folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Nutelleya Gönderilen Giresun Fındığı - İstanbul İçi Ücretsiz Kapınıza Teslim.

Nutelleya Gönderilen Giresun Fındığı - İstanbul İçi Ücretsiz Kapınıza Teslim.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Pisibaliqi bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    TaRuZ bunu yazdı

Çok fazla fiyatlar. 

Şimdi hocam ben giresundan gelmeden rasgele 30 kg fındık getirdim şirkette ortak bir yere koydum. Sonra herkes fazla fazla istedi. yiyen tekrar yedi. Konuyu açtım açalı 6 kg daha ek sipraiş geldi. Kaliteli olduğu benim için tescillendiği için bu kadar kesin ne net vaadlerde bulunuyorum. Aldım beğenmedim diyenin parasını anında geri yatıracağım.

Şimdi sen kuruyemişçiden fındık alıyorsun adam 2 yıl öncekinin fındığını satıyor. Sonra haberlere konu oluyor. Yok neymiş isviçre afratoksin miktarı fazla diye fındığı almamış. Arkadaş karadeniz dünyada 1 numara isviçre neden almasın nasıl mantık bu? Asıl olay fındık beklemekten artık özelliğini kaybetmeye başlamış haliyle böyle bir şeyin olması şaşırtıcı değil. Bende herkesin beğendiği 2017 mahsülü ürünümü güvenerek satıyorum. Başka bir konu yok yani. 

Kardeş aflatoksin olayı çok ciddi bir olaydır ve senin dediğin gibi avrupa aflatoksin çıkan ürünleri kesinlikle almamaktadır. Dünya'da 1 numara olması hiçbirşey ifade etmez adam bile bile kanser yapan ürünü halkına yedirecek kadar mal değil.

Aflatoksinin genel sebebi ürünün beklemesinden kaynaklı değildir. Ürün toplandığı vakit uygun koşullarda saklanmaz ise aflatoksin oluşur ve yayılır. Örneğin sen bu topladığın ürünleri mal gibi plastik poşetlerde satarsan o ürün muhtemelen aflatoksin üretecektir. Aflatoksin dediğin şey temel anlamda küftür. Fındığı telis bezinden oluşan çuvallara toplamanın sebebi budur. Bu çuvallar hava aldıklarından ürünü küflenmeye karşı korurlar. Kısacası bu olay bir nem olayıdır ve fındığın kabuğu zarar görür ise iç fındığa da bulaşır.

Açıkçası bu kadar ürün satıpta bu konu hakkında hiç bişey bilmemen de bana oldukça ilginç geldi. Bu eksikliğini lütfen okuyarak kapat. Hem ürünlerin sağlıklı hemde kendin konuya hakim olursun böylelikle 100 TL lik malını para etmeyecek şekilde sıfırlamazsın. Milli değerlerimizi de değerinde satabiliriz.

http://www.unyetb.org.tr/f1.pdf

Bilgi için çok teşekkür ederim hocam. Yıllardır fındıkçılık yapıyoruz henüz ürünü ziyan ettiğimiz bir yıl olmadı şükür ki. 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    BURAK_X bunu yazdı

torku hepsini döver :D

o torku banana ılk cıktıgında superdı sonra bozdular

hatta buyuk ve kucuk kavanoz ıcerıklerıne bak farklıdır

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

2 kg yaş fındık istiyorum hocam ben mümkünse

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

Hocam kargo işini görüştünmü tosun müridimiz ile. Bende şehir dışından almak istiyorum

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    enesshn18 bunu yazdı

Hocam kargo işini görüştünmü tosun müridimiz ile. Bende şehir dışından almak istiyorum

Tosuna pm attım cepten de arayacağım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

2.7 kg kıracak hediyeli ürün kargoya verildi afiyet olsun 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

Geçen sene arkadaştan 5 kg aldım. hatta önce kargo yapayım, sonra havale yap diyerek güven gösterdi ve poşet payı diye 600-750 gr gibi bişey de fazladan koymuştu. Teşekkür ederim. Ticaret yapılabilir, güvenilebilir bir müridimizdir :) bu sene de 5kg alacağım, kendisiyle görüştüm bu yılki mahsulünden de baya iddialı bakalım. bir de kıracak gönderirsen hocam, kaşıkla kırınca etrafa saçılabiliyor. ayçekirdeğin kilosu 11,12 TL kabak çekirdeği tam bilmiyorum 16,17 olabilir TL iken fındığa 20,25 TL uçuk fiyat gibi gelmiyor. Kaldı ki çekirdekle fındığın faydaları arasında büyük fark vardır. Özellikle kalp hastalığı, kolesterolü düşürdüğü için seviyorum.

kargo gönderisini de tosun nickli arkadaş sayesinde ucuza getirmistik, sanırım 5 kg 7+4= 11 TL gibi bir rakama mal olmuştu.

Allah herkese hayırlı, bol kazançlar nasip etsin.

baron_27 tarafından 15/Eyl/17 20:09 tarihinde düzenlenmiştir

///______________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaKBeNaDaM
    RaKBeNaDaM's avatar
    Erkek
    mchacker bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı

Nutella 8 tl den alıyor biz bu memlekette yaşıyoruz 25 tl  

Lafım sana değil .

Nutella 8 den almıyor. 

Nutella 30 dan alıyor. Domatesi üretenle domatesi halde satan adamı karıştırmamak lazım. 

2016 Fındık İhracat verileri: 2.280.112.657 $

http://www.fatsatb.org.tr/docs/0_79591500_1505282986.pdf

Bu paranın kimin cebine gittiği ise bu konunun mevzusu değil. 

Nutella (yani ferrerro Şirketi) fındığı 8,8 tlden tüccardan satın alıyor Türkiye Ordu'daki fabrikası Pro Gıda aracılığı ile ve o fınfığı işleyip ferrerro şirketine fatura ile ihracatını yapıyor. Yani sağ cebinden alıp sol cebine koyuyor.

Fındık üretiminde dünya lideriyiz hem lezzet hem rekolte bazında, fakat fındığın fiyatını biz belirleyemiyoruz. Hatta italya, Çin, Almanya ve Holanda Türkiye'ye fındık konusunda muhtaç olmamak için fındık üretimini bile denediler. Fakat hiçbir zaman (Ordulu'yum) Giresun (Dünyanın en lezzetli fındığıdır) ve Ordu fındıklarının lezzetine ulaşamadı ve tekrardan bizim fıındığımıza geri dönmeleri gerekti. Fakat türk ticaret adamlarının basiretsizliği ve üçkağıtları ve izlenen politikalar sebebiyle fındık fiyatları üretici bazında maaliyeti karşılamamaktadır. 

Erbakanın dediği gibi

Eğer ki fındık israilde yetişiyor olsaydı eczaneden reçete ile tane olarak satın alırdık.

Düşüncelerime tercümansın hocam.

Mutlu bir yüz takın...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaKBeNaDaM
    RaKBeNaDaM's avatar
    Erkek
    mchacker bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı

Nutella 8 tl den alıyor biz bu memlekette yaşıyoruz 25 tl  

Lafım sana değil .

Nutella 8 den almıyor. 

Nutella 30 dan alıyor. Domatesi üretenle domatesi halde satan adamı karıştırmamak lazım. 

2016 Fındık İhracat verileri: 2.280.112.657 $

http://www.fatsatb.org.tr/docs/0_79591500_1505282986.pdf

Bu paranın kimin cebine gittiği ise bu konunun mevzusu değil. 

Nutella (yani ferrerro Şirketi) fındığı 8,8 tlden tüccardan satın alıyor Türkiye Ordu'daki fabrikası Pro Gıda aracılığı ile ve o fınfığı işleyip ferrerro şirketine fatura ile ihracatını yapıyor. Yani sağ cebinden alıp sol cebine koyuyor.

Fındık üretiminde dünya lideriyiz hem lezzet hem rekolte bazında, fakat fındığın fiyatını biz belirleyemiyoruz. Hatta italya, Çin, Almanya ve Holanda Türkiye'ye fındık konusunda muhtaç olmamak için fındık üretimini bile denediler. Fakat hiçbir zaman (Ordulu'yum) Giresun (Dünyanın en lezzetli fındığıdır) ve Ordu fındıklarının lezzetine ulaşamadı ve tekrardan bizim fıındığımıza geri dönmeleri gerekti. Fakat türk ticaret adamlarının basiretsizliği ve üçkağıtları ve izlenen politikalar sebebiyle fındık fiyatları üretici bazında maaliyeti karşılamamaktadır. 

Erbakanın dediği gibi

Eğer ki fındık israilde yetişiyor olsaydı eczaneden reçete ile tane olarak satın alırdık.

Düşüncelerime tercümansın hocam.

Mutlu bir yüz takın...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    baron_27 bunu yazdı

Geçen sene arkadaştan 5 kg aldım. hatta önce kargo yapayım, sonra havale yap diyerek güven gösterdi ve poşet payı diye 600-750 gr gibi bişey de fazladan koymuştu. Teşekkür ederim. Ticaret yapılabilir, güvenilebilir bir müridimizdir :) bu sene de 5kg alacağım, kendisiyle görüştüm bu yılki mahsulünden de baya iddialı bakalım. bir de kıracak gönderirsen hocam, kaşıkla kırınca etrafa saçılabiliyor. ayçekirdeğin kilosu 11,12 TL kabak çekirdeği tam bilmiyorum 16,17 olabilir TL iken fındığa 20,25 TL uçuk fiyat gibi gelmiyor. Kaldı ki çekirdekle fındığın faydaları arasında büyük fark vardır. Özellikle kalp hastalığı, kolesterolü düşürdüğü için seviyorum.

kargo gönderisini de tosun nickli arkadaş sayesinde ucuza getirmistik, sanırım 5 kg 7+4= 11 TL gibi bir rakama mal olmuştu.

Allah herkese hayırlı, bol kazançlar nasip etsin.

İyi düşünceleriniz için çok teşekkür ederim hocam. :) 

zeybekustasi tarafından 15/Eyl/17 23:43 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 13141 Toplam Mesaj: 96
fındık giresun fındığı