Nutelleya Gönderilen Giresun Fındığı - İstanbul İçi Ücretsiz Kapınıza Teslim.
-
RaKBeNaDaM bunu yazdı
Hocam 8den alınmıyo zaten sorun orda. O yüzden senin yaptığın işi mantıklı buluyorum. Geçen gün akraba letgodan fındık satıyodu 😃
Bizim evin orda da var bi tane yeşil yeşil satıyor. Her önünden geçerken yeşil nohut sanıyorum, sevine sevine gidip hayal kırıklığına uğruyorum :D
-
Hayırlı olsun ilk siftahımızı yapmış olduk. Arkadaş konuya yazmadığı için adını gizledim isterse kendi yazabilir.
-
İkinci siparişimizde tamam, arkadaşa buradan söz vermiş olayım 8 tl lik kıracağı kendisine hediye ediyorum :)
-
Bu İşle bende uğraşıyorum 4 tona yakın 8 tl den verdik 47 randıman bu sene sıcakdan fındık randımanda etmedi konuyu baltalamak gibi olmasın ama ben 10 tl den satarim kilousunu kargo karşi tarafa ait olur maksat herkez yesin
-
uykucuibo bunu yazdı
Bu İşle bende uğraşıyorum 4 tona yakın 8 tl den verdik 47 randıman bu sene sıcakdan fındık randımanda etmedi konuyu baltalamak gibi olmasın ama ben 10 tl den satarim kilousunu kargo karşi tarafa ait olur maksat herkez yesin
Selam hocam senin için hayırlı olsun.
Bizim bahçe gölge tarafında olduğu için fındıklar seyrek ve büyük büyük oldu. Az para değil 32 kağıt kazanmışsınız.
Hayrını görün.
-
zeybekustasi bunu yazdı
İkinci siparişimizde tamam, arkadaşa buradan söz vermiş olayım 8 tl lik kıracağı kendisine hediye ediyorum :)
Hocam ödemesini yaptı hemşerimde çıktı ayrıca. Kendisine teşekkür ediyorum.
:)
-
Sipariş verdim yaş fındık olarak. Şimdiden teşekkürler hocam :)
-
zeybekustasi bunu yazdısamaccc bunu yazdı
Nutella 8 tl den alıyor biz bu memlekette yaşıyoruz 25 tl
Lafım sana değil .
Nutella 8 den almıyor.
Nutella 30 dan alıyor. Domatesi üretenle domatesi halde satan adamı karıştırmamak lazım.
2016 Fındık İhracat verileri: 2.280.112.657 $
http://www.fatsatb.org.tr/docs/0_79591500_1505282986.pdf
Bu paranın kimin cebine gittiği ise bu konunun mevzusu değil.
Nutella (yani ferrerro Şirketi) fındığı 8,8 tlden tüccardan satın alıyor Türkiye Ordu'daki fabrikası Pro Gıda aracılığı ile ve o fınfığı işleyip ferrerro şirketine fatura ile ihracatını yapıyor. Yani sağ cebinden alıp sol cebine koyuyor.
Fındık üretiminde dünya lideriyiz hem lezzet hem rekolte bazında, fakat fındığın fiyatını biz belirleyemiyoruz. Hatta italya, Çin, Almanya ve Holanda Türkiye'ye fındık konusunda muhtaç olmamak için fındık üretimini bile denediler. Fakat hiçbir zaman (Ordulu'yum) Giresun (Dünyanın en lezzetli fındığıdır) ve Ordu fındıklarının lezzetine ulaşamadı ve tekrardan bizim fıındığımıza geri dönmeleri gerekti. Fakat türk ticaret adamlarının basiretsizliği ve üçkağıtları ve izlenen politikalar sebebiyle fındık fiyatları üretici bazında maaliyeti karşılamamaktadır.
Erbakanın dediği gibi
Eğer ki fındık israilde yetişiyor olsaydı eczaneden reçete ile tane olarak satın alırdık.
-
mchacker bunu yazdızeybekustasi bunu yazdısamaccc bunu yazdı
Nutella 8 tl den alıyor biz bu memlekette yaşıyoruz 25 tl
Lafım sana değil .
Nutella 8 den almıyor.
Nutella 30 dan alıyor. Domatesi üretenle domatesi halde satan adamı karıştırmamak lazım.
2016 Fındık İhracat verileri: 2.280.112.657 $
http://www.fatsatb.org.tr/docs/0_79591500_1505282986.pdf
Bu paranın kimin cebine gittiği ise bu konunun mevzusu değil.
Nutella (yani ferrerro Şirketi) fındığı 8,8 tlden tüccardan satın alıyor Türkiye Ordu'daki fabrikası Pro Gıda aracılığı ile ve o fınfığı işleyip ferrerro şirketine fatura ile ihracatını yapıyor. Yani sağ cebinden alıp sol cebine koyuyor.
Fındık üretiminde dünya lideriyiz hem lezzet hem rekolte bazında, fakat fındığın fiyatını biz belirleyemiyoruz. Hatta italya, Çin, Almanya ve Holanda Türkiye'ye fındık konusunda muhtaç olmamak için fındık üretimini bile denediler. Fakat hiçbir zaman (Ordulu'yum) Giresun (Dünyanın en lezzetli fındığıdır) ve Ordu fındıklarının lezzetine ulaşamadı ve tekrardan bizim fıındığımıza geri dönmeleri gerekti. Fakat türk ticaret adamlarının basiretsizliği ve üçkağıtları ve izlenen politikalar sebebiyle fındık fiyatları üretici bazında maaliyeti karşılamamaktadır.
Erbakanın dediği gibi
Eğer ki fındık israilde yetişiyor olsaydı eczaneden reçete ile tane olarak satın alırdık.
Teşekkür edereim hocam.
Çok güzel yazmışsın.
-
2.5 kg Fındık daha eline ulaşmadan hesaba yollayan sevgili Müdür hocamıza teşekkür ediyorum.
Geçen yıl memleketi antepe 5 kg yolladığım mürit Tosunun kampanyası devam ediyorsa 5 kg istiyor. ilginize teşekkürler. En iyilerini seçerek yollayacağıma emin olabilirsiniz. Tek bir memnuniyetsizlikte para iade olacağını yineliyorum. :)