folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Osmanlı Devlet Yönetimi Hakkında Fikirleriniz



Osmanlı Devlet Yönetimi Hakkında Fikirleriniz

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patron_38
    patron_38's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2007
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------
    SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------

    tabi zorkaya size öğretildiği gibi muhakkak belirttiğin sebeplerden keller uçuruluyordur evet

    Yani %47lik bu ülkede ve 85yıldır demokrasiye alışamamış bir ülkede ve bu duruma alıştırılan bir ülkede elbette benim fikirlerimi destekleyenin olacağını düşünmüyordum düşünememde buyrun istediğini söylemekte özgürsünüz ama ricam bana hakarette bulunmayın


    -----------------------------

    Sen benim dedeme hain diyeceksn bende sana hakaret etmicem. Ne güzel adalet bu ya. Ne güzel demokrasi bu ya :| Unutma ben Osmanlı Torunuyum! 


    -----------------------------

    bizde osmanlı torunuyuz yunan değiliz heralde fakat haksız yerlerini eleştireceğiz senin dedenin yöneticilerine ben değil nutukta Atatürk'te hain demiş  maçan sıkıyorso onada hakaret et
    -----------------------------

    ozaman ayirt etme herkesin iyi yada kotu taraflarini elestir kardes simdiyide gecmiside


    yan cizdim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Aptalca Arabik düşünceler ve İslami Ritüellerden dolayı bir türlü mutlak gerekli olan nasyonalist düşünceye sahip olamama , hatta ve hatta bunun bokunu çıkarıp elit-üst düzey işleri devşirme ve yabancılara verme Türk'lere güvenememe , Ordudadaki karmaşa , büyük devletlerde mutlaka var olması gereken yüz'er veya bin'er yıllık politikalara sahip olamama yani idea sız bir yönetim biçimi,götü boklu avrupalıların kafayı çalıştırıp sömürge arayışları yaparken osmanlının bunu günah sayması,sanayi akımına geç atılmamız vs. gibi başlıca durumları biz torunlarını sersefil bi şekilde bıraktı..avrupa idealleri ve ülküleri için açlık çekti , ama şu anda torunlarına iyi strateji taktikleri , masabaşı savaş yöntemleri ve iyi birer alt yapı bıraktılar , bizimkisi ise nat o kafa nat o mermer , haala geçmişten ders çıkaramadık..haala laikliğe geçemedik ne yazıkki..siyaset ve din işlerini ayıramadığımız sürece bizden bi bok olmaz.

    dont think twice its all right
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek

    cagatay09 bunu yazdı:
    -----------------------------
    ulen burda cogunuza osmanli devletini poh pohpohlayip vermisler sizee:) agziniz acik hayretler icerisinde destanlar zaferler dinleyeceginize azicik benim ecdadim nerelerde hata yapmis, nerelerde bazi yerleri es gecmis diye bakip arastirma tenkit etme zahmetinde bulunsaniz cogunuz körü körüne baglanmanin sacma olacagini görürdü.. adam tutturmus osmanli torunuyum dio senin osmanli torunuyum diyenlere söyliorum bosuna kan bagi yapmaya calismasin. sadece osmanli hanedanligina bagli bir imparatorlukta yasamis dedelerimiz.. türkmeni türkü lazi cerkezi kürdü vs. hala daha anlamiosunuz bari nutuktan ders alin. osmanli devletinin basindaki padisah türk olmasa merak ediom acaba osmanli torunuyum diye zortlucakmiydiniz? gecmistete cok övünmüsler ama herseferinde unutulur. osmanli adi üzerinde osmani imparatorlugudur.. osman beyin isminden yola cikarak hanedanlik kurulmus ve amac bunu devam ettirip cihana asahip olmaktir.. sen ölmüssün ermeni ölmüs yahudisi ölmüs türkmenlere kıyılmıs umurlarindamiydi sanki? ne acaiptirki devlet yönetiminde sadrazamindan tut vezirinden veziri-azama kadar herkes devsirmeydi.. ne yani bu neyin politikasi bi düsünün ya:)  o zaman bile idrak etmislerde kelleler gitmis bu durumu cakanlarin.. adam resmen ben hanedanimda osmanli soyundan geleni kabul etmiyorum demek:) ee nerde kaldi bunun türk devletligi:) gerci haklisiniz memlük devletinin gaznenelerinde halkinin cogu türk degildi.. ama en azindan yönetiminde hep türkler vardi.. osmanli gibi devsirilmis ajandan bozmalar yoktu.. bakiyorum karar alma mekanizmasi hep devsirme:) padisah zaten canı istedimi seyhüislama sarilir canı istedigimi kelle ucurur.. seyhülislamin maasi elbette cok olacak kolay mi o kadar türkmenleri türkleri hizaya sokmak.. asker desen askeriye bile devsirme oldu istisnalar haric tabiki:) kısacasi abicim adamlar benim hanedanligim var siz kimsiniz dior:) biri cikmis adalet demis :) yaws o adalet gayrimüslimlere vardi daha cok:) osmanlinin son zamanlariyla gurur duyan var mi icinizde? o kadar halka canim cicim deyip adalet ver asil benligin olan türkleri türkmenleri salla gitsin demi:) ondan sonra osmanli torunuyum...! türksen türksündür.. osmanlicik baska türk olmak baska..
    -----------------------------
    öncelikle sağol.o çok yüksek tarih bilginle, bembeyaz yeleli atına atladın, cahiliyet köyüne girdin ve atından inerek, kılıcını kayaya saplayarak ''durun herşeyin gerçeğini anlatacağım'' dediğin ve kahraman edasıyla, herşeyi ben bilirim, siz kandırılmışlar ordususunuz bre cahiller diyerekten bizi aydınlattığın ve bilgilendirdiğin için.

    şimdi öncelikle şunu söyleyeyim.genel olarak bu topicteki postlara bakıldığında, kimsenin kayıtsız şartsız osmanlı'yı pohpohladığı ve sadece zaferleriyle ilgilendiği, tüm gerçekleri gözardı ettiği falan yok.insanlar burada gayet güzel bildiklerini yazarak takılıyor.ta ki, senin gibi bir beyaz atlı prens gelene kadar.sen geliyor,ezber bozuyor ve herkesin apışıp kaldığını sanıyorsun.diğer konularda da yaptığın gibi.halbuki yanılıyorsun.yazdıkların saçmalıktan başka birşey değil.bol smileyli postları dikkate almamak lazım ya.neyse...

    şimdi yarım yamalak tarih bilginle saçmaladığın şeylere bir göz atalım.

    öncelikle osmanlı devleti'nin yegane amacı, nizam-ı alemdir.yani islam nizamını, düzenini tüm dünya yaymak ve islam'ın emrettiği şekilde bunu insanların beynine hoşgörüyle yerleştirmek.senin şu mesajını okuyan bir insan osmanlı'yı beyninde, dünya zenginliklerinden yararlanmak için kendi milletini savaşlarda telef eden ve fethettiği yerlerden aldığı haraçla sefa süren, insanları zorla müslümanlaştıran bir devlet olarak canlandırır.halbuki alakası yok.senin dediğin gibi olsa, osmanlı devleti belki şu an bile yaşıyor olacaktı.fransız ihtilaliyle birlikte yükselen milliyetçilik akımından etkilenerek osmanlı'ya isyan eden ve bunun sonucunda bağımsızlığını kazanarak osmanlı'nın yıkılmasına zemin hazırlayan milletler kendilerinde bu cesareti bulamayacaktı.yani demek istediğim şu ki, osmanlı biraz barbar olsaydı, şu an dünyanın yarısının dili osmanlıca, dini islam ve ülkesi osmanlı imparatorluğu olacaktı.ama osmanlı böyle yapmadı.

