Tüm İnsanlar Eşit Olup Sınıf Farklılılıkları Olmasa Nasıl Olurdu?
-
narayanan krishnan gibi insanlar yetiştirilirse zor ama mümkün birşey.
çok iyi olurdu bence.
ne kadar ego dolu insan varsa tokat manyağı yapardım.
banka sahiplerini bozuk para ile döverdim.
bebe justinin elinden selenayı alır kiraz ağacından kamçı ile döverdim.
adrianayı ibnelik olsun diye aldatrıdım.
apple ın sahibine otobüste yer vermezdim.
-
Sosyalizm komunizm bilmem de;
ben belli bir emek sarfettim dişçi olcam.
zamanında benim verdiğim emeğin onda birini vermemiş adam da çalıştırığının ölçüsünde herhangi bir mesleğe sahip olacak.
Ben niye o adamla eşit standartlarda yaşayayım, eşit para alayım ve eşit statüde olayım ki?
Çalışsaymış kardeşim, önünde yol vardı. O ortamlara akarken ya da keyfini sürürken biz çalıştık. Herkes emeğinin karşılığını alır.
Ha adam anasının karnından şanslı doğmuştur hiç okumadan hepimizden çok para kazanır, miras kalır falan yapacak birşey yok onlara.
Dentist tarafından 04/Eki/14 22:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Dentist bunu yazdı
zamanında benim verdiğim emeğin onda birini vermemiş adam da çalıştırığının ölçüsünde herhangi bir mesleğe sahip olacak.
Ben niye o adamla eşit standartlarda yaşayayım, eşit para alayım ve eşit statüde olayım ki?
Çalışsaymış kardeşim, önünde yol vardı. O ortamlara akarken ya da keyfini sürürken biz çalıştık. Herkes emeğinin karşılığını alır.
Ha adam anasının karnından şanslı doğmuştur hiç okumadan hepimizden çok para kazanır, miras kalır falan yapacak birşey yok onlara.
clısmak bu kadar koyuyorsa calısmazsın o zaman.alemlere ak sonra temizlkci ol mesela . temizlikci, disci ile aynı parayı alsa okul okumayıp temizlikci olur muydun ?
-
SyspioniC bunu yazdıDentist bunu yazdı
clısmak bu kadar koyuyorsa calısmazsın o zaman. temizlikci, disci ile aynı parayı alsa okul okumayıp temizlikci olur muydun ?
Güzel demişsin ali
ortada bir sınıf farkı kalmadığında zaten bu tarz statülerde olmayacak yani dişcinin statüsü temizlikden üstün olmayacak daha doğrusu böyle bir algı olmayacak ortada
şimdi kapitalist bir düzen var diye bu şekil insalar arası bir ayrım statü farkı var amaç zaten bu statü farklarını ortadan kaldırmaktır
o adamın beceri oymuş onu olmuş diyeceksin öyle göreceksin
bugün bir kanalizasyon temizliğine bakan işçi bence bir dişçiden daha ağır ve zor şartlarda adam bok temizliyor daha kötüsü var mı ve bu adam asgari ücret alıyor bu adam az mı çalışmış oluyor yada bu adamın işi basit mi şimdi ya da bir madenci vs vs -
Çok siyasi düşünceleri falan bilmem ama bence dünyanın sonu olurdu. Herkesin eşit geliri olursa kim buğday yetiştirecek, kim onları toplayacak, kim un-hamur yapacak, kim pişirecek ekmek yapacak, kim satacak? Ya da kim madende çalışacak, kim demir dökecek, kim çimento üretecek, kim kazacak, kim temel atacak, kim ev inşa edecek. Niye? Niye o? Madende çalışmaktan hoşlanabilecek kaç kişi bulabiliriz ki?
-
Kendini ust tabaka Olarak Goren mallar Ingiliz kraliyet ailesinden mi geliyor yoksa babasi dedesi atasin Dan utanip super ego olayina mi giriyor.Bem dolarla gotumu silerim diyipde of dolari kazanmak Icin saxo cektiginimi soylemiyor....
-
SeRDaR bunu yazdıSyspioniC bunu yazdıDentist bunu yazdı
clısmak bu kadar koyuyorsa calısmazsın o zaman. temizlikci, disci ile aynı parayı alsa okul okumayıp temizlikci olur muydun ?
Güzel demişsin ali
ortada bir sınıf farkı kalmadığında zaten bu tarz statülerde olmayacak yani dişcinin statüsü temizlikden üstün olmayacak daha doğrusu böyle bir algı olmayacak ortada
şimdi kapitalist bir düzen var diye bu şekil insalar arası bir ayrım statü farkı var amaç zaten bu statü farklarını ortadan kaldırmaktır
bugün bir kanalizasyon temizliğine bakan işçi bence bir dişçiden daha ağır ve zor şartlarda adam bok temizliyor daha kötüsü var mı ve bu adam asgari ücret alıyor bu adam az mı çalışmış oluyor yada bu adamın işi basit mi şimdi ya da bir madenci vs vso zaman bu, daha kötüsü olmayan meslekleri kim yapacak ?
-
Ne kadar salakça bir fikir, yıllardır böyle salak insanlar böyle salakça fikirler üreterek salak salak yaşıyorlar. Çok salaksınız keşke ölseniz.
Ben daha zeki isem, daha çalışkan isem, neden cahil ile yobazla aynı sınıfta olayım. Her insan farklıdır, hiç kimse eşit değildir, sınıflar hayatın her alanında vardır.
Mesela en basitinden tarikat mensubu müridler kendilerini wc li teğmenler yüzbaşılar ile aynı sınıfta görüyorlar mı? Yüce şeyhimiz kendisini cübbeli ahmet hoca ile aynı sınıfta görüyor mu?
Sınıflaşmak, özel bir gruba üye olmak, kendini bir topluluğun parçası olarak hissetmek, insanoğlunun doğasında olan birşey. Bununla ilgili bir sürü sosyal psikoloji deneyi var (see group polarization) açın biraz okuyun pis cahiller.
Bu tür salakça fikirler gerçek hayatta, özgürlükler kısıtlanmadan asla uygulanamaz. Bu yüzden bütün komünist rejimler sonunda diktatörlüğe dönüşmüştür (kübada insanlar ne kadar mutlu laa laa laaa diyenler demeye devam etsinler :)
Bunun sebebini açıklamaya gerek yok, basit bir düşünce deneyi ile bile, bu işin özgürlükleri kısıtlamadan yürümeyeceğini ispatlayabilirim. Mesela ben çok iyi yemek pişiren bir aşçıyım, poğaçalarımı herkes çok seviyor. Herkes ile eşitim başlangıçta. Özgür bir insan olarak o kadar çok poğaça satıyorum ki, sonunda bir pastane açacak param oluyor.
İnsanlar poğaçalarımın yanında pidelerimi de çok seviyor, ve bir kaç pastane daha açıyorum, sonunda pastaneciler kralı oluyorum. Bir çok eşit insanı işe alıyorum, çünkü onlar güzel poğaça yapamıyorlar ve yaşamaya devam etmeleri lazım. Sonunda kendime süper bir köşk alıp kapımın önüne korumalar dikiyorum.
Bakın kendi kendine gelişen bir olay bu, sistem ile alakası yok, eğer bu tür olayların olmasını istemiyorsan, zengin sınıf fakir sınıf işçi patron olmasın diyorsan, özgürlükleri kısıtlamaz zorundasın, mesela mülk sahibi olma özgürlüğü.
Bunu kısıtladığın zaman, çok iyi poğaça yapan ya da çok iyi program yazan adamlar durumdan hoşnut olmayacak çünkü bir boku beceremeyen insanlarla aynı şekilde yaşayacaklar. Aleksey pajitnov'un ibretlik hikayesini okuyun.
Uzun lafın kısası, böyle salak komünizim fikirleri yok cennetmiş kılmış tüymüş, ancak aşağıdaki arkadaşın dediği gibi, cahil cühela ve gerizekalı takımını heyecanlandırır. Tespitte çok iyi, ben yukarı çıkamıyorum, onlar aşağı insin.
Treasure bunu yazdıNiye cahil cüheylanla aynı sınıfta olmam gerektiğini anlamadım?
Götümü yırttım okumak için,
Götümü yırtıyorum para kazanmak için, iyide kazanıyorum.
Sosyal statüm de iyi. Niye okumamış, bilgisiz ve cahil biriyle aynı statüde olacağım ki?
Bahsettiğin düşünce tipik kominist düşünce, özellikle alt tabaka işçi sınıfının ömür boyu istediği bir hayal.
Düşüncenin kaynağıda ben yukarıya çıkamıyorum, onlar aşağı insin durumu :)
O işçi sınıfı hasbelkader patron sınıfına mensup olduğu gün komunizmi bırakıp en azılı emperyalist oluverir bi anda :)
Ha toplum durumuna baktığında üstlerde değilim muhtemelen orta sınıfdayım ama, üste cıkamıyorsam benim eşşekliğim demekki yeterince çabalamıyorum :)
-
http://www.imdb.com/title/tt0435651/
böyle olabilirdi kısmen .. -
Catapat bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıSyspioniC bunu yazdıDentist bunu yazdı
Güzel demişsin ali
bugün bir kanalizasyon temizliğine bakan işçi bence bir dişçiden daha ağır ve zor şartlarda adam bok temizliyor daha kötüsü var mı ve bu adam asgari ücret alıyor bu adam az mı çalışmış oluyor yada bu adamın işi basit mi şimdi ya da bir madenci vs vso zaman bu, daha kötüsü olmayan meslekleri kim yapacak ?
kimin becerisi hangi mesleğe göre şekilleniyorsa küçüklükten bu belilenip o yönde gelişeceği için o daha çok çalışıyor bu daha az muhabbeti zaten dönmeyecek
bu bilinç yerleşecek
kimi insan var adama akşama kadar otur bu maaşı vereceğiz dersin adam ben yapamam öyle hiçbir iş yapmadan para almayı ben bu işi biliyorum bunu yaparım diyor mesela para filan umrunda değil
herşey para değil haz meselesi mutlu olma kendini iyi hissetme bir de
bizim askerde vardı adam teskereci oldu dedik takıl muhafız ol günde 2 saat nöbet tut akşama kadar yat dediler ben gelemem yapamam dedi mesela teskereci olmuş levazımcıydı teskeresini alana kadar adam taş tuğla kırdı döktü yaptı :)