Tüm İnsanlar Eşit Olup Sınıf Farklılılıkları Olmasa Nasıl Olurdu?
-
Gerçekleşen ya da az kalsın gerçekleşecek olan ütopik düşüncelerin hiç biri mutlu sonla bitmemiştir ne yazık ki :)
İnsanoğlunun doyumsuzluğundan ve bitmeyen hayallerinden olsa gerek
-
retrem bunu yazdı
Gerçekleşen ya da az kalsın gerçekleşecek olan ütopik düşüncelerin hiç biri mutlu sonla bitmemiştir ne yazık ki :)
İnsanoğlunun doyumsuzluğundan ve bitmeyen hayallerinden olsa gerek
Kölelikte bitti, feudalizmde bitti. Bütün insanlar onları yaşadı ve kabullendi. Feudalitenin asla yıkılmayacağını düşündüler. Şüphesiz daha güçlü biçimde varoldu ancak bitti. Bu distopik kapitalizm de elbet bitecek, diğerleri nasıl bittiyse.
İnsanoğlu her zaman iyisini hedefler, daha iyisini, daha iyisini... ve özgürlük daha iyiye ulaşmak için yegane yoldur.
-
Herkes basit isleri yapmak isterdi. Zor islerde performans dusuklugu olurdu. Isini iyi yapanla kotu yapan ayni parayi alicagi icin yavas yavas gerileme olurdu. Rekabet azalarak yok olurdu cunku insanlari motive eden birsey yok.
Dusunsene interneti icat etsende ayni parayi aliyorsun oturdugun yerde otobus kullanan adamda. 20+ sene okula giden beyin cerahi kahvede cay sevisi yapan adamla ayni gelire sahip.
-
Düzen mi değişmeli yoksa düzülen mi?
-
Ağa düşüncelerimi yazıyo dökmek isterdim ama code geass adlı anime benim için dökmüş zaten :D
"insanlar eşit değildir. bazıları daha zeki doğar. bazıları daha güzel doğar. bazılarının ailesi yoksuldur. bazılarının vücudu zayıftır.
doğum, gelişmek ve yetenek, bütün insanlar farklıdır!
evet, insanlar farklı olmak için doğar!
bu yüzden insanlar birbiriyle savaşır ve yarışır!
oradan, evrim meydana gelir. eşitsizlik kötü değildir. eşitliğin kendisi kötüdür. " -
ArduouS bunu yazdı
Hocalar öyle demek istemiyorum, çalıştığınızı varsayın ama yöneticide, çalışanda aynı imkanlara sahip bu şekilde neler yapardınız geri kalan zamanlarınızda
yan gelip yatardım bi kaygım olmazdı çünkü diğer insanlardan ne fazla nede az olma kaygım yok olurdu :D
0x656e tarafından 06/Eki/14 14:11 tarihinde düzenlenmiştir
Kanka lafım sana ve buradakilere değilde bazı insanlar yemin ediyorum şu ülke komünist vs olsa farklılık olsun diye liberalizm kapitalizm isterler -
badass bunu yazdı
Herkes basit isleri yapmak isterdi. Zor islerde performans dusuklugu olurdu. Isini iyi yapanla kotu yapan ayni parayi alicagi icin yavas yavas gerileme olurdu. Rekabet azalarak yok olurdu cunku insanlari motive eden birsey yok.
Dusunsene interneti icat etsende ayni parayi aliyorsun oturdugun yerde otobus kullanan adamda. 20+ sene okula giden beyin cerahi kahvede cay sevisi yapan adamla ayni gelire sahip.
yapma hocam allaşkına. bilim adamları mucitler para için mi çalışıyor ?
bilgisayar bilminin kurucusu Alan Turing para için mi çalışmalar yaptı ? ya da C dilinin babası Dennis Ritchie ?
-
bizim sınıfta komünist geçinen tipler var sınıf düzeninde kişi sayısı kalabalık olduğundan her masa 2 kişi tarafından kullanacak fakat bu komünist tipler tek başlarına kullanmak için çıkarmadıkları kargaşa kalmadı.. yani komünizmi isteyenler bu durumdayken senin bahsettiğin düşünