KKTC De 50 Bin Türk, Türkiye`Ye Has.Ktir Pankartı Açtı
-
ne oldu abi dunku mitingden gazetelere manset yapilip, buraya konacak uygun pankart bulunamadi saniyorum? Hassiktir pankartini acanlar yine ordaydi, ama acamadilar tabi bu sefer. Ne oldu acaba? Kibris insani gerizekali degil, bir eylemin amacini carpitmaya calisip 50 tane adamin actigi pankarti manset yapanlar, dun yapilan mitingde daha fazla insan toplanmasina ragmen, soylemek istenilen direk soylenince (hani bazilari anlamak istemiyor ya hocam?), hani manset falan goremedim ben?

http://www.havadiskibris.com/haber/2409/inonuden-erdogana-biz-kibrisli-turkuz-sen-kimsin.html
kibrisgazetesi.com acilmiyor nedense merak ediyorum orda ne yaziyor.
Mitinge elinde eşeğiyle gelen iki yurttaş da güne damgasını vurdu… Üzerinde” Son Kıbrıslılar Tükenmesine İzin Verme” yazan eşek, meydana sokuldu hatta konuşmaların yapıldığı platforma çıkarılmak istendi. Kısa süreli gerginliğin ardından, Türk-Sen Başkanı buna izin verilemeyeceğini anlattı ve vatandaşı sakinleştirdi.
:)
-
Hacı sanki biraz Tr den tepki aldıkları için açamadılar gibi duruyor olayın iç yüzünü bilemem ancak burdan düşündürülen bu zira kardeş olduğunu düşünenler çoğunlukta olsa o pankartta açtırılmazdı zamanında
-
edit: asagida yazanlar sadece tayyip icinde gecerli degildir, biz size para veriyoruz kolemiz olacaksiniz mantigiyla yaklasan herkimse, adadaki durumu bilmeden, 300 senelik tarihi bilmeden, son 30 senelik tarihi onuda cat pat inceleyerek konusuyor demektir. ve uzgumun ama eninde sonunda kaybeder. kibrisli turkun canindan baska kaybedecek neyi var allah askina? ne kimlik, ne bir yurt, nede cok parasi var... baskilarla bi bok yapamazlar.
neyse kactim ben.
------------------------------------------
arkadasim bu mitinglerin amaci kim kime kardes kim kime arkadas degil. tamamen farkli bir amaci olan bir olayi farkli gostermeye calisanlar var, amaclari ne? insanlar dusunsun biraz kendileri bulsun diye bagirip cagiriyorum ben. yoksa hayvan degilim yani.
yukarda gordugun kardes pankarti, tabikide hassiktir pankartinin arkasina acilmistir. alip onuda manset yapabiliyorlarmi? kardes oldugunu dusunen kadar dusman oldugunu dusunende olabilir. herkes istedigi seyi dusunup soyleye bilir. burasi kibris. okumadin galiba adam essek cikartmaya calisiyor kursuye...
turkiyedede herkes istedigini soylese dusundugunu belirtebilse guzel olmazmi? illa bastaki kictakini ezmek mi zorunda? dogru konusan adam illa can korkusuylami yasamak zorunda? kimleri asip kestiler, kimler hapisanelerde curudu gitti, kimler sirf dogru bildiginden sasamayacak kadar ADAM oldugu icin geri donulmez, icinden cikilmaz durumlara sokulup omrunu bos yere gecirdi...
ben anti tayyip, anti akp, anti denktas, anti rum, anti turk falan degilim... ama simdi tayyipde ah canim ah milletim deyipde oylari topluyor ok. sorun yok. ama sonra sen askeri ez, milliyetciyi kir, cumhuriyetciyle dalga gec, milli duydulardan bahsede bahsede dolas, kibrisli turke besleme de... obur taraftan musluman diye yobazlar hortlasin, adada is bankasi mulakatinda adamlara turkmusun diye sorulsun mesela, kose baslarina, kerhanelerin 200 metre otelerine, copluklerin uzerine ve aklinin eremeyecegi sacma sapan yerlere 3 ayda minareler camiler dikilsin. sanki biz dinsiz allahsizizda bize ders ogretecek kasimpasali... Bunlar ayni mantik degilmi?, bastayim nasi olsa alttakini ezeyim?
kibrisa gomerler onu sehit diye farkinda degil.
