Puro Tavsiyesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek
    Castaway bunu yazdı

    Puro pürmüz gibi jet çakmaklarla yakılmaz diyorlardı. Hızlı yaktığı için tütüne acı tat veriyormuş herhalde.

    Bende bu işi merak ediyorum ve bunu bir keyif olarak edinmek istiyorum. Keyifli zamanlarda bir tane yakmak istiyorum arada sırada. Buna istinaden 4 sorum var,

    1- Yurtdışına çok sık gidip geliyorum. Hakikatten kaliteli puro içmek istiyorum. Fiyatı önemli değil. İstanbul Havalimanı Duty Free de bu kaliteli Purolardan bulabilir miyim ?
    2- Bir Puro yakıldığı zaman sonuna kadar bitirilmeli mi yoksa tekrar muhafaza edilmeye başlanıp, başka bir zaman tekrar yakılabilir mi ?
    3- Bu işe yeni başlayanlar için tam takır kaliteli bir set oluşturur musunuz ? Humidor bu olsun, içine şunu koy, makası bu olacak, dupont çakmağın olacak vs. Evde salona koymak ve sergilemek istiyorum aynı zamanda.
    4- Bu güne kadar bir kaç kez puro içmeyi denedim. Ağzımda çok çok acı tat bıraktılar. Ama kaliteli puro olduklarını düşünmüyorum. Kaliteli Puro ağızda acı tat bırakıp, kokusuyla adamı boğar mı ? Alkol kullanmıyorum, içmek için illahi yanında bir eşlikçi gerekli mi ?

    1- Yönlendirmekten ziyade bilgilendirme amacında olduğum için cevaplamıyorum.

     


    2- Standart olarak göz önünde bulundurabileceğimiz için söylüyorum, bir Robusto boy puro, rüzgarsız bir çardak altında veya kapalı bir terasın köşesinde sakin sakin içersen 2 saati bulan bir içim süresi sunar. Bu şekilde örnek veriyorum çünkü, ilk mesajımda da dediğim gibi bu bir kültür ve sakinlik, dinginlik ister. Puro içmeye uygun, sakin bir zamanı bulduğunda ve yarım bırakmayacak şekilde içmelisin. Oldu da yarım kaldı, o zaman da ekonomin devreye girer. Çünkü yarım puroyu atacak ekonomin var ise tabiki atmalısın, tekrar yaktığın zaman oradaki zararlı kimyasalları (net teorik bilgi değildir, temsilen bazı kelimeler seçerek anlatmaya çalışıyorum.) ısıttığın için ilk nefeslerde güzel bir tat alamazsın ve aurayı bozar. Gelgelelim özel serilerinde adet fiyatları 2000 3000 TLyi bulan bir zevk olduğu için yarım bırakmayı göze alamıyorsan makas ile keser tekrar yakıp devam edersin.

     


    3- Benim homidor için bir marka önerim yok, kendime Angelo marka almıştım, kullanırken de memnundum. Menteşeleri sağlam, ispanyol sediri olması temel gereklilikleridir. Onun dışında çok çok önemli detayları olduğunu düşünmüyorum. Piyasada ıslak mendik gibi paketli nemlendiriciler var (Boveda vs.) ama ben ufak bir kabın içine oasis koyup ıslatmayı öneririm. Zaten alacağın nemlendirme aparatlarının içine de oasis türevi süngerler konuyor. Mantık aynı. Makas da aynı şekilde plastik kasalı olanları da gayet iş görüyor. Bazı pürmüz çakmaklarda da delme aparatı var. Hepsi iş görüyor. Ben hiçbir şey bulamazsam kürdan ile delikler açıp içerdim. 

     


    4- Bir kere şöyle bir gerçek var. Puro ciğerlere çekilmez. Dolayısı ile sigara kullanan kişiler puroyu olması gereken şekilde içemezler ve boğulup bırakırlar. Puro ağız içinde dumanı toplanıp üflenerek içilir. Aromayı almak amacıyla. Ciğerler kullanılmaz. Yanında işlik edecek ürünler de tamamen size bağlı; mesela ben çoğunlukla filtre kahve ve fındık-badem eşliğinde içerdim. Benim için max. seviye buydu.

     


    Başarılar. :)

     

     

     

    NaZi_ tarafından 26/Oca/23 13:43 tarihinde düzenlenmiştir

    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    yutupda albert hellman diye biri var o da pro falan videoları çekiyordu nasıl içilir bilmem ne onlara baksın araştıranlar :D Garip bir adam


    next next next install
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2002
    Erkek

    Son bir yıldır, ara ara içiyorudum baktım böyle olmayacak adam akıllı bir setup kurup daha fazla keyif almaya başladım. Şu aralar tadım yapıyorum haliyle fiyattan çok bana uygun puroların peşindeyim.

    Yasal ve gümrük olarak 2 kaynak var. Gümrük malı çok riskli sahte çıkabiliyor güvenilir kişilerden almak gerekiyor.

     


    Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    MuTReFT haci sen yasiyonmu yav, eskileri görmek guzel valla.

    Bir gün toplanip tüttürelim :)


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2002
    Erkek
    underzero bunu yazdı

    MuTReFT haci sen yasiyonmu yav, eskileri görmek guzel valla.

    Bir gün toplanip tüttürelim :)

    Sessiz sessiz geziniyorum. :D

     

     

    Tüttürmeye her daim varım, tedarikli geziyorum :D :D :D

     


    Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TiThousand
    TiThousand's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek
    MuTReFT bunu yazdı

    Son bir yıldır, ara ara içiyorudum baktım böyle olmayacak adam akıllı bir setup kurup daha fazla keyif almaya başladım. Şu aralar tadım yapıyorum haliyle fiyattan çok bana uygun puroların peşindeyim.

    Yasal ve gümrük olarak 2 kaynak var. Gümrük malı çok riskli sahte çıkabiliyor güvenilir kişilerden almak gerekiyor.

     

    Aşırı beğendim :)

    @underzero'ya katılıyorum. Buluşmak gerek. Puroyu çok severim ancak kültürüm sıfır. Bir dönem Toscanello içiyordum ama bence de puro aromasız olmalı. 

    Setup kurma niyetim var. E-cig'i bekletmeye aldım, Dicodes setlerim hep durmakta. 2013'te bu işi yaparken TR'de çok sayılı kişi kullanırdı. 
    Uygun bi lab ortamı yakalarsam uzun süredir özel yapım 70MG SALT'ımı tekrar çıkarmak istiyorum. 
    Neler neler...
    ESF'ye selamlar olsun :)

    Geleneksel Tıraş

    Kahve

    e-Cig

    Viski

    Puro olsa fena olmaz, 5. sıradan giriş yaparım.

    Takipteyim. 

     

     

    TiThousand tarafından 20/Şub/23 18:50 tarihinde düzenlenmiştir

    ‎‎‎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Konuşmalardan gördüğüm kadarıyla puro içen istediği zaman içmeyebiliyor yani düz sigara gibi alışkanlığı yok. Buna istinaden bende az önce gidip bi puro aldım (oliva)

    Yıllarca uzaktan izlediğim bir konuydu gün bugün deyip denemeye karar verdim bakalım :)

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Hayatımda hiç sigara içmedim ama puro içiyorum ara sıra.

    3-4 duble rakıdan sonra puroyu ciğerlere çekerek içtiğimde efsane bir kafaya ulaşıyorum.

    Enteresandır normalde viski içiyorum ancak viski+puro yapınca öyle bir kafaya ulaşamıyorum. Neredeyse hiç etki etmiyor.

     

    MuTReFT hocam senin aletler güzelmiş.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    @cemnet oliva kalitelidir. Afiyet olsun.

    Sigara gibi aliskanligi yok, icine cekmedigin surece ki puro yu icine cekerek icmezsin. Bende sigara icmiyorum mesela.

    Kaan haci icine cekme cigerleri fena eder :S

     


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2012
    Homo

    Benim de sardınız başıma bir bela şimdi. :D

    Havaalanında yurtdışına giderken verdiler Zino diye bir puro. İyi midir kötü müdür bilmiyorum. Muhafazası kolaydır diye zino verdi adam. Humidor da alacaktım, oradaki seçenekleri beğenmedim. İki ara bir derede bir de dupont çakmak kakaladı, götü başı dağıtıp çıktım.

    Zino dan bir tane içtim, bir şey anlamadım. Makası da yoktu, bıçakla kestim götünü. Meret tam bizim köyün ahırı gibi kokuyor. Yani gözümle tütünü görmesem, tezek sarmışlar buna derim.

    Dönüş yolunda yine girdim duty free ye. Bu sefer başka birisi dedi ki sen davidoff almalıydın, zino ağır gelir. Davidofu da almadım bi zinoyu deneyim diye ilk önce.

    Buradaki müritlerin dediği puroları sordum adama, onlar çok ağır dedi. İleri seviye dedi. Önce bi alış, öğren ondan sonra alırsın onları dedi.

    Şimdi puro almak istemiyorum çünkü humidorum yok. Humidoru aldıktan sonra ne alacağımı da bilmiyorum. Tek tek deneyeceğim herhalde. Bunu yaparken de kötü bir tercihle başlayıp, kendimi bundan soğutmak istemiyorum.

     

    edit: MuTReFT hocamın seti çok hoşuma gitti, içimi tekrar ateşlendirdi

     

    Castaway tarafından 22/Şub/23 11:35 tarihinde düzenlenmiştir

    ...
Toplam Hit: 5444 Toplam Mesaj: 90
puro