Puro Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo
    FCN bunu yazdı
    underzero bunu yazdı

Puro dedigin aromali olmaz :S

Cikolatali puro ictim, vanilyali puro ictim.... bunlar puro degil cigarello veya bildiginiz aromali sigara bunlar.

f/p ürünü olarak CAO olabilir, Quintero olur.

Favorim Upmann, Romeo Juilet.

Bu ise gireceksen, 1 tane humidor almalisin ki aldigin purolar kurumasin hep nemli kalsin.

Puro makasi, purmuzlu cakmak, ektra olarak seyahat humidoru, nemlendirici su-jel edinmelisin.

bu humidorların ekstra bir olayı var mı ? yoksa sandık gibi bir şeyin içine o nemlendirisi su-jel ile yerleştirsek aynı görevi görür mü ?  

toscanellolar bu arada murat abinin dediği gibi cigarello kategorisinde aslında. bende dominic bundles robusto içiyorum şu sıra 

Tahtası uygun hergangi bir sandıkımsıyı kullana bilirsin. Hava yalıtımı güzel olsun yeter. Boveda gibi nemlendirici jelleri de kullandiğin kabin boyuna göre biraz daha fazla koyman gerekebilir. 

Neden tahtası uygun dedim de plastik değil. %72 ile 69 oranında nem olunca plastik yüzeylerde mantar oluşur. Beyaz beyaz topaklanma olur puroların üzerinde. Normalde humidorlar Sedir ağaçından, özellik ile ispanyol sedirinden yapilir. Kullanmaya başlamadan bi 10 kadar öncce saf su ile içi silinmeye başlar 10 gün boyunca silinir ke ağaç nem'e doysun, bovedayı bitirmesin.

Nem sensörün kalibrasyonlu ise onu kalibre etmen ve düzenlemen gerekir bu süreç esnasında. bunun içinde hava geçirmeyen bi mutfak kabının için önce saç kurtma makinesi gibi bir sey ile iyiçe kurulayıp sonra içine kullanacağın nemlendiriciyi koyarsın. %69 luk oldugunu düşünelim kullandiğin nemlendiricinin. Bunu içine koydun, nem sensörünü de koydun. bi 24 saat kadar bekleyip sensöre baktin %55 gösterdiğini gördün. O zaman kalibrasyon vidasini çevirerek 69 a kadar çekersin. tekrar bi süre bekleyip kontrol edersin 69 da sabit duruyormu diye.

Digital Hygrometer lar da kalibrasyon ayarı gelende yoktur. Benim humidorumda bi tane xiar bi tane xiomia nem sensörü var. ikisi arasında 2 dereceden fazla fark oldugunda kalibrasyon problemi var diyip pillerini değiştiriyorum, direk düzeliyorlar. pilleri azalınca yanlış ölcüm yaptiklarini anlamiyor salaklar. 

bir arkadaşım, Amonyak soğutuculu şarap dolabinin raflarini değiştirip humidor olarak kullanıyor. Jel boveda yerine de elektronik nemlendirici kullanıyor mesela. suan dolabinda 30-40 bin tl lik puro stoğu vardır :D @under kibris a geldiğinde patlatacağız.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Micko
    Micko's avatar
    Erkek

Türkiye ıslak puro olarak Punta Cana  - red 5/purple 5 tavsiye ederim. 5'li fiyatı 60tl 

Tosconello 6 çeşit içtim. Gerçekten güzel. 5'li paket 180 tl başlıyor. Kıbrıs filan uyguna getirtebilirsen güzel oluyor. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    FCN bunu yazdı
    underzero bunu yazdı

Cikolatali puro ictim, vanilyali puro ictim.... bunlar puro degil cigarello veya bildiginiz aromali sigara bunlar.

Bu ise gireceksen, 1 tane humidor almalisin ki aldigin purolar kurumasin hep nemli kalsin.

Puro makasi, purmuzlu cakmak, ektra olarak seyahat humidoru, nemlendirici su-jel edinmelisin.

bu humidorların ekstra bir olayı var mı ? yoksa sandık gibi bir şeyin içine o nemlendirisi su-jel ile yerleştirsek aynı görevi görür mü ?  

toscanellolar bu arada murat abinin dediği gibi cigarello kategorisinde aslında. bende dominic bundles robusto içiyorum şu sıra 

Sedir den yapilmis humidor olmasi gerekiyor.

Sedir %72 nem tutabilen tek agac yapisi oldugu icin sedir agacindan yapilma humidor makbuldur.

Diger tahtadan yapilan kutular humidor degil bildigin tahta kutu oluyor. Nem tutmaz mutlaka sagindan solundan nem kacirir ve purolarin kurur.

Kurumus puro makbul degil ve aci tat verir.

ek

@rakkoc döktürmüs zaten.

underzero tarafından 25/Oca/23 14:01 tarihinde düzenlenmiştir

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

tamamdır recep ve murat abi sağolun bilgiler için inanılmaz özet geçtiniz tam anladım mevzuyu.

bir sorum daha var bu arada puroyu yakarken jet çakmaklamı yakmayı tercih ediyorsunuz yoksa kibritle mi ?  pipoda oldukça fark ediyor.

bir de bazı çakmakların üzerinde delici zımbırtı varya onu denediniz mi verimli oluyor mu ?  

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    FCN bunu yazdı

tamamdır recep ve murat abi sağolun bilgiler için inanılmaz özet geçtiniz tam anladım mevzuyu.

bir sorum daha var bu arada puroyu yakarken jet çakmaklamı yakmayı tercih ediyorsunuz yoksa kibritle mi ?  pipoda oldukça fark ediyor.

bir de bazı çakmakların üzerinde delici zımbırtı varya onu denediniz mi verimli oluyor mu ?  

Cakmak konusunda, zippo haric kibrit ve jet cakmak kullanabilirsin.

Burada ki amac zippo ve normal cakmakta ki gazin puro nun aromasini bozmamak.

Ben genellikle jet cakmak veya puro nun yaninda gelen cira ile yakiyorum.

Cakmakta ki delici olanlar punc delinci olarak geciyor. Tamamen deneme-yanilma ile deneyimleyebilirsin.

Vcut var, normal kesici var birde punc delici var ki tamamen zevk meselesi. Sonucta 3 unde de duman geliyor, biraz az biraz cok özetle.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

işin uzamanından bilgi almak çok daha yararlı oluyor abi teşekkürler .

ben henüz başlangıç içicilerden diyebilirim ama ekipmanları da tabi ki edineceğim .

diğer yazan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim güzel bilgiler geliyor hem marka hemde kullanım kalitesi açısından .

Nev-i Şahsına Münhasır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

sigara kullanmıyorum ama arada puro güzel gidiyor. tobaccolardan alıyorum ama tavsiyesi olan varsa güzel olur.

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bu isin sahtesi de cok fazla, facebook, instagram vb yerlerde satilanlar genellikle sahte cikiyor. Guvenmiyorsaniz almayin.

En saglami yurt disi giris-cikislarda dutyfree lerden veya yurtdisinda ki lokal puro dukkanlarindan alisveris yapmak.

Petrol istasyonlarinda satilanlar puro degil, puro görünümlü sigara.

Puro humidor icinde olur, nemli olur oradan satis yapilir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

anlıkları alalım o halde

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aylmz
    aylmz's avatar
    Erkek
    tosun bunu yazdı

anlıkları alalım o halde

Hangi ildesin hocam?

Ankara'da bandrollü haricinde nerden alabilirim bilgisi olan var mı?

binin yarısı beş yüz o da bizde yok
Toplam Hit: 7081 Toplam Mesaj: 90
puro