-
ha ayrica, tayyibin annan planindaki dusuncelerini destekledigimi, arada bir aga gibi dolasip dunyada ona buna rest cektiginde hosuma gittiginide belirtmem lazim. ama sirf turkiye basbakani boyle guclu durmali, dunya liderleriyle asik atabilmeli diye dusundugumdendir... donek diye dusunebilirsiniz ama ben oy vermiyorumki turkiyede, rahat fikir belirtmem sirf fikrimin bir boku etkilemeyecegini dusunmemdendir. verecek olsam kime verecegimide hic dusunmedim acikcasi o sizin sorununuz. ben kktc oyumu veriyorum o yuzden orda donen oyunlara comak sokmaya calismak benim gorevim. yazikdir daha turkiyeye lazim kendisini ortadogunun krali olacak. ilk once kibris insanini, sonra kendi halkini nasil kandirdiysa daha kandirmasi gereken bir suru milletin insani var, sagligina dikkat etsin, kibris gaz yapar.
ama OY KORKUSUNDAN kibrisi ben verdim kardesim deyemiyorsa ve boyle ayak oyunlari yapip tum yuku kibrisli turklere yukleyecek, su bok kadar adada kibrisli turkiyeli diye savas cikaracak, milleti birbirini kesecek duruma getirecekse.
valla gelsin onada bir 15 dakka konusalim bakalim nereleri yanlis biliyor.
-
Türkiye 2 bölgeyi stratejik açıdan önemli diye kolluyor.2 bölgede ağzımıza zıçtı.
Ne yapacaklar çekilsek ? Gidip rumlara bağlanacaklar.Başka yapacakları hiçbirşey yok.Kimsenin tnaımadığı ülkenin artistliği anca bize geçiyor.
Alsınlar bizi burdan, ne halleri varsada görsünler.Ne işletmeyi becerebilecekler, ne devlet yönetmeyi.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
Ne işletmeyi becerebilecekler, ne devlet yönetmeyi.
-----------------------------
neden?sen kibrisli turkleri sadece orda gorduklerin saniyorsunda ondan boyle diyorsun. cozum oldugu gun adaya donmeyi bekleyen milyon tane adam var disarda...
ayni sey turkiye icinde gecerli. rahat yasayabilecegini bilse (ki burda ekonomik rahatliktan bahsetmiyorum) yurtdisinda kalmayip ulkesinde pasalar gibi yasamak isteyen milyon tanede turk vatandasi var...
bence insanlar uyansin artik, kendinizi farkedin, bugun irlandada herkes turklerin nasil libyadan zart diye cikabildigini konusuyor, irlandali bir adam ben turkum deyip kacabildim diye aciklama yapmis gazetelere... Kusadasina hayran olmayan irlandali yok neredeyse... zart zurt liste uzar gider, ama turk insanini seven yok? turkum dediginde 2 kere dusunuyor adam konusurken. neden bu boyle?
insanlar kendileri icin degil, torunlari icin rahat yasam istiyor, bunun tek kurali ilerde yasamak istedigin topraklarda karisikliklari, yalani dolani temizlemek... boyle olmaliki adam gibi adam ulkesinde kalsin, capulcular nereye siktiriyorsa siktirsin. sizdede bizdede tam tersi oluyor.
ahkam kesmek degil bu, guceneceginize feyz alin.
-
sallayın abi.biz dalgamıza keyfimize bakalım kim ziker ki onları..çok ileri giderlerse sahilden obüs'lerle topluca adayı temizleriz.hazır yunanistandaki soysuzlar gag guk ederlerse orayıda alırız. hazır elimiz değmişken ermeni götlerininde soyunu kuruturuz. var mı daha konuşan? yeter ki amerika bişey demesinde :P yoksa kendi pimimizi kendimiz çekeriz.
