Necronomicon : Çildirtan Kitap
-
güzel bi roleplay eheh ama gerçeğiyle uzaktan yakından alakası yoktur eminim :)
-
O kitabı ilk çıktığı gün 4 saatte bitirdim kitapçıda ilk sayfalarına göz attığım için :)
-
Sümerler.....
sümerler bu güne kadar matematik ve dini bir arada tutmuş ve bir çok yazılı kaynalarıyla tarihin,çok eski çağların bilim ve teknolojisine ayna olmuşlardır.Sümerlerin tapınakları ambar ve gök yüzü araştırmaları için kullanılan yerlerdi.büyülerle de uğraşabilecekleri doğru olabilir.Ama gel gör ki o devirlerde ölü yeme olayı devam ediyor,hatta sıcak suda kaynatarak yiyorlardı ,çeşitli ayinler felan vs sürüyordu.Kelin ilacı olsa saçları dökülürmüydü...Şimdi diyelim böyle bir kitap yazılmış,eski büyülerden oluşan felan vs..... eski büyü sözcükleri eski gelenekler eski tanrı isimleri.Ve şeytan.Ama tüm bunlar işe yaramamış olacak ki günümüzde sümerliler yaşamıyor :PAyrıca sözcükleri de telafuz edemezsiniz:PBugün sümerce bilen 1-2 kişi kaldı onlarda sesleri değil sadece yazıları biliyorlar :P.Çok eski sanatlardı bunlar bir çoğu safsata kaldı.İşe yarayanlardansa tevratta geçen firavun büyücülerinin göz büyücülükleri.Ölüm adına bulunmuş yada keşfedilmiş herhangi bir b*k yok.Woodoo büyüleri bile ölüme çok yakın olduğu halde ölümle bağdaşmaz.En son hindistanda bir haber olacaktı onu aradım netten bulamadım yazayım bakalım.adamın biri hindistanda şöförüyle birlikte ambulansı kaçırıyor ve mezarlığa gidiyorlar.Adam babasının cesedini kaçırıp çeşitli tuhaf sözler söyleyip üzerine birşeyler döküyor.Uğraşıyor uğraşıyor bakıyor ki boşuna geri götürüp gömüyorlar.Adamda şöförü salıyor.Şöförde polise gidiyor.Adamında böyle bir kitaptan veya safsatatan etkilenmiş olacağı sanılıyor..Yeaaah Fiyaskooooo:P
kişisel olarak "kısacası büyü vardır,onlarda cinlerin elinden gelenini yapabileceği kadarıdır."O da yasaklanmıştır zaten.Detayını zamandan dolayı ancak bu kadar yazabiliyorum.İlgisini çeken arkadaşlarla paylaşım yapabiliriz -
Rmk bunu yazdı:
-----------------------------Yarina erken kalkarsam cevirmeye caliscem ..bakam..ne kadarini cevirebilirsem
kimsede hala türkcesinin linki yok heralde neyse iyi geceler ;)
-----------------------------sabırlan bekliyoruz :D
-
Perhaps we expect too much from the book. It is, after all, only a book. No real book, however esoteric, can fill the shoes of a mystery, and it is the mystery that people aspire to.
Fistan burayı da okudun mu :) ben ilk burayı okudum, zaten burdan sonrasını okumadım =) -
yakında özenti gotiklerin(yani götikler) elinde görmeye başlarız.gözümüze soka soka taşırlar kollarında kitabı:D
-
RoadMaster bunu yazdı:
-----------------------------
tamamen dogrudur kitabın anlamadan okuduğunuz ilk satırları anlaşmanın şartlarıdır dil farklı bir dildir.bu kitap yüzünden neler yapanlar var.belki anlık bir güç ama devamı yok işte
-----------------------------yüzüklerin efendisine çevirdiniz olayı
kitabın(yüzüklerin efendisinde yüzük oluyor :)) sahibi olan büyük güçler kazanacak zart zurt....
tamamen psikolojik başka birşey değil bence
-
PIROMANTANRI bunu yazdı:
yakında özenti gotiklerin(yani götikler) elinde görmeye başlarız.gözümüze soka soka taşırlar kollarında kitabı:D
sorma ya :D -
kozan sie dedim yazma buraaaaaaaaa :D amk kitap yazarin hayal ürünü diyenler var diye bütün geçmisi red edemessin.. yüz yillardir izleri var yaa..
psikolojiktir diyenlerde psikolojinin tam olarak ne oldugunu bilmiolar bu çok genis bisey
bisi hakkinda 100% bilgi sahibi olmadan rededemessiniz
-
GrayWolf bunu yazdı:
-----------------------------kozan sie dedim yazma buraaaaaaaaa :D amk kitap yazarin hayal ürünü diyenler var diye bütün geçmisi red edemessin.. yüz yillardir izleri var yaa..
psikolojiktir diyenlerde psikolojinin tam olarak ne oldugunu bilmiolar bu çok genis bisey
bisi hakkinda 100% bilgi sahibi olmadan rededemessiniz
-----------------------------Bişi hakkında hiç bi bilgi sahibi olmadan gerçek diyemezsiniz :)