Kuzenim İstanbula Gitmeye Korkuyor Nevruz Var Diye
-
by_Tet bunu yazdı
Ülkede en çok kürdün bulunduğu memleket istanbul. Nasıl bir patlama bekliyorsunuz ki
patlama değil eylem yapacaklar, oraya buraya havai fişek molotof atacaklar. ortasında kalırsan boku yersin.
-
ozgunlu bunu yazdıby_Tet bunu yazdı
Ülkede en çok kürdün bulunduğu memleket istanbul. Nasıl bir patlama bekliyorsunuz ki
patlama değil eylem yapacaklar, oraya buraya havai fişek molotof atacaklar. ortasında kalırsan boku yersin.
Hiçbirşey olmaz en fazla gaz bombası yersin. He gidip de bu kalabalıkta ne oluyor amk diye heryere atlarsan onun için istanbulda olmana gerek yok, dünyanın heryerinde aynı "ortasında kalma" olayını yaşarsın.
Çevik kuvvet, toma, gaz bombası zaten birkaç yıldır istanbulun gündelik manzaralarından oldu. Kaç sefer sabah saat 8 de iş trafiğinde biryerlere gitmeye çalışan tomalar, akrepler gördüm. Düşün işe gidiyorsun ortalıkta hiçbirşey yok ama sağında toma solunda akrep duruyor.
Hele Taksim civarında girişte ve galatasaray lisesinin orada fiks duran 2 tane ekip var, 2-3 haftada bir de gaz yağdırıyorlar oralara.
Zaten istanbulda yaşayıp da gaz bombası yemeyen 2 kesim kaldı:
1- Ev hanımları
2- Dingil akpliler
Geçen fetocuları bile gazladılar düşün yani :D
-
Haftasonu istanbulun karisacagi bana malum olundu oyle cok merkezi bir yerse gitmemesinde fayda goruyorum
-
HolyOne bunu yazdı
Haftasonu istanbulun karisacagi bana malum olundu oyle cok merkezi bir yerse gitmemesinde fayda goruyorum
yüksek mertebeden teyit geldi
-
tahribat tarikatının halidi kolundanım deyin bişey olmaz.
-
torpedo_XL bunu yazdıozgunlu bunu yazdıby_Tet bunu yazdı
Hiçbirşey olmaz en fazla gaz bombası yersin. He gidip de bu kalabalıkta ne oluyor amk diye heryere atlarsan onun için istanbulda olmana gerek yok, dünyanın heryerinde aynı "ortasında kalma" olayını yaşarsın.
Çevik kuvvet, toma, gaz bombası zaten birkaç yıldır istanbulun gündelik manzaralarından oldu. Kaç sefer sabah saat 8 de iş trafiğinde biryerlere gitmeye çalışan tomalar, akrepler gördüm. Düşün işe gidiyorsun ortalıkta hiçbirşey yok ama sağında toma solunda akrep duruyor.
Hele Taksim civarında girişte ve galatasaray lisesinin orada fiks duran 2 tane ekip var, 2-3 haftada bir de gaz yağdırıyorlar oralara.
1- Ev hanımları
2- Dingil akpliler
yazmak için yazmışın
-
ozgunlu bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdıozgunlu bunu yazdıby_Tet bunu yazdı
1- Ev hanımları
2- Dingil akpliler
yazmak için yazmışın
Tamam.
-
Siz tartışa durun ben Şuan Çamlıcada ofise geldim çalışıyorum akşamda Şişliye geçeceğim :D)
-
valla bizim ingilizce kursu tatil oldu. yüksek mertebelerdende teyit edildi. hiç bir zevk gezme tozma canınızdan kıymetli değil arkadaşlar. evde oturmakta fayda var bu hafta sonu. hatta gidip kitap mitap alcam evde okumak için
-
Austen bunu yazdı
@ehlikeyif
Nevruz olaylarının sadece belirli bölgelerle sınırlı kalacağına inanmak çok iyimser değil mi? Az çok ne olacağını herkes biliyor. Her sene yaşanan olaylar. 2 yıldır müdahale azdı diye "daha az" vukuatlı geçti diye hep öyle olacağını zannetmek özellikle son aylarda yaşananlardan sonra sessiz sakin kutlamayla geçiştirileceğini düşünmek çok safça. Haydi diyelim olayla karşılaşmadı. İstanbul gibi kronik altyapı problemi olan bir şehirde bir yol kapatılsa seyirde geçireceği süre +1-2 saat artacak, yolda rezil rüsva olacak. Buna kehanet ya da korkudan ziyade ön görülü yaklaşmak demek daha yerinde olacak.
Adamlar kilometrelerce öteden istihbarat geldi diye bir avuç öğrenci grubu ve çalışanları için büyükelçiliklerini, okullarını tatil edip riske atmak istemiyorlar. Biz kendi vatandaşımıza şunun yarısı kadar önlem almıyoruz. Aman terör amacına ulaşmasın, korkmayalım ama her saldırıda 40-50 vatandaşı kaybedelim sonunda başı dik tutalım, devlet bekası diyelim, şehit diyelim susalım. Giden canları da iki gün haber ederiz sonra unutulur gider.
Kusura bakmayın da pisi pisine yaşanan bir tek can kaybı bile hiçbir bekadan, politikadan daha önemli değil benim gözümde. 100 sene önce yaşasaydım vatan millet sakarya edebiyatıyla aman devlete zeval gelmesin diyerek bu şekilde düşünürdüm, çünkü alternatifi yoktu. Ama bugün körü körüne ulus devletçilik, üstünlük vb. naralarına ben inanmıyorum. Bu sebeple de önlem alınabilecek durumdaysa ufacık riske dahi girmeyi mantıklı bulmuyorum. Aksi şekilde düşünenlere saygım sonsuz. Kimse sizi zorlamıyor.
Buyrun, bizimkilerin bakış açısı budur. Yarın öbür gün bir mesele olsa diyecekleri şey, başımız sağolsun, terörü lanetliyoruz. Bu açıklama yapanlara göre tedbir alıyor/almıyorsanız buyrun, sahne sizin.
Kesinlikle katılıyorum.