Puro Tavsiyesi
-
dcpromo bunu yazdı
bu doru mu? Wtf
https://www.rotapsaat.com/tr/montblanc-sartorial-humidor-puro-kutusu-119299
puro tam zengin işiymiş yav
Hocam bu çok ultra bir rakam böyle bir şey yok. 3000 5000 e güzel İspanyol sediri 20 puro kapasiteli homidor alınır.
İçine de Cohiba Trinidad filan koymayacaksan öyle dehşet nemlendiricilere filan gerek yok. 2 günde bir elma kabuğu bile koysan yeter. :))
https://www.sahinpipo.com.tr/urun/angelo-humidor-920230/
Bende bu var mesela, yazdıkları para çok ama, veya enflasyon bunlara da vurmuş. Ben 750 liraya almıştım..
-
https://lacasadelhabano.com/vitolario/
La casa del habano diye geçer Küba purolarının hepsini bu siteden inceleyebilirsiniz. 2018 2019 gibi İstanbul Maçka parkının orada bayi açtı bunlar, koca bir odayı homidora dönüştürmüşlerdi. Oradan 3 5 kutu alıp içmek nasip olmuştu bana, sonra kapatmışlar. Oradaki elemanın dediğine göre devlet yasaklar getire getire bezdirmiş, sonunda tek ürüne düşmüş, sonra da kapanmış.
Bir ara da Cüban Pajero geziyordu piyasada, Küba tütününü alıp Costa Rica da sarıyorlarmış filan. Türkiye'de yasaldı şu Toscana denen ne olduğu belirsiz ürün gibi ve en az onun kadar baştan savma idi.
Bu arada arkadaşlar Toscana para verilecek bir ürün değil. Zaten puro da değil. Puronun içinde tütün baharat gibi olmaz, kocaman yaprak en içten dışa, en içte farklı aromalı parça yapraklar olacak şekilde sarılır. Öyle içine pirinç koyar gibi doldurup sarılan şey cigarillo oluyor ki zaten bu toscanayı ben 10 TL iken alıyordum, o zamanlar cafe creme diye bir ürün de vardı metal kutularda. Cafe creme daha dürüst bir ürün olduğu için tutmadı, bu Toscana yürüdü. İtalyanların sunum yeteneği sağolsun, ürünü denizci purosu diye bile pazarladılar. Kupkuru zift gibi bişi. Kaçak alırsanız az buçuk nemli oluyor en azından sönmüyor ama tr bandrolü olunca odun gibi geliyor zaten, kenara koy 10 saniye sonra sönüyor. Yak babam yak, eziyete dönüyor.
-
Bi defasinda puro experience etkinligine katilmistim, adamin anlattigi:
Puro icerken külü silkelenmez, külü kendisi dusecek. - Katiliyorum zaten böyle icerim,
En ideal alkol rom ile icilir. -Katilmiyorum ne seviyorsan onunla icersin,
Hizli sekilde yakmaniz lazim - Nazi de dedigi gibi hizli yanmasi lazim,
Küba da fabrikasyon puro üretenler yapiskan olarak kimyasal sürer, yerli halk ise bal ile yapilan bir karisim recinesi surerler.
Kurumus puro yu sadece cira olarak kullanirsiniz. - katilmiyorum puro zaten pahali kurumus olsada aromasi gidiyor ama nemlendirince icilebilir oluyor bence
Aroma farkliligi tamamen tütün yapraklarinin yetistigi yere göre degisiyor demisti, bölgeler söylemisti ama hicbiri aklimda degil.
-
underzero bunu yazdı
Bi defasinda puro experience etkinligine katilmistim, adamin anlattigi:
Puro icerken külü silkelenmez, külü kendisi dusecek. - Katiliyorum zaten böyle icerim,
En ideal alkol rom ile icilir. -Katilmiyorum ne seviyorsan onunla icersin,
Hizli sekilde yakmaniz lazim - Nazi de dedigi gibi hizli yanmasi lazim,
Küba da fabrikasyon puro üretenler yapiskan olarak kimyasal sürer, yerli halk ise bal ile yapilan bir karisim recinesi surerler.
Kurumus puro yu sadece cira olarak kullanirsiniz. - katilmiyorum puro zaten pahali kurumus olsada aromasi gidiyor ama nemlendirince icilebilir oluyor bence
Aroma farkliligi tamamen tütün yapraklarinin yetistigi yere göre degisiyor demisti, bölgeler söylemisti ama hicbiri aklimda degil.
Bak bu kurumuş puroyu nemlendirip tekrar içme olayına katılıyorum evet, yalnız içmeyi bilmeyen kişiler için bu zor, çünkü, sen de gözlemlemişsindir hocam, o süreçten geçince puro dış tutucu yapraklar çatlıyor. Hem çok yavaş nemlendirmek lazım, havalandırarak, hem de Çok nazik davranmak lazım. Gelgelelim sonuç olarak tadında çok batık bir sonuç olmuyor haklısın, sonuçta ülkemizde, çıra olarak kullanabilecek ekonomiye girmiyor bu keyif.
Yaprak türü de dediğin gibi böyle arazinin aşağı kısmında başka, yukarı kısmında başka oluyor diye biliyorum ben de, maduro daha ağır tatlar barındırıyor, arazide bazı kısımları özel seri olarak topluyorlar gibi şeyler öğrenmiştim ben de zamanında. Bunların kalite sınıfları bile o kadar karışık ki, mesela bir arkadaşım gitti Küba ya, oradaki yerel halk el altından veriyormuş. İkinci veya 3. Kalite ürün olarak görürsün bu ürünü ama sonuçta Kübadasın ve adam oranın yerlisi ve bu işi yapıyor. Bu şekilde yerel halkta, bizim Beyazıt çarşıkapı mantığında puro yapıp üzerine Cohiba etiketi basan, dışarı satan tipler de var. Alır içersin, prof işçilik veya prof bakımlı bir mahsül olmaz ama sonuçta bir Küba purosudur. Burada özellikle Kübadan gelen purolardaki çakma olayını biraz yumuşatmak istedim. En azından benim görüşüm bu yönde olmuştu.
Bak bir de hikaye anlatayım, puro üreten firmalar çalışanlarına içtikleri puro miktarlarına bakmayıp serbest bırakıyorlar. Gel zaman git zaman bu işleyişi fırsat bilen bazı tipler ceplerini doldurup biriktirdikleri puroları satmaya çalışıyor. Bunun üzerine fabrikada hazırlanan puroları, çalışanların alması ve içmesi yasaklanıyor. Bu soruna şöyle bir çözüm getiriyorlar, 3 adet puro hazırlanıp birbirine dolanarak bağlanıyor. Her gün her çalışana bu şekilde istihkak veriliyor. Eğri büğrü olduğu için de satılması mümk0n olmuyor. Bana denk gelmiş 1 tane almıştım bu bahsettiğim eğri 3 lü purodan ve çok sempatik gelmişti. Fotosunu bulursam koyarım buraya.
Not :
Bu sitede de aldığınız Küba purosunun, kutu şeklinde, bandrol numarasını sorgulayıp orjinal olup olmadığını görebiliyorzunuz.
Ayrıca Dünyada nerede bir La casa del habanos var görebiliyorsunuz.
NaZi_ tarafından 25/Oca/23 23:37 tarihinde düzenlenmiştir -
tosun bunu yazdı
anlıkları alalım o halde

neşet ertaşı görünce dayanamadım afiyetle kardeşim.
-
3 Haziran 2018
Beşiktaş TBT Buluşması
@NaZi_ Bize Puro nedir nasıl içilir nasıl yakılır gösterirken.
.
Videolu anlatım
https://youtube.com/shorts/BmTOmgXtntI?feature=share

.

.

PanxeR tarafından 26/Oca/23 00:24 tarihinde düzenlenmiştir -
tahribatı neden sevdiğimi tekrar hatırladım ufacık bir konudan ne bilgiler çıkıyor ilgiyle takip ediyoruz devam :)
-
dcpromo bunu yazdı
bu doru mu? Wtf
https://www.rotapsaat.com/tr/montblanc-sartorial-humidor-puro-kutusu-119299
puro tam zengin işiymiş yav
bro o humidorun pahali olmasinin tek sebebi markasi. montblanc iphone x için kilifini görmüştüm 550 euro idi. giriş seviyesi bi humidor suanda 2 bin civarinda. https://www.puromalzemeleri.com/rivas-humidor-puro-kutusu-5523 benim kullandiğim orta seviye bi humidor, aynisini bulamadim benzeri suanda 5k civari imiş. https://www.puromalzemeleri.com/londrina-humidor-puro-kutusu-2126 bu.
madem humidor gösteriyoruz bende atayım :

Mekanik nem sensörünü kalibre etmek zor geldiği için içine 2 tane dijital koydum. orta raf da puro yok sadece 2. nem sensörü ve bovedalar var diye onun acik halini atmadim.
buda ufak boy seyahat humidoru :

undefined-01 tarafından 26/Oca/23 08:24 tarihinde düzenlenmiştir -
underzero bunu yazdı

Isyerinde ki humidor. Cakmak bir arkadasin hatirasi (:
ne iyi arkadaşmiş o oyle herkese lazim =D
-
gençlere kötü örnek olmayalım biri konuyu slisin öteki ünderi ab ye şutlasın
şaka biyana bu zevk zengin işi bana göre değil