Şaban İle Recep'in Aşkına Ramazan Engel Olamaz
-
ibneler, lezbiyenler kendi ortamlarinda/alemlerinde takilsinlar. Kimsenin birşey dediği yok.
Amaaa, kendi ibneliklerini çoluk çocuğa aşılamaya çalışanın, millete göstere göstere yapanin götünü kesmek gerek.
Kamyoncuya veren bir mürit vardi o geldi aklima. Ne konuydu. Bu sitede normal çok az adam olduğu söyleniyor, hiçbirini tanima fırsatım olmadi henüz.
-
gerçekten zengin olsam böyle milyon değilde milyar dolar sahibi biri olsam gerizekalıları toplar nasıl bu kadar uçlarda yaşıyorlar araştırırdım çünkü merak ediyor insan.
yani öyle seviyede olanlar var ki kendi aptallığında boğulacak neredeyse.
-
hakaret ederek özgürlük istemek nasıl bir akıl mantık zeka çözemedim
-
belki bu konuda konuşacak son insanım ben ancak. biz türkiye topraklarında namus, haysiyet vs. kavramları ile büyütüldük. belki aramızda lgbt arkadaşlar mevcuttur ama bu duygularını mecburen bastırmışlardır.
şimdi kendimi dinlediğim zaman beynim 2 ye bölünüyor, bi tarafım diyor ki dini değerlerime inandıklarıma göre bu iş haram, Allah tarafından lanet edilmiş bir iştir diyor tasvip etmiyor bu rezilliğin derhal durdurulması gerektiğini söylüyor. beynimin diğer lobu ise diyor ki sen nasıl islam a inanıyorsan bilmem ne seksüelliği seçmişsen o adamında tercihi o irade vermiş Allah, istediğini yapar seni alakadar etmez kardeşim diyor.
ancak gelelim 2 lobunda ortak anlamadığı noktaya. inkar edilsede edilmesede toplumsal ahlak vardır, ve her ne olursa olsun bu ahlaka göre hangi seksüelliği tercih ederse etsin sokakta sevişmek ayıp günah toplumsal değerlere aykırı değilmidir. işte beynimin ortak buluştuğu istediği noktası sanırım bu ben nasıl ki bi kızla sokakta bilmem ne durumda bulunmuyorsam, bu BİZİM toplumsal, görenek, gelenek, ve ahlaki değerlerimize aykırı ve yanlış geliyorsa, kardeşim sende tercihini evinde yaşa. lgbt kardeşim ben seni dışlamadım bak sadece bir istekte bulundum. bu topraklarda doğduysan bu gelenek, görenekleri ve ahlaki değerleri sen de gözet. -
konuyu başlattım fakat konunun gidişatı pek iyi olmamış. İnsanın insana saygısı hiç yok maalesef. Bu yüzdendir ki bu ülkede hiç birşey düzgün işlemiyor.
Ben demişim ki ilk mesajda %90 oranlar. adam ona takılmış kalmış. Arkadaş %90 değildir %50 dir ne farkeder. Sonuç olarak sen DİNİ İNANCI MÜSLÜMAN olan bir ülkenin vatandaşısın.
Kısa örnekler vereceğim umarım okursunuz.
Bir aile dostumuzun 2 oğlu var. Abisi benimle yaşıt. Normal hormon dengelerine sahip. Küçük kardeşi de aynı şekilde doğdu. Anneleri bayan kuaförü küçük olan kardeşi 6 yaşına kadar kadın kuaföründe kaldı. Anasınıfı dönemlerinde bilmem hatırlarmısınız HUYSUZ VİRJİN vardı. Onun piyesini başarıyla yapmıştı. İşte herşey o dönemde farkedildi aile tarafından. Çocukları kadınsı hareketler ile yetişmiş ve toparlanması gayet zor bir duruma gelinmişti. Şimdi bu küçük kardeş 27 yaşında. Konuşmasında biraz kibarlık var ama bunuda beyefendiliğine bağdaştırıyorlar. Aile gerekli ilgi ve alakayı gösterdi ve toparladılar. Önümüzde ki günlerde düğünü var.
Bir başka arkadaşım var. 36 yaşında şu anda. Kendini bildi bileli GAY. Babası ve annesi hacı. Bir akşam rakı masası kurduk arkadaşlarımızla bu da var aramızda. 3 duble rakıyı sek şekilde içip içini dökmeye başladı. Bulunduğu durumdan utandığını fakat kendine engel olamadığını bu şekilde davranmak istediğini eğer davranışlarından rahatsız olduğumuzu düşünüyorsak da kendisi ile görüşmememizin normal olduğu dile getirdi. bu konu o 30 yaşındayken konuşuldu ve hala oturur sohbet ederiz. Elinden geldiğince bizim yanımızda davranışlarına gülmesine oturmasına kalkmasına konuşmasına dikkat eder.
Bir başka durum ise izmir de tanıştığım bir travesti. Önceleri hissiyat ile başlayan eşcinsellik yoluna para kazanmayı da katınca ( kendisi pek çok iş yerine başvuru yapmasına rağmen kapıdan dahi alınmadı İBNE almıyoruz buraya. ) bu işe başlıyor. Hala da görüşürüz denk geldiğinde hal hatır sorar bir çay kahve ikram eder.
Konunun özüne inecek olursak. Ben ilk mesajda da belirttim çok dini bütün birisi değilim. Eskiden sorgulamazdım ama şimdilerde aklımın yattığını yapıyorum. Bu ülkede şeriatta istemiyorum kusura bakmasınlar da SOKAK ORTASINDA SOYUNAN EŞCİNSELLER de istemiyorum. Ben ekmeğimin derdinde ailesini geçindirmeye çalışan bir insanım. Kendi inançlarım var. Ramazan ayında oruç tutmam ama sokakta sigara içmem. Sokakta küfürlü, argo konuşmam. konuşursam da kimsenin duymayacağı şekildedir. Yorumlarda KABE minyatürüne tavaf eden insanların olduğu bir ülkede bu şekil bir eylem ve bu şekil bir pankart ne kadar doğru ? Ben bile bu halimle kızabiliyorken daha muhafazakar insanlar neler yapabilir ? Konunun gidişatının gerçekten çok saygısızlaşmasından ötürü konunun kilitlenmesini talep ediyorum.
-
Freak bunu yazdı
Sonuç olarak sen DİNİ İNANCI MÜSLÜMAN olan bir ülkenin vatandaşısın.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Atat%C3%BCrk_%C4%B0lkeleri#Laiklik
-
Eylem falan değil, düpedüz provokasyon. Ayrıca bu tür provokasyonlar, muhafazakarların daha güçlenmesinden başka bir şeye yaramaz.
-
Başlarım Ramazan hassasiyetine arkadaş.
Boktan bi sebep değilse adam değilim. İstiklal'de ramazan ayında eylem yapmak istediler diye mi suçlu oldular ?
Siz İstiklal'e girdiniz mi ramazan ayında hiç ? Nerdeyse her gün o taraftayım, Ramazan İstiklal'e uğramamış.
Alkol, seks ohooo neler var neler. Hiç birine hassas değiller de LGBT'lilerin bağırmasına mı hassas oldular ? Sokmuşum öyle hassasiyete.
Not : Alkole de sekse te karşı değilim, öyle anlaşılmasın. Kim ne isterse onu yapar. Bende Ramazan başladığından beri oruçlarımı tutuyorum. Bu beni bağlar, başkasını değil.
-
@Freak ; SOKAK ORTASINDA SOYUNAN EŞCİNSELLER istemiyorum.
demişsin, yani sokak ortasında soyunan kadın yada erkek olsa sorun olmaz mı arkadaş senin için ?
Bende Lgbt'nin festival düzenlemesine, yürüyüş yapmasına karşı değilim. Ve bende sokakta kimsenin soyunmasını istemem. Kadın, erkek, Lgbt ayrımı yapmadan hemde.
-
tüm yazdıklarına cevap vermeye değer bulmadım açıkçası..
he benim böyle düşünmem senin için bir önrem arz etmeli mi? hayır, sallamana bile gerek yok o ayrı konu :) ama hani herkes herkese saygı duymalı minvalinde yazmışsın ya ondan dedim.
Ama o kadar yazı yazmışsın biraz araştırıp yazmak gerek ;"Hepsini geçtim Ramazan ayı içerisinde LGBTI kolektifi bir eylem yapıyor. Ramazan ayı içerisinde bunun yapılması ne kadar doğru ? "
demişsinde, ramazan senin için kutsal olurken bir başkası için kutsal olmayabilir bu kısmı atlıyorsun öncelikle..
ama onu da geçtim bu insanlar hadi ramazanda yürüyüş yapalım diye yapmıyorlar bu tarihlerde.
Bu organizasyon her yıl haziran ayının sonunda yapılan bir teraneymiş en nihayetinde bknz. kaynak => https://tr.wikipedia.org/wiki/Onur_y%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%C5%9F%C3%BC
Yanisi adamlar ramazan olduğu için bu yürüyüşü yapmıyorlar, yaptıkları yürüyüş ramazana denk gelmiş.
Mesela illa ki doğum günü ramazana denk gelen müritler oluyor, siz o sene doğmuyor musunuz ramazana denk gelince? Kutlama yaparsınız yapmazsınız o ayrı mesele, tercihtir. Doğum günü mesajı atanlara cevap olarak bu sene ramazana denk geldiği için bu sene yaş atmıyorum da diyor musunuz :)
20 yıl önce nerdeydi şimdi nerde bu konular diyorsunuzda, herşey 20 yıl önce ki gibi mi kalsın o zaman ? Ya da sadece size mantıklı gelenler mi gelişsin gerisi eski mi kalsın? vs vs bir sürü soru sorulur bu konuda.
Bunların çoğunun cevabı da "herkese, herşeseye saygım var, karışamam" cümlesinin içinin boş olduğunun kanıtı oluyor :)
Bi arkadaş kafa da kesiyor musun diye sormuş , hayır kesmiyorum demişsin ya hani. Senin bi tık üstün olanlar kesiyo işte :)edit : haa slogan gibi yazdıkları afişe bakarsak evet biraz provake edici olmuş gibi duruyor ama sövmemiş etmemişler o kadarda esip gürleyecek bir şey değil. Gayet yaratıcı bi cümle olmuş bence :)
MaviGozluDev tarafından 30/Haz/15 10:35 tarihinde düzenlenmiştir