Ne Münasebet Ermeni’Yiz?..
-
BUGÜNLERDE bir araya gelince "Ne münasebet Ermeni’yiz"i konuşuyoruz, hep bir ağızdan.
Hepimiz tek tek "dedelerimizin Yemen’de şehit olduğunu" anlatıyoruz birbirimize ve soruyoruz:
"Ne münasebet Ermeni’yiz?.."
Kimi milliyetçi kardeşlerimiz, boyunlarını ortaya doğru uzatıp kafalarının şeklini gösteriyorlar ve soruyorlar:
"Bu kafa ne?.."
"Kel kafa..."
"Hayır, milliyetçilik şekli olarak ne kafa?.."
"Türk kafa..."
"Eeee... Ne münasebet Ermeni’yiz?.."
Gemiyi kaçıran milliyetçi kardeşimiz, kafanın dışını değil içini de gösteriyor; bir vapur dolusu insanı süründürerek ve korkutarak "ne münasebet Ermeni’yiz?"i kanıtlamaya kalkıyor.
(Milliyetçi, ama ordudan atılmış bu...)
Ve futbol karşılaşmalarında açılan büyük büyük "Biz Ermeni değil Türk’üz" pankartları, güzelim kafalarımızın bir araya gelince daha çok çalıştığını kanıtlıyor.
Amigolar şöyle bağırdılar:
"Oturan Ermeni olsun..."
Herkes ayağa kalktı ve "Ermeni" olmaktan kurtuldular.
*
Sonuçta milliyetçi kızdı.
Bence dünyaya verilmek istenen barış, sevgi, hoşgörü mesajı işine gelmiyordur.
Belki de o sanıyor ki, "Hepimiz Ermeni’yiz" diyen yüz bin kişi bir anda "Ermeni" oldu.
Peki nasıl anlatmalı?..
Diyelim ki "Kafam kazan gibi oldu" dediğinizde kafanız kazan, "Kuş gibi uçtum" dediğinizde kuş, "Eşek gibi çalıştım" dediğinizde eşek mi oluyorsunuz?
Ya da; adam başı milyon kez "...doğruyum, çalışkanım" demekle "doğru, çalışkan" olunmadı da, bir kez "Ermeni’yiz" deyince mi "Ermeni" olundu?
Nasıl anlatmalı, nasıl?..
Bu sadece bir ifade biçimidir; acıdaki içtenliği, insani duyguları paylaşmaktaki samimiyeti anlatır...
Irkçılığa, kafatasçılığa tepkiyi...
"Önce insan" olmanın yüceliğini...
Yoksa...
Ne münasebet Ermeni’yiz?..
BEKİR COŞKUN -
hepimiz criminal iz hepimiz aşk filozofuyuz hepimiz şeyiz ...kısacası hepimiz adem oğluyuz
-
hepimiz gavatız hepimiz nuri alçoyuz :)
İşin şakası hepimiz ermeniyiz sloganı ermenilerin ekmeğine yağ sürmüştür.Ermeniler hocali katliamı için hiçbir zaman hepimiz azeriyiz diye bağırmamıştır ve bağırmayacaktır.
(editlenmiştir) -
Nasıl bir şaka bu anlamadım!?
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=33656 adresinde seviyeden bahsettim, hatırlatayım dedim.
Ben de orada "Hepimiz Ermeni'yiz!" diye bağıranlar arasındaydım, karım, annem ve babamla beraber.
Bir sorunu olan buyursun gelsin... -
Hepimiz Ajdar'ız Hepimiz Anık'ız. a.q
-
Valla o sizin kişisel görüşünüz.Bende hepimiz ermeniyiz diye bağıranlara karşıyım.Eğer yaptığım gerikafalılıksa gerikafalı olmayı tercih ederim.
-
La olm ,tasak gecilecek konu vardir tasak gecilmicek konu vardir,yine birileri cikti Hepimiz ibneyiz hepimzi topuz muhabbeti yapti.Belliki bunlar Hirant Dink'i firsat bilip kendilerini disa vurmak istediler ,tabi saygisizca oldu.Onlara tavsiyem adliyeye basvurup "Pembe kimlik" almalari .
-
Haklısın criminal abü çok haklısın da biraz daha "milliyetçi"lerin ilgisini çekmyecek bi slogan olsa çok daha iyi olurdu bence. Kimse kimseye darılmazdı :)
-
aallahtan bi hepimiz adem oğluyuz dedim ya yalanmı söledim olm. hadi compi sen allahsızsın :D sen yapma bari cri :d
-
FİREX her harfine her hecene her kelimene katılıyorum hajı HER ZAMAN TÜRKÜZ ... kimseye ŞİRİN gözükmemize gerek yok ;)
-
Iso ne dion olm sen ben inaniyorum artik aylar oldu olm :) Hocam Hepimiz Ermeniyiz sloganini hakaret gibi algilayan ,milliyetcilikle yoguranlarin beyninin var olup olmadigindan suphe ederim.Firex hacim "x demek gerikafaliliksa ben gerikafaliyim" kalip cumleleri 70 li yillarda kaldi.Bu tur dusunceler artik memlekete bir fayda saglamiyor.Oldugumuz yerde sayiyoruz.Birazcik kendimizi sorgulamamiz gerekir.Zaten olayi kapattilar ogun samast diye bir dallama zanli olarka gosterildi,3-4 tane eleman tutukladilar bitti.Biz bu senaryoyu daha onceleride izledik :) bundan sonrada cok izleriz :D
Toplam Hit: 9149 Toplam Mesaj: 84