folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mısır Piramitleri Elektrik Santrali Miydi ?

Mısır Piramitleri Elektrik Santrali Miydi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shadowjedi
    shadowjedi's avatar
    Erkek
    buiyimi bunu yazdı

bu adam diyosa doğrudur :/

http://www.youtube.com/watch?v=M0ZD7K52Mko

Hacı,bu videoyu çok mu aradın :-)

Takdire şayanı olmaz bu işin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Yok müdür, mısırlılar ne zaman ufo görseler piramitlerin ucunu yağlıyorlarmış gözdağı vermek için. "Sıkıysa gel, makatına geometrik cisim sokarız." şeklinde.

krypt tarafından 24/Ağu/12 01:30 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    The-ExTaCy bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    The-ExTaCy bunu yazdı

Tamamını izledim olası bişey ama adamın evrimciler bilmem ne diye saçmalaması hoşuma gitmedi.

Bir harun yahya yapımı daha

Geçenlerde mısır hiyerogliflerinde uzaylılar var diye bi haber çıkmıştı. Böyle teoriler çok.

Piramitlerdeki Hiyerogrifler de Zamanımız Uçakları Deniz Altısı ve Gemileri Resmedilmiş... Ayrıca Astoronot Resmedilmiş. Buna Ne Diyorsun Hala Teorimi... Kendi Düşüncem Zamanda Yolculuk yaptı Birisi. :)

Olabilir tabiki olmaz diye bişey yok. Ama bu piramitlerle ilgili o kadar çok teori varki. 

Kanıtlayanlar olduğu gibi çürütenler de var. Hepsini okuyup hepsini izlesen bile bakıyosunki hepsi de mantıklı geliyo.

Sanırım hangisinin doğru olduğunu zaman göstercek. O zamana kadar hepsi birer teori benim gözümde.

Astronot vs resimlerine gelecek olursak o dönemde var olmuş olabilirler mi? Olabilir tabiki imkansız yoktur.

Ama göz görmek istediğini görür, yorumlar. 

Şimdi de uzaylı resimleri var ama bu uzaylıların dünyada olduğunun kanıtı değil.

Bundan 5 bin yıl sonra da belki diceklerki "Adamlar uzaylı resimleri çizmiş uzaylılar inşa etmiş şehirleri" :)

Şimdilik bunlara sadece teori gözüyle bakmak daha mantıklı. 

Benim düşüncem hiyerogliflerin büyük bir kısmı sadece sanat olsun diye yapılmış. 

Umarım bu tartışmayı bitirir

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=29510

pcdoktor636 bunu yazdı

@prometheus yazını okudum

Kafama takılan bazı yerler var. Yenisi oldukça sorarım.

" yüzlerce yıl yanmasa bile uzun süre yanabilen ve artık bırakmayan (is ve benzerleri gibi) kandiller kullanıldığı bilinmektedir."

Diye yazmışın. Peki bunun kaynağı nedir? Yani artık bırakmadan yüzlerce yıl yanabilecek olan şey nedir bunu nasıl üretiyorlar. Günümüzde böyle kandiller varmı? Yada günümüzde varsa bile 100 yıl öncesinde varmıydı.

Bu kısım önemli bence,çünkü bu kandillerden 100 yıl önce bizde yoksa bişeyler ters gidiyor :)

İlk mesajdaki video hakkında yorum yapmıyorum. Yazdıklarım sadece senin yazınla ilgili.

Şöyle düşün, grejuva çin ateşi şuan tam olarak bilinmiyor, eski mısır mumyalama teknikleri şuan tam olarak bilinmiyor, eski çindeki; çin morunun nasıl yapıldığı bilinmiyor, osmanlı lalesi nasıl çiftlerştirmeyle yapılıyor bilinmiyor.....

tüm bunlar o medeniyetlerin çok ileride olduğunu göstermez, yoğun ilgi ve araştırmar şu an bile zor tasavvur ettiğimiz tekniklerin geliştirilmesine sebep olabiliyor. Olsun o kadar da :)

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Çokilgimi çektiği için pc ye indirmiştim müsait olduğumda izlerim diye.Şimdi baktım, evrim safsatası dediğinden itibaren kapattım.Çünkü bana göre evrime safsata diye başlayan herhangi bir bilimsel döküman gerçeklikten tamamen uzaktır.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Çokilgimi çektiği için pc ye indirmiştim müsait olduğumda izlerim diye.Şimdi baktım, evrim safsatası dediğinden itibaren kapattım.Çünkü bana göre evrime safsata diye başlayan herhangi bir bilimsel döküman gerçeklikten tamamen uzaktır.

heh bir de o var. nasıl bi mantıksa 5bin yıl önceki insanlar gelişmiş olsa evrim çöküyormuş. ne alakaysa. oysa zaten evrimsel dökümanlarda insanın ortaya çıkışı 100.000 yıldan fazla geriye gider. örneğin 10bin yıl önceki bi insan bugün sokakta yürüse kimse ayırt edemez farkedemez görünüş olarak.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek
    kafkaf bunu yazdı

Umarım bu tartışmayı bitirir

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=29510 

http://www.youtube.com/watch?v=WzeZAcb_kmE

Göz görmek istediğini görür hocam. Antik Mısırla ilgili varolan tüm tezlerin antitezi var.

