Motomot Çeviri Kur'an
-
Evrensel oldugunu iddia ediyosan once yabanci dil sahiplerine kendini ifade edebilmen lazim ki Icindeki mesajin evrensel oldugunu anlayabilsinler,bi ayet 100 fazla sekilde cevrilebiliyosa gercek anlami nedir yoksa herkes kendine uygun anlami olanimi alacak.ama sktir et kardes ugrasmaya degmez anlatamazsin bize sen bizim gozler perdeli :)
-
AMpul bunu yazdıKizilgun bunu yazdı
evet bunların hepsinde katılıyorum ama benim okuduğum her kaynakta homo neandertaller ile homo sapiens'in arasında verimli bir döl oluşamadığı
yazıyordu ve böyle öğrendim bende. Verimli döl oluşabildiği ile ilgili yeni bir gelişme mi var yoksa yanlışlıkla mı yazdın? Eğer bir gelişmeyse okumak
isterim.
-
Kutikula bunu yazdıAMpul bunu yazdıKizilgun bunu yazdı
evet bunların hepsinde katılıyorum ama benim okuduğum her kaynakta homo neandertaller ile homo sapiens'in arasında verimli bir döl oluşamadığı
yazıyordu ve böyle öğrendim bende. Verimli döl oluşabildiği ile ilgili yeni bir gelişme mi var yoksa yanlışlıkla mı yazdın? Eğer bir gelişmeyse okumak
isterim.
hocam asian caucasian insanların bazılarında homo neandertal genleri bulunmaktadır. verimli döl oluşmuş anladığın
-
Kutikula bunu yazdıAMpul bunu yazdıKizilgun bunu yazdı
isterim.
Hocam verdigim uc linkte de bahsediyor ciftlesmekten.
Cross-breeding boosted Homo sapiens' ability to cope with cool climates
http://www.nature.com/news/modern-human-genomes-reveal-our-inner-neanderthal-1.14615
All Non-Africans Part Neanderthal, Genetics Confirm
http://news.discovery.com/human/genetics-neanderthal-110718.htm
Breeding with Neanderthals has long been known to have left its traces in the DNA of modern Europeans
Genetic evidence published in 2014 suggests that Neanderthals contributed to the DNA of anatomically modern humans, probably through interbreeding with them between 50,000 to 60,000 years ago.
https://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal
Ozetle sub saharan afrika disindaki her insanda neanderthal genleri bulunuyor, zira en yogun karisim mezopotamya da olmus (afrika'dan cikis yolu, iki turunde).
Ancak avrupa da daha yogun cunku neanderthaller en yogun olarak avrupada yasamis, uzak asyaya gecmedikleri dusunuluyor, h.sapiens ise asyaya avrupaya, hatta buzul cagi sirasinda donmus oldugu icin aradaki dogal kopru sayesinde, amerikaya bile gecmis.
AMpul tarafından 22/May/15 13:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Galiba buradaki yorum yapan insanların bir kısmı Oktay Vural gibi düşünüyor;
Şöyle ki son dönem seçim vaatlerinden birisini ele aldığımızda üniversitede Türkçe dil eğitiminin olacağından bahsetmiş. İngilizceye hayır demiş kısaca. Neden? Çünkü ingilizce olunca anlaşılmıyor.
Yani bu şu demek evrensel fizik kanunları (örneğin f=m.a) Newton tarafından ortaya atıldığından aslında evrensel değildir. Neden çünkü ingilizce. Evrensel olması için tüm dillere hitap etmesi gerekmezmiydi?
Sanırım dünyanın evrensellik kanunları tamamen çöktü.
Gerçekten aydınlatıcı arkadaşlara teşekkür ederim.
Demek evrensel olsaydı Arapça gelmezdi her dilde gelirdi. Mükemmel yaklaşım bu görüşten ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum
-
Hay diline sokayim,adam anlamiyo diyoruz evrensel olsa ne olacak, insan gogus ile sirt arasindaki sividan olusur diyo acikla hadi bunu ceviren yanlis mi cevirmis yoksa mecaz mi kullanilmis
-
Tnrsk bunu yazdı
Hay diline sokayim,adam anlamiyo diyoruz evrensel olsa ne olacak, insan gogus ile sirt arasindaki sividan olusur diyo acikla hadi bunu ceviren yanlis mi cevirmis yoksa mecaz mi kullanilmis
O değil de, neden müslümanlık ya biraz bahsetsene :)) hocam daha 5000 tane din varya, oralarda da farklı yerlerden yaratılmıştır diyodur. Kimisi dananın döşünden diyor, kimisi gerdanından. Takılma bu kadar.
-
Tnrsk bunu yazdı
Sen daha Kurân okumamışsın, o nedenle kaybol bu konudan.
-
La degisik aklimda kaldigi.kadariyla yazdim nokta virgul ayet sallayacak degilim su anda ama bu sekilde bi ayet var
http://www.kuranmeali.org/86/tarik_suresi/7.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
-
döllenmersk bunu yazdı
La degisik aklimda kaldigi.kadariyla yazdim nokta virgul ayet sallayacak degilim su anda ama bu sekilde bi ayet var
http://www.kuranmeali.org/86/tarik_suresi/7.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
Ayette doğum olayıyla insan türünün devamlılığı vurgulanıyor.
Alim değilim pek de açıklayasım yok ama yine de bir iki cümleyle birşey söyleyim ki sonra bu inananlara bir soru sor yüzüne çemkirirler diye genelleme yapma bak ben az bilgimle yardımcı olmaya çalışıyorum.
Kuranda çelişki olarak nitelendirilen (inanan insan bunları reddeder ve zannediyorlar der. Ben de öyle diyorum 'zannedilen') birçok konu var bunlardan birisi de insan nasıl yaratıldı?
Hatırladığım kadarıyla yaradan kelamında alaktan meniden sudan topraktan ve çamurdan yaratıldı diye söylüyor ayrı ayrı.
Bununla ilgili açıklama ise şu şekilde basite indirgenir. İnsanın yaratılışı tek bir şekilde olmamıştır. İnsanın yaratılışı son da bulmamıştır. Nasıl ki sperm yumurta dölenme olayı fetüs zigot embriyo gibi üremenin basamakları var buna işaret ediliyor. Tarık suresinde 7. Ayette de insanın doğumuyla türe devamlılığı döngüsünden bahsediliyor.
En sıradan bir inananın ağzından konuyla ilgili çok aşırı basite indirgenmiş bir açıklamayı okudun bundan sonra yapman gereken biyolojik olarak insanın yaratılışını bir boyutta dinen neler kastetilmiş başka bir boyutta bunları ayrı ayrı işin ehli profesörü aliminden okuyup öğrenmen sonra tüm bildiklerini bir potada eritip dinin dogma olduğunu aklından çıkarmadan kabul etmen veya reddetmendir.
Edit: mobilde olduğumdan bir iki imla hatasını düzelttim yine hatalar cümle düşüklüğü olabilir
by_Tet tarafından 22/May/15 14:49 tarihinde düzenlenmiştir