folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Odtü"De Çıkan Olaylar

Odtü"De Çıkan Olaylar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Harbi yarin mikro islemciler dersinden finalde var neyse zabaha dogru bakariz biraz :8...sanada basarilar finallerinde partizan.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dragomilow
    dragomilow's avatar
    Erkek
    verdiğin somut örnek üzrinden bu tartışma yürütülmez. çünkü parti ve örgüt kavramları bir mekan sorunu değil siyasi mücadelenin sorunu ve bu yüzden konusudur.
    o yüzden örgüt parti içinde yer alır gibi görünür ama partidir demişsin. parti insanları taraflaştırmaya sevkeder ve taraflaştırır ve bu şekilde siyaset yapmasını sağlar insanların. örgüt ise parti ideolojisini ve siyasetini diri tutan ve süreklilik katan bi yapıdır. tam da bu yüzden örgüt ile partiniin işlevi farklıdır. ve aralarındaki temel ayrım tüzük veya program değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CommunisT
    CommunisT's avatar
    Erkek
    dragomilow parti ve örgüt arasindaki farki dogru bir sekilde anlatmis.
    Computerwolf ne kadar ugrasirsan ugras, her söyledigin iki kelime arasinda bir yanlis bir sakatlik bulunmakta.
    Amacim sana kisisel saldirmak degil, sadece savunma bicimin fikir yürütme biciminin ne kadar basit oldugunu ispatlamak.
    parti-örgüt olayi bir örnektir.

Ikinci olarak önceki mesajimnda dedigimi tekrarliyorum. O kadar degindigim noktalarda, takila takila rant-ego meselesine mi takildin. Bu sence bazi seylerin göstergesi degilmidir.

Yazdigin cevaplari yeterli görmüyorum, mahalle kadinlari arasindaki dalasmalara benzedi. Bu sekilde hicbirsey elde edilemez.

Neyse yatmam gerekiyor.
    Bir sabahla cözülecek bir is degil nede olsa.
    Ayrica halay konusundaki dalganida ciddiye bile almiyorum.
    Takindigin cok klasik bir tarz.

Aslinda hic yeri olmayan bir platformda tartisiyoruz,ancak direte direte bu noktalara getiriliyor olaylar.

Sevgilerle.

Bitimsiz bir ko$udur ya$am
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dragomilow
    dragomilow's avatar
    Erkek
    eywallah compu iyi geceler kolay gelsin. sanada iyi geceler redmilitan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    haklisiniz...agaci yikmak icin dalina degil kokune vurulur...basit ayrimlar yuzunden devrimci mucadele cok iyi noktada zaten ;)...Lenin'in orgutlenme kitabini tekrardan bir okuyun okumadiysaniz 2 kez ust uste okuyun parti ve orgut kavramindan nasil bahseder gorursunuz...parti sadece mevcut siyasi rejim icinde yasal mucadele etmenin bir yoludur...orgutten ayrildigi nokta budur.iki sozumden birisi yanlismis peki dogru kabul edelim yanlis olsun...ne degisti?...hadi eyvallah...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ha bide kemalizme bakis acinizi ve odtude Kemalist Devrim konferansinda yasanan olaylar hakkindaki goruslerinizi merak ettim?...okuyamayabilirim yazdiklarini ama siz yazin yinede.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dragomilow
    dragomilow's avatar
    Erkek
    compu mesjalarının kimi kısımlarındaki(iki sözünden birinin yanlış olduğu filan...) cevapların bana değil oraları geçtim.
    zaten bu parti örgüt ilişkisi konsunda söylediklerim lenin in teorize ettiği şeylerdir ve onların bugüne yansımasıdır. ve lenin in sölediği şeylerin neden leninizm olduğunun parametlerinden biridir bu parti örgüt formülasyonu..partiniyi leninist yapan şeylerden biridir yani.

gelelim kemalist devrim meselesine. m.kemal türkiye yi bir üretim tarzından (tarihsel olarak)daha gelişmiş bir üretim tarzına geçirmiştir .jakobenist bir tarzda. jakobenist bir tarzda dememdeki niyet olumsuz bir eleştiri yapmak değil. m.kemal türkiyeye tarihsel olarak bir eşik atlatmıştır. bu görmezden gelinemez. tarihsel olarak ilerlemeden kastım türkiyedeki belirleyici özne feodalizmken üretimi değiştirerek ve devlet eliyle sermayedar yaratarak türkiye de kapitalizmi egemen kılmasıdır. m.kemal in tarihsel önemi budur.

günümüze geldiğimiz de türkiye de yapılması gereken kapitalist üretim ilişkilerinin yerine sosyalist üretim ilişkilerinin konmasıdır. kemalist devrim ve kemalism tarihsel ilericiliğini yitirdiği için bugün kemalist bir devrim insanlığın ilerlemesine katkı sunmaz. tarihi ilerletecek ve insanların daha iyi yaşamasının yolu kar için üretim değil insan için üretimdir.

kemalizm denilen şeyi (bu saatte daha uygun bişi bulmadım) de kapitalizm kökenlidir. yukarda sölediğim gibi türkiye de kapitaliist üretim ilişkilerini yerleştirmenin öznesidir. o yüzden eğer akıldaki sosyalizm ise bize bi faydası olmayacaktır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dragomilow
    dragomilow's avatar
    Erkek
    nerdesiniz lem yattınız mı?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    dragomilow kardeşim BAGEH dediğin kolun çok öncesinde Yurtseverler ismi vardı.
    Ben on yıldır onları bu isimle biliyorum, Yurtsever Cephe kaç yıldır var?
    Geçen sene TKP'liler bu yüzden dayak yemediler mi? Eğitim-Sen sayesinde
    yurtseverlerle anlaşıp "Yurtsever Cephe" ismini kullanmama kararı almadılar mı
    acaba?
    Sen Ankara teşkilatına bir sor istersen!
    Bir de Ankara teşkilatı ile iletişime geçmişken, Beytepe grubunun faaliyetlerini sor.
    2002 yılındaki konuşmalarda "Biz devrimi 20 yılda yapacağız!" demişlerdi de bize!

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek
    tahribatda her siyasi gorusden insanlar vardır ve hiç kimse onların siyasi görüşünü deiştiremez!! o yüzden boşuna ugrasmayın.. yapcağınız tek sey biliosunuzki tht yas ortalaması cok dusuk sadece onların beyinlerini daha ne olduklarını bilmedikleri seylerle dolduruorsunuz ercag kardeş allah bilir darbeyi ilk defa burda duydu veya arastırdı.. yani demek istediğim sadece kendinizi haklı gostercek sekilde propagandalarla konusmayın.. sonra ortalık cheyi tanımayan devrimcilerle alparslanı 9 oku bilmiyen mhpcilerle ne biliyim ataturkun ilke inkilaplarını sayamıcak ataturkculerle doluor yazık.. sadece yazık.. kendiniz benmsediğiniz düşüncelerde kalın eer 18-20 yasında bi gencse verin kafanıza gore düşüncenizi ama cidden 15-16 yasındakileri bozuosunuz zamanı gelio bu düşünceler yuzundne okul askıda kalıo(bakınız bana)

NesTo | same shit diffirent asshole
Toplam Hit: 9873 Toplam Mesaj: 77