folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tüm İnsanlar Eşit Olup Sınıf Farklılılıkları Olmasa Nasıl Olurdu?

Tüm İnsanlar Eşit Olup Sınıf Farklılılıkları Olmasa Nasıl Olurdu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo
    Treasure bunu yazdı

Niye cahil cüheylanla aynı sınıfta olmam gerektiğini anlamadım?

Götümü yırttım okumak için, 

Götümü yırtıyorum para kazanmak için, iyide kazanıyorum.

Sosyal statüm de iyi. Niye okumamış, bilgisiz ve cahil biriyle aynı statüde olacağım ki?

Bahsettiğin düşünce tipik kominist düşünce, özellikle alt tabaka işçi sınıfının ömür boyu istediği bir hayal.

Düşüncenin kaynağıda ben yukarıya çıkamıyorum, onlar aşağı insin durumu :)

O işçi sınıfı hasbelkader patron sınıfına mensup olduğu gün komunizmi bırakıp en azılı emperyalist oluverir bi anda :)

Ha toplum durumuna baktığında üstlerde değilim muhtemelen orta sınıfdayım ama, üste cıkamıyorsam benim eşşekliğim demekki yeterince çabalamıyorum :)

Hıyarlık madalyası olan birinden başka cevap beklenemezdi zaten... bırakın arkadaş götünü yırtmaya ve hayatını kazanmaya devam etsin...

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

eski sistemin gelmesi için hergün savaş çıkardı

doğanın kanunları ile oynayamazsınız

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Hocam suan kıstas paraysa mesela onu eşitlediğimizde belki de güzellik kıstas alınacak.Her insan farklı olmak ister herkesin eşit olması bu dünyada mümkün değil.

طדṮ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

malesef imkansız şeytan vesvesesi olduğu sürece dahada imkansız 

parayı eşitlesen güzellik 

güzelliği eşitlesen sağlık

sağlığı eşitlesen ........ die sürer gider 

çünkü biz insanız .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

öyle bi şey zor. bu dünyanın doğasına ters. :)

Neandertaller vardı eskiden :P asıp kesip biçmeler, diyetlerinin %90 ı et amk :D diğer türler? bak yine eşitlik yok sdlfkjasf.

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

birbirine eşik iki şeyden birinin varlığı gereksiz olur. Ve insanlığın gücü bir şeyleri eşitlemeye yetmez. Bu felsefeyi ortaya atanlar insan faktörünü düşünmeden, insanlar adına böyle bir mekanizmayı öngörmüştür, ama insanın özellikleri unutulmuştur. Bu sebepten dolayı şuan yönetilen sosyalist ülkelerde hep sıkıntı vardır. Dün çinli bir arkadaşla bunun muhabbetini yaptık, mesela çin hala mao nun yolunda ilerliyor ama ekonomik sistemi güney kore sistemine kaymış dedi, çünkü nüfus fazla, bunu idare edebilmek için serbest piyasa ekonomisi kullanmak zorundasın. O yüzden çin sosyalist bir ülke olmasına rağmen, gelir adaletsizliği hat safhada, hani bir söylenti var günde 1 dolara çinde yaşanabilir diye. Ona sordum dedim 30 dolara yaşayabilir miyim diye, tabi yaşarsın dedi, dışarda köpeklere para vermeden beslenebilirsin, restoranlarda pahalıya gelir diye dalga geçti ama o parayla geçinen insanlar var.. Ve çok lüks yaşayan insanlar da var..

Benim fikrime göre, eşitlik değil, adaleti sağlamak önemlidir. Bu şekilde husumet biter. Yani her insanın kapasitesi, bilgisi, becerisi eşit olamayacağı için, onların özelliklerine göre adalet sağlanmalıdır. Bu sayede herkes hakkını alır. Kapitalist sistemde maalesef bu söz konusu değil, orada emeğin sömürüsü söz konusudur, artı değer sömürüsü söz konusudur. 

Çünkü kapitalizm adaleti değil, güçlü olanı savunur. Turgut Özal'ın dediği gibi her mahallede bir zengin yaratmak.. 

Yukarda söylediğim bu iki sistem birbirinin zıttı olduğu için sürekli çatışma içerisindedir. Ama ikisi de doğru bir sistem değil.

üstteki arkadaşın dediği şeye gelirsem; kapitalizmin üst aşaması, emeryalizm, emperyalizmin üst aşaması olmadığı için (onların felsefi görüşü) tekrar ilk baş aşamaya gelir o da ilkel kominal toplum yaşantısı. Yani ilk insanlardaki sosyo-ekonomik kültüre döner. 

Buradaki mantıkda şu, ben yaşlı bir bireyim, av silahları yapmayı iyi bilirim, tecrübem var, ama yaşlı olduğum için avlanamam. Sen genç bir bireysen, güçlüsün ama tecrüben yok. Ben sana silah yaparım, sen avlanırsın, avladığını getirirsin, biz pay ederiz... 

Biraz daha yeniye uyarlarsak, işçiler, patron denilen adamlardan üretim araçlarını kiralayacak, satışını yaptıktan sonra da kira ücretini verecek. Yani patron için çalışmayacak, patrondan üretim araçlarını kiralayıp, sonra kira parasını ödeyecek. Bu sayede işçi sömürülmeyecek 

tarzında bir mantık yürütüyorlar.. 

unbalanced tarafından 04/Eki/14 12:11 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Eşitsizliği de insanlar yarattığın için inan bana bu böyle olmaz herkes eşit olamaz diyip bu düzeni bozmak için elinden geleni yapardı insanoğlu..

suçlu insan..

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Bunu mu demek istediniz? Sosyal Demokrasi/Sosyalizm?

=)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek
    Treasure bunu yazdı

Niye cahil cüheylanla aynı sınıfta olmam gerektiğini anlamadım?

Götümü yırttım okumak için, 

Götümü yırtıyorum para kazanmak için, iyide kazanıyorum.

Sosyal statüm de iyi. Niye okumamış, bilgisiz ve cahil biriyle aynı statüde olacağım ki?

Bahsettiğin düşünce tipik kominist düşünce, özellikle alt tabaka işçi sınıfının ömür boyu istediği bir hayal.

Düşüncenin kaynağıda ben yukarıya çıkamıyorum, onlar aşağı insin durumu :)

O işçi sınıfı hasbelkader patron sınıfına mensup olduğu gün komunizmi bırakıp en azılı emperyalist oluverir bi anda :)

Ha toplum durumuna baktığında üstlerde değilim muhtemelen orta sınıfdayım ama, üste cıkamıyorsam benim eşşekliğim demekki yeterince çabalamıyorum :)

genemi geldin len sen  :)

:) mutluyum, huzurluyum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    ben fakir biriyim ve o hiyarlik madalyasi olan arkadasa katiliyorum. fakirlige ya itiraz edicen yada kabullenicrn

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 10141 Toplam Mesaj: 74