Motomot Çeviri Kur'an
-
Kizilgun bunu yazdı
Hocalar kusura bakmayın da bu konu ne ateizmin doğruluğunu kanıtlama yeri ne de İslam dininin doğruluğunu. Ben soegulamıyorum açık açık söyleyim. Burda yaptığınız tartışmalar en ufak bir değişikliğe neden olmuyor imanımda. Bunun nedeni sizin yanlış veya doğru olduğunuz değil benim huzur bulmam gerek ve huzuru İslamda buluyorum. Ateizm veya deizm agnıstizm vs şeylerde huzur bulamadım. Çoğunuz laiksiniz sözde din insan ile Tanrı arasında. İsteyen istediğine inanır. Ben sizden basitçe bir şey istedim şu an en doğrusu Edip Yüksel inki kurcalıyorum sabahtan beri. Motomot çeviri Arıyorum tam anlamıyla. Edip Yüksel biraz değişik birisi ama doğru çevirileri var
Kusura bakma hocam, insanların bir amaçları olmalıdır. Yoksa boşluğa düşerler. Ölüm son durak olduğunda, amaçsızlığa kapılırlar bu da onları boşluğa sürükler. Hatta daha da kötü yapıp, amaaan nasıl olsa ölünce bitecek herşey diyip, kötü şeyler (temelde kötü kelimesi de yanlış olmakla beraber, genel tanım gereğince yazdım) yapmasına sebep olabilir. Buradaki bu boşluğu din ile doldurmak, hem seni hayata bağlar hem de seni cezalandırma yöntemi ile kötü bir insan olmaktan uzak tutar. (gerçeği kabullenmek güçtür, kandırmak daha kolay) Ve sen bu noktadan sonra ahiretten sonrasını da yargılamaman için nedensellik aramaman için, dinler o noktadan sonra açık kapı bırakmazlar.
Misal vermek gerekirse; o doğmaz doğrulmaz, cinsiyeti yoktur, tektir, ahiret sonsuzdur vs.. Ve burada soracağın her nedenli sorunun sonucunda Allah yanıtını alırsın. Allah' ın ise nedenini sorduğunda ise, kafan karışmaya başlar, tekrardan. O yüzden "o hep vardı" diyip noktayı koyarsın.
Yani insan herşeyin nedenini arar ama gerçek dünyada nedensellik ilkesi de felsefik ve bizim gözlemlerimizden oluşmuş bir kavramdır. 100 tane sonucun 99' unun nedenin olması 100. olacağı anlamına gelmez.
İnsanların bilgileri büyüdükçe, tanrıları küçülüyor..
Umarım aradığın huzuru bulursun :)
Ek olarak: Reenkarnasyonda da benzer bir mantık vardır. Öldükten sonra ne olucaz sorusunun yanıtı tekrar gelicezdir. Hem de daha iyi bir şekilde, bir döngüden söz edilir. Her dinin kendine ait, ölümden sonrası ile ilgili boşluğu kapatmak, hayatlarını yaşanılır kılabilmek, ölüm gerçeğini söndürmek için farklı kanaatları vardır.
ozgunlu tarafından 22/May/15 16:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Kizilgun bunu yazdı
Merhaba
Motomot çevrilmiş , sonradan açıklama dahi olsa eklenmemiş Kur'an çevirisi aramaktayım.
Arapçaya başlayacağım bu gidişle , sebebi de sürekli çeviri farkları ile karşılaşıyorum.
Kur'an daki hatalara bakayım diyorum hem inanmayanların hata olarak gördüğü çeviriler var hem de inananların savunabileceği çeviriler var. Hangisine inanacağımı şaşırıyorum açıyorum arapça sözlüğü zaten temel şeyleri anlıyorum da kendimi rahatlatıyorum. Çeviriler manipülasyona çok uygun.
Cevaplarınız için teşekkürler
Inan oyle seylerle karsilacaksin ki . Hasiktir aq diceksin yunan misir mitolojisi resmen dicen sonra gercek kuranida gorursun ins ici incilden cok degismis ins cok guzel bi dunya gozu acilir cok guzel bi bakis akisi gorursun .
-
Adam bir soru sordu ilgilisi gelip cevap verir.
Ateist müridleri anlayamıyorum insan inanmadığı bir şeye ilgisiz olmalı kendisine dokunan bi tarafı yoksa onu umursamamalı ama arkadaşlar ısrarla nerde bir inançla ilgili konu varsa sıraya dizilip cevap yetiştirme derdine giriyor
Bu nasıl bi şizofrenidir anlamış değilim.
-
up
-
Keyr00t bunu yazdı
Ateist müridleri anlayamıyorum insan inanmadığı bir şeye ilgisiz olmalı kendisine dokunan bi tarafı yoksa onu umursamamalı ama arkadaşlar ısrarla nerde bir inançla ilgili konu varsa sıraya dizilip cevap yetiştirme derdine giriyor
Kim demiş yok diye. Ufak yerlerde memurluk yap bakalım nasıl baskı görüyorsun. Sohbete niye gelmiyorsun, niye namaz kılmıyorsun, kızsan sıçtın zaten niye öyle giyiniyorsun, niye kapanmıyorsun. Ayrıca diyanete ayrılan para sağlığa, bilime neden ayrılmasın hastanelerde perişan oluyor millet. Adım başı cami var sokakta ezan saati telefonla konuşamıyoruz. Ek olarak sesle kolay kolay uyanmam ama uyansaydım her sabah sabahın köründe beni ezan sesiyle uyandırmaya ne hakkınız var. Ben de yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorum ama evde dinlemiyorum gecenin 3'ünde müzik açsam 10 dakika da olsa dinlesem o müziğe tahammül edecek müslüman var mı?
Bu yazdıklarım haricinde herkes kendi kişisel olarak isterse evinin duvarına tapsın sabaha kadar yüzünü duvarlara sürsün kimseyi ilgilendirmez. Ben de Empyrium dinleyerek huzur buluyorum ama kimseye zararım yok.
Aklıma gelmişken bana sormadan sünnet edildim çükümü geri istiyorum.
DarkSkull tarafından 22/May/15 19:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Kizilgun bunu yazdı
up
bulursan bana da haber verir misin hocam ? elmalılı hamdi yazır'ın meali var okurken ayet mi yoksa meali hazırlayan adamın düşüncelerini mi okuyorum anlamadım. çok fazla kişisel yorumlamaya yer verilmiş. bir yandan da orjinaline en yakın şekilde okuyup anlamak istiyorum.
-
1234567B bunu yazdı
İş edinip araştırdığın için sana saygı duyuyorum. Sorgulamak iyidir.
kardesim sanane karısma sen ben saygı duyarım sen ısıne gucune bak
-
DarkSkull bunu yazdıKeyr00t bunu yazdı
Kim demiş yok diye. Ufak yerlerde memurluk yap bakalım nasıl baskı görüyorsun. Sohbete niye gelmiyorsun, niye namaz kılmıyorsun, kızsan sıçtın zaten niye öyle giyiniyorsun, niye kapanmıyorsun. Ayrıca diyanete ayrılan para sağlığa, bilime neden ayrılmasın hastanelerde perişan oluyor millet. Adım başı cami var sokakta ezan saati telefonla konuşamıyoruz. Ek olarak sesle kolay kolay uyanmam ama uyansaydım her sabah sabahın köründe beni ezan sesiyle uyandırmaya ne hakkınız var. Ben de yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorum ama evde dinlemiyorum gecenin 3'ünde müzik açsam 10 dakika da olsa dinlesem o müziğe tahammül edecek müslüman var mı?
Bu yazdıklarım haricinde herkes kendi kişisel olarak isterse evinin duvarına tapsın sabaha kadar yüzünü duvarlara sürsün kimseyi ilgilendirmez. Ben de Empyrium dinleyerek huzur buluyorum ama kimseye zararım yok.
Aklıma gelmişken bana sormadan sünnet edildim çükümü geri istiyorum.
Genelleme yapacaksak yandık.
Ben de üniversite ortamlarında içki içmiyorum dediğimde aa neden yobazmısın denilmesin istiyorum psikolojik baskı yapılmasın istiyorum. Param olmadığında çydd den burs almak istiyorum dinim sorgulanmadan. Gerçi daha kazanamadık üniversite ama arkadaşların yanında hadi lan namaza gidelim dediğimde yavaş lan fişlenmeyek denilmesin istiyorum.
Ha bide tabi alkışlarla başörtülü kadınlar üniversitelerden kovulmasın ha bi de tüm kadınların denize girdiği yerde haşoma giyince ıy çekmesinler. Ya hepsini geçtim cuma günü çalışmak zorunda kalmayım cuma kaçıyor
Yahu bir de okulda selamın aleyküm dedim diye dayak atmayın lan bana o çok ağırıma gitmişti sen okul birincisisin yobaz mı olacan demişlerdi tee ilkokulda.
Daha imamlar namaz kıldırsın elin amerikalısı uzaya çıksın geyiği var da oralara girmicem.
-
Şidmi ampul kardeş ben dediğim şeyi zaten bir kitapta okumuştum ondan dedim.
Kaynak diye verdiğin şeyler viki geç sen o işi önce.
Ama çok pis gaza getirmiş biri seni yardırdıkça yardırıyon komik olmuş.
"şempaze %98 denmiş. bunun doğru olduğunu varsayarsak insanla şempazenin çiftleşmesinden çocuk çıkması lazımdı çünkü dünyada DNA ları %92.5 uyuşan tüm canlılar çocuk verebilir."
Aha buda sana bir kaynak.
Nerden bulduğumu yazmıyorum araştır öğren.
Sana tavsiye vitesi biraz düşür freni patlak lastik gibi ortalığa saçılıp saçma bilgi yayma.
//
Hadi biraz insaflı olayım. Verdiğin bilgiler %100 doğru bile olsa üslubun berbat. Google tek sana mı hizmet ediyor sanıyorsun ? Tek sen mi bildiğini sanıyorsun bunları. O yüzden sakin ol.
zeybekustasi tarafından 23/May/15 01:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Hacı atla eşeğin çiftleşmesinden doğan katır bile kendi türüyle çiftleşemiyor, sen maymunla insanın çocuğu olmuyor diye akraba değil tanısı koydun ya o mantığı alkışlamak lazım =)