Motomot Çeviri Kur'an
-
Tnrsk bunu yazdı
La degisik aklimda kaldigi.kadariyla yazdim nokta virgul ayet sallayacak degilim su anda ama bu sekilde bi ayet var
http://www.kuranmeali.org/86/tarik_suresi/7.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
Cımbızla al gel, oh ne güzel memleket.
-
Simdi tet sana lafim yok ben de mobildeyim halim yok yazmaya pek
Danyal canim cigerim hep ayni muhabbet ayet veriyoruz cimbizladin diyosunuz onundeki arkadaki ayetleri de farketmez
Burda ne kurani ne islami cokertmeye calismiyoruz zaten onun icinde ayet var dimi :) demek istedigim su ayetin birden fazla meali var yine birden fazla da tesfiri vardir bakmadim su an,kurani apacik anlasilabilir sekilde indirdigini iddia eden tanrinin bu kitabi nasil evrensel olabilir diyorum kendi icinde bile mezheplere bolunmus bir din islam farkli anlamalardan dolayi
-
Arkadaslar evrensel deyince aklima geldi, simdi kuran okuyordum surda bir ayette takildim.
Ahzâb Sûresi 52
Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber'in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber'i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz ,hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah'ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikahlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu Allah katında büyük bir günahtır.
Simdi kuran hem insanlara hem cinlere ve tum zamanlara gonderildigi icin, suphesiz bu ayetten bizim de cikarmamiz gereken bir ders vardir, cop ayet olacak hali yok, hasa.
Acaba peygamber efendimiz (sav) arabistan ziyaretinizde benim evimde yiyip icmeyin, konusmayin, saygi gosterin mi demek istiyor bize?
Bir de peygamber hanimlarindan birsey isterken perde arkasindan isteyin demis, acaba burda peygamber hanimlarinin turbelerini ziyaret ederken onlardan birsey istemeyin, allah (cc) dan baskasindan medet umulmaz mi demek istiyor?
Bir de peygamber hanimlarini kendisinden sonra nikahlamayin denmis, acaba bu anneden kiza gecen bir durum mudur? Su anda peygamber soyundan gelen kadinlari nikahlayabilir miyiz?
Kafam biraz karisti kusura bakmayin :S cevap veren arkadaslara simdiden tesekkurler.
-
Birader soruyu yanlis soruyosun ulan bize ne bunlardan demen lazim,dogustan inandirilmis insanlar bu ayetlerde hikmet aramaya calisir objektif bakinca kiskanc bi insanin yazdigi sozlerden baska biseye benziyomu bunlar,herseye gucu yeten tanri dunyadaki butun dertleri sikintilari halleti is en son nuhammedin hayatina kaldi dimi evine girmeyin karilarina bakmayin peh peh peh :)
-
fly_on_the_shit bunu yazdı
Arkadaslar evrensel deyince aklima geldi, simdi kuran okuyordum surda bir ayette takildim.
Ahzâb Sûresi 52
Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber'in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber'i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz ,hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah'ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikahlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu Allah katında büyük bir günahtır.
Simdi kuran hem insanlara hem cinlere ve tum zamanlara gonderildigi icin, suphesiz bu ayetten bizim de cikarmamiz gereken bir ders vardir, cop ayet olacak hali yok, hasa.
Acaba peygamber efendimiz (sav) arabistan ziyaretinizde benim evimde yiyip icmeyin, konusmayin, saygi gosterin mi demek istiyor bize?
Bir de peygamber hanimlarindan birsey isterken perde arkasindan isteyin demis, acaba burda peygamber hanimlarinin turbelerini ziyaret ederken onlardan birsey istemeyin, allah (cc) dan baskasindan medet umulmaz mi demek istiyor?
Bir de peygamber hanimlarini kendisinden sonra nikahlamayin denmis, acaba bu anneden kiza gecen bir durum mudur? Su anda peygamber soyundan gelen kadinlari nikahlayabilir miyiz?
Kafam biraz karisti kusura bakmayin :S cevap veren arkadaslara simdiden tesekkurler.
Hocam çok bunaltmışlar adamı, o da kendi söyleyemediği için kitaptan tanrının ağzından yazmış işte. İkinci cümlesinde de sarkıntılık yapmayın hatunlarıma demiş.
Bi de anlam çıkarmak için, çok fazla zorlamışsın :/
ozgunlu tarafından 22/May/15 15:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Tnrsk bunu yazdı
Simdi tet sana lafim yok ben de mobildeyim halim yok yazmaya pek
Danyal canim cigerim hep ayni muhabbet ayet veriyoruz cimbizladin diyosunuz onundeki arkadaki ayetleri de farketmez
Burda ne kurani ne islami cokertmeye calismiyoruz zaten onun icinde ayet var dimi :) demek istedigim su ayetin birden fazla meali var yine birden fazla da tesfiri vardir bakmadim su an,kurani apacik anlasilabilir sekilde indirdigini iddia eden tanrinin bu kitabi nasil evrensel olabilir diyorum kendi icinde bile mezheplere bolunmus bir din islam farkli anlamalardan dolayi
:D Bi kadın hamile olduğunda, bebek nerededir yavrucuğum?
- 5. İnsan, neden yaratılmış olduğuna bir baksın!
- 6. Atılan bir suyun bir parçacığından yaratıldı o.
- 7. Bel ile kaburgalar arasından çıkar o su.
- 8. O, o insanı tekrar hayata döndürmeye elbette kadirdir.
Özne, "insan" olduğundan olay gayet açık. İnsan "o sıvı"dan yaratıldı diyor, yani atılan bir spermden yaratılmaya başlandı. Bi sistemden bahsediyor. Daha sonra kadın hamile kaldığında çocuk nereden çıkıyor? Bel ve kaburga kemikleri arasından. Olay bu kadar net. Daha uzun açıklamalarınıda elbette yapabiliriz.
Hac, 5'de de bu sistem net olarak açıklanıyor:
"Ey insanlar! Ölümden sonra dirilme konusunda kuşku içinde olabilirsiniz. Ama şu bir gerçek ki, biz sizi bir topraktan, sonra bir spermden, sonra bir embriyodan / döllenmiş bir karışımdan, sonra ne olduğu kısmen belirli, kısmen belirsiz bir et parçasından yarattık ki, size açık-seçik beyanda bulunalım. Ve sizi rahimlerde, belirlenen bir süreye kadar dilediğimiz şekilde bekletiyoruz. Sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyoruz. Daha sonra da tam kuvvetinize ulaşmanızı sağlıyoruz. Bununla birlikte içinizden bir kısmı öldürülüyor, yine içinizden bir kısmı ilimden sonra bir şey bilmesin diye ömrün en basit ve düşük noktasına geri gönderiliyor. Yeryüzünü de sönmüş kül halinde görürsün. Nihayet onun üzerine suyu indirdiğimizde titrer, kabarır ve her güzel / bereketli çiftten bir şeyler bitirir." Hac, 5.
-
Tamam danyal sen haklisin sperm bel ile kaburga kemikleri arasindan cikiyomus yanlis biliyomusuz biz
-
10-20 tane çeviri oku ortalama ne anlattığını anlarsın daha ben bu güne kadar hiç görmedimki birbirinden tamamen bambaşka şeyler anlatan 2 farklı kuran çevirisi, konunun amacı ne, ne bekliyorsun buradan birinde internette hiç bir şekilde bulamayacağın mucizevi bir çeviri falan mı olduğunu düşünüyorsun
çeviri farkından dolayı hiç bir şekilde anlatmak istenilenin tam tersini anlayamazsın yok öyle bir çeviri yani hepsi ortalama aynı şeyden bahsediyor birinin ak dediğine diğer çeviride kara denmiyor
-
Hocalar kusura bakmayın da bu konu ne ateizmin doğruluğunu kanıtlama yeri ne de İslam dininin doğruluğunu. Ben soegulamıyorum açık açık söyleyim. Burda yaptığınız tartışmalar en ufak bir değişikliğe neden olmuyor imanımda. Bunun nedeni sizin yanlış veya doğru olduğunuz değil benim huzur bulmam gerek ve huzuru İslamda buluyorum. Ateizm veya deizm agnıstizm vs şeylerde huzur bulamadım. Çoğunuz laiksiniz sözde din insan ile Tanrı arasında. İsteyen istediğine inanır. Ben sizden basitçe bir şey istedim şu an en doğrusu Edip Yüksel inki kurcalıyorum sabahtan beri. Motomot çeviri Arıyorum tam anlamıyla. Edip Yüksel biraz değişik birisi ama doğru çevirileri var
@Lotus meme ile fantezi kurmamış 2 tane çeviri var 10 kadar arasında. Ve o 2 çeviri hariç diğerleri sürekli yorum katmış
KizilS tarafından 22/May/15 15:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Tnrsk bunu yazdı
Tamam danyal sen haklisin sperm bel ile kaburga kemikleri arasindan cikiyomus yanlis biliyomusuz biz
Ben öyle bi şey demedim reiz. Kurânda demiyor. Sen uyduruyorsun.
Daniel-Koo tarafından 22/May/15 16:01 tarihinde düzenlenmiştir