-
ayrıca kim nereden cikariyor anlamiyorum ama. neden bir cozum sonucunda turkiye oldugu gibi butun hakkini kaybedecek, turkiyelilerin is yerleri tumden kapanacak, 1 tane turkiyeli kalmayacak burda gibi bir yorum var. ki yine yanlis.
belki ben kibrisli turk olarak turkiye ile is yapmak isteyecegim? Size bilmediginiz baska bir sey daha soyliyeyim. Rum tarafinda, marketlerden tutun marks and spence, debenhams akliniza hangi avrupa menseyli dukkan supermaket gelirse gelisin siralayin.
hepsine mallar turkiyeden geliyor, rum tarafindan aldiginiz bir thsirt un ustunde made in turkey yazmasi size ne hissettiriyor ? hepsi turkiyede yapiliyor, atina ustunden zaten satiliyor. toplam ticaret hacmi turkiye ve rum tarafinin 20 milyona yakin diye soylenti var tabi atmis olmak istemem rakami.
bende kendi kortolum olan bolgede (tabi bu gidisle oyle bisey olmayacak) istedigim adamlarla is yaparim. ayni dili konusmuyormuyum? onunla is yapacaksam, yaparim. engel olanmi var? dava acarim... atinaya degil bana yollar malini ne farkeder turkiyedeki adam icin?
netekim efendim burdaki sorun, turkiye bu zamana kadar adanin kuzey tarafinda kontrolun (en azindan bir yuzdeliginin) kibrisli turklerde kalmasini garantilemek istedigi icin bu ise mudahil olmus ve olacaktir. ki bu hakli bir savas ve kibrisli turklerinde itiraz etmemesi gereken bir mudahaledir (karsi cikan zaten hiyardir.) ama su andaki durum oyle degil. kesip kurtulmak istiyor bazilari. adada kibrisli turk kalmamismis bu kimsenin umrunda bile degil... ama turkiye tarafinda anlasilamayan kibrislilar gitsin yerine gelecek turk adammi yok? mantigi inanilmaz buyuk bir hata. halbuki onumuzdeki donemde adada kibrisli turk olmasi, adadaki turk soz hakkinin tek var olma ihtimali olarak apacik ortada.
siz saniyorsunuz, cozum olacak kibrista turk bitecek... 3 tanede kalsa en azindan gidip insan haklari mahkemesine dava acar benim yerim yurdum burasi ve bu gavurlar bana bunu bunu yapiyor diye. ama simdi acamaz cunku yokuz zaten.
-
Denktaş:"Olaysız geçeceğini bilseydim mitinge katılacaktım"
sonuc olarak;
Hükümetin aldığı ekonomik önlem paketi KKTC'de 50 bin kişiyi sokağa döktü. Sendikal Platform'un organize ettiği mitingde açılan pankartlarda ise Türkiye'ye resmen (burdaki resmen ne demek?) öfke vardı. Türkiye'den aktarılan kaynak ve desteği görmezlikten gelen 50 bin Türk, Türkiye'ye "Has..ktir" pankartı açtı (50 bin turk acmadi o pankarti bu 1).
KKTC'de, Sendikal Platform'nun düzenlediği Toplumsal Varoluş Mitingi'nde 50 bin kişi Türkiye'ye resmen (yukarda ofke varken simdi kufrettiler, bak sen)küfretti. Yürek acıtan ve bugüne kadar KKTC'de olmadık muamele gören Türkiye (ne? nasil yani?, yalan 1) vatandaşlarına yönelik ağır küfürler, ilk kez açıkça pankartlar (lar? pankarlar = 1 pankart) a döküldü. Organizasyon heyeti miting alanının ortasında açılan ve meydanlarda toplanan 50 bin kişinin rahatça görebileceği küfürlü pankarta müdahale etmemesi ise şaşırttı! (Turkiyede buna sasirmadigimiz gunlere insallah.)
BU REZALETE KİMSE DUR DEMİYOR!