    islam alemini yaymak için, zamanında sahabelerin ve peygamber efendimizinde bizzat yapmış olduğu fetihleri gerçekleştirdi.ve islamın emrettiği şekilde, fethettiği yerlerdeki insanlara işkence ve zulüm yapmadı, hoşgörüyle yaklaştı.hiç bir milletin dilini, para birimini vs.vs. en ufak hayat normunu değiştirmedi.fethedilen yerlerden toplanan vergileri, yine fethedilen yerlere harcadı.balkanların, anadoludan çok çok daha ileri düzeyde olması, bunun en önemli kanıtıdır.

    bir diğer saçmalığında, şeyhulislam'ın padişahın paralı askeri olduğunu ve padişah ne derse onu yaptığını söylemen olmuş.bak güzel kardeşim.şeyhulislam osmanlı hiyerarşisinde padişahın üstündedir ve genel olarak osmanlı tarihine baktığında, şeyhulislamın bir çok padişahı tahtından ettiğini görebilirsin.osmanlı'nın bozulduğu zamanlarda, özellikle en son dönemde talihsiz fetvalar verilmiş olabilir.buda sistemin bozulmasından kaynaklanmaktadır.bunun yüzünden bütün Osmanlı tarihini kötüleyemezsin.sonuçta Atatürk'ten sonra gelen beceriksiz ve basiretsiz siyasetçiler yüzünden hiçbirimiz cumhuriyeti kötülemiyor, Atatürk'e lanet okumuyoruz.ama Osmanlı tarihine genel olarak baktığında, dediğim gibi şeyhulislam devletin en güçlüsüdür ve tek fetvasıyla bir çok padişahı tahtsız bırakmıştır.bunların örneklerini tek tek yazmayacağım.google'a osmanlı padişahları yazıp tek tek okursan, hangisinin bu yolla tahtından edildiğini öğrenebilirsin.

    daha öncende de söylediğim gibi, osmanlı bir türk imparatorluğu değildir.osmanlı bir islam imparatorluğudur.bu imparatorlukta tüm milletler söz sahibi olmuştur.türklerde bu milletlerden biridir.evet türklere yüksek ayrıcalıklar tanınmamış olabilir.ama azınlık muameleside yapılmamıştır.ümmetçilik politikasıyla işleyen bir devlettede böyle birşeyin olmayacağını zaten bilmeniz lazım.çünkü kullar Allah katında milletleriyle değil, dinleriyle yargılanacaktır.ve hiçbir milletin, hiç bir millete bir üstünlüğü yoktur.ümmetçilik politikası güden bir devlettede hiyerarşi, bu hukukla paralel olarak işler.

    osmanlı'nın son dönemiyle gurur duyan falanda yok.ama yinede abdulhamit'in üstün zekası ve vahdettin'in Atatürk'ü bilerek samsuna yollaması biraz olsun ecdada olsun saygımızı arttırmalıdır.Vahdettin ile Atatürk'ün samsuna gitmeden önceki görüşmelerini bizzat Atatürk teyit etmiştir.yani sizin ilkokul kitaplarında okuduğunuz gibi, bandırma vapuruna atladı samsuna kaçtı ordan milleti kurtardı durumu falan değil.zaten okul kitapları bilgisiyle tartıştığını, osmanlı'nın son dönemiyle gurur duyan varmı sorundan anlayabiliriz.size okulda empoze edilen osmanlı iyiydi güzeldi en sonunda bozuldu yıkıldı.hayır öyle değil.osmanlı'da gurur duymamamız gereken,ders çıkarmamız gereken olaylar daha öncede olmuştur.hatta kanuni döneminde bile olmuştur.bir kadına olan aşkı yüzünden devlet işlerinde bir kaç yanlış iş yapmıştır.olaylara çok yüzeysel bakıyorsunuz.ayrıca senin üslubunda çok itici.ilkokul muhabbeti yapıyor gibi görünüyorsun.cevabım çok uzun oldu, okuyacağını sanmıyorum, ama en azından kimse cevap veremedi havalarına bürünmemeni sağladığım için mutluyum ''beyaz atlı prens''.


    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    fatihack bunu yazdı:
    -----------------------------
    SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------
    http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=76935&sayfa=4#788603

    gözünü seveyim Allah rızası için birdaha oku  ne demişim atatürk nutukta hakaret etmiştir mi demişim yahu niye çarpıtıyorsun hain demiştir diyorum niye anlamak istediğin gibi anlıyorsun beni okumadan etmeden benim adıma şeyler söylüyorsun bana hey yarabbim

    fethleri tek osmanlı yapmamıştır diğer devletlerde yapmıştır diyerekte beni diğer devletleri savnup sadece osmanlıyı kötülüyormuşum gibi gösteriyorsun buda ilginç yeri gelir onların yaptığı işgallerde hatalar gördüğümde onları hakkındada eleştirilerde bulunuyorum şuan konumuz osmanlı olması sebebiyle bunları diyorum
    islam adına cihadlar yapılmış ama eziyet gören müslümanlara yardım amaçlı  kendi devletlerine saldıran müşriklerle savaş amaçlı cihadlar yapılmıştır keyfi değil yani
    -----------------------------
    yahu ne farkediyor kardeşim.hain diyince hakaret etmiş olmuyor mu ? bunamı kafa yoralım şimdi bir saat.

    islam tarihinide bilmediğin apaçık ortada.ha seni ayıplamıyorum bilmeyebilirsin.ama biliyormuş gibi davranma bari.ortaçağ'da ve onun biraz sonrasında ülkelerin gücü neyle ölçülürdü, osmanlı fethettiği yerleri neden fethetti, hz.muhammed döneminde ve sonrasında islam devletinde nereler fethedildi ve neden fethedildi ? bunları bir araştır sen.öyle senin dediğin gibi, eziyet gören müslümanlara yardım amaçlı falan değil.çünkü islam devletinin fethettiği yerlerde zaten müslüman yoktu.ayrıca kendi devletlerine saldıran falanda yoktu.tabiki bu sebepten fethedilen yerlerde vardır, ancak genel olarak fetihlerin sebebi islam nizamını dünyaya yaymaktır.aynı osmanlı'da olduğu gibi.ama sen kalkıpta, hz.muhammed dönemi ve sonrasında islam devleti müşrikler müslümanlara eziyet ettiği için veya müslümanlara yardım amaçlı fetihler yaptı dersen, gerçekten tarih bilgisinden yoksun olduğunu gözler önüne serersin.anlayabilmen dileklerimle...
    -----------------------------

    .
    Vahdettin’in ülkesini satip satmadığı tartışılmaz bir gerçektir.Vahdettin ingilizlerle iş birliği yapalım onlar vaziyete hakim olsun bizde onların sömürgesi olalım yoksa tamamen yok olacağız diyor.Kendine göre böyle yaparak vatanını düşünmüş oluyor.Bunu iyi niyet olarak algılacayacaksak bunu Türklerin kurtuluş reçetesi olarak ortaya koyan bir adama iyi niyetle yaklaşcaksak o zaman oturup düşünmemiz lazım.Mandaci olan, yabancılarla iş birliği yapıp ülkesinde bağımsızlık mücadelesi verenlere engel olmaya çalişan, bunuda Türklerin iyiliği için yaptığını söyleyen bir adama hain dememek birkere hainlikle eş değerdir.
    Hiç bir zaman kurtuluş mücadelesine bağımsızlığa inanmamış bu olayda hiç bir katkısı olmamış Türk tarihinin Damat feritle beraber utanılacak isimlerinden biridir..
    osmanlı islam nizamını götürüyormuş al işte benim ilk başta dediğim yere geldiniz Amerikada kendi nizamını götürüyor işte ne farkı var sanane miletin nizamından nizam adına kan dökmenin nerde kaldı nizamı işgallere haklı sebebp bulmak istersen çook bulursun amerikaya sorsan oda hiç suçsuzdur sen onuda desteklersin şimdi osmanlıyı korumak adına bu tip konularda
    sayın %47 gözünüzü seveyim bu milletin önünü artık açın nemalandığınız kadar nemalandınız bu devletten tarihbilgin okadar kuvvetli ki Atatürk hakknda idam fermanı çıkartan bir adamı burada savunuyorsun hainliğini bildiğin halde işine gelmiyor Tarihbilgin konuunda araştırmadan sorgulamadan yoksun olduğunu gözler önüne serersin idrak edebilden dileğiyle


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    Konuyu acan arkadaşa e-book olarak Bilinmeyen Osmanlıyı öneririim içinde ne isterse arayıp bulabilir.

    bazı arkadaşlar osmanlının bir türk devleti olmadığını müslüman bir devlet olduğunu söylemişler yabancılar bile osmanlıya Türkler derken bunları söylemek cok abes oluyo. Türk demek ztn müslüman olarak algılanıyo pakistanda türk kelimesinin karşılığı müslim dir. müslüman olan olarak anlamlandırılır.


    "" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    POLECAT bunu yazdı:
    -----------------------------

    Konuyu acan arkadaşa e-book olarak Bilinmeyen Osmanlıyı öneririim içinde ne isterse arayıp bulabilir.

    bazı arkadaşlar osmanlının bir türk devleti olmadığını müslüman bir devlet olduğunu söylemişler yabancılar bile osmanlıya Türkler derken bunları söylemek cok abes oluyo. Türk demek ztn müslüman olarak algılanıyo pakistanda türk kelimesinin karşılığı müslim dir. müslüman olan olarak anlamlandırılır.


    -----------------------------

    mevzu-u bahis kitabı kendi adıma talep etmekteyim eğer mümkünse. Bildiklerimi pekiştirir bilmediklerimi öğrenirim. Link var mı? 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    fatihack bunu yazdı:
    -----------------------------

    .

    şimdi yarım yamalak tarih bilginle saçmaladığın şeylere bir göz atalım.

    öncelikle osmanlı devleti'nin yegane amacı, nizam-ı alemdir.yani islam nizamını, düzenini tüm dünya yaymak ve islam'ın emrettiği şekilde bunu insanların beynine hoşgörüyle yerleştirmek.


    -----------------------------

     

    puahahahahah:) sen gercekten bu olduguna mi inaniosun osmanlinin amacinin:) hanedanligi bile neredeyse ırka millete cevirdiniz ya:) ecdadimizi överken iyi hos ama elestiri yapmaya gelince üste cıkmak icin elinizden geleni yaparsiniz:)  onlar bunlar sunlar birde osmanli ailesi:) elit tabaka devsirme:) yani yabanci bir ajan diyebiliriz:) cogu padisahin ölüm nedeni desem acaba kacta kaciniz anlar.. haci tarih bilgisi baska tarihi özümleyip ders cikarmak baska.. hadi bakim siz osmanliciliga ümmetcilige devam:)

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek

    kişisel görüşlerimizi sormuşsun. bence dünyada bir osmanlının eşi benzeri yok ve olmayaack da. ne türkiye cumhuriyeti ne de sonra kurulacak cumhuriyetler osmanlının yerini tutmaz. gerek iskan politikası gerek yönetimiyle zirvedir. hata elbette var ama gidip de öküz altında buzağ ararsak aptallık olur. öle böle 600 yıl yaşadıysa bku bkuna şansına olmadı bu.

    yani burda belgelerle size bişi sölesek de ne kabul etmiceniz ne de aa ölemiymiş bak bilmiyodum demiceksinz. yorumlara bakınca nerdeyse türklüğümden utandım. bi millet kendi tarihini bu kadar aşağılayamaz aşağılamamalı.


