sen bilirsin" diyip resti çekin.Hala ödememekte ısrar ediyorsa "kusura bakma abi.. bedavaya yapmıyorum bu işi.Format kolay bir iş değil" diyin. "hadi hadi. yap abine bir kıyak" derse "iş başka arkadaşlık başka" diyip resti çekin..
7- yaşı ilerlemiş kişiler istiyorsa mesela.. "oğlum be şu bizim çocuğun bilgisayarına bir bakıver" bunun gibi.. yaş tarifesi uygulayın..
a)20 yaşından küçükse ilk girişte "paralı ama ilk işlemi ücretsiz yapıyorum.. 2. defa geldiğimde ücret alırım" diyip şakayla karışık laf sokun.. ve gerçekten 2. defa gidişinizde para isteyin.
b)20 yaşından büyükse sorun değil. ona öğreterek "bak aga bu böyle yapılıyor.bunu öğrenirsen beni aramak zorunda kalmazsın,kendin hemen yaparsın ;)" diyip gaza getirirsin olay kapanır :)
8- Format atmanızı isteyen kişi bir kız ise "seks" düşüncelerine kapılmayın hemen."ooo bunun pc'ye format atarsam işi bağlarım" nah bağlarsın :D kızın istediğide o zaten.. senin öyle düşüneceğini bilerek senden bunu istiyor.. Ücretli yapıyorum bu işi diyin ilk. "benden demi ücret istiyorsun?" derse.. "niye sen insan değilmisin?" diyin.. "insan olanlardan ücret alıyorum" diyin.. birçok arkadaşınızın normalde hiç selam vermediğni,sadece işleri düştüğünde yanaştıklarnı söyleyin.. biraz utanma duygusu varsa yaptığı hatayı anlar.. eğer hala bedavacı şeklinde tavrı varsa.. www.google.com a girip "format nasıl atılır?" die aratmasını söyleyin "işim gücüm var benim" yada "uğraşamam" derse.. "benimde işim gücüm var." yada "bende uğraşamam" diyin ve resti çekin.
9- Gaddar olmayı bilin.. "gaddar olunca kız tavlayamam" inan onunda seveni oluyor :D kendimden biliyorum :D
Sormak istediğiniz sorular varsa sorun.. hertürlü soruna kılıf uydururum :)))))
-
Notorious bunu yazdı:
-----------------------------
Artık bazen tak ediyor diyorumki bilgisayarın icadından haberim olmasaydı.
Msn'e giriyorum hemen yakın çevrem şu sorun var bu sorun var diye msnden yazıyor.
Sanki ben veya pc bilen her insan teknik servis veya yapmak zorunda.
Arkadaşımdır diyosun ayıp olmasın diyosun yapıyosun.Ama yaptıklarına dikkat etmiyor.Nasıl olsa pc bilen arkadaşım var diyor.
Daha pc'si format nedir bilmeyen insanların sözüm ona sorun var bahanesiyle bi format atsana bea sen biliyon bu işleri gibi yanıma geliyolar.
Üniversiteye başladığımdan beridir formatçıbaşı oldum anasını satim.
Yapmam desen kötü insan oluyosun yapsan kolunu veriyosun gerisini alamıyosun.
İnsanlarda birazcık utanma duygusu kalmamış ben anlamıyorum.
(bunu netteki yardımcı olduğum kişiler için değil yakın çevrem normalde görüştüğüm insanlar için söylüyorum)
müzdarip olanlar bu konuda elbette vardır.
En küçük sorunda bile babasının teknik servis danışmanı var gibi soru soruyolar araştırma nedir bilmiyorlar.
Google'a yazıp sorunu araştırmaya bile yeltenmiyolar.
Sanki ben herşeyi vahi yoluyla öğrendim.
-----------------------------Aynen hocam. Ya onu bunu bırak geçen gün karşı komşumuz "oğlum şu saatin pilini bi çıkarıver" demez mi :D Lan bildiğin duvar saatinin pilini çıkarttırıyor bana ya :D "sen anlarsın bu işlerden" diyor bi de..
Format falan gözüm kapalı atıyorum artık lan o kadar formatı ben kendi PC'me atmadım^^
Yok virüs bulaşır, arar gecenin bi vakti. "Nasılsın" demeden "Ne yapacaz" der..
TV bozulur görüntü vermez ... gel
görüntü verir ses vermez ... gel
çanak anten çıkar yerinden ... gel
internet kesilir-niye kesildi? ... gel
Bu programı nasıl kuracaz? Anlatırım Next Next hep derim. Adam gerçekten 2 kere Next'e basar. 3.de bi daha sorar neye basıcaz Next mi Cancel mi diye :D Allahım ya! Ananın.. bas derim , içimden tabi
Daha neler neler ya, yazsam gün biter ak. Bi de yok komşumuzdur, eş dosttur diye ses çıkaramazsın o acı. Çıkarsan "ne kadar ayıp" diyecekler. Ulan senin yaptığın ne ak. diyemezsin tabi. Zaten arkadaş demiş. Haklısın hocam. Allah sabır versin.
---
edit: arkadaşın biri demiş TeamViewer kurun diye, onu da geçen gün kuruyodum adamın pc'ye bişey olur bişey eder, burdan yaparım dedim. Adamın 80GB hdd var laptop, boş yer 50gb.. Bi bok ezberlemiş onu diyip duruyo bana. Harddiskim dolarsa pc yavaşlarmışşşş .. diyorum 3-5mb bişey dolmaz bişey olmaz. "Yook ben istemiyorum, sen gelip yaparsın" :DDD
-
Eğer gerçekten format atmaktan bezdiyseniz 20 tlye format atmazsınız bi kere. üstüne 20 tl verip atmamayı tercih edersiniz.
Bana ööle yaklaşanlara abi ben yazılımcıyım diorum. ee diyor... ben algoritma geliştiriyorum format bilmem donanımcı işi o bi bilgisayarcıya götürmen lazım benim dalım değil diyorum. Bilgisayarcıyım diye gezmek yerine Enterprise yazılım uygulamaları geliştiriyorum (Böyle derseniz sizi format için değil ticari yazılım için fiyat ver diye rahatsız ederler), bizde de IT kuruyor bana falan derseniz yırtarsınız. tabi önceden birilerine kurduğunuz biliniyorsa şöyle demek durumundasınız. ben XP kurabiliyordum ama sonra o işleri bıraktım şimdi windows 7 çıktı bu tamamen bambaşka bir sistem bunu hiç kurmadım bi bilene sormak lazım.