TSK'da Neler Oluyor !!!!!!!!!!!
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
Hükümetin Suçunu şimdide Tsk ya atmaya çalışıyorlar herkes kendini nasıl sıyırmaya çalışıyorvay anasını heronlar görmüş ses çıkartmamışlar taraf gazetesi tarzı haberler daha öncede öyle dendigördümördü alakasız biryerin görüntüleri çıktı
-----------------------------Hükümetin dahice sıyrılma çabalarından bir parça daha hocam dediğin gibi..Türk Halkı'nın TSK'ya güveni sonsuzdur,en azından güvenmek zorundayız..
-
hadi bu haber yalan peki bu heronlar depoda çürüsün diye mi alındı niye çıkarmıolar piyasaya bu millet artık yemez yok pkk kampları bombalandı yok mağaralar bombalandı.helikopterin içinden görüntü veriolar vuruyoruz die Allah aşkına hiç gören oldumu vurduğu yerden kaçışan felan bu olayı temizleyeceklerse ilk önce köstebekleri temizlicekler adamlar bizden hep bir adım önde hareket ediolar.
-
JeremYC30 bunu yazdı:
Benim TSK eleştirilerine bir lafım yok ki her zaman eleştiriyorum, fakat ne demek s. devletide TSK yıda ?
Türkiye'ye küfür ediyor adam, Bende ettirmem diyorsun ama söylediklerin ile yaptıkların çelişiyor. Adam açık açık küfür etmiş, doğru düzgün eleştirmesini yorum yazmasını bilmiyorsa yazmasın.
-----------------------------onun devlete ettiğini sanmıyorum. devletten kastettiği hükümettir diye geçiyorum.
T.C.'ine küfür etmek kimsenin haddine değil. ama hükümetin aq ben. çıkıp terbiyeszlik yapmayın istemesenizde o hükümet şuan Türkiye'nin lideri diyenler olacak eminim, onlar Türkiye'nin değil onlara oy verenlerin lideri..
TSK bu gidişini Düzene sokmadığı sürece TSK ya olan güven diye bişey kalmicak ortada.
polat alemdar bile adamlarını korurken, TSK adamlarını bile bile ölüme gönderiyo. hemde hiçbir tedbir almadan.
ya arkadaşlar TSK dan bahsediyoruz TSK..
onlara gelen istihbarat, onların bilgileri dünya üzerinde sınırlıdır..
yapabilecekleri hayal ettiklerinizin üzerinde. yapmıyorlar amaa..
bu yüzden TSK çöküyo, güven kaybediyo.. haliyle Türkiye'de..
edit: bi örnek vereyim..
taksimde şu sözde ermeni aydınları eylem yapacağı gün, ben kaygusuz ve rappermsc ordaydık Türk bayrağı açıcaz diye siviller rappermsc yi çektiler peşinden gittim adamlarla oturduk muhabbet ediyoruz.
abi dedim nedir bu ben ülkemde Türkiye topraklarında kendi bayrağımı Türklüğümü simgeleyen bayrağı bu ipnelere karşı açamayacakmıyım?
adam dediki aç ama onların yanında olmaz çekil şu kenara orda aç protesto et.
abi olurmu öle şey adamlar resmen çıkmışlar avaz avaz bağırıyolar. biz suskun bi şekildemi yapıcaz protestomuzu.
dostum yapabileceğim bişey yok bizde emir kuluyuz sizi burdan uzak tutmak emri verildi bize. sizin gelicenizin istihbaratı geldi bize.
yukarıdan gelen emirler dostum TSK da bunun içinde..
-
CellyM bunu yazdı:
JeremYC30 bunu yazdı:
Benim TSK eleştirilerine bir lafım yok ki her zaman eleştiriyorum, fakat ne demek s. devletide TSK yıda ?
Türkiye'ye küfür ediyor adam, Bende ettirmem diyorsun ama söylediklerin ile yaptıkların çelişiyor. Adam açık açık küfür etmiş, doğru düzgün eleştirmesini yorum yazmasını bilmiyorsa yazmasın.
-----------------------------onun devlete ettiğini sanmıyorum. devletten kastettiği hükümettir diye geçiyorum.
