Ne Kadar Koy O Kadar Oy
-
başkası gelse farklı mı olacak sanıyosun ? x partisi başa geçicek diyelim ülkedeki yerler gene satılacak.AKP'ye bok atmanın alemi yok
-
Saybirs bunu yazdı:
-----------------------------
başkası gelse farklı mı olacak sanıyosun ? x partisi başa geçicek diyelim ülkedeki yerler gene satılacak.AKP'ye bok atmanın alemi yok
-----------------------------çeşitli yerlerin satıldığını kabul etmişsin.ama ben şunu anlamıyorum.başkası gelsede satacak nasılsa satcaksa akp satsın mantığını çözemiyorum.bu sadece milli varlıkların bir kaç aylık karına satılması konusunda değil diğer konulardada böyle.nerden biliyorsun diğer partilerinde aynı şeyi yapacağını
stma derken vakıflar yasasından ve tekel,türktelekom vs gibi milli varlıkların satılmasından bahsediyorum.
-
bilmiyorum belkide yanlış düşünüyorumdur ama bana göre şu an akp den başka oy verecek parti yok abi bakıyorum şöyle bir etrafa yok yani gerçekten yok olsa zaten vereceğiz düşünmeden
hani kötünün iyisi derler ya o olay işte :|
-
o zaman bu kampanyaya katılın..
-
AdReNaLiNe bunu yazdı:
bilmiyorum belkide yanlış düşünüyorumdur ama bana göre şu an akp den başka oy verecek parti yok abi bakıyorum şöyle bir etrafa yok yani gerçekten yok olsa zaten vereceğiz düşünmeden
hani kötünün iyisi derler ya o olay işte :|
-----------------------------akp anca kötünün en beteri olur bence :| cumhuriyet we demokrasi saolsun sayesinde sadece kağıtlarda kaldı..
-
Tayyibin koyduğu yerde gül biter.
-
onur35 bunu yazdı:
WALLACEs bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
iyi yönetmek sadece yol yapmak değildir ki.hükümet sadece ulaşım bakanlığından oluşmuyo.en fazla 1 ay önce yapılan dünyanın en zenginleri araştırmasına bak.türkiyeden 38 tane Türk var o listede.gelir dağılımı sıfır.ülke zenginleştikçe vatandaş fakirleşiyo.zengin daha çok zengin fakir daha çok fakir oluyo.
-----------------------------ben zaten misal olarak yolları söyledim biçok hizmet var hepsi önemli ama jackdaniel'in dediği gibi söyle şu adam Akparti'den daha iyi yönetir ülkeyi de ona verelim oyumuzu. Chp bakıyorum hiç bi planı yok 600 Tl veririm ee nasıl olcak bu benim adım Kemal diyo. Mhp desen oda öyle hiç bi yol haritası yok. Diğerleri zaten bitik partiler.
-----------------------------normal şartlarda senin dediğin doğru aslında.ülkeyi iyi yönetecek kişiye oy verilmelidir.ama ülkeyi kötü yöneten partiyede,alternatifi yok diye tekrardan oy verirlmemeli bence.eğer ki akp nin iyi yönettiğini düşünüyosan tabiki vereceksin oyunu.ben şuna inanıyorum.akp ye oy verenlerin %99 u bu ülkenin iyiliğini istedikleri için oy veren kişiler.akp den umutlu olan kişiler ama bana göre yanlış açıyla bakıyolar duruma.benim düşüncemde bu
-----------------------------dediğin gibi ülkenin iyiliği için akp ye oy atan çok bunda çok haklısın ama ben kendi gözlemim olarak baktığımda aslında o kadar da kötüye gitmiyoruz, umarım daha da iyiye gideceğine inanıyorum. Gözlemlerimden bi kaçı şöyle mesela; en önemli sorunlarımızdan biri işsizlik, buna çözüm bulunamadığını 8 yıldır yerinde sayıldığını söylüyor biçok kişi. 2002'de asgari ücretli iş bulmak kolay değildi. Bulan da büyük bi sevinçle işe girerdi ama şimdi asgari ücretli iş bulmak çok kolay yani bu durumu aştılar şimdi sıra bu asgari ücretin yükseltilmesinde. Esnafa gelince tabiki batıp çıkanlar olacak ticaret bu sonuçta ama eskisine göre esnaf daha iyi kazanıyor bunu rahatlıkla görebiliyorum. Şuanki en büyük sorunlardan biri benzin fiyatı, evet doğru devlet çok fazla vergi koyuyor ama sebebini şuna bağlıyorum. Esnafların içinde olduğumdan çok iyi biliyorum insanımız vergi kaçırmak için her yolu deniyor. Dünyanın en katı vergi kanunları bizde olmasına rağmen açığını bulup vergi kaçırabiliyorlar bu ülkede, devlette alamadığı vergiyi akar yakıttan çıkarıyor diye düşünüyorum.
-
bu millet kördür , sağırdır topaldır hatta ahmaktır neden çünkü kendini temsil edebilecek bir siyaseti dinamiği oluşturabilecek dirayeti biryerlerde toplayamamaktadır. siyaset çıkarmak sadece düşünebilmek değildir, ekonomik siyasi bir çok dinamiği bir hedefe yöneltebilmek demektir. öncelikle türkiye de tamamen bu ülkenin milletine , toprağına bağlı bir sermaye , güç yoktur oluşturulmaya çalışılmışsa da dağıtılıp tahrip edilmiştir. ki sermaye=güç dersek bu ülkeyi bu ülke adına yönetebilecek bir güç oluşmamıştır bundan ötürü, güç olanların başımıza atadıklarına boyun eğmek durumundayız zamanında dyp, anap, dp , ap hep aynı işlevi yapmıştır şimdi bunların siyasi mirasını akp taşımaktadır. akp doğrudan yabancı ( büyük ölçüde abd ve israil kaynaklı) sermayenin bu ülkeyi kendi çıkarları doğrultusunda yarattıkları siyasi zihniyetlerin son halkasıdır yaptıkları tek siyaset kim ne duymak istiyorsa onu söylemektir.
misal akp yol yapıyormuş ... o yolları türkler için yaptığınıda nerden çıkardınız , türk dediğin adam ayda 600tl maaşıyla hangi arabayı alıp hangi benzini deposuna koyup o yollara çıkıp mesela tatile(!) gidecek ? ülkenin kaymağını yine yabancı sermaye yerken türkler kendi aralarında laikçi - dinci sağcı-solcu fener-gs diye tepinip duracaklar. benzin niye pahalı, temel ihtiyaçlar niye pahalı çünkü akp 2002 den beri devletin kendi giderlerini finanse ettiği tüm kazanç getiren kurumları yabancılara satmak zorunda kaldı da ondan, nasıl ki bugün libya savaşına karşıyız deselerde sike sike kolluk kuvvet olarak katılmak zorunda kalıyorlarsa - efendilerinin sesi ne de olsa ...
ama şunu da belirtmek gerek, chp - mhp beceriksiz plansız hatta şuursuz olsalarda akp ye göre çok daha milli siyasetler olarak kaldılar, en azından biri bu ülkenin kırsalını diğeri bu ülkenin şehirlerini temsilen siyaset yapmaya çalışıyor. Yinede kabul etmek gerekirki fırsatları olsa da ükeyi akp gibi kurnazlıkla ve detaylı biçimde yönetecek kadroları, yetişmiş elemanları , icraatlarını destekleyecek sermaye & medya güçleri de yok. Türkiyenin yönetimi her halükarda 2 ucu boklu değnek anlıyacağınız , siktin sene boyunca dünyanın en pahalı ülkesi olup en düşük gelir seviyelerinden birinde yaşarken kendimizi özgür sanmaya , bağımsız olduğumuza inandırılmaya mahkumuz çünkü.
-
bugun kim gelirse gelsin aynı seyleri yapacaktır. Ya eşini dostunu işe sokacaktır ya alttan parayı goturecektir yada ayrımcılık yapacaktır
onun icin sandıkta herkes kendi adını yazsın evet bassın bence :F
karizmatik olur en azından :D
su ulkede dış gorunus,din,dusunce,gruplaşma ayrılıkları kalksın eseklere vermezsem ipne olayım.
-
xzxz bunu yazdı:
bu millet kördür , sağırdır topaldır hatta ahmaktır neden çünkü kendini temsil edebilecek bir siyaseti dinamiği oluşturabilecek dirayeti biryerlerde toplayamamaktadır. siyaset çıkarmak sadece düşünebilmek değildir, ekonomik siyasi bir çok dinamiği bir hedefe yöneltebilmek demektir. öncelikle türkiye de tamamen bu ülkenin milletine , toprağına bağlı bir sermaye , güç yoktur oluşturulmaya çalışılmışsa da dağıtılıp tahrip edilmiştir. ki sermaye=güç dersek bu ülkeyi bu ülke adına yönetebilecek bir güç oluşmamıştır bundan ötürü, güç olanların başımıza atadıklarına boyun eğmek durumundayız zamanında dyp, anap, dp , ap hep aynı işlevi yapmıştır şimdi bunların siyasi mirasını akp taşımaktadır. akp doğrudan yabancı ( büyük ölçüde abd ve israil kaynaklı) sermayenin bu ülkeyi kendi çıkarları doğrultusunda yarattıkları siyasi zihniyetlerin son halkasıdır yaptıkları tek siyaset kim ne duymak istiyorsa onu söylemektir.
misal akp yol yapıyormuş ... o yolları türkler için yaptığınıda nerden çıkardınız , türk dediğin adam ayda 600tl maaşıyla hangi arabayı alıp hangi benzini deposuna koyup o yollara çıkıp mesela tatile(!) gidecek ? ülkenin kaymağını yine yabancı sermaye yerken türkler kendi aralarında laikçi - dinci sağcı-solcu fener-gs diye tepinip duracaklar. benzin niye pahalı, temel ihtiyaçlar niye pahalı çünkü akp 2002 den beri devletin kendi giderlerini finanse ettiği tüm kazanç getiren kurumları yabancılara satmak zorunda kaldı da ondan, nasıl ki bugün libya savaşına karşıyız deselerde sike sike kolluk kuvvet olarak katılmak zorunda kalıyorlarsa - efendilerinin sesi ne de olsa ...
ama şunu da belirtmek gerek, chp - mhp beceriksiz plansız hatta şuursuz olsalarda akp ye göre çok daha milli siyasetler olarak kaldılar, en azından biri bu ülkenin kırsalını diğeri bu ülkenin şehirlerini temsilen siyaset yapmaya çalışıyor. Yinede kabul etmek gerekirki fırsatları olsa da ükeyi akp gibi kurnazlıkla ve detaylı biçimde yönetecek kadroları, yetişmiş elemanları , icraatlarını destekleyecek sermaye & medya güçleri de yok. Türkiyenin yönetimi her halükarda 2 ucu boklu değnek anlıyacağınız , siktin sene boyunca dünyanın en pahalı ülkesi olup en düşük gelir seviyelerinden birinde yaşarken kendimizi özgür sanmaya , bağımsız olduğumuza inandırılmaya mahkumuz çünkü.
-----------------------------Chp - Mhp hangi milli siyasi planını açıkladı da hoşuna gitti merak ediyorum. Milli siyaseti iyi olan parti muhalefette bile bu ülkeye fayda sağlar. Chp muhalefeti ne zaman bu ülkeye fayda sağladı. Diğer yandan bunlar Türkiye'nin partisi olamaz belirli şehirlerden dışarı çıkamıyorlar. Ülkenin doğusundan oy alamıyor bu adamlar neyiyle milli siyaset yapacak bunlar arkadaş.