Henüz kanıtlanmış hiç bişey yok ortada. İnanmak istediğine inanabilirsin tabi.

Bana kesin kanıtlar yokken inandırıcı gelmiyor.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

@prometheus açıklama için teşekkürler.

http://img230.imageshack.us/img230/5359/abydos3.jpg

ateist forumdaki bir resim.

bu üstteki ile

http://img255.imageshack.us/img255/149/abydos5.jpg

bu resimin bir alakasını göremedim?

Yani üzerine oturttukları semboller uymamış,hatta birsürü artık şekiller var kenarlarında. Onlar boşunamı çizilmiş? Zamanla yıprandı desek hadi 1i oldu diyelim.

Ama yanyana,aynı aynı teknolojiyi işaret eden 3-4 hiyerogrifin yıpranması mümkün gözükmüyor..

Yani o ateist forumdaki resimde sembol olarak işaretlenmiş yerlerden daha fazla açıklanmamış kısım var. Ve gerçektende ilk baktığınızda ne görüyorsunuz :)

Ben konu hakkında öyle yada böyle kesin birşey demiyorum. 2 ihtimalide değerlendiriyorum. Ve şuan için üstteki resim yeterli gelmedi bana.

Konu hakkında başka şeylerde var. Mesela prometheus'un açıkladığı kandiller. Uzun uğraşlar sonucu bu kandiller üretilmiş olabilir,ancak şuan elimizde olmaması gerçekten şaşırtıcı. Aradaki kayıp parça neki ateş atalarımızdan bize gelmiş,yazı bize gelmiş veya birçok icat bize ulaşmış,ama bunlar elimize geçmemiş.

Piramitlerdeki makine izlerinide düşünüyorum. Sonuçta piramitlerde kullanılan taşlar sert granit taşları.

Günümüzde bile elmas uçlu matkaplarla çok zor delinen bu taşlarda işlemeler var,derin dümdüz çizikler var.

En çokta kafamı karıştıran konu bu zaten. Büyük bir makineyle yapılabilecek dümdüz şerit gibi çizgiler var o sert granit taşları üzerinde. Sanki aleti elinizden kaçırmışınız gibi duruyor bakıldığında.

Bir diğer konuda  bu taşların o coğrafyada bulunmayışı. Çok uzak mesafelerden o kadar taş nasıl getirildi,o yüksekliğe nasıl çıkarıldı gibi sorularda mevcut.

Konu hakkındaki açıklamaları tam yeterli görmüyorum açıkçası.

Şöyledir demek içinde yeterli kanıt yok,böyledir demek içinde.

Arada kopuk parçalar,kayıp halkalar var. Sanki tarihin bir bölümü atlanmış gibi o bölümde bir boşluk var.

Piramitler hala muamma bence. Nasıl yapıldığı ne zaman açıklanır acaba. Gerçekten merak ettiğim bir konu.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

@prometheus açıklama için teşekkürler.

http://img230.imageshack.us/img230/5359/abydos3.jpg

ateist forumdaki bir resim.

bu üstteki ile

http://img255.imageshack.us/img255/149/abydos5.jpg

bu resimin bir alakasını göremedim?

Yani üzerine oturttukları semboller uymamış,hatta birsürü artık şekiller var kenarlarında. Onlar boşunamı çizilmiş? Zamanla yıprandı desek hadi 1i oldu diyelim.

Ama yanyana,aynı aynı teknolojiyi işaret eden 3-4 hiyerogrifin yıpranması mümkün gözükmüyor..

Yani o ateist forumdaki resimde sembol olarak işaretlenmiş yerlerden daha fazla açıklanmamış kısım var. Ve gerçektende ilk baktığınızda ne görüyorsunuz :)

Ben konu hakkında öyle yada böyle kesin birşey demiyorum. 2 ihtimalide değerlendiriyorum. Ve şuan için üstteki resim yeterli gelmedi bana.

Konu hakkında başka şeylerde var. Mesela prometheus'un açıkladığı kandiller. Uzun uğraşlar sonucu bu kandiller üretilmiş olabilir,ancak şuan elimizde olmaması gerçekten şaşırtıcı. Aradaki kayıp parça neki ateş atalarımızdan bize gelmiş,yazı bize gelmiş veya birçok icat bize ulaşmış,ama bunlar elimize geçmemiş.

Piramitlerdeki makine izlerinide düşünüyorum. Sonuçta piramitlerde kullanılan taşlar sert granit taşları.

Günümüzde bile elmas uçlu matkaplarla çok zor delinen bu taşlarda işlemeler var,derin dümdüz çizikler var.

En çokta kafamı karıştıran konu bu zaten. Büyük bir makineyle yapılabilecek dümdüz şerit gibi çizgiler var o sert granit taşları üzerinde. Sanki aleti elinizden kaçırmışınız gibi duruyor bakıldığında.

Bir diğer konuda  bu taşların o coğrafyada bulunmayışı. Çok uzak mesafelerden o kadar taş nasıl getirildi,o yüksekliğe nasıl çıkarıldı gibi sorularda mevcut.

Konu hakkındaki açıklamaları tam yeterli görmüyorum açıkçası.

Şöyledir demek içinde yeterli kanıt yok,böyledir demek içinde.

Arada kopuk parçalar,kayıp halkalar var. Sanki tarihin bir bölümü atlanmış gibi o bölümde bir boşluk var.

Piramitler hala muamma bence. Nasıl yapıldığı ne zaman açıklanır acaba. Gerçekten merak ettiğim bir konu.

kandiller meselesini açıklamıştım, bence söylediklerim yeterli. geçmişte yapılıp günümüze ulaşmaya çok şey var. bugün yapılıp 2bin yıl sonrasına ulaşmayacak da çok şey var. belki bazıları için şaşkınlık duyacaklar "bu ilkel insanlar nasıl yapmış bunları" diyecekler.

resimlere geri dönersek, gerçekten de göz görmek istediğini görür. eğer o hiyeroglifleri "bunlar uçak denizaltı falan" yazMAyan bi başlığın altında görsek muhtemelen çok az kişi benzetebilecekti. kaldı ki karşımızda bir mühendislik çizimi yok. kabataslak bile zor benzetilebilen şeyler var. mesela orda denizaltı dedikleri şeyi ben öğlenaya, kamçılı hayvan isimli tek hücreliye falan benzettim daha çok. o zaman adamlar mikroskobu bulmuş desem ne kadar kaale alınır? ya da alınmalıdır?

hepsini geçtim, adamlar concorde yapmış ama bunun tek bir şekilden başka ispatı yok? ne kadar komik geliyor değil mi? sormazlar mı adama bunların pisti, kullanım alanı, hava üssü, yapıldıkları yerde kalıntılar... nerde bunlar? adamların yaptıkları küçük kayıkların bile atölyesi bulunmuşken koskoca denizaltı, uçak yaptıkları atölyelerin niye zerre kalıntı yok? yakıt istasyonu nerde? vesaire...

biri çıkıp dese ki adamların medyumları, gelecekten görüntüler görmüş ordan çizmişler, bi derece ihtimal vereceğim. çünkü mistizm çok önemliydi antik mısır'da. anlattığım gibi çok da gelişmişti. bugünkü çoğu dinin kaynağı niteliğindedir desem abartmış olmam.

ama iddialar delilsiz ve tutarsız, buna rağmen saçma birşeyi çok sık tekrar ederseniz beyin ona alışır ve alıştığını var kabul eder. en azından olağan kabul eder.

bu konuların en ilginç yanı, sayısız delille ispatlanmış ve artık gerçekliğini tartışana güldükleri evrim teorisi gibi olguları reddeden insanların bunları sanki gözleriyle görmüş gibi savunması.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ups taşları unuttum. wikipediada yazan şey şu :

http://tr.wikipedia.org/wiki/Keops_Piramidi#Piramitlerin_yap.C4.B1lmas.C4.B1yla_ilgili_g.C3.BCn.C3.BCm.C3.BCzde_son_teori

Piramitlerin yapılmasıyla ilgili günümüzde son teori

Piramitleri oluşturan taş bloklar biryerden taşınarak değil, olduğu yerde kalıplara dökülen karışımın donarak taş haline gelmesiyle taş blokların oluşması teorisidir. Karışım kireçtaşı, su, sodyum karbonat, soda, kil'den oluşmaktadır, bu karışım kalıba koyulup donarak taş blok haline gelir. Bu teori ile kafalardaki tüm sorular çözülmüş oluyor. Bu karışımı bulan Dr Davidovits, karışımı deneyerek 12tonluk blok yapmıştır. Görüldüğü üzere ton ağırlığındaki kayalar bir yerden kesilip getirilerek değil, olduğu yerde kalıpla oluşturulmuştur. Taş oldukları için insanlar sürekli kesilerek yapıldığını düşünmüştür. [18]

bu veya benzeri birçok açıklama olabilir. başka bir açıklamaya göre de taşlar piramitlerin yapıldığı yerde vardı ve inşaat yapa yapa bitti. tabi yukarıdaki düşünce çok daha mantıklı ve akla yatkın. üstelik adam deneyerek aynı sonucu alabilmiş.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Bunlar kafayı yemişler lan.

İddalara bak aman tanrım hangibirini çürüteceğimi şaşırdım ilkokul bilgilerimle. taktik bu heralde okadar çok sıkalım ki insanlar tersini kanıtlamaya uğraşamasın.

Herşeyi icat etmişler bi fotoğraf makinasını icat etmemişler onun için taşlara kayalara çizmişler herşeyi.

Böyle bir iddada bulunmak için piramitin nasıl enerji ürettiğini anlamak gerekiyor. Nikolanın kablosuz enerjiyi, elektrik motorunu ve o kuleyi yaparken nasıl yaptığı bir sır falan değil. o taş piramitin neresine süper iletken döşersen döşe elektrik üretmez amq.

Ayrıca tepede lamba izi yokmuş onun için elektrikle aydınlatmış diyor. Ulan döşersin bi papirus tepeye işin bitince sökersin yada silersin yada aynayla aydınlatırsın. Bin tane açıklaması var.

Biz evrimciler okadar şerefsiziz ki yaradılışı bile bile sizden saklamak için tarihin akışını değiştirdik, arkeolog arkadaşlar eski metal eşyaları, kapasitor ve lazer diyotları buldukça çaktırmadan çöpe atıp sizi bu masallarla uyutuyorlar :P sadece çanak çömlekleri koyuyorlar müzeye.

Düzeneği şöyle anlatmış.

Piramidin en tepesinde yüksek iletkenliği ile bilinen altın bir bölüm bulunmaktaydı, bu bölüm bugun bulunmamaktadır. bu sebeple piramidin tepesi kusursuz geometrik şeklini kaybetmiştir (way amq)  Negatif iyonların iyonosfere iletilmesinde etkili rol oynar. bu şekilde bir akım oluşturulur.

Bütün açıklama bu.

Şimdi bu altın çok iyi ilettiği için (diyelimki 1 metre) yerde de bisürü iyon (elektrik yüklü parçacık) olduğu için bunları 1 metre yukarı iletiyor ve iyonlar birden iyonosfere fırlıyor( sanki iyonosferde bunları çekiyordu amq) yani bi metal direğin üstüne bi parça altın koysan birden göğe şimşekler çakmaya başlayacak öyle mi? Araştırmacı gazetecilik işte budur. Arkadaş iyon, kapasitor, akifer, tesla kelimelerini gelişi güzel sıçarcasına saçmış ama topladığımızda bir anlam çıkmıyor.

Şeyhim Bir Kitap Okumuştum. Üretilen Enerjinin Daha Çok Piramitteki Taşlar değilde. Piramitin Şekli ile Alakalı Olduğunu Anlatıyordu. Bunu Deneylemek için Küçük Boyutta Piramitler Yapıp. Bitkilerde Deneyler yapmış Müsbet Sonuçlar Elde Ettiğinden Bahsediyordu. Deneyde Piramit Altına Tutulmamış Bitkilerin Durumu ile Piramit Altında Yetiştirilen Bitkilerin Durumu Gözlenmişti.

Piramitin Boyunun Üretilen Enerjinin Yoğunluğuna Etkisi olmadığını da Söylüyordu kitap. Yani El yapımı Küçük bir Piramit Bile Hatırı Sayılır bir Enerji Üretebiliyor imiş. Ancak Büyük Piramitlerin Enerji etki alanlarının Büyüklükleri Yüzünden Daha Çok Yüzeyde etkili olduğunuda bahsediyordu. Böyle İlginç Bir şeylerden Bahseden Bir Ejiptolog a ait Kitabı Okumuştum.

Ancak Üretildiği Varsayılan Enerji Bildiğimiz Elektrik Enerjisinden Bir Enerji Yaymamaktadır. O Zamankilerin Hayat Ateşi Dedikleri Yaşamı Destekleyen bir Tür Enerji Yaydığı Hiyerogriflerde Okunmuştur. Deneyler de Hayat Ateşini Destekler Müsbet Sonuç Vermiştir.

ShockMan tarafından 24/Ağu/12 20:27 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 12210 Toplam Mesaj: 75