folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder TSK'da Neler Oluyor !!!!!!!!!!!

TSK'da Neler Oluyor !!!!!!!!!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek

RaNGeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Bütün yorumları teker teker üşenmeden okudum. Bazılarını düşüncelerinden ötürü kutluyorum, bazıları da beş para etmez.

Bazı arkadaşlar, paşaların rahat rahat Türkiye'nin en güzel koylarında yan gelip yattıkları iddaasındalar. Peki bu arkadaşlara birşey sormak istiyorum. O sözü edilen paşaların hepsinin doğuda, güneydoğuda sayısız çatışmaya girmişlikleri, pkk ile göğüs göğüse çarpışmışlıkları, yeri geldiğinde arkadaşlarını, askerlerini kaybetmişlikleri var, yaralanmışlıkları var. Sorum şu: O paşalara dil uzatmadan önce dön de kendine bir bak. Sen bu ülke için şimdiye kadar ne yaptın? Sen arkanda bez ile gezerken o adamlar dağlarda çarpışıyordu, sen onun hizmetini geçecek kadar ne yaptın da onu yargılama hakkını kendinde buluyorsun?

Şimdi ortada gezen haberlere bir bakalım. Neymiş, Heron görmüş de, ilgilenmemişler de, albay kafasını taşlara vuruyormuş da... Arkadaşlar inanmayın bunlara. Yakın geçmişte sadece yakın olduğu Oramiral Metin Ataç ve Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e yönelik suikast davasında hakkında tutuklama kararı çıkan ve bunu hazmedemediği için Deniz Yarbay Ali Tatar'ın kendini vurduğunu biliyoruz. Bunun için kendini vuran asker, komutan, kendi askerlerini kaybettiğinde ne yapar, tahmin edebiliyor musunuz? Yoksa hala "kafasını duvarlara vurmuş" diyerek her yazılana inanıyor musunuz... Ayrıca haber kaynağı kim? Kim söylemiş? Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Aytaç. Şahsı ile bir münasebetim yok, tanımam. Ama söyleyebileceğim şey şu: Ordu mensubu mu? Hayır. İstihbarat mensubu mu? Hayır. Heron'lar hakkında bilgi ve yetki sahibi mi? Hayır. Nerden duymuş? Herhangi bir ordu mensubu televizyona çıkıp da bu konuda bir şey söyledi mi? Hayır. Yalanlama için bile çıkmadılar. Hatırlarsanız, en son TSK açıklaması olarak Sayın Genelkurmay Başkanımız çıkmıştı medyanın karşısına. Herkesin konuştuğu ergenekona atfedilen gömülmüş lav silahlarını açıkladı. Bunların kurmaca olduğunu, gömülen silahların boş kovanlar olduğunu ve doldurup kullanmanın imkansız olduğunu açıkladı. Herkes gerçek silahlar çıktı diye ortalığı aylarca velveleye vermişken, bu açıklama ile ergenekonun sakladığı silahlar hakkında bir haber bile çıkmadı bir daha. Herkesin merak ettiği Heron konusu. Televizyonda izlediğim kadarıyla Heron'ların sistemini bizim askerlerimize öğretmek için İsrail'den gelen ekip, Mavi Marmara olayından sonra "can güvenliğimiz yok" gerekçesi ile İsrail'e dönmüşler. Bu nedenle kaldıramamışlar. Buna da tam olarak inanamam, çünkü bunu iddia eden de yabancı bir gazete. Ama şundan eminim, ABD nin ilk F-16 ları Türkiye'ye sattıklarında, gönderim esnasında bazı oynamalar yaparak uçakların kabiliyetlerini azaltmışlar. Bu olaylar o kadar çok tekrar etti ki, artık mühendislerimiz F-16 uzmanı oldular. Dışarıdan, bize ait olmayan bir teknoloji alındığında, onu olduğu gibi alamıyorsunuz ne yazık ki. Aracın kendisi olduğu gibi kullanımı, teknolojisi ve yedek parçaları da dışarıya ait. Bisiklet değil bu aldığın anda kullanasın. Ya da bilgisayar simulasyonu değil ki uğraşa uğraşa öğrenesin. Milyonluk alet onlar. Mutlaka bir problem çıkmıştır. Bu, TSK içerisinde güvensizlik yaratacak kişiler olarak algılanmamalı.

Bir arkadaş Heron'ların sayısını bilmiyormuş, ben söyleyeyim. 10 tane var, 4 tanesi de yolda. Ama onları kullanmak, senin bilgisayara bağladığın joystick ile oynadığın uçuş simulasyonlarına benzemez.

Bazı arkadaşlar bahsetmiş, teslim ol emri olmadan ateş hakkı yok diye. Doğrudur. Ancak bunun sorumlusu TSK değil, hükümetimizdir. Polise ve askere ateş açılmadan ateş açma yasağı getiren hükümetimizdir. Ve bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum, TSK TBMM ye bağlı bir kurumdur! Yani doğrudan hükümete bağlıdır. Kafasına göre bir yeri vurmayı bırak, bir arkadaşın bahsettiği gibi silah temizleme muhabbeti yüzünden bile mahkeme önüne çıkabiliyorsun. Bilen var mı bilmiyorum; yıllar önce Şırnak'ta pkk şehri ele geçirmiş. Oradaki komutan o zaman tanklarla ateş bile etmeden teröristlerin içeriden ateş ettiği bütün evleri yıktırmış. Ve bugün, o olaya karışan bütün askeri personel yargılanıyor. Nasıl yargılanıyor? Hükümetimiz askere sivil yargı yolu açtığı için. Ve hala bu hükümete oy veren var... "Kim daha iyisini yaptı?" diye sormuşsunuz. Belki şimdiye kadar gelenler gerçekten iyi değildi. Siyaset konuşmayı sevmem, ama en azından laf ettiğiniz Ecevit, Kıbrıs Barış Harekâtı'na imzasını atmış bir başbakandır. Onun aldığı yerleri bile "zaten fazla toprak almıştık" diyerek geri verdi bu hükümet. Sattığı o kadar büyük kurum ve araziyi saymıyorum bile. Hükümete geldiğinden 1 yıl sonra dünyadaki sayılı zenginler arasında yer alması da cabası. Ben bu sorunuzu biraz değiştirerek sorayım: "Daha kötüsü var mıydı?"

Bazı vatandaşlar (özellikle koyu AKP yanlısı olanlar), AKP onlara yardım yaptığı için arkasında duruyorlar. Sanıyorlar ki vergilerle bize yardım ediyorlar. Ama sorsan dış borçtan haberin var mı diye, benim kimseye borcum yok der çıkar işin içinden. AKP hükümetinin reklam kampanyaları, oy toplamak için yaptığı yardımlar, şunlar, bunlar yüzünden dış borç aldı başını gitti. Şimdiye kadar olmadığı kadar yüksek rakamlardan bahsediliyor. Kimse sormuyor bile artık. Çünkü medyaya başka malzemeler veriyorlar. Bunun da bu aralar moda olanı, TSK yı yıpratma çalışmaları... Dış borç hakkında ufak bir bilgi: Sadece faizi günlük 100 milyon dolar oldu. Yani, her gün sadece faiz olarak 100 milyon dolar ödeniyor. Borç değil, sadece faiz !

Şu an sınır ötesi operasyon yapılıyor. Sınırdan 10 km. içerideyiz. Şehit veriyormuşuz, teröristleri yakalayamıyormuşuz, vs. vs. Bazı arkadaşlar pkk nın gerilla savaşı yaptığını unutuyor. Bilmeyen arkadaşlar için kendimce açıklamaya çalışayım, gerilla savaşında vuracağın belirli bir hedef yoktur. Teröristler vurur, geri kaçar. Nereye kaçtığı mechul. Kandil dağında kampları varmış, doğrudur. Peki şunu düşün önce; pkk ya yardım eden kim? Onları kandil dağına yerleştiren zihniyet, ordumuzun saldırı esnasında kaçabilecekleri bir yer ayarlamayı düşünmediler mi sanıyorsunuz? Tamam kandili vurursun. Birkaç yüz terörist öldürürsün. Ama asıl öldürmen gerekenler kaçmıştır. Çünkü biz sadece terörle savaşmıyoruz. Üstü kapalı olarak teröre destek veren diğer bütün ülkelere karşı savaşmış oluyoruz. Şehit verdik, keşke olmasaydı, ama daha vereceğiz gibi görünüyor. Sınır ötesi operasyon yaptığımız için, haliyle pkk üzerimize daha çok gelecek. Belirli şehirlerdeki hücre evleri faaliyete geçecek. Savaş bu. Biz Çanakkale savaşını şehitsiz kazanmadık. Hatta, kaybettiğimiz şehitlerimizle kazandık.

Herşeye rağmen, sen eğer evinden çıkıp bakkala markete elini kolunu sallaya sallaya gidebiliyorsan, aradığını istediğin zaman bulabiliyorsan, gece iç rahatlığı ile yalnızca kapını kilitleyip yatabiliyorsan, bu BAZI ARKADAŞLARIN HAKKINDA FÜTURSUZCA KELİMELER KULLANDIĞI TSK sayesindedir. Yok orduya güvenim kalmadı, yok asker savaşmayı bile bilmiyor. Geçin kardeşim bunları. Ordu gücünü milletinden alır. Milleti böyle düşünürse zaten boşa uğraşıyoruz demektir. Şehitlerimiz için "b.k yoluna gitti" gibi kelimeler kullanan arkadaşları da ayrıca kınıyorum. Biz evlatlarımızı askere; otogarlarda, havalimanlarında bayrakla marşlarla yollayan bir milletiz. Şehidimiz için "vatan sağ olsun" diyebilen tek milletiz. Eğer bir kişi şehidimiz için böyle saçma şeyler söylüyorsa, bilerek veya bilmeyerek, yıllardır orduya olan güvensizliğe neden olacak bu kampanyaya destek vermiş olur. Bazı kelimeleri sarf etmeden önce herkes kendine baksın. Bilmem nerenin üzerine oturup klavye tuşuna basarak ya da yattığın yerden sağa sola söverek bu ülke refaha ermez !

Bu gibi konu başlıkları açıldığında milletimizin ordumuza ne kadar bağlı olduğunu gösterecek yazılar okumak isterdim. Nitekim sonlara doğru var aradığım yazılar. Ancak buradan şunu da anlıyorum, bazı arkadaşlar anlamayıp araştırmayıp yazmış, saymış. Ordu sanki kapı komşunun ordusu. Senin değil sanki. Hakkında belki de hiçbirşey bilmediğimiz konular hakkında tartışıp birbirimizi yemeyi ve hatta sağa sola sövmeyi pek seviyoruz. Ama bu böyle gitmez arkadaşlar. Orduya güvenmiyorsan, gitmekte özgürsün. Sana kimse dur nereye gidiyorsun, daha karpuz kesecektik demez. Eğer bu milletin evladıysan, bu milletin evladı gibi davran. Atana layık ol, boş sözlere aldanma. Bizim atalarımız İsrail gibi silahsız gemiye gerçek mermilerle baskın yapmadı. Bizim atalarımız silahsız insanlara ateş etmedi, bebek katili olmadı.

Yazılar arasında sözde Ermeni soykırımı hakkında birşeyler daha gördüm. Bizim atalarımız, Rusların gazına gelen Ermenileri katletmedi, yalnızca sürdü. Hatta Ermeni halkına sorarsan, "Türkleri biz katlettik" diyorlar. Ama Ermeni hükümeti bu olayı bir çıkar meselesi haline getirdiği için geri adım atamıyor. Türkiye'den gelen "gelin, araştıralım, gerçeği bulalım" çağrısına karşılıksız kaldılar. Bile bile hala üzerimize geliyorlar.

Neyse, daha söylenecek çok söz var ama yazım çok uzadı. Başından sonuna kadar okuyanlara teşekkür ediyorum. TSK ya güvenmeyen arkadaşlara gelince, tek bir sözüm var: YA SEV, YA TERKET !

Üniversite de ekonomi dersi aldın mı bilmiyorum. Aldıysan da birşey öğrenememişsin dış borç konusunda yazdıklarından anladığım kadarıyla. GSMH ile dış borç kıyaslanır arkadaşım öyle kös kös rakamlar seyredilirse elbette dediğin gibi görünür. Bilmeden yazıyorlar diyorsun ama senin de bilmediklerin var (herkes gibi).

Hiçbirşeye bakmıyorsan ekonomistlere de mi bakmıyorsun, dinlemiyorsun? IMF, Dünya bankası vs önde olmak üzre yapılan açıklamalar o söylediklerine cevaptır. Başbakan aksi halde nasıl tv karşısına çıkıp iyi yönde açıklama yapar? Hiçbir ülkede bulamayacağın muhalefet var bu ülkede bir kaşık suda boğarlar adamı.

Yazından alıntı:

Bir arkadaş Heron'ların sayısını bilmiyormuş, ben söyleyeyim. 10 tane var, 4 tanesi de yolda. Ama onları kullanmak, senin bilgisayara bağladığın joystick ile oynadığın uçuş simulasyonlarına benzemez.

Ne demek şimdi bu? Beni küçük düşürmeye mi çalışıyorsun? Onlarında simülasyonları var. Haberlerde tanıtıldı izlediysen. Söylediklerimde bir yanlış yok. TSK istediği şekilde gezdiriyor o uçakları.

Yazından alıntı:

YA SEV, YA TERKET !

Sen benim yazdııklarımdan sevmediğimimi anladın? Öyle mi yazmışım ben? Bi daha oku bakalım. Ben hainleri sevmem. Tüm TSK da hain olmadığına göre..

Ancak karşı saldırıya geçersiniz okur okumaz. Az bi durun düşünün. Kırıkkalede silah fabrikası yıllardır çalışıyordu da niye teftişten 2 gün önce havaya uçuruldu? O silah fabrikasıyla alışveriş yapan paşalardan komutanlardan başkası değil. Niye teftiş edilecekti? Pkk da mke yapıımı silahlar ele geçirildi diye. Daha hala diyorsan ki TSK görevlileri temizdir diye lafım yok başka. TSK'nın içinde temizlenmesi gereken pislikler var. Yıllardır var. Duruyorlar orda. Durdukça çürütüyorlar. Geçenlerde haberlere çıkan operasyon haberlerine kim ne diyecek? Öleceğini bile bile tabur tabur askeri terörrün kucağına yollayan komutan, subay vs nin suçu yok demi? Komando diye bişey vardır bilir mi onlar? O tip operasyonlar için eğitilir komandolar. İlla tv lerde geçen yıllarda olduğu gibi hafta hafta "niye operasyonlara komandolar gitmedi de eğitimsiz erler gitti" diye tartışmak mı gerekiyordu? Bunca sene yenen haltlar ortaya çıkıyor.

Benim savunduğum adam da o bahsettiğin aşağılık israile gerekli cevabı veren dünyadaki tek lider! Bunu da inkar edemez kimse.

O çok sayın muhalefet gibi 1-2 cümle edip bırakmadı Başbakan. Muahlefete bak bee kalktı onu bile hükümete yıktı.

TSK şuraya operasyon yapacağız dedi de hükümet mi engel oldu? Bunu mu demek istiyorsun? Değil bu hükümet, kralı gelse yapamaz lan bunu. Türk'üz biz! Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır..

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Sözlerimden yalnızca işine gelen kısmını almışsın anladığım kadarıyla.

Farkettiysen ben hiçbir isim vermedim. Yarası olan gocunur demişler. Haklısın, üniversitede ders almadım, bizzat ünlü bir ekonomistimizin yorumlarıydı onlar. Eğer ondan daha iyiyim diyorsan, buyur, bilgini paylaş bizimle. Bilmediğimiz terimler kullanmadan...

İsrail'e yanıtını verdi, doğru. Ama inan, yaptıkları yanında hiç bence. Recep Bey kendi vatanının üzerindeki ne kadar stratejik kurum varsa yabancılara satmış ya da senin söyleyeceğin terimle "geçici olarak devret"miştir. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki, telekominikasyon kurumu, limanları, orman alanları gibi önemli yerleri satmaya kalksın.

Seni küçük düşürmüyorum, haddim değil. Ben kimseyi yermem. Ama bazı arkadaşlar kabul etmeliler ki, bazı yazılar düşüncesizce yazılıyor. Önce düşüneceksin, ondan sonra yazacaksın. Aldın aleti, kullan demek olmaz. Sen bisikleti kullanmayı bilmiyorken baban sana bisikleti eline verip hadi sür mü dedi?

TSK içerisinde çürükler var mı? Vardır. Ben bu konuya hiç değinmemiştim. Yalnızca bu haberdekileri buna bağlamayın dedim. Yazılarımı tersten mi okuyorsun anlayamadım? Tamam, her yerde olabileceği gibi TSK içerisinde de vardır. Buna en büyük örnek daha önceki Genelkurmay Başkanlarımızdan Hilmi Özkök'tür. Giderayak ortalığı karıştırdı, bütün olayın yükünü de Yaşar Büyükanıt'a attı. Elbette vardır çürükler, her yerde olur. Bizim teşkilatımız tertemiz diyemem. Ama şunu söyleyebilirim. TSK ya dil uzatan adamın dilini de keserim !

Bana yanıt vereceğine yazımın tamamını bir oku, anla. BBC nin Erdoğan'ın sözlerinin işine gelen kısımlarını haber yaptığı gibi boş boş yazılarla gelme karşıma. Bana Recep Tayyip Erdoğan'ı da sakın savunma. Onun bugün yaptıklarını, yarın senin ve benim çocuklarımız ve torunlarımız çekecek. İnanmıyorsan, bekle gör. Umarım o zamanları ikimiz de görürüz.

TSK komutanları ne yapmak isterse istesin, TBMM den izin almadıkça yapamaz. TSK birşey istedi de yapamadı demiyorum, hükümet yaptıklarıyla hem TSK ya emir veriyor, hem de elini kolunu bağlıyor diyorum. Aynı Emniyet Teşkilatı'na yaptığı gibi.

Sana tek bir tavsiyem var, yazımı tamamen, sakin bir kafa ile oku. İşine gelen ya da gelmeyen kısımları ile değil, tamamen oku. Ben yazdığım yazıların hepsini araştırarak, görerek, diğer asker arkadaşlarımdan dinleyerek duyarak öğrendim. Ben bazıları gibi medyada her çıkan şeye inanmam.

Eğer yine boş beleşler gibi yazımın tamamını okuyup anlamadan gelip birşeyler yazarsan sana daha yanıt vermeyeceğim, bunu bil. Ben buraya atışmaya gelmedim, yanlışları düzeltmeye geldim. Tabi ki benim söylediklerimi teker teker yanlış olduğunu belgeleriyle ispatlarsan da seni dinlerim. Şimdilik iyi geceler sana.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Olayın sadece ordu ile alaksı yok,

Hırant ölüyor hırantçı bilmem ne ölüyor bilmem neci oluyoruz.

Acayip bir millet olup çıktık, anlamak imkansız gibi.

Yıllardır neredeyse 30 senedir bu terör de nedir elimizin tersiyle bir vursak biter dedik, kendimizi kandırdık. Ne oldu?

Bak hergün gencecik evlatlarımız ölüyor, anaları babaları bir oğlum daha olsa onu da gönderirim diyor.. Ne için?

Eskiden askerliğin bir şanı bir haysiyeti vardı. Ölürsen bu vatan uğruna öleceğini biliyordun. Şimdi hangi onun bunun çocuğunun kişisel çıkarı ve haysiyetsiz şerefsiniz çıkarları için öldüğünü malesef kestiremiyorsun.

Terör dediğin göreceli bir kavramdır.

Sen tutar dünyanın en büyük o.ç uğunu besler, kaldığı odanın duvarlarını hasta olmasın diye "nem emici kağıt" ile kaplarsan, o zaman bu ölen evlatlarımız bile bile öldüğünde çıkıp " Vatan Sağolsun " diyemezsin.

Bu bizim başımızdakiler de aynı bu terörist başı gibi. Aynısı.

Sadece aynı bokun laciverti oldukları için kestiremiyoruz..

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek

Şaka mısın sen yaa?

Alıntı:

Eğer yine boş beleşler gibi yazımın tamamını okuyup anlamadan gelip birşeyler yazarsan sana daha yanıt vermeyeceğim, bunu bil

Diğer yazılarını da okudum ancak onlara katıldığım için cevap yazmadım. Şimdi yazıyorum. cevap yazmadığım kısımlara katılıyorum kardeş. Tamam mı?

Alıntı:

Bilmediğimiz terimler kullanmadan

Bunu yazarak komik oluyorsun. Google da arat bakalım GSMH ne imiş. Bilmen gerekirdi ama şimdi öğrenirsin sorun dğeil.

Alıntı:

bizzat ünlü bir ekonomistimizin yorumlarıydı

Kimmiş o ünlü ekonomist :S Adını duyalım. Ben gayet açık verdim isimleri.

Alıntı:

Önce düşüneceksin, ondan sonra yazacaksın

Kaç gündür bu forumda akp ve RTE karşıtı o kadar hakaret küfür vs okudum ki artık burama geldi. Onlar düşünülmüş yazılar değildi. İnsanı sinirlendiren, geren yazılardı. Bende gerildim kardeş. Bu saatten sonra akp ve RTE ye karşı ağır laf eden kendi kaybeder. Adam gibi yanlışları söyleyin diyoruz kaçtır. Açın bakın yorumlarıma. Kaç defadır yazıyoruym, ayıptır. Daha hala abuk sabuk kendini bilmez laflar.

Senin de çok sevdiğin örnek aldığın bi insana alelade küfür etseler sende en az benim kadar öfkeli olurdun emin ol.

Alıntı:

Sana tek bir tavsiyem var, yazımı tamamen, sakin bir kafa ile oku. İşine gelen ya da gelmeyen kısımları ile değil, tamamen oku.

Bak, tekrar tekrar yazmışsın. Bende tekrar tekrar yazıyorum kardeş. Yazının alıntı yapmadığım kısımlarını eleştirmiyorum demektir. Onlara katılıyorum. Onaylıyorum.

Alıntı:

BBC nin Erdoğan'ın sözlerinin işine gelen kısımlarını haber yaptığı gibi boş boş yazılarla gelme karşıma. Bana Recep Tayyip Erdoğan'ı da sakın savunma. Onun bugün yaptıklarını, yarın senin ve benim çocuklarımız ve torunlarımız çekecek.

Önceki hükümetler 1 devre başa geldiler ve evet hepimiz çektik onların yaptıklarını. O krizler döneminde babamın tek suçu dolar bazında borçlanmaktı. Hala ödüyor borç bitmedi. Evet bizler çekiyoruz. Akp'nin 2. defa başa gelişi bu. Eğer bir bedeli olacaktı da nerde? Hani kriz hani yoksulluk hani vs vs? Yoksullluk kelimesini hemen sündürmeyin rica ederim. Türkiye'nin geçimişine bakın ve ona istinaden yoksulluğu değerlendirin. Yoksa ingiltereye göre yoksuluz. Biz kendi içimizde geri mi ileriye mi gidiyoruz ona bakın. RTE meclis konuşmalarında kaç yıldır istatistikleriyle yoksulluk rakamları veriyor. Bu kadar ilgiliyseniz cevap verrin onca muhalefet neden o rakamlardan alıntı yapıp eleştiremiyor? O rakamlardan alıntı yaparsa kkendi dönemiyle kıyaslarlar, kendi açıkları göze batar, altta kalırlar da ondan.

Daha cevap yazma istersen kardeş, biz aramızda tartışıyoruz ama nasılsa okuyup dinlemeyecek bir sürü .. var. Gene yazacaklar yazılarını sen ben ne dersek diyelim.

Alıntı:

TSK ya dil uzatan adamın dilini de keserim !

TSK da çürükler olabilir diyorsun. Bunu kabul ediyorsun. Şimdi açıklık getirelim. TSK da olacak devletten millettin vergilerinden alacak parasını sonra da devlete millete hainlik yapacak. Ama biz TSK adına bakıp dokunmayacağız. Yok öyle! Bu Başbakanı bu yüzden seviyorum. Sivil yargının yolunu açtı. Ne oldu? Suçsuz yere bütün herks hapse mi girdi? Yook. Gösterin varsa öylesi. Sadece süren dava nispetinde sorgulama yapılıyor vs vs.

Unuttuğunuz şeyler var. Derdiniz haksızlıksa, bu başbakan, ilk okul çocuklarına bile serbest olan kitaptaki şiiri okudu diye hapis yattı hapis. Öyle lafla peynir gemisi yürümez. Muhalefet kaç yıldır eleştiri yapmaktan vakit bulup şehitlere 2 çift laf edemedi. Başbakan gitti daha yeni öyle açıklamalar yaptı ki değil şehit aileleri sen ben bile ağlarız ki ağladık okuyunca.

Olayı daha fazla siyasallaştırmayalım. Benim derdim ordu ile. Ordudaki hainler ile. Yoksa bu pkk vs hikaye. 3 kuruşun hesabı soruluyor. Sorun o zaman terörle mücadeleye harcanan 300 milyar doların hesabını. Parasında değilim, bu bedele rağmen nasıl bitmez lan bu terör.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

Devlet TSK bunlardan once gencecik cocuklar oluyo asil konu bu icim sızlıyo herbiri 20 21 yasinda delikanlılar. Hocam ihmal varmi var kesinlikle duyduklarimla degil gorduklerimle bu fikire vardim. teror biter yada bitmez ayri mevzu ama askere önem verilmeli kurbanlik kuzu muamelesi goruluyo resmen. Soylencek cok sey var aslinda ama alistirdilar nasilsa "vatan sağolsun"..

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Bu size yazacağım son yanıt. Çünkü sizinle anlaşamayacağız. Siz yalnızca madalyonun parlak yüzeyine bakıyorsunuz. Diğer tarafları söyledikçe başka şeyleri koyuyorsunuz önüme, muhalefet siyasetçileri gibi...

Sorduğunuz ismi hatırlayamıyorum, kusura bakmayın. İsmini hatırlayamadım. Ayrıca Gayrisafî Milli Hasıla'yı ya da kısaltmasını bilmek zorunda değilim, ekonomist veya maliyeci değilim. Kendi bölümümle ya da ilgi alanlarımla alakası yok. Herşeyi de biliyorum diyemem, bu da imkansız zaten.

Yalnızca tek bir şey rica edeceğim, onu da kabul edersen eğer... TSK içerisinde kendini gizleyen 3-5 satılmışı bütün TSK kurumuna mal etmeyin. Buna kimsenin hakkı yoktur. Bu nedenle TSK ya uzanan dili keserim işte. Ayrıca, sivil yargı yolu nedeni ile zamanında işini yapmış asker ve kurmayların gereksiz yere mahkemelik olduğunu söyledim. Recep Bey'in yaptıklarını anlatsam konu çok farklı bir yöne kayacak, zira siz de kendinizi haklı gösterecek başka örnekler sunacaksınız önüme. O nedenle bu tartışmayı burada tek taraflı olarak bitiriyorum. Size Recep Bey'iniz ile mutluluklar dilerim. Size iyi geceler.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JeremYC30
    JeremYC30's avatar
    Erkek

Tarantula bunu yazdı:

Şaka mısın sen yaa?

Alıntı:

Eğer yine boş beleşler gibi yazımın tamamını okuyup anlamadan gelip birşeyler yazarsan sana daha yanıt vermeyeceğim, bunu bil

Diğer yazılarını da okudum ancak onlara katıldığım için cevap yazmadım. Şimdi yazıyorum. cevap yazmadığım kısımlara katılıyorum kardeş. Tamam mı?

Alıntı:

Bilmediğimiz terimler kullanmadan

Bunu yazarak komik oluyorsun. Google da arat bakalım GSMH ne imiş. Bilmen gerekirdi ama şimdi öğrenirsin sorun dğeil.

Alıntı:

bizzat ünlü bir ekonomistimizin yorumlarıydı

Kimmiş o ünlü ekonomist :S Adını duyalım. Ben gayet açık verdim isimleri.

Alıntı:

Önce düşüneceksin, ondan sonra yazacaksın

Kaç gündür bu forumda akp ve RTE karşıtı o kadar hakaret küfür vs okudum ki artık burama geldi. Onlar düşünülmüş yazılar değildi. İnsanı sinirlendiren, geren yazılardı. Bende gerildim kardeş. Bu saatten sonra akp ve RTE ye karşı ağır laf eden kendi kaybeder. Adam gibi yanlışları söyleyin diyoruz kaçtır. Açın bakın yorumlarıma. Kaç defadır yazıyoruym, ayıptır. Daha hala abuk sabuk kendini bilmez laflar.

Senin de çok sevdiğin örnek aldığın bi insana alelade küfür etseler sende en az benim kadar öfkeli olurdun emin ol.

Alıntı:

Sana tek bir tavsiyem var, yazımı tamamen, sakin bir kafa ile oku. İşine gelen ya da gelmeyen kısımları ile değil, tamamen oku.

Bak, tekrar tekrar yazmışsın. Bende tekrar tekrar yazıyorum kardeş. Yazının alıntı yapmadığım kısımlarını eleştirmiyorum demektir. Onlara katılıyorum. Onaylıyorum.

Alıntı:

BBC nin Erdoğan'ın sözlerinin işine gelen kısımlarını haber yaptığı gibi boş boş yazılarla gelme karşıma. Bana Recep Tayyip Erdoğan'ı da sakın savunma. Onun bugün yaptıklarını, yarın senin ve benim çocuklarımız ve torunlarımız çekecek.

Önceki hükümetler 1 devre başa geldiler ve evet hepimiz çektik onların yaptıklarını. O krizler döneminde babamın tek suçu dolar bazında borçlanmaktı. Hala ödüyor borç bitmedi. Evet bizler çekiyoruz. Akp'nin 2. defa başa gelişi bu. Eğer bir bedeli olacaktı da nerde? Hani kriz hani yoksulluk hani vs vs? Yoksullluk kelimesini hemen sündürmeyin rica ederim. Türkiye'nin geçimişine bakın ve ona istinaden yoksulluğu değerlendirin. Yoksa ingiltereye göre yoksuluz. Biz kendi içimizde geri mi ileriye mi gidiyoruz ona bakın. RTE meclis konuşmalarında kaç yıldır istatistikleriyle yoksulluk rakamları veriyor. Bu kadar ilgiliyseniz cevap verrin onca muhalefet neden o rakamlardan alıntı yapıp eleştiremiyor? O rakamlardan alıntı yaparsa kkendi dönemiyle kıyaslarlar, kendi açıkları göze batar, altta kalırlar da ondan.

Daha cevap yazma istersen kardeş, biz aramızda tartışıyoruz ama nasılsa okuyup dinlemeyecek bir sürü .. var. Gene yazacaklar yazılarını sen ben ne dersek diyelim.

Alıntı:

TSK ya dil uzatan adamın dilini de keserim !

TSK da çürükler olabilir diyorsun. Bunu kabul ediyorsun. Şimdi açıklık getirelim. TSK da olacak devletten millettin vergilerinden alacak parasını sonra da devlete millete hainlik yapacak. Ama biz TSK adına bakıp dokunmayacağız. Yok öyle! Bu Başbakanı bu yüzden seviyorum. Sivil yargının yolunu açtı. Ne oldu? Suçsuz yere bütün herks hapse mi girdi? Yook. Gösterin varsa öylesi. Sadece süren dava nispetinde sorgulama yapılıyor vs vs.

Unuttuğunuz şeyler var. Derdiniz haksızlıksa, bu başbakan, ilk okul çocuklarına bile serbest olan kitaptaki şiiri okudu diye hapis yattı hapis. Öyle lafla peynir gemisi yürümez. Muhalefet kaç yıldır eleştiri yapmaktan vakit bulup şehitlere 2 çift laf edemedi. Başbakan gitti daha yeni öyle açıklamalar yaptı ki değil şehit aileleri sen ben bile ağlarız ki ağladık okuyunca.

Olayı daha fazla siyasallaştırmayalım. Benim derdim ordu ile. Ordudaki hainler ile. Yoksa bu pkk vs hikaye. 3 kuruşun hesabı soruluyor. Sorun o zaman terörle mücadeleye harcanan 300 milyar doların hesabını. Parasında değilim, bu bedele rağmen nasıl bitmez lan bu terör.

Hocam şaka yapanın kim olduğu belli değil gerçekten inanmak istemiyorum yazdıklarına.

Sadece şu Ergenekon ile ilgili kısmına yorum yapmak istiyorum.

Daha dün Cihaner ve 38'e yakın komutan silivriden çıkarıldı ( hepsini haber bültenlerinden duyamazsın sırf sana özel kıyak geçiyorum ) bunlardan bir taneside benim özmü öz amcamdır. Madem sucu yoktu bunlar neden 18 aydır içerideler? Neden şimdi çıkarıldılar? 

Diyorsunki dava nispetinde sorgulama yapılıyor. ( Nispet nedir algılayamadım ) sorgulama bu mudur? 18 ay içeride kalıp 13 yaşındaki kızının sevgilisine kadar araştırmak ve bir suç bulmaya çalışmak mıdır? Yoksa damgalanmak mıdır? ki sayın akp milletvekili ve belediye başkanı damgalamak unsurunu kullanıyor.

Madem darbe yapılacaktı sen zannediyor musun ki ? o albaylar generaller darbe yapacakları silahları gidip tarlaya oraya buraya gömsün, zaten bütün karargahlar hizmetinde koyar cephaneliğe darbe yapacağı zaman çıkartır ki zaten bütün ordu onların emrinde ne gerek var.

O silahlar herhangi bir milli direniş için konuldu, savaş zamanında bizim anamıza bacımıza tecavüz edilmesin karşılık verelim diye.

Bunu cümle alem biliyor. (bu konu hakkında tarihten ders almanı tavsiye ediyorum gerekirse Kutsal isyan kitabını oku İzmir' de nasıl olaylar gerçekleşmiş)

Ergenekon' da sadece suçlu insanlar değil şu an görev verilmiş suçsuz muvazzaf askerlerde yargılandı ve ceza evine girdi. Kanıt olarak 1 yada 2 gün öncesinin gazetesine bakabilirsin. Cemaatlere dava açtı diye savcıyı hapse attılar ama Ergenekon savcısı sayın Öz'ün zamanında esnafa dava açmamak için haraç aldığını cümle alemden gizlediler.

Şimdi abiler tarafından sayın  Öz' ün vatan perver olduğu vatan için elinden geldiğini yaptığı yayılıyor ve yazılıyor, saçma ÖZ soyismini nerede görsem teşhis ederim İbrani asıllı bir soyismidir. Dahada ileri gidip yetkili kişileri zan altında bırakmak istemiyorum.

Sonuç olarak Sayın Başbakanın ve geçmiş hükümetlerdeki bir çok insan ibrani kökenli bu devlette çok güzel yerlerde makamı olan insanlardır ve savunduğun Sayın Başbakan zamanında dolandırıcılık suçundan zan altında kalmıştır. ki bire bir şahitliğim var İstanbul büyükşehir belediye başkanı iken.

Şunu da eklemek istiyorum 300 milyar dolardan falan bahsetmişsin sonra parasında değilim yazmışsın? böyle çelişki yaratmana gerek yok açıkça söyle, 

O zaman TSK gereksiz, yetersiz. Neden varki zaten? de

Neden mehmetçik ölüyor, nede olsa boşa para harcıyoruz boşa "kelle" veriyoruz de.

Bizi nede olsa Sayın Başbakan her türlü dış saldırılardan korur de

Hatta Atatürk'ün ilke ve inkilapları bile yersizdir Sayın başbakan bunları yeniden yazar de

Hatta hatta ileriye giderek TSK hükümetin istediği gibi yeniden yapılansın de

Birde Anayasıyı hükümet okyanus ötesine göre değiştirsin sınırları emniyet korusun ihaleleri emniyet açsın hatta askere silah ihalesini emniyet yada bakanlık versin de 

Bence koruduğun kadar şerefli bir insan durmuyor karşında. güneş gözlüklerini kaldırmanız ve birazcık araştırma yapmanız yeterli bunu görmek için.

Atamızın ordu ile ilgili laflarının anafikrini çıkarmak istiyorum;

Ordumuz Devletimizin ve Milletimizin Teminatıdır.  

Yazdığın diğer konulara yarın işimden fedakarlık edip daha sağlıklı bir kafa ile araştırmalarım neticesinde cevap vereceğim. iyi geceler

Neden Ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bu keçi sakallı öğretim üyesi yalan söylüyorsa orduda dava açıp bir güzel tazminat alır bundan

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek

JeremYC30'dan alıntı:

Bence koruduğun kadar şerefli bir insan durmuyor karşında

----------------------------------

Kardeş yazdığın yoruma teşekkür ederim. Herkes senin gibi veya önceki sayfada tartıştığım RaNGeR gibi lafını gerekli yerde kullanmayı bilse ben böyle sert yazmazdım zaten. Dediklerini anlıyorum ve katılıyorum. Ancak senden 1-2 alıntı daha yapacağım:

"18 ay içeride kalıp 13 yaşındaki kızının sevgilisine kadar araştırmak ve bir suç bulmaya çalışmak mıdır?" böyle birşey olduysa ki oldu diyorsun, elbette görmezden gelinecek demiyorum. Benim derdim yanlışların üzeine gidilsin. Sorgulansın. Durduk yere bunu yapıyorlarsa onları da çeksinler içeri sorgulasınlar. Hapse atsınlar.

Yeter ki adalet yerini bulsun. Öyle haysiyetsizlik kimseye yakışmaz. Yanına da kar kalmaz, kalmasını da istemem.

Diğer bir alıntı:

"Sayın Başbakanın etrafındaki bir çok insan ibrani kökenli bu devlette çok güzel yerlerde makamı olan insanlardır"

Hocam bunun aslını astarını bilmem ama ben başımdan geçeni anlatayım sana ona göre de yorum yazayım. RTE aslen nerelidir vs araştırmışlığım yok. Kulaktan dolma bilgim var. Ancak chp - dsp - dyp partilerini tutan (özellikle bu partilerde rastladım bu davranışa) arkadaşlarım belgelerini bile gözleriyle görmüşcesine RTE'nin yahudi olduğunu iddia ediyorlardı ve her fırsatta RTE'nin yaptıklarını israil için ve israil lefine diye nitelendiriyorlardı. Ben aslını esasını bilmediğim için hiçbirine cevap veremiyordum "bilemem, doğrudur" deyip geçiyordum. Şu an olan biteni herkes biliyor. RTE madem yahudi idi neden kalktı ağza alınmayacak sözler söyledi hemde dünyanın önünde hemde bağırarak! Şimdi bu arkdaşlara söylüyorum hatırlatıyorum o laflarını mal gibi kalıyolar ortada. Attıkları iftiranın cezasını çekiyolar.

Gel gelelim bizim konu ile alakasına, yanlış anlama sana iftira atıyorsun diye yazmadım. Eğer tam bir bilginiz yoksa bu konuda yazmayın daha iyi. Gün gelir tüm gerçekler ortaya çıkar. O gün ağlayanlar sadece yalancılar olur.

Yoksa dediğine lafım yok, olabilir. Bir bilgim yok. Şüphelenirim, sorgularım.

Ergenekon konusunu bir türlü tam anlayabilmiş değilim zaten çok dallı budaklı geliyo bana. Tek istediğim vatanın milletin bekası. Gerisinin Allah belasını..

Alıntı:

Şunu da eklemek istiyorum 300 milyar dolardan falan bahsetmişsin sonra parasında değilim yazmışsın? böyle çelişki yaratmana gerek yok açıkça söyle,
    O zaman TSK gereksiz, yetersiz. Neden varki zaten? de
     Orda onu demek istemediğimi sende biliyorsun. Bunca sene elbette büyük paralar harcandı ve harcanacak terörden kurtulmak için. Ona lafım yok. Ancak yıllardan beri terör azalmıyor da artıyorsa TSK'da birileri bu parayı hortumluyor bişeyler yapıyor diye düşünürüm. En azından sorgulansın isterim. Hesabı sorulsun. Yoksa bu kadar harcamayla bu kadar asker gücüyle terör falan kalmazdı. Parasında değilim ben evet. Lakin giden şehitler parayla ölçülemez. Kaç bin şehit verdik. 300 milyar doların ta ...

Ranger'dan alıntı:

Bu size yazacağım son yanıt. Çünkü sizinle anlaşamayacağız.

Sana da teşekkür ederim bu arada.  Böyle hararetli bi yazışmada çizgini korudun. Keşke herkes senin gibi olsa.

Uykum geldi yazı okumaktan, yazmaktan :S

Hepimizin derdi aynı vesselam, lakin farklı açılardan bakıyoruz. Ama aslında hiçbirimizin baktığı açıdan gördüğü şeye o kadar inanmaması gerekiyor. Biraz etrafında gezip dolaşmak gerekiyor. Bizde onu yaptık sanıyorum..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

diamonique bunu yazdı:

http://www.internethaber.com/saldirinin-ardindan-korkunc-iddia--262829h.htm

TSK içinde bir sürü hain olduğunu son yıllarda zaten öğrendik; ama bunu tüm askerlerimize mal etmemek lazım. İlker Başbuğ her yeri denetleyecek hali yok maalesef. Onun için böyle olayların olması Türkiye gibi düşmanı çok bir ülkede olması normal.

hacı son yillarda ogrendigin hainlerin ismini sana zahmet bi yazda, bizde ogrenelim.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
Toplam Hit: 12679 Toplam Mesaj: 78