Okula Alacağımız Ürünleri Aldık Paramız Arttı Ne Yapalım ?
-
Bence bu okul için toplanmış bir para, bu okula gitsin. Yardıma ihtiyacı olan tek okul bu değil bunun hepimiz farkındayız zaten ama bir adım attıysak paramız da arttıysa devamını burda getirelim.
Parayı idareye ya da öğretmenlere vermek güzel bir çözüm olabilir, neticede öğrencilerin ihtiyacını en iyi onlar bilir. Ama bu biraz saptırılma potansiyeli olan bir şey..
Bir fikrim şu şekilde.. Kitap eğitim seti almak değil, onun için zaten onlarca kitap toplama kampanyaları yapılıyor/yapılabilir, böyle bir şey nakit parayı yatırmak için bence kötü bir tercih olur. Şu proje yarışmaları var ortaokullar ilkokullar arasında.. Öyle bir şeye katılabilecak öğrencileri motive ve destek amaçlı burs olarak kullanılabilir. Atıyorum fen bilimlerinden proje yapmak isteyen iki çocuk olsun, ihtiyaçları olan üç beş kitap manuel, gerekiyorsa en yakındaki lise ya da üniversitenin olanaklarını kullanabilmeleri için yol paraları orda bir öğün yemek yiyebilmek için bir miktar para, ortaya güzel bir proje çıktığında ve yarışmalara başvurulduğunda sunumlarına törenlerine gitmek için yol paraları tarzı şeyler bu mini fondan karşılanabilir.
Onun dışında belki şöyle bir şey de yapılabilir.. Bir otomatçı ve otomat makinesi bulup içine ne konabiliyorsa konabilir stoklanabilir.. O aletlerin ücretleri bildiğim kadarıyla ayarlanabiliyor, bir çikolata bir cips 25 kuruşa satılır mesela.. Lüks gibi görünüyor olabilir ama çikolata cips hiçbirimizin hayatında lüks değil, onların hayatında da lüks olmasın ^^ Otomat ücretleri ne kadardır onu bilmiyorum ama onun da bir zımbırtısı vardı, sponsor gibi görünüp iki tarafın da yararına bir şekilde bu işi ayarlayabiliyorlardı.
-
kesinlikle parayı elden teslim etmeyin mındar olur.
en mantıklısı ya başka okula yardım yapmak yada okula kitap vs araç gereç almak
-
başka okula yardım yapalım hocam
yada durumu iyi olmayan bir engelliye tekerlekli sandalye alalım
-
Hocam Yetim Dördüzler İçin Birşeyler Yapılabilir
http://forum.donanimhaber.com/m_86943761/tm.htm
nolanded tarafından 25/Oca/14 19:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Okula bilgisayar,arabalar,motorlar,jetmotorları,uçaklar,uçak pervaneleri , insanlar , insanların vücutları , doğalgazlar ,güneş enerjileri , rüzgar gülleri vs. gibi bir çok alanda bilimsel kitap alıp çocukların küçük yaşta hayal kurup , kendilerini o kitapta ki kahraman olarak görüp o yönde çalışmaları için kitap taraftarıyım.
-
DJ_Alper bunu yazdı
başka okula yardım yapalım hocam
yada durumu iyi olmayan bir engelliye tekerlekli sandalye alalım
helal sana dj iyi fikir
hatta durumu olmayan bi engelli ögrenci araştırılıp, tekerlekli sandalye olmak zorunda degil illaki özürüne yardımcı olacak bi aparatta olabilir, işitme cihazı yada körler için kitap vs
-
Tekerlekli sandalye fikri güzel.
-
konuya baska bir ögretmen arkadaş yorum yapmıstı.
doguda bir okulda gorev yapıyordu ve o okulda cok kotuydu oraya yardım yapalım
-
swordfish bunu yazdı
konuya baska bir ögretmen arkadaş yorum yapmıstı.
doguda bir okulda gorev yapıyordu ve o okulda cok kotuydu oraya yardım yapalım
aynen öyle başka okula yapalım bu seferde bende yardımda buluncam :) haydi tbt güzel şeyler bunlar katılalım.
-
aynı okula gitsin abi. :)