Kuzenim İstanbula Gitmeye Korkuyor Nevruz Var Diye
-
@Austen hocam,
Adam İstanbul'a nevruza gidicem dememiş, tamam bazı yollar kapalı olabilir, trafik kitlenir vb. ama bu sonuçta İstanbul'a gitmeyi engelleyecek yada İstanbul'da bulunmaya engel olacak bi şey değil bence.
Tedbirli olmak ayrı bişey ya ben evden çıkmayayım aman başıma bişey gelmesin demek ayrı bi şey, terör eylemi olacak diye ömür boyu evde kalamazsın.
Terörün de esas amacı bu, kastettiğim nokta bu.
Sizin dediklerinizden ben şunu anlıyorum, o gün kimse dışarı çıkmasın aman.
En zorlu nevruz, 1 mayıs, gezi eylemlerinde görev aldım.
İstanbul'da olaysız gün olmadığını herkes bilir, Taksim hele ki bu işlerin merkezidir.
Bazı yerlerden uzak olduğun müddetçe başına bi iş gelmez.
yoksa çernobil yiğitleri! gibi ortaya çık, içlerine gir, öyle yap böyle yap hiç bi şey olmaz dediğim yok zaten . -
İşidi unutmayın bunların arasında canlı bomba patlatabilir
Ama bence korkmaya gerek yok elinden geldiğince uzak dur sokaklardan
-
gideceğiz yarın yapacak bir şey yok
-
pazar günü bu esenler otogarın oralar nasıl olur oralardada varmı kutlama bilmem ne varsa bende gitmeyeyim
-
Memleketin düştüğü hale bak. Doğu Batı'dan güvenilir oldu
-
hiçbişe olmaz amk. neyden korkuyor.
iyi o zaman korkudan kendi memleketimizde dışarıda çıkmayalım. öleceksek ölürüz amk. üç beş şerefsiz bomba patlatıcak diye sokağa çıkmaya korkar olduk.
-
izzmarit bunu yazdıehlikeyif bunu yazdıAusten bunu yazdı
@ehlikeyif @samaccc
Hocalar, haftasonu nevruz planlanan yerler belli. Oralara giderek kaderinizde var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Ölürseniz kaderleriymiş deriz. Gitmeyenlere de korkaklar deriz.
adam nevruza gideceğim demiyor, istanbul'a gideceğim diyor.
10 yıla yakın istanbul'da görev yaptım, kaç defa nevruz alanına gittim.
terörün amaçlarından biride insanlar üzerinde korku, tedirginlik oluşturmaktır. tedirgin olmanızı gerektirecek bişi yok bence, ben Van'dayım çekinmeden istediğim yere gidiyorum. @Austen istersen gel bu tarafa?Hocam sen Cernobil'den sonra televizyona cikip "bizim caylar mis, Turk'e bir sey olmaz" diye aciklama yapip cay icen bakan ekolundensin ama dikkat et onlarin hepsi kanser oldu su an. Nasil boyle yurek yemis cengaver stayla oluyorsunuz ben anlamiyorum ki hic.
Demirden korksak trene binmezdik :) Hocam insan yaşamının değeri ve ölüm/kaza tehlikesi hakkında uzun uzun tartışılabilir ama ülkemizin hali belli. Koca İstanbul bir haftadır evinde, bugün arkadaşları zor ikna ettim dışarıya çıkabilmek için. Bütün millet aşırı endişeli anne moduna girmiş, gerek yok bu kadar abartıya. Türkiye'de yaşayıpta trafikte ezilme veya ağır kaza tehlikesi geçirmeyen mürid yoktur. Bu durum yola çıkmamızı engellemiyor.
-
bile isteye ölüme gidilmez ama bende kuzeni ikna ederek gitmen taraftarıyım.
umarım İstanbul`u iyi biliyorsunuzdur. yoksa iş zor. google earth maps yada harita, işe yarar herhalde.
birde `ufak` bir araç kiraladık mi 10 numara.
korkanlara sesleniyorum : arabaya uçağa gemilere binmeyelim. kullanıcı olarak sen dikkat etsen, karşı taraf dikkat etmeyebiliyor. kısaca ölüm, her yerde?!
-
do_som bunu yazdıEasx bunu yazdı
Yenilmişiz . Bu algıyı bu kadar kişide sağladılarsa çoktan yenilmişiz
aynen öyle
Genclerin korkmasi gayet dogaldir diye dusunuyorum.
Sonucta adamlar oyle bir kafa yasiyorki birak teroru bombayi silahi . Adamlar askere gitmekten korkuyor.
(Konu sahibi size soylemiyorum)
-
Ülkede en çok kürdün bulunduğu memleket istanbul. Nasıl bir patlama bekliyorsunuz ki