Özellikle işçi örgütlerin Türkiye'ye yönelik aleyhte propagandası ise devam ediyor. Bazı sendikal örgütler AB yolunda KKTC'nin önündeki en büyük engelin Türkiye olduğunu iddia ederken (ki ayni sekilde bazi kurumlarda turkiyenin ab yolundaki en buyuk engelin kktc oldugunu iddia edebilir ne var bunda?), hükümetin hazırladığı ekonomik paketten ise yine Türkiye'yi sorumlu tutuyor (aferim bak 1 tane dogru var haberde). Bu arada adadaki grevler 14'üncü gününe girerken, hükümet istifasını isteyen binlerce protestocuya destek ise bölücü örgütün adadaki destekçilerin (kulluyen yalan 2, kimmis o bolucu orgut? pkkmi? kktc? gelip meydanda destek verecek? gelsin bakalim noluyor)den geldi.
Kaynak : http://www.internethaber.com/kktcde-turkiyeye-has...ktir-cekildi-324974h.htm#ixzz1ChZWSPKQinternethaberde bugun 2 mart eylemiyle ilgili 1 haber bile cikmadi.
Mehmet Moreket'in yazisindan alinti;BARİ DENKTAŞ’I DİNLEYİNİZ: Toplumun, yıkım paketi olarak değerlendirdiği ekonomik önlemler paketi, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’tan da veto yedi… Denktaş, “Paketin yanlışlığı, anayasal haklara bakılmadan hazırlanmış olmasıdır” dedi. Denktaş bile bu paketin topluma uygun olmadığını söylerken, Sayın Başbakan’ (sayin,sevgili canimiz basbakanimiz)ın hala paketi savunmasına anlam vermek imkansız... -
hacı iyi hoş güzel demişsinde demokrasi demek bu demek değildir herkes her istediğini söyleyebilmeli ancak bu küfür edebilir anlamınada gelmez,
Sen şimdi koskoca bir ülkeye hassiktir pankartı açarsan bunun adı ne düşünce özgürlüğüdür ne de başka birşey,
Türkiyeden de bunun üzerine tepki gelmesi kesinlikle anormal değil, Tr eğer tepki vermeseydi o zaman anormal olur ve şimdi açılan kardeşlik pankartının yerinde yeller esiyo olurdu yerine yine TR ye giydiren pankartlardan görürdük.
Şimdi bu konuyu Kıbrıslıların düşünce özgürlüğü saflarına çekmeye çalışması da anlaşılabilir bir durum,
En azından açılan pankartın Kıbrıs halkı tarafından paylaşılmadığını gösteriyor
acak bence o pankart açtırılmamalıydı çünkü bu düşünce özgürlüğü falan değil düpedüz tahrik etme ve AB de TR yi zor duruma sokma girişiminden başka birşey değildi
Adada zaten işgalci olarak empoze edilmeye çalışan Tr, Kıbrıs halkından olup olmadığına dahi bilmediğimiz 3-5 şahsiyetsiz yüzünden Uluslararası arena da yunanın ekmeğine yağ sürülmüş ve zor durumda bırakılmıştır.
Demokrasi demek halklara Hassiktir pankartı açmak demek değildir,
Demokrasi demek Devletlere hassiktir demekte değildir, veya iktidarlara
İktidarlar kabul etsende etmesende sevsende sevmesende bu halk tarafından seçilmiştir halkın temsilcisidir,
Tr deki her vatandaş haksızlığa uğrayan halklara elinden geldiğince destek olmaya çalışıyor, Geçmişteki ortak kökenimiz, Dinimiz vesairelerin bahanesiyle bu halk yardıma koşuyor,
Dünyada birçok örneği mevcut
Boşnaklar-Kıbrıslılar-Azeriler-Filistinliler vs vs...
Şimdi bu kadar halka elinden geldiği kadar destek olmaya çalışan bir ülkeyi sen çıkarcı konumuna düşürüyorsun doğal olarak burda aşırı derecede bir tepki oluşuyor,
Çünkü biz bu değiliz bizim bu olmadığımızıda herkes biliyor ancak vurulan çıkarcı damgasını avrupa halkının üzerinden silmek oldukça zor,
Kısacası olay bi pankarttan ibaret değil pankartın nelere hizmet ettiğine bakılırsa ve birazda TR halkının yerine kendinizi koyarsanız başbakanımızın verdiği tepki gayet anlaşılır seviyede gelecektir...