folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ne İstiyorsun Benden?

Ne İstiyorsun Benden?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bakıyorum ortalık din kültürü öğretmenleriyle dolu.Eğer Tanrı hepimizi yaratmışsa ve bütün kullar eşitsek ve Musa Tanrı ile konuşabildiyse,hatta sitem edebildiyse bende sitem edebilirim.Bunun aksini söylemek Tanrının var olduğu iddia edilen adaletiyle çelişir.Bende hakkım olanı yaptım.Hepsi bu.

Saygılar.

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    Turkcu_Dirilis bunu yazdı:
    -----------------------------

Bakıyorum ortalık din kültürü öğretmenleriyle dolu.Eğer Tanrı hepimizi yaratmışsa ve bütün kullar eşitsek ve Musa Tanrı ile konuşabildiyse,hatta sitem edebildiyse bende sitem edebilirim.Bunun aksini söylemek Tanrının var olduğu iddia edilen adaletiyle çelişir.Bende hakkım olanı yaptım.Hepsi bu.

Saygılar.

:) insan tabiki eşittir yani ein stein ın aklı sende de var ama sende o yeteneği ortaya çıkarabilecek yetenek varmı onu sorgula .

15 er dk lık uykulara dayanabilecekmsin onun gibi?

onun gibi kalemi eline alıp kalem yere düşünce çıkardığı sese ayılıp tekrar edebilecekmisin dersini?

sende o irade varmı onu sorgula.

compinin imzasını oku.

+ sana kim dedi hz.musanın Allaha sitem ettiğini?

bunu anlamayacak kadar basitsin kalkmış neyi sorguluyorsun.

sorularıma ukalaca değil akıllıca cevaplar vereceksen tartışmaya varım,

ilk olarak şuna cevap ver!!

sana kim dediki tanrıya sitem edemesin diye ?

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

erkan07 bunu yazdı:

:) insan tabiki eşittir yani ein stein ın aklı sende de var ama sende o yeteneği ortaya çıkarabilecek yetenek varmı onu sorgula .

15 er dk lık uykulara dayanabilecekmsin onun gibi?

onun gibi kalemi eline alıp kalem yere düşünce çıkardığı sese ayılıp tekrar edebilecekmisin dersini?

sende o irade varmı onu sorgula.

compinin imzasını oku.

+ sana kim dedi hz.musanın Allaha sitem ettiğini?

bunu anlamayacak kadar basitsin kalkmış neyi sorguluyorsun.

sorularıma ukalaca değil akıllıca cevaplar vereceksen tartışmaya varım,

ilk olarak şuna cevap ver!!

sana kim dediki tanrıya sitem edemesin diye ?
    Kimin basit olduğu ortada....Eğer musanın Tanrı ile konuşmak için çıktığı dağda Tanrıyı göremeyince ''Göremediğim bir Tanrının elçiliğini nasıl yapacağım?'' dediğini ve akabinde cereyan eden olayları bilmiyorsunuz.Zaten benim konumda o değil.Edebi açıdan hikayeyi yorumlamanızı beklerdim...

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Saygılar.

hz. Musa peygamberdi. Eğer sen de peygambersen buyur sitem et.

We can be more, we can be much more.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Eğer musanın Tanrı ile konuşmak için çıktığı dağda Tanrıyı göremeyince ''Göremediğim bir Tanrının elçiliğini nasıl yapacağım?'' dediğini ve akabinde cereyan eden olayları bilmiyorsunuz.Zaten benim konumda o değil.Edebi açıdan hikayeyi yorumlamanızı beklerdim...

Saygılar

Yorumumu Yapmıştım Ama Bir Daha Yapma Geregi Duyuyorum. Düşün Diyorum Verdiğin Peygamber Örneğini Düşün Ve İyice anLa. Sitem Hayatın Her aLanında Var. Ama DüşünüLmesi Gereken Şey Herşeyi Yaptıktan Sonra HakLı oLduğun HaLde Haksız Duruma düşmüş Bir oLayda Mı İsyan Ediyorsun Yoksa He Canım Ben De İnsanım Ben De İsyan Ederim NoLcak Ki PervasızLığı İçinde mi Sitem Ediyorsun ?

Ben Hep Demişimdir Hep De Diyeceğimdir: " Düşünmek Bu Dünyada En Çıkar yoLdur"

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kinyas
    kinyas's avatar
    Erkek
    helal olsun süper.benimde bi ton yazılarım şiirlerim felan var hatta roman yazıyorum bikaç yıldır.ama hıc allaha ısyan konulu birşey yazmak gelmemıstı aklıma.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Computerwolf için demiyorum ama gözlemlediğim bir şey var adana üzerine adanalı tanıdıklarım falanda derler bende gördüm şahit oldum hep bir isyan var adanalılarda Allah hep onlaramı bu dünyada azap veriyorbilinmez ama mesela Adanıların çoğunda gördüm küfür etmeye başladıklarnda Allah kitap sayarlar o derece
    Adanalı bir kız arkadaşım vardı odabana bunu demişti mesela o sene tarlada bakarlarmış mahsul iyiyse Şükürler olsun yarabbim mahsüliyi çıkmassa başlarlarmış sövmeye

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByKuTsaL
    ByKuTsaL's avatar
    Erkek
    VALLAHA HACIM SUPER OLMUS ALLAHIA KURBAN ..AMA MURIDIMIZIN DEDIGI GIBI BENIMDE TUYLERIM DIKAN DIKAN OLDU YAFF...!

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır...!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Simdi hacilar , Adanali kulturunu bilmek gerekir herseyden once.Bizim buralarda kufur etmek gunluk konusma dilinin bir parcasidir.

Kabalik,terbiyesizlik vs degildir , gayet dogaldir.Kadinda kufreder , erkekte...ortamda kadin-kiz olabilir yine kufredilir.

Adam oglunu askere gonderir , o anda elektrik kesilir.Allahini kitabini.... diye kayar ...10dk sonra askere gidecek olan cocuk otobuse binecegi

zaman ayni adam `Allaha emanet ol oglum` der.Kalemle birseyler yazar , kalem sorun cikarir yazmaz , Allahina kufrederler kalemin.Bu boyledir,

yillardirda boyle olmus ve boyle gidecektir.Allah`a kufreden imam gormek isterseniz buyrun Adana`ya gelin.

Peki bizim Kulturumuzde Allah nedir.Herseyin Allah`i farklidir.Kalemi fabrikadaki adam uretir , elektrigi santral uretir.Ekmegi firinci uretir.Bizim buralarda

ureten kisi Allahtir.Her defasina agizlardan cikan Allah-Kitap  kufurlerinde genelde o maddeyi , o seyi ureten kisi ima edilir.

`senin yaradanini ....` kufurude cok yaygindir .Dedigim gibi kalem bozuksa onun yaradanina kufredilir.Yani ureten sahsa.

Tabi ilahi olarak Allah`a da kufreden vardir.Ama cogunluk hatta buyuk cogunluk ureten kisiye kufreder.

Kufur bu topraklarda sanattir , bebekken anne-baba-dede den once cocuga kufur `sovmek` ogretilir.

Cocuk burada `zikini yedigim` `dassagini yedigim` `findilisini yedigim(kizlar) `sillik orospu seni` gibi tabirlerle sevilir.

Agzi boyle kufurlu insanlarin icleride agizlari kadar acik samimidir.Sicaktirlar. 

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

findilisini yedigim(kizlar) nedemek compü :)

Toplam Hit: 8547 Toplam Mesaj: 63