    We can be more, we can be much more.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek
    cagatay09 bunu yazdı:
    -----------------------------

    fatihack bunu yazdı:
    -----------------------------

    .

    şimdi yarım yamalak tarih bilginle saçmaladığın şeylere bir göz atalım.

    öncelikle osmanlı devleti'nin yegane amacı, nizam-ı alemdir.yani islam nizamını, düzenini tüm dünya yaymak ve islam'ın emrettiği şekilde bunu insanların beynine hoşgörüyle yerleştirmek.


    -----------------------------

     

    puahahahahah:) sen gercekten bu olduguna mi inaniosun osmanlinin amacinin:) hanedanligi bile neredeyse ırka millete cevirdiniz ya:) ecdadimizi överken iyi hos ama elestiri yapmaya gelince üste cıkmak icin elinizden geleni yaparsiniz:)  onlar bunlar sunlar birde osmanli ailesi:) elit tabaka devsirme:) yani yabanci bir ajan diyebiliriz:) cogu padisahin ölüm nedeni desem acaba kacta kaciniz anlar.. haci tarih bilgisi baska tarihi özümleyip ders cikarmak baska.. hadi bakim siz osmanliciliga ümmetcilige devam:)


    -----------------------------

    uzunca mesajımın tamamını okumayacağını zaten biliyordum.ama sen saygısızlığını bir safha daha ilerleterek, senin tüm mesajını okumuş bir kişinin, o mesajının içerdiği tüm ögelere cevap yazdığı mesajının sadece bir bölümü alıntılayarak, önceki postumda eleştirdiğim bol smileyli, gayri ciddi ve lakayit mesajlarına devam etmişsin.onun için sana bundan sonra cevap vermeyeceğim.evet sen haklısın.dikkat edersen ben tarih hakkında konuşuyorum, sen benim kişiliğim hakkında konuşuyorsun.üste çıkmak için elinizden geleni yaparsınız vs. yazılarından bunu anlıyoruz.bende kişiliğine değindim ama genel olarak tarih hakkında konuştum.burdan çıkan sonuç şudur.senin kabiliyetin, tarih hakkında bilip bilmeden birşeyler sallayıp onun üzerinden karşıdakinin kişiliğine saldırmak, benim kabiliyetimde o tüm saçmaladıklarına, belgelerle kanıtlanmış cevapları kendimce mantıklı bir şekilde verdikten sonra kişiliğine değinmek.sana kabiliyetlerinle birlikte başarılar.ve herşeyden önemlisi, bol smileylerinle başarılar...

    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------
    Vahdettin’in ülkesini satip satmadığı tartışılmaz bir gerçektir.Vahdettin ingilizlerle iş birliği yapalım onlar vaziyete hakim olsun bizde onların sömürgesi olalım yoksa tamamen yok olacağız diyor.Kendine göre böyle yaparak vatanını düşünmüş oluyor.Bunu iyi niyet olarak algılacayacaksak bunu Türklerin kurtuluş reçetesi olarak ortaya koyan bir adama iyi niyetle yaklaşcaksak o zaman oturup düşünmemiz lazım.Mandaci olan, yabancılarla iş birliği yapıp ülkesinde bağımsızlık mücadelesi verenlere engel olmaya çalişan, bunuda Türklerin iyiliği için yaptığını söyleyen bir adama hain dememek birkere hainlikle eş değerdir.
    Hiç bir zaman kurtuluş mücadelesine bağımsızlığa inanmamış bu olayda hiç bir katkısı olmamış Türk tarihinin Damat feritle beraber utanılacak isimlerinden biridir..
    osmanlı islam nizamını götürüyormuş al işte benim ilk başta dediğim yere geldiniz Amerikada kendi nizamını götürüyor işte ne farkı var sanane miletin nizamından nizam adına kan dökmenin nerde kaldı nizamı işgallere haklı sebebp bulmak istersen çook bulursun amerikaya sorsan oda hiç suçsuzdur sen onuda desteklersin şimdi osmanlıyı korumak adına bu tip konularda
    sayın %47 gözünüzü seveyim bu milletin önünü artık açın nemalandığınız kadar nemalandınız bu devletten tarihbilgin okadar kuvvetli ki Atatürk hakknda idam fermanı çıkartan bir adamı burada savunuyorsun hainliğini bildiğin halde işine gelmiyor Tarihbilgin konuunda araştırmadan sorgulamadan yoksun olduğunu gözler önüne serersin idrak edebilden dileğiyle
    -----------------------------
    vahdettin'in ülkesini sattığı tartışılmaz bir gerçekse, o zaman Atatürk'ün bazı yanıldığı noktalar var.çünkü sizin inkar ettiğiniz, Samsun'a gitmeden önce Atatürk ile Vahdettin arasında geçen görüşmeleri Atatürk bizzat anlatmıştır.hatta ve hatta odada kimin nasıl oturduğu Atatürk tarafından kroki olarak çizilmiştir.ayrıca Vahdettin'e hain dememek, hainlikle eşdeğerdir diyerek bana üstü kapalı olarak hain demişsin ya; inanki senin gözünde hain olup olmamak hiç umrumda değil.bundan emin olabilirsin.

    osmanlı ile abd'yi karşılaştırmana şaşırmadım doğrusu.başından beri osmanlı'nın fetihlerini haksız gören bir insandan zaten tam da bunu beklerdim.dünyaca ünlü tarihciler osmanlı'nın savaş ve fetih ahlakından bahsederken, amerika'nın işgalleri hakkındaki münazaralarda, osmanlı'yı pozitif olarak örnek gösterirken, sen hangi tarih fakültesini bitirdin ve ne derece yüksek bir bilgiye sahipsinde osmanlı'yı kötüleyebiliyorsun, anlayabilmiş değilim.

    amerika'ya sorsan suçsuzdur diyorsun.evet bizzat amerikan hükümetine sorsan suçsuzdur.ya amerikan halkı ne olacak ? amerikalı sanatçılar, bürokratlar vs.vs.bizzat ırak, vietnam gibi katliamlara karşı çıkan sanatçılar var.ve herşeyden önemlisi dünya üzerindeki otoriteler, tarihçiler vs.vs. osmanlı'dan asla ve asla işgalci olarak bahsetmeyen bu bilgili insanlar, amerika'dan resmen katliamcı olarak bahsediyor.ama sen, sıradan bir türk vatandaşı olarak, tüm otoriteyi reddediyor ve osmanlı'nın haksız olduğunu iddia ediyorsun.bu marjinal tarzını tebrik ederim.sana bu konuda tek tavsiyem, ilber ortaylı okuman olacak.osmanlı'nın devlet nizamı ve fetih nedenleri hakkında hiç bir kitap okumadığına kalıbımı basarım.hatta ilber ortaylı'yı geçelim.adam Türk.taraflı olabilir.o zaman hammerin kitaplarını oku.koskoca osmanlı tarihi kitabı var ve bu adam Türk değil.aç bakalım araştırmalarıyla neler anlatmış.umarım bunu yaparsın.

    daha fazla birşey söylemeyeceğim.vahdettin hakkındaki iddialarınada daha fazla cevap vermeyeceğim çünkü bu konuda çok düz mantıksın.sen bence tavsiyeme kulak as ve hammerin osmanlı tarihi kitabını oku.

    son olarak.tarih bilgisinden yoksun olduğum noktalar var.ama genel olarak yoksun olduğum iddianı reddediyorum.sadece osmanlı ile ilgili değil, islamiyet öncesi türk tarihi başta olmak üzere, tüm türk tarihiyle ilgili 100 den fazla kitap okuduğumdan emin olabilirsin.eyvallah.

    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
Toplam Hit: 13667 Toplam Mesaj: 76