Kuzenim İstanbula Gitmeye Korkuyor Nevruz Var Diye
-
neyden korkuyo abi .
gelsin kaderinde bombayla ölmek varsa ölür .
-
istanbuldaki alman konsolosluğu ve alman okulları kapatılmış bugün. etrafında pek dolaşmayın.
-
@ehlikeyif @samaccc
Hocalar, haftasonu nevruz planlanan yerler belli. Oralara giderek kaderinizde var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Ölürseniz kaderleriymiş deriz. Gitmeyenlere de korkaklar deriz.
-
Austen bunu yazdı
@ehlikeyif @samaccc
Hocalar, haftasonu nevruz planlanan yerler belli. Oralara giderek kaderinizde var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Ölürseniz kaderleriymiş deriz. Gitmeyenlere de korkaklar deriz.
adam nevruza gideceğim demiyor, istanbul'a gideceğim diyor.
10 yıla yakın istanbul'da görev yaptım, kaç defa nevruz alanına gittim.
terörün amaçlarından biride insanlar üzerinde korku, tedirginlik oluşturmaktır. tedirgin olmanızı gerektirecek bişi yok bence, ben Van'dayım çekinmeden istediğim yere gidiyorum. @Austen istersen gel bu tarafa? -
@ehlikeyif
Nevruz olaylarının sadece belirli bölgelerle sınırlı kalacağına inanmak çok iyimser değil mi? Az çok ne olacağını herkes biliyor. Her sene yaşanan olaylar. 2 yıldır müdahale azdı diye "daha az" vukuatlı geçti diye hep öyle olacağını zannetmek özellikle son aylarda yaşananlardan sonra sessiz sakin kutlamayla geçiştirileceğini düşünmek çok safça. Haydi diyelim olayla karşılaşmadı. İstanbul gibi kronik altyapı problemi olan bir şehirde bir yol kapatılsa seyirde geçireceği süre +1-2 saat artacak, yolda rezil rüsva olacak. Buna kehanet ya da korkudan ziyade ön görülü yaklaşmak demek daha yerinde olacak.
Adamlar kilometrelerce öteden istihbarat geldi diye bir avuç öğrenci grubu ve çalışanları için büyükelçiliklerini, okullarını tatil edip riske atmak istemiyorlar. Biz kendi vatandaşımıza şunun yarısı kadar önlem almıyoruz. Aman terör amacına ulaşmasın, korkmayalım ama her saldırıda 40-50 vatandaşı kaybedelim sonunda başı dik tutalım, devlet bekası diyelim, şehit diyelim susalım. Giden canları da iki gün haber ederiz sonra unutulur gider.
Kusura bakmayın da pisi pisine yaşanan bir tek can kaybı bile hiçbir bekadan, politikadan daha önemli değil benim gözümde. 100 sene önce yaşasaydım vatan millet sakarya edebiyatıyla aman devlete zeval gelmesin diyerek bu şekilde düşünürdüm, çünkü alternatifi yoktu. Ama bugün körü körüne ulus devletçilik, üstünlük vb. naralarına ben inanmıyorum. Bu sebeple de önlem alınabilecek durumdaysa ufacık riske dahi girmeyi mantıklı bulmuyorum. Aksi şekilde düşünenlere saygım sonsuz. Kimse sizi zorlamıyor.
Buyrun, bizimkilerin bakış açısı budur. Yarın öbür gün bir mesele olsa diyecekleri şey, başımız sağolsun, terörü lanetliyoruz. Bu açıklama yapanlara göre tedbir alıyor/almıyorsanız buyrun, sahne sizin.
Austen tarafından 17/Mar/16 14:43 tarihinde düzenlenmiştir -
İstanbul koskoca metropol. Hiçbirşey olmaz. Olay görürsen uzak dur başka yere git yeterli.
Ben 13 yıldır nevruzda da başka zamanlarda da sorun yaşamadım. Artık 20 milyonluk şehirde senin başına gelirse biraz talihsizlik olur diyelim. Kader/kısmet vs..
-
ehlikeyif bunu yazdıAusten bunu yazdı
@ehlikeyif @samaccc
terörün amaçlarından biride insanlar üzerinde korku, tedirginlik oluşturmaktır. tedirgin olmanızı gerektirecek bişi yok bence, ben Van'dayım çekinmeden istediğim yere gidiyorum. @Austen istersen gel bu tarafa?Hocam sen Cernobil'den sonra televizyona cikip "bizim caylar mis, Turk'e bir sey olmaz" diye aciklama yapip cay icen bakan ekolundensin ama dikkat et onlarin hepsi kanser oldu su an. Nasil boyle yurek yemis cengaver stayla oluyorsunuz ben anlamiyorum ki hic.
-
izzmarit bunu yazdıehlikeyif bunu yazdıAusten bunu yazdı
@ehlikeyif @samaccc
terörün amaçlarından biride insanlar üzerinde korku, tedirginlik oluşturmaktır. tedirgin olmanızı gerektirecek bişi yok bence, ben Van'dayım çekinmeden istediğim yere gidiyorum. @Austen istersen gel bu tarafa?Hocam sen Cernobil'den sonra televizyona cikip "bizim caylar mis, Turk'e bir sey olmaz" diye aciklama yapip cay icen bakan ekolundensin ama dikkat et onlarin hepsi kanser oldu su an. Nasil boyle yurek yemis cengaver stayla oluyorsunuz ben anlamiyorum ki hic.
O ekolden Değilim hocam işin içindeyim.
-
Easx bunu yazdıizzmarit bunu yazdıEasx bunu yazdı
Yenilmişiz . Bu algıyı bu kadar kişide sağladılarsa çoktan yenilmişiz
Valla benim, sevdigim insanlarin guvenligi "istikrar"dan daha onemli. Bence de istanbula ankaraya gelmeyin nevruz bunlarin yillik hewallenmeleri, ne olacagi belli olmaz. Belki hicbir sey olmayacak ama ya olursa deger mi daha sonra bin tanesine girebilecegin bir yarisma icin?
@ozgunlu
Hayır demek istediğim gidin dışarı çıkalım değildi. Koskoca devlet ne hale geldi. Vatandaşlar artık devletin o çıkacak olayları bastıramayacağını düşünüyor.
Doğal olarak büyük bir tehlike var ortada elbette mantıklı olan gidip risk almamak. Cesaret ile aptallık arasında ince bir çizgi vardır. Göz göre göre bu risk alınmaz elbette.
Ama şaşırmamak elde değil. Geldiğimiz hale bak.
Tam olarak bu bence.
-
hiç bi bok olmaz zaten nevruzu kana bulamak onlara görede stratejik değil , bu yavUşaklar kendilerince stratejik düşünüyorlar