T.C.'ine küfür etmek kimsenin haddine değil. ama hükümetin aq ben. çıkıp terbiyeszlik yapmayın istemesenizde o hükümet şuan Türkiye'nin lideri diyenler olacak eminim, onlar Türkiye'nin değil onlara oy verenlerin lideri..
TSK bu gidişini Düzene sokmadığı sürece TSK ya olan güven diye bişey kalmicak ortada.
polat alemdar bile adamlarını korurken, TSK adamlarını bile bile ölüme gönderiyo. hemde hiçbir tedbir almadan.
ya arkadaşlar TSK dan bahsediyoruz TSK..
onlara gelen istihbarat, onların bilgileri dünya üzerinde sınırlıdır..
yapabilecekleri hayal ettiklerinizin üzerinde. yapmıyorlar amaa..
bu yüzden TSK çöküyo, güven kaybediyo.. haliyle Türkiye'de..
edit: bi örnek vereyim..
taksimde şu sözde ermeni aydınları eylem yapacağı gün, ben kaygusuz ve rappermsc ordaydık Türk bayrağı açıcaz diye siviller rappermsc yi çektiler peşinden gittim adamlarla oturduk muhabbet ediyoruz.
abi dedim nedir bu ben ülkemde Türkiye topraklarında kendi bayrağımı Türklüğümü simgeleyen bayrağı bu ipnelere karşı açamayacakmıyım?
adam dediki aç ama onların yanında olmaz çekil şu kenara orda aç protesto et.
abi olurmu öle şey adamlar resmen çıkmışlar avaz avaz bağırıyolar. biz suskun bi şekildemi yapıcaz protestomuzu.
dostum yapabileceğim bişey yok bizde emir kuluyuz sizi burdan uzak tutmak emri verildi bize. sizin gelicenizin istihbaratı geldi bize.
yukarıdan gelen emirler dostum TSK da bunun içinde..
-----------------------------Hocam zaten senin TSK ya olan güveninin bitmesi için uğraşıyor adamlar ki bütünlük bozulsun TSK nın aldığı kararlar hükümet tarafından rahatlıkla reddedilebilsin.
Bugün bakacak olursan dış istihbarat için hükümet abd ile oturdu anlaştı, bu haberleri veren ajanslara bakarsan eğer abd istihbarat vermedi diye bu olaylar yaşandı.
Sen kalk bütün yasaları kanunları TSK alehine yeniden oluştur sonra TSK ya bok at güvenini sars.
Benim öngörüm Hükümetin oy uğruna eksen değiştirmesidir yaptıkları abd ye surat asıp İslam birliğine gülmektir ki buda eski oylarını toparlamaya çalıştıklarını gösterir " yok işte sizin bildiğiniz gibi amerikancı değiliz şudur budur" diyip dinci kesimi yanlarına çekmektir.
Hem kanun ile dış istihbaratı abd ye veriyorsun erken haber alma konularını hem abd ye rest çekiyorsun. Sonra TSK şöyle yaptı böyle yaptı. Sen zannediyormusun ki pkk dağda 100 er kişilik gruplar ile barınıyor geziyor, bombalamaya çalıştığı yerlerin bir çoğu önceden bizim güzel bdp li vekillerimiz tarafından pkk ya istihbarat veriliyor yada dış güçler tarafından.
TSK taşı bombalıyor diyorlar. TSK kamplardaki Ağır makinalı silahları bombalıyor, sen nerede gördün pkk nın ağır silahlar ile karşılık verdiğini yada saldırdığını? TSK 1-2 kişi öldürmek için neden milyarlık bombaları kayalara atsın, ki hükümet onun bütçesinin peşindeyken.
sonuç olarak düşüncem " tamamiyle milli değerlerimize yönelik bir oyundan ibarettir bunlar. Silah kaçakçılarının, silah tüccarlarının, oy uğruna vatanını satanların bir tezgahıdır. "
artı olarak birşey söylemek istiyorum kurtlar vadisi ile TSK yı eş değer tutmak saçmalıktan öteye gidilemez bir düşüncedir.
-
FireX bunu yazdı:
Vakit, Taraf gibi gazetelerin amacı TSK'yı karalamak olsa da bunlara kulak tıkayamayız. TSK'yı karalamak amacıyla içerdeki kirli işlerin ortaya dökülmesi bunların yalan olduğunu göstermez. Bunların yaptığı birçok haber sonrasında askeri mahkemeler ilgili kişileri tutukladı. Aslında bunlar TSK'nın kendi bünyesindeki hainleri temizlemesi açısından işe yarıyor. O da ayrı konu. Sevmesekte ön yargıyla yaklaşıp bunları görmemezden gelemeyiz. Bu ülke hergün değerlerini yitiriyor. Bir insan kolay mı yetişiyor? Birilerinin maşası olup vatan millet sakarya duygularıyla gaza getirilip göz göre göre ölüme gitmek aptallık olsa gerek.
Bunca yıl eğitim görmüş belki ileride büyük işler yapacak insanlar 3-5 çapulcu kurşunuyla şehit oluyor. Ne ocaklar söndü. Ama ortada birşey yok. karayılan yıllardır kandil dağında. Bir sürü kampları var. Radyoları var. Telsizleri var. Gazeteciler eliyle koymuş gibi bulup röportaja gidiyor. TSK bulamıyor? Merkezi vurmak yerine gelen 3-5 çapulcuyla dalaşıyorız. Bataklığı kurutmak yerine sivrisinek avlıyoruz. Bu mantığa amaç eden her şehit malesef bok yoluna gitmiştir.Senin bunca aktif personelin, uçağın, tankın, silahın var. Topla binlerce adamı git vur. 100 şehit mi veririz 200 şehit mi veririz. Bilmem. Fakat en az 1000-2000 indirmeden dönmeyiz. Yok ABD izin vermiyormuş yok Irak kürt yönetimiymiş. Yaşamayın daha iyi. Bunu bile çözemiyorsak yıkın devleti gidin. Kimden korkuyorsunuz? Bu bölgenin lideri Türkiye.
Daha ne zamana kadar susacağız? Aslında bunların sebebi halka TSK eleştirilmez, eleştirenler vatan hainidir diye fikirlerin dayatılması. Bu zamana kadar komutanların, paşaların birçoğu garibanları ateşe atarak gününü gün ettiler. Hangi tatil beldesine gitseniz. En güzel yerden toprak kapmışlar. TSK'ya eğlence yeri yapmışlar. Kahraman komutanlar, askerler doğuda maşa olarak kullanılırken birileri eğlence peşindeler. Gözünüzü açın artık. Bunları görmek için vakitçi, tarafçı olmaya gerek yok. At gözlüklerinizi çıkartın. En basitinden Baykal videosu gibi net bir konuda bile kaç kişiyle burda anlaşamadık. Yokta yok. Bir taraf yobaz, öbür taraf kendi tarafını savunacak diye olanları görmezden geliyor. Halk TSK'ya tepki gösterse o zaman seve seve bu sorunu çözmek için adım atacaklar. Hükümet konusuna gelince. Kim takar hükümeti? Ülke başbakanını bile sallandırmaya, onbinlerce insanı hapislere tıkmaya gücü olan TSK hükümetten mi korkuyor? Yoksa yanlış eller tarafından mı ele geçirildi bilinmez. Fakat şu yönetimle birbok olmayacağı kesin. Genelkurmay başkanı emekli olup gideyim zihniyetiyle gelmiş. Hükümetin durumu zaten malum. Onlarla iş olmaz. Halkın son umudu Işık Koşaner. O da bekleneni veremezse aynen devam. Böyle vatan millet sakarya diye bok yoluna gidersiniz. 1 gazetenin 3. sayfasında küçücük yere atarlar. Cenazenize 200-300 kişi gelir. 3-5 çakma slogan atar. Bir daha sizi hatırlayan dahi olmaz. En önemlisi şehit olmanız da bir boka yaramaz. Ortada çözülen birşey yok çünkü.
-----------------------------Söylediklerinini başından sonuna hepsine katılıyorum ...
-
JeremYC30 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam zaten senin TSK ya olan güveninin bitmesi için uğraşıyor adamlar ki bütünlük bozulsun TSK nın aldığı kararlar hükümet tarafından rahatlıkla reddedilebilsin.
Bugün bakacak olursan dış istihbarat için hükümet abd ile oturdu anlaştı, bu haberleri veren ajanslara bakarsan eğer abd istihbarat vermedi diye bu olaylar yaşandı.
Sen kalk bütün yasaları kanunları TSK alehine yeniden oluştur sonra TSK ya bok at güvenini sars.
Benim öngörüm Hükümetin oy uğruna eksen değiştirmesidir yaptıkları abd ye surat asıp İslam birliğine gülmektir ki buda eski oylarını toparlamaya çalıştıklarını gösterir " yok işte sizin bildiğiniz gibi amerikancı değiliz şudur budur" diyip dinci kesimi yanlarına çekmektir.
Hem kanun ile dış istihbaratı abd ye veriyorsun erken haber alma konularını hem abd ye rest çekiyorsun. Sonra TSK şöyle yaptı böyle yaptı. Sen zannediyormusun ki pkk dağda 100 er kişilik gruplar ile barınıyor geziyor, bombalamaya çalıştığı yerlerin bir çoğu önceden bizim güzel bdp li vekillerimiz tarafından pkk ya istihbarat veriliyor yada dış güçler tarafından.
TSK taşı bombalıyor diyorlar. TSK kamplardaki Ağır makinalı silahları bombalıyor, sen nerede gördün pkk nın ağır silahlar ile karşılık verdiğini yada saldırdığını? TSK 1-2 kişi öldürmek için neden milyarlık bombaları kayalara atsın, ki hükümet onun bütçesinin peşindeyken.
sonuç olarak düşüncem " tamamiyle milli değerlerimize yönelik bir oyundan ibarettir bunlar. Silah kaçakçılarının, silah tüccarlarının, oy uğruna vatanını satanların bir tezgahıdır. "
artı olarak birşey söylemek istiyorum kurtlar vadisi ile TSK yı eş değer tutmak saçmalıktan öteye gidilemez bir düşüncedir.
-----------------------------dostum bak;
hükümetin aq ben tmmı? TSK yı ilk bitirmeye uğraşan hükümettir zaten..
TSK da bu oyuna gelip dış güçlerinde oyuncağı olup, artık askeri, vatanı, milleti, halkı sikinde olmayan bi kurum olmuştur.
olmamıştır diyemezsin. kmse diyemez. çünkü bunu anlamak için haberlere bakmaya gerek yok..
ben tv izlemem netten haberlere bakarım. girip sonuna kadar okumamda. ne yazıyo? 7 tane şehit, 11 tane şehit, 14 yaralı. sonuç? hastaneye kaldırıldılar. eee sonuç? TSK yardım birliği gönderdi. eeeeee sonuç ne aq sonuuçç? sonuç foss aq nolucak.. tsk bombalıyo. nereyi bombalıyo pkklıların göründükleri yerleri. adamlar orda seni bekliyodu zaten..
olan bizim vatandaşlara(askerlerimize) oluyo.
demek istediğim şu: hükümet engel koyuyo TSK ya evet. ama TSK yı haber siteleri/kanalları, dinci haber siteleri/kanalları eritip askerini öldürene bişi yapmamasını sağlamıyo dostum..
TSK teslim olmuş buna, razı gelmiş, benim hergün şehidim olucak diye. fatih terimin bi sözü vardı futbolcu kabul etmeye alışmayacak, alışırsa o takım yenilmeye mahkumdur.
he şimdi sen yine dersin TSK yı Fatih Terimle eş değer tutmak saçmalıktır diye..
sölediklerimi kalıp olarak alma içlerindeki anlamı yakala, o sadece örnekti..
-
CellyM bunu yazdı:
JeremYC30 bunu yazdı:
-----------------------------dostum bak;
hükümetin aq ben tmmı? TSK yı ilk bitirmeye uğraşan hükümettir zaten..
TSK da bu oyuna gelip dış güçlerinde oyuncağı olup, artık askeri, vatanı, milleti, halkı sikinde olmayan bi kurum olmuştur.
olmamıştır diyemezsin. kmse diyemez. çünkü bunu anlamak için haberlere bakmaya gerek yok..
ben tv izlemem netten haberlere bakarım. girip sonuna kadar okumamda. ne yazıyo? 7 tane şehit, 11 tane şehit, 14 yaralı. sonuç? hastaneye kaldırıldılar. eee sonuç? TSK yardım birliği gönderdi. eeeeee sonuç ne aq sonuuçç? sonuç foss aq nolucak.. tsk bombalıyo. nereyi bombalıyo pkklıların göründükleri yerleri. adamlar orda seni bekliyodu zaten..
olan bizim vatandaşlara(askerlerimize) oluyo.
demek istediğim şu: hükümet engel koyuyo TSK ya evet. ama TSK yı haber siteleri/kanalları, dinci haber siteleri/kanalları eritip askerini öldürene bişi yapmamasını sağlamıyo dostum..
TSK teslim olmuş buna, razı gelmiş, benim hergün şehidim olucak diye. fatih terimin bi sözü vardı futbolcu kabul etmeye alışmayacak, alışırsa o takım yenilmeye mahkumdur.
he şimdi sen yine dersin TSK yı Fatih Terimle eş değer tutmak saçmalıktır diye..
sölediklerimi kalıp olarak alma içlerindeki anlamı yakala, o sadece örnekti..
-----------------------------Aslında aynı şeyleri düşünüyoruz fakat değindiğimiz noktalar çok farklı, TSK nın teslimiyetinin altında yatan şeyleri araştırmak gerekli ondan sonra TSK nın hatalarını enine boyuna tartışabiliriz.
Ben TSK nın pasif durumundan hiç hoşnut değilim ve eleştirebileceğim onlarca konu var TSK nın pasif durumu ile ilgili.
Fakat benim anlatmak istediğim başka birşey, Bizler TSK ya ne kadar ters eleştiri yaparsak yada ona güvenimizin kalmadığını söylersek o kadar çok oyuna destek sağlamış oluruz. ki bazı arkadaşlarımızın küfüre hakarete varan cümlelerinden bunun gerçekleştiğini görebiliyorum.
Bizler TSK ya güvenmezsek kime güveneceğiz?
Hükümete mi ? muhalefete mi? diğer partilere mi? Emniyet güçlerine mi ? Koruculara mı? müttefik ülkelere mi? amerika ya mı?
Bunların hiçbirisi bizi dış güçlerden koruyamaz.
TSK ya güvensizlik yerine içindeki satılmış adamlara güvensizlik bence en mantıklısıdır.
Unutmamak gerekir ki abd Irak işgalinde ilk önce saddam'ın en yakın komutanlarını satın almış ve savaşamaz pasif bir duruma sokmuştur.
Bize uygulanan harekat bunun tam kendisidir.
-
eskiden haberlerde karalama yapıyolar derdim kendim görünce fikrim değişti..
-
DJ_Alper bunu yazdı:
eskiden haberlerde karalama yapıyolar derdim kendim görünce fikrim değişti..
bide bilip bilmeden kimseyede laf söyletmiyodunuz ... -
lütfen sunu okuyunuz.
şu anda çok yakın arkadasım bingöl pülümürde (5 askerin şehit oldugu yer ) ve bu adam bırak kuru sıkı silahı bıçağı bile tutmayı bilmiyor. ve şimdi ilginç kısmı bu adamı roket atar çavuşu yapmışlar yetmedi piyade komando oldu. simdi bu adam oralarda ölürse bunun sorumlusu benim gözümde askerdir devlettirde ve suanki başta olan adamların hepsinin cümle alem diyorum. adamlar gözgöre göre ölüyor. Allahaskına ölenlere bir bakın. hepsi tertemiz yüzlü.
ve suraya yok vakit miş tarafmıs zamanmıs hepsinin amk. zaten medyanın genelinin ne mal oldugu belli.
daha önemli bir bilgi ise iskendurundaki şehit olayında, teröristler sınırdan bir gün önce giriş yapıyolar. ve asker üst rütbelerine bildiriyor. Ancak gelen cevaba bakın-> "dokunmayın" ve sonrasındaki olaylarıda gördük zaten. 1 gün sonra 7 asker şehit.
abicim açın gözünüzü yok devlete güvenim sonsuz yok tsk ya güvenim sonsuz. hani dısarda normal güncel hayatını yaşayan hırsızlık yapan çalan cırpanlar bile gözümde daha namuslu. bir tanesine günahımı vermem o kadar güvenim kalmadı. ve bu sölediklerim sonuna kadarda dogrudur. yok şöleymiş böylemiş diyip gazate küpürlerini koymayın önüme. söyleyenler su anda görev yapan samimi arkadaslarım.