Mısır Piramitleri Elektrik Santrali Miydi ?
-
shockman önceki mesajlarımı oku
edit : millet siklemiyo mu cevap mı veremiyo anlamadım amk boşuna mı kastım yazdım o kadar
Prometheus tarafından 24/Ağu/12 20:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Prometheus bunu yazdı
ups taşları unuttum. wikipediada yazan şey şu :
Piramitlerin yapılmasıyla ilgili günümüzde son teori
Piramitleri oluşturan taş bloklar biryerden taşınarak değil, olduğu yerde kalıplara dökülen karışımın donarak taş haline gelmesiyle taş blokların oluşması teorisidir. Karışım kireçtaşı, su, sodyum karbonat, soda, kil'den oluşmaktadır, bu karışım kalıba koyulup donarak taş blok haline gelir. Bu teori ile kafalardaki tüm sorular çözülmüş oluyor. Bu karışımı bulan Dr Davidovits, karışımı deneyerek 12tonluk blok yapmıştır. Görüldüğü üzere ton ağırlığındaki kayalar bir yerden kesilip getirilerek değil, olduğu yerde kalıpla oluşturulmuştur. Taş oldukları için insanlar sürekli kesilerek yapıldığını düşünmüştür. [18]
bu veya benzeri birçok açıklama olabilir. başka bir açıklamaya göre de taşlar piramitlerin yapıldığı yerde vardı ve inşaat yapa yapa bitti. tabi yukarıdaki düşünce çok daha mantıklı ve akla yatkın. üstelik adam deneyerek aynı sonucu alabilmiş.
Anlaşılan Müsbet Deneyler le Pekiştirilmiş.... Tamam tamam Okuyorum. Tüm Yorumlar ile Şahsen ilgileniyorum. Bu Konular İlgi Alanıma Girerde. :)
Değerli bilgiler paylaşmışsın Teşekkürler.
-
wert bunu yazdı
yerebatan sarnıcıda
nükleer reaktörmüş zaten
yarıldım mk :D
elektrik santrali olabilirmiş, kedican diyorsa yalandır :|
-
Çok yüzelsel açıklamışlar, çizimlerde fenere benzeyen figürler var. İşte bu ışıktır filan, inandırıcı gelmedi, ama üzücü olan nicola teslayı neden bu kadar dışlandı geliştirilmedi değeri bilinmedi,
-
wert bunu yazdı
yerebatan sarnıcıda
nükleer reaktörmüş zaten
yerebatan sarnıcı ne alaka la eşşeğin kulağına daha fazla su kaçırma
eski zamanda birçok medeniyetin üst düzey teknolojilerde olduğu aşikar bence, piramitlerden özellikle ve kaydolunmayan birçok şey var
zone tarafından 24/Ağu/12 23:13 tarihinde düzenlenmiştir -
@prometheus sen denizaltına benzetememişsin,o ateistforum adresindeki resimlerin o şekillerle uzaktan yakından alakası yok benim gördüğüm.
Şahsen ilk baktığımda o şekilleri gördüm ben. Bana hala garip geliyor,kaç bin yıl önce yapılmış şeyleri hala açıklayamıyoruz. Ortada birsürü teori var. Hiçbirine tam birşey denemiyor. Açık noktaları var.
Kesin olarak şöyledir denmedikçede bu soru işaretleri devam edecek. Sonuçta senin,benim açıklamalarım birşey değiştirmiyor. Bu konunun uzmanı 10larca adam kafa patlatıyor gene kesin bir yola ulaşamıyor. Bizim burda kesin şöyleydi böyleydi diye dayatmamız doğru olmaz.
-
"biraz şurdan bakınca uçağa benziyor" diye teori olmaz. bunu da ben mi anlatıcam kaç yaşına gelmiş adamlarsınız. gider bi atölye bulursun orda kanada banzer şeyler yapılmıştır gider birkaç proje taslağı papirüs falan bulursun. birbirine bağlar teorini kurarsın. yoksa hadi ben de mikroskop teorisini attım ortaya amk çünkü ilk baktığımda ordaki bazı şekilleri tek hücrelilere benzettim.
ben senin demek istediğini anladım ama sen benim demek istediğimi anlamadın. kafana eseni, gözünün benzettiğini uçak yapmışlar diye teori olarak lanse edemezsin, akıl işi değildir. ya bile bile planlı bir yanıltma yapıyorsundur ya da dangalaksındır.
akıl var mantık var, dur la hakkaten var mı acaba?
-
Prometheus bunu yazdı
"biraz şurdan bakınca uçağa benziyor" diye teori olmaz. bunu da ben mi anlatıcam kaç yaşına gelmiş adamlarsınız. gider bi atölye bulursun orda kanada banzer şeyler yapılmıştır gider birkaç proje taslağı papirüs falan bulursun. birbirine bağlar teorini kurarsın. yoksa hadi ben de mikroskop teorisini attım ortaya amk çünkü ilk baktığımda ordaki bazı şekilleri tek hücrelilere benzettim.
ben senin demek istediğini anladım ama sen benim demek istediğimi anlamadın. kafana eseni, gözünün benzettiğini uçak yapmışlar diye teori olarak lanse edemezsin, akıl işi değildir. ya bile bile planlı bir yanıltma yapıyorsundur ya da dangalaksındır.
akıl var mantık var, dur la hakkaten var mı acaba?
Bu teorilerin tek dayanağı bu değilki :)
Uçak maketleri var mesela,aero dinamik kanunlarına göre yapılmış. Aynı oranda büyütüldüğünde uçabiliyor. Bununla ilgili birsürü test yapıldı belgeselleride çekildi izleyebilirsiniz.
Bir diğer kısımıda o granit taşlarındaki makine izleri. Elmas uçlu matkaplarla bile o çizgileri çekmek şuan çok çok zor. Bu gibi dayanakları var onların teorilerininde.
Ben hiçbirne kesin gözüyle bakmıyorum,hepsine ihtimal veriyorum. Ancak ortada böyle durumlarda var bunlarıda göz ardı etmemek lazım
-
tamam hacı aynı mantıkla ordaki concordeyi ve denizaltıyı da yapıp kullansınlar.
duvara kuş resmi çizsem, biri rahatlıkla bunun maketini yapıp uçurabilir. o dediğin belgeselleri ben de izledim hepsini. hayalgücü için güzel şeyler. 0-6 yaş arası çocuklara çizgifilm niyetine izletilebilir. üstünde de history channel, bbc falan yazınca sanmayın ki bu kurumlar kabul ediyor bunları. zaman zaman farklı birşey olsun diye değişik adamları çıkartıyolar o kadar. ha bu adamlar bi kanıtla gelir o ayrı. o zaman zaten dünyada olay olur.
taşlar konusunda önceki mesajlardan wikiden alıntı yapmıştım oraya bi bak.
makine parçası dediğin şeyler de öyle bi diyosun ki sanki içinden MSI anakart falan çıktı. çıkan şey 3-5 çark. adamlar direkt elle yüklenecek değil ya ipe. çarklı mekanizmayı kuruyor öyle kaldırıp indiriyor, çekiyor çekiştiriyor. ilkokulda öğretiyolardı bize şu kadar enerji tasarrufu bu kadar güç tasarrufu diye. kaç newtonluk enerji biniyordu ipe onun problemlerini çözüyoduk.
bak tekrar diyorum, ben senin demek istediğini anladım ama sen benim demek istediğimi anlamadın.
herşeye açığım diyosun, ben yukarda mikroskop "teorisini" =P ortaya atınca hemen dedin yok yok ben onları uçağa benzettim denizaltıya benzettim falan. demek ki çok da açık değilmişsin. kendi kafandaki kalıpları kır. ben de kırayım olanını. sonra birbirimize ben açıkfikirliyim deriz.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
@prometheus sen denizaltına benzetememişsin,o ateistforum adresindeki resimlerin o şekillerle uzaktan yakından alakası yok benim gördüğüm.
Şahsen ilk baktığımda o şekilleri gördüm ben. Bana hala garip geliyor,kaç bin yıl önce yapılmış şeyleri hala açıklayamıyoruz. Ortada birsürü teori var. Hiçbirine tam birşey denemiyor. Açık noktaları var.
Kesin olarak şöyledir denmedikçede bu soru işaretleri devam edecek. Sonuçta senin,benim açıklamalarım birşey değiştirmiyor. Bu konunun uzmanı 10larca adam kafa patlatıyor gene kesin bir yola ulaşamıyor. Bizim burda kesin şöyleydi böyleydi diye dayatmamız doğru olmaz.
http://img230.imageshack.us/img230/5359/abydos3.jpg
bu resimdeki kırmızı şekiller önce yapılmış, sonra üstü kapatılıp maviler farklı zamanda yapılmış, benzemiyor diye bir durum yok, zaten orjinal resime bakarsan katman farkını görürsün, keşke yazılarıda okusaydın resimlere bakıp geçmek yeerine :)
bu konularda ters çıkanlar, anlam veremeyenler yada vermek istemeyenler genelde raelyenist tayfanın insanlarıdır dikkat edin kandırıyorlar...