Odtü"De Çıkan Olaylar
-
Ertan, öncelikle "komünist" kavrami cok genis bir ideolojidir. Bugün hangi parti komünist yada degil bunu ayirmak,belli bir profesyonellik ister.
Istisnalar belirleyici degildir,leke konusunda kalip düsüncelere kapilmayalim. Politika sabit formüller üzerinden yapilmiyor. Fikir yürütmek gerekir. Ondan dolayi su leke olayini bi kenera birak bence.
Ütopya diye yaklasan cok kisi var bu konuda.
Bunu farkli bir zaman farkli bir baslik altinda tartismaliyiz bence.
Daha faydali olacaktir.
Sevgilerle,. -
Antikky , siyasi konularda argoyu devre disi biraksak daha iyi olmazmi sence? daha önceki mesajimda deginmistim.
Düz mantik üzerinden yürümeyelim... tek tek herkeze ayni seyleri yazamam.
Lütfen! -
Ben anti-komünistim, sizde yapmaya çalışın devrimi
Yaşınız 30-40 a gelince göreceğim sizi...
Neyse ben artık yazmıyorum,bu konuda da konuşmak istemiyorum,antikky hocama da katılıyorum
Benden de sana sevgiler...
-
1-) biz (yani tkp ) yurtsever cephe açılımını yaptığında criminal ın yurtsever gençlik dediği örgütün adı bageh idi.
biz yurtsever cephe diye bi açılım yaptıktan sonra adlarını değiştrip yurtsever gençlik hareketi oldular.o yüzden isim çalma olayı yoktur.
ayrıca isim tartışması saçma bişeydir çünkü önemli olan yaptığımız işin içeriğidir. bu criminal kardeşe.
2-)ikincisi tkp nin sosyalist devrim tezi 80 lerde türkiye de darbenin geleceği anlaşılmışken ve sol, demokratik devrimcilik yaptığıdan dolayı devrimi kaybettiğinden beri GELENEk hareketi tarafından teorize edilmiştir. ip ile alakası yoktur ve olamaz da... bu da compu kardeş için
3-)ayrıca yurtsever cephe denilen şey bir anti-emperyalist şekillenmedir.o yüzden kızıl elmacı ( mhp işbirlikçileri)ip lilerle uzaktan yakından alaksı olamaz. çünkü türkiye de anti-emperyalizmi kimlerin sahiplendiği bellidir. bu sahiplenmeyi siyaset sahnesinde ne olduğu belli olmayan,perspektifi olmayan perinçek gibilerinin yapması olanaksızdır. çocuklar bile kanmıyor artık buna.
-
http://www.kurdistandailynews.com/tirki/haber/Devir%20devir%20Dogu%20Perincek.htm
ip başkanı:doğu perinçek... -
eklemeyi unuttum bu konuda her türlü soruy,tartışmaya,konuşmaya açığım...
-
dragomilow ,tkp nin yurtsever cephe açılımı bence çok etkili oldu,yakından takip ediyorum,komiteniz iyi bir fikir bulmuş,bu şekilde baya kişi örgütleniyor. Komünist ismi insanlara korkunç geldiği yurtsever cephe adı altında olaya girmek yani çok zekice,tebrik etmek gerek....
-
RedMILITAN
hocam istersen Turkiye yi dev aynasinda gormeyi birakalim, bugun Turkiye dunya ile ticaretlerini kesse cogu ulke etkilenmez bile, neyimiz varki ? Koskoca Rusya denedi bunu ve zincirleme bi devrim baslatamadi, ancak silah zoruyla komunizm i yasatmaya calisti. O da olmadi gordugun gibi, kimsenin Turkiye yi salladigi fln da yok, kimsenin umrunda bile degiliz, ancak kendi halimizde yok olur gideriz komunizm gibi bi rejim denersek. -
mesele komünist isminin insanlara korkunç gelip gelmemesi değil. şöyle bi örnek veriyim daha sonra açıyım.
eğer mesele komünist isminin korkutucu olması olsaydı biz her hafta sokakta komünist ismiyle gazete satmaya çalışmazdık gazetenin adını yurtsever filan yapardık.
ikincisi yurtsever cephe senin dediğin gibi bi tür pragmatik düşünceyle orataya atılmış bi oluşum değil. parti 20 yıldır türkiye de ki sosyalist devrimin anti-emperyalist karakterli olacağını sölüyor.
bunun sebebi de türkiyenin her tarafından, emperyalizme bulaşmış olmasıdır. ve emperyalizmin panzehiri anti-emperyalizmdir. -
tıpkı komünizmin karşıtlığı anti-komünizm olduğu gibi :)
Gazetelerinizi önceden her hafta okurdum,hatta bir kaç kişiye de verirdim,ayrıca Sol dergisini de takip etmeye çalışırdım,gelenek i de pek okuyamadım....
Sınav araya girince onlar da kesildi.İnsanın kendini geliştirmesi iyi birşey,her konuda fikir sahibi olacaksın ki karşıdaki ile güzelce tartışasın.Çatlaklarını bulup saldıracaksın..
Neyse arkadaşım sen gazeteni satmaya devam et,dilerim yaptığınız işlerin meyvesini alırsınız
Toplam Hit: 9308 Toplam Mesaj: 77