folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kilo Vermek İçin Neler Yapıyorsunuz ?



Kilo Vermek İçin Neler Yapıyorsunuz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Yürüyüş yapıyorum zaten bu arada bisiklet sürmek bacak kası yapmak harici bir işe yaramıyor. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    sadece akşam 7-8 sonrası bir şey yememek bile çok rahatlatır vücudu. 
    günde 4-5 öğün tıkınan biriyken kaşmları yemeyi kesince bile kilo vermeye başlamıştı benim bünye.
    Üstüne yürüyüşle destekledim ben çok güzel tepki aldım. 
    Yine sabah kahvaltısından akşam pc de otururken dahil sürekli çikolata cips yiyen insandım, cips canım çekmiyor bile. Şekeri de ilk kestiğim zaman aylarca şeker tatlı pasta vs bir şey yemedim, ben çok zorlanırım sanmıştım zerre canım çekmedi bu süre boyunca.
    Yemeye başladığımda ayarım yok, keşke olsa arada bir tadelle vs sevdiğim bir çikolatayı kahve yanına gömsem öyle devam etsem müthiş olur ama bir tane çikolata yersem aman nasılsa yedim deyip tüm gün abanıyorum.
    Misal daha 2 gün önce nasılsa bu ay dikkat etmiyorum, daha bu sabah da pasta yedim deyip eve gelirken tadelleleri doldurdum dizi izlerken gömerim diye. Onları gömüyordum ki bi baktım hatun kabak tatlısı getirmiş 15-20 tane tahinli fındıklı, hepsini yedim :) Şunu yeme bunu yeme deyince bekara karı boşamak kolay denmesin die tatlı konusundaki pis boğazlığımı örnekliyorum :)

    Maddelersek;
    Tartıda 105 kiloyu görünce
    -Sabah kahvaltılarından reçel, bol ekmek vs şeyleri çıkarttım. Yumurta peynir domates kararında yiyip çıktım hep evden. Ne yediğini geçtim, miden dolup şişene kadar yiyorsan o yediğin her neyse fazla yiyorsun.
    -2010'da kolayı bırakmıştım ama icetea fln abanıyordum hala. Alayını bıraktım, meyveli soda bile içmedim.
    -Öğlenleri akşamdan kalan yemek neyse az bir porsiyonunu götürdüm. Hatta başta aç gözlülüğüm törpülensin diye salata, yoğurt vs gibi şeyler yedim öğlenleri. Sonradan azar azar yemek porsiyonu götürdüm, çorba favorim her türlü. ***Tekrar etmekte fayda var "ohh iyi doyduk bugüün" diyecek kadar yediğin her halt fazla. ***
    -Akşam üstü 4-5 gibi bir ara öğün yapıp migreni tetiklemeden akşam yemeği saatine kadar tok durmayı ayarladım bir şekilde. 1 muz olur, 1 kase yoğurt olur, çubuk kraker olur maksat bir şey yemiş olayım da başım ağrımasın.
    -Akşamları da en başta çorba salata ile başladım, sert bi giriş olsun da kararlı kalabileyim diye. Sonradan yanına "ufak" porsiyonlarda yemekler ekledim. 
    -Akşam yemeğinden sonra bi bok yemedim. Çok acıkırsın salatalık yersin, havuç yersin, azıcık çubuk kraker yersin vs ayrı şey. Ama dur ya şurdan azıcık bazlamayla ekmek gömeyim yok. Abur cuburu söylemiyorum bile. Yatağımın abur cubur dolabım vardı yıllardır, içini boşalttım komple. 
    -Yemekten sonra biraz bekleyip yrm saat - 45 dk yürüyüş yaptım üstüne.

    Artısı eksisiyle şu haliyle beni 105'ten 80'e düşürdü zamana yayarak. Salata çorba vs gibi şeyleri seviyorsan (bayılmana gerek yok, seviyor olman yeter) çok kolay uygulanır. 
    Tabi burada dikkat edeceğin şeyler var,  nası kilo verdin diye sorana anlatınca sadece salata yiyerek uygulamaya çalışanlar oldu :)
    Unutmamak gerekir ki, vücudun beslenmesini tamamen sert şekilde değiştiriyorsun, hesaplı kitaplı bir diyette bile değerlerin oynayabilir yok demirin düştü yok şu oldu bu oldu. Bi de bunu diyetisyen vs gibi birinin desteği olmadan her boku yemeyi kesip ölüm diyeti gibi yaparsan vücut bok bok tepkiler verebilir :)
    Öğlenleri çorba ağırlıklı beslendim uzunca bir süre ama çorbaları böyle içinde et vs olan çorbalardan seçmeye dikkat ettim ki bi anda vücuttan besinini almaya gerek yok. Akşamları da çorba ve hafif bi yemekle mis gibi karnı doyuyor insanın. 

    Yemeyi kesmekten çok sağlıklı kesmeye odaklanmak lazım.
    Ben bunu yaptım ne oldu mesela saçlarım her türlü dökülecekti peder beyinki gibi olacaktı ama ben bunu biraz erkene çekmiş oldum muhtemelen demir düştü şu düştü derken saçlar güzel gitti.
    Ama bununla beraber 25 kilo da gitti.
    Artık kronik her akşam hoşsohbete uğrayan sırt / bel ağrılarım gitti. (şu an mesela biraz kilo alayım hemen sırtım sızlar, 3-5 kilo aldım bu ay direk ağrısı başladı mesela)
    Hala migren ataklarım oluyor ama sıklığı azaldı.
    Geceleri hem horluyordum hem daha kalitesiz uyuyordum, yorgun uyanıyordum. Hepsi gitti.
    Karaciğerde yağlanma vardı, şu an yok.
    Gün içinde ölçülen tansiyonum 15/10 idi. Holterle takip edildiğinde de aynı. Şu an 12-8 i 11-9 larda takılıyor.
    Stresin sebep oldukları hariç sivilcelerim 100kilolarda olduğumdan daha az oluyor.
    Az bir harekette taşikardiye bağlıyordum, pert oluyordum. En azından uzun yorucu yürüyüşler yapabiliyorum dertsiz tasasız. 
    Hepsini geçtim 25 kilo çanta taşımıyorum iyi oldu :) (gerçi bu ara 20 kilo taşımıyorum da tekrar veririz)


    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ekim/2020
    Erkek

    2 aydır düzenli olarak öğle yemeğinde 1 kase çorba ve yaninda az miktarda karbonhidrat alıyorum şeker un sıfır tuzuda çok nadir olarak tüketiyorum ekmeği gazlı içecekleri kestim spor konusu olarak hafta sonları sabah 7den 8.30a kadar koşuyorum haftaiçi zaten iş okul derken spor yapmış gibi oluyoruz :D 2 ayda 8 kilo verdim azimle devam ediyorum 70 kiloya duştüğümde ne varsa gomerim artık ahahha


    salla gitsin ölecez zaten :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    boy kilo endeksi yas ve gun icindeki hareketlilik durumuna gore değişse de 

    benim en hızlı kilo verme şeklin.çok basitti. 

    sporlar:

    1- günlük  hepsi toplam 15-30 arası  mekik, plank, ısınma hareketi, ne istiyorsan hafif hareket demeti 

    2- günlük yada iki gunde bir 2--3 km  yürüyüş en az... 

    beslenme

    herşeyi ye az ye ! slogan bu

    her öğün ekmek yedim  1 dilim.. eger öğlen börek kek gibi zararlı birşey yediysem akşamı çorba salata ile gecistiriyordum.

    ekmek, makarna, pasta türlerini olabildiğine az tüketim..

    atistirmalik

    biz çok geç yatıyoruz ailecek. aksam 6 da yemek yesem bile saat 10 olunca sanki 2 gün ac kalmisim gibi acikiyordum bu yuzden

    badem+ceviz+ kayisi bir iki tane   yada

    favorim yoğurt +zerdecal+ ceviz + pul biber karıştırıp küçük bir kase yedinmi tamam...

    kahvalti

    2 yumurta salatalik domates ceviz biber közleme .. Yulaflı ekmek yada yulaf ezmesine yumurta (1)yoğurt(1k) katip karistir tavada yumurta yapar gibi dök pişire ekmek niyetine yiyin..

    su: 1.5-2 tl

     

     

    ne yemek yapsak diyenlere ilaç gibi bir kanal çok harika tarifler var

    https://instagram.com/diyet.hocasi?utm_medium=copy_link

    ve şu

    https://instagram.com/diyetisyenulkumeral?utm_medium=copy_link

     

     

     

     

    futurist tarafından 15/Oca/22 02:36 tarihinde düzenlenmiştir

    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    Ben hâlâ çadırda kalıyorum, büyük çadırın içine küçük çadır kuruyorum. dışarısı -3 -4 olduğunda çadırın için 2-3 derece oluyor, uyku tulumunda uyuyorum tabi yine ev sıcağı olmuyor. şunu farkettim soğuğa maruz kaldıkça yaktığımız yağ oranı ciddi şekilde artıyor ben dört öğün yiyorum şekerli de tüketiyorum ama kiloda bir artış yok aksine son 40 günde günde dört öğün ve sağlam beslenmeme rağmen 4,5 kilo verdim. Ağzınızı ve gözlerinizi koruyup, el ve ayaklarınızı üşütmeden soğukta aralık vermeden spor yapın ya da çalışın acayip kilo verdiriyor.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    ben yürüyemediğim için benim kilo almam çok kolay. hiç kilo almamak için araştırdım ve öğrendimki; bizim ecdadımız osmanlı günde 2 öğün yemek yermiş. sabah ve ikindi kahvaltısı. harbiden de işe yarıyor. sabah kahvaltsını zaten herkes iyi yapıyordur üzerine iş, okul işte ne varsa onu yaparak sabah kahvaltısını eritiyor öğle yemeği değilde ikindi civarı yiyince bi daha akşam yemeği aramıyor insan. sabah kahvaltısı neyse de ikindi kahvaltısını da az yiyince istesende kilo alamıyorsun (; ben ikindi kahvaltısından önce ufak ucuz 2-5 lira arası çikolatalardan yiyorum. buda açlık hissini baya bastırıyor normal yemeği az yiyorsun.


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

    ben yürüyemediğim için benim kilo almam çok kolay. hiç kilo almamak için araştırdım ve öğrendimki; bizim ecdadımız osmanlı günde 2 öğün yemek yermiş. sabah ve ikindi kahvaltısı. harbiden de işe yarıyor. sabah kahvaltsını zaten herkes iyi yapıyordur üzerine iş, okul işte ne varsa onu yaparak sabah kahvaltısını eritiyor öğle yemeği değilde ikindi civarı yiyince bi daha akşam yemeği aramıyor insan. sabah kahvaltısı neyse de ikindi kahvaltısını da az yiyince istesende kilo alamıyorsun (; ben ikindi kahvaltısından önce ufak ucuz 2-5 lira arası çikolatalardan yiyorum. buda açlık hissini baya bastırıyor normal yemeği az yiyorsun.

    s. et gecmisteki insanlari hocam, sabah ogununu atla, ogle vakti ve aksam uzeri ye. 19:00'dan sonra da hicbir sey yeme.

    caktin mi meseleyi? 19:00-13:00 arasi hicbir sey tuketmiyorsun.

    ve o 2-5 lira arasi cikolatalari kes, insulinin hoppidi hoppidi kaynar oyle yaparsan. normal yemegini ye yine, sadece tika basa sisirme kendini. bi tabak daha mi yesem acaba diye sordugunda bi yarim saat bekleyeyim de midem kapilari kapatip beynime sinyal gondersin diye bekle. buna ragmen 1 tabak daha yemen gerekiyormus gibi hissediyorsan kendini kaybetmeden azicik daha koyabilirsin.


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    -Kesinlikle eski insanları ciddiye almıyorum düşünceleri hariç.çünkü aynı zaman da ve hayatlar da değiliz.

    -Tulum da uyuma işi güzel iş ama soğuk ortamda nasıl uyunur çözersem sıkıntı olamaz.5-6 yık önce Fethiye Babadağ da bir nokta da Nisan ayın da yüksek nokta da ayaklarım la totoyu üşüttüm soğuk olmayan yerler de sağlam şeyler olmalı soğuğun da yağ yakmaya etkisi olur mantıklı.

    -Bacak kası önemli insan vucudunda ki kasların 100 de 70 bacaklardadır.şınav, mekik,çök,yüzme ve olabildiğince hareketli kalmaya çalışma.mümkünse yüzme 4 mevsim en mükemmel olaydır.gym yerine yüzme salonu en iyi aktivite imkan halin de.

    -Karbon hidrat 0 olmalı içeren şeylerle birlikte.yağlar,şeker azaltılmalı. mevsimsel sebze meyveler ağırlık verilmeli.alkol alınıyorsa yemeği aradan çıkarabilmek te önemli.


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2014
    Erkek

    Vay be hocam demek senin de dertlerin sorunların varmış :) Valla benim problemim karbonhidratlar idi. Onu kestiğimden beri kafam rahatlamış durumda. Ekmeğe fazlaca düşkünüm. Ve ekmek yüzünden 2 saate tekrar açlık bastırıyordu artık yaşıyorum. Basit karbonhidratlar hayatımızdan çıktıktan sonra kilolar da birlikte çıkıyor.


    Aslan bile atı görünce götünü saklar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    2 gündür ayran yerine kefire sardım. Marketten bir şişe almıştım şişenin dibine yarım çay bardağı kadar kalınca üstüne pastörize süt doldurup 24 saat bekletiyorum tekrardan kefir mayalıyorum. :) 24 saatten fazla bekletince alkol oranı artıyormuş diyorlar.

    Not : Oda sıcaklığında mayalanması lazım. Çok sıcak veya soğuk olursa yoğurt oluyor.

    mkyb tarafından 16/Oca/22 23:43 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 5945 Toplam Mesaj: 68
kilo