Ne İstiyorsun Benden?
-
Bizim buralarda oyle , dassagini yedigim diye seven o sekildede cinsiyet ayrimi yapmadan seviyor.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Simdi hacilar , Adanali kulturunu bilmek gerekir herseyden once.Bizim buralarda kufur etmek gunluk konusma dilinin bir parcasidir.
Kabalik,terbiyesizlik vs degildir , gayet dogaldir.Kadinda kufreder , erkekte...ortamda kadin-kiz olabilir yine kufredilir.
Adam oglunu askere gonderir , o anda elektrik kesilir.Allahini kitabini.... diye kayar ...10dk sonra askere gidecek olan cocuk otobuse binecegi
zaman ayni adam `Allaha emanet ol oglum` der.Kalemle birseyler yazar , kalem sorun cikarir yazmaz , Allahina kufrederler kalemin.Bu boyledir,
yillardirda boyle olmus ve boyle gidecektir.Allah`a kufreden imam gormek isterseniz buyrun Adana`ya gelin.
Peki bizim Kulturumuzde Allah nedir.Herseyin Allah`i farklidir.Kalemi fabrikadaki adam uretir , elektrigi santral uretir.Ekmegi firinci uretir.Bizim buralarda
ureten kisi Allahtir.Her defasina agizlardan cikan Allah-Kitap kufurlerinde genelde o maddeyi , o seyi ureten kisi ima edilir.
`senin yaradanini ....` kufurude cok yaygindir .Dedigim gibi kalem bozuksa onun yaradanina kufredilir.Yani ureten sahsa.
Tabi ilahi olarak Allah`a da kufreden vardir.Ama cogunluk hatta buyuk cogunluk ureten kisiye kufreder.
Kufur bu topraklarda sanattir , bebekken anne-baba-dede den once cocuga kufur `sovmek` ogretilir.
Cocuk burada `zikini yedigim` `dassagini yedigim` `findilisini yedigim(kizlar) `sillik orospu seni` gibi tabirlerle sevilir.
Agzi boyle kufurlu insanlarin icleride agizlari kadar acik samimidir.Sicaktirlar.
-----------------------------Bu yazıya ne dicemi şaşırdım. Öyle bi anlattın ki hay ananı bacını gelmişini geçmişini skim desem bana mrb nasılsın dicekmişin zannettim.
-
Şu konuya yazmayacaktım ama ne derın konuymuş hala devam ediyor.
Yazan arkadaşın yazının içeriğine yorum istediğini sanmıyorum. Öyle bile olsa onun gibi düşünerek yorum yapın. Allaha inanmıyor. Bize ne (tebliğ görevinden falan bahsetmeyın ezmeye çalışarak tebliğ yapılmaz) Konu 6 sayfa olmuş 60 mesaj eder bunun 50 tanesı düşüncesının yanlış olduğuyla ilgili. Ne oldu şimdi turkçu dırılış imanamı geldi.
Tahribatta bi sürü ateist var (Yada müslümanlık karşıtı) Allaha ınanmamış isyan ediyomuş benı pek ilgilendırmez. Yeter ki benım kutsal saydığım seylere küfür etmesın.
Yazı da güzel olmuş..
-
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------hz. Musa peygamberdi. Eğer sen de peygambersen buyur sitem et.
-----------------------------
Peki isyan etmek için illa peygamber mi olmak gerek?Peygamber dediğin kişide insan değil mi? -
IroN-EaGLe bunu yazdı:
-----------------------------Yorumumu Yapmıştım Ama Bir Daha Yapma Geregi Duyuyorum. Düşün Diyorum Verdiğin Peygamber Örneğini Düşün Ve İyice anLa. Sitem Hayatın Her aLanında Var. Ama DüşünüLmesi Gereken Şey Herşeyi Yaptıktan Sonra HakLı oLduğun HaLde Haksız Duruma düşmüş Bir oLayda Mı İsyan Ediyorsun Yoksa He Canım Ben De İnsanım Ben De İsyan Ederim NoLcak Ki PervasızLığı İçinde mi Sitem Ediyorsun ?
Ben Hep Demişimdir Hep De Diyeceğimdir: " Düşünmek Bu Dünyada En Çıkar yoLdur"
Benim neye isyan ettiğimi bile anlayamamışsınız.Ne dememi bekliyorsunuz?Diyelim ki isyan ettim peki nerede haksız çıkacağım? -
Yazı çok güzel diğer olumsuz yorumlara aldırma benim hoşuma gitti edit: devamını da beklerim
-
konpicyus kufur kulturun olmadigi nereden belli.Gel adanaya git birisine oyle bir kufur et bakalim ne diyecek sana :)
-
dreampark87 bunu yazdı:
Yazı çok güzel diğer olumsuz yorumlara aldırma benim hoşuma gitti edit: devamını da beklerim
arama bölümüne Ne İstiyorsun Benden 2 yazabilirsin:) -
şiş kebabın şişini sokabilitesi yüksek bence :)
-
Turkcu_Dirilis bunu yazdı:
IroN-EaGLe bunu yazdı:
-----------------------------Yorumumu Yapmıştım Ama Bir Daha Yapma Geregi Duyuyorum. Düşün Diyorum Verdiğin Peygamber Örneğini Düşün Ve İyice anLa. Sitem Hayatın Her aLanında Var. Ama DüşünüLmesi Gereken Şey Herşeyi Yaptıktan Sonra HakLı oLduğun HaLde Haksız Duruma düşmüş Bir oLayda Mı İsyan Ediyorsun Yoksa He Canım Ben De İnsanım Ben De İsyan Ederim NoLcak Ki PervasızLığı İçinde mi Sitem Ediyorsun ?
Ben Hep Demişimdir Hep De Diyeceğimdir: " Düşünmek Bu Dünyada En Çıkar yoLdur"
Benim neye isyan ettiğimi bile anlayamamışsınız.Ne dememi bekliyorsunuz?Diyelim ki isyan ettim peki nerede haksız çıkacağım?
-----------------------------HakLısın anLayamamışım (!) Neyse Devam Etsin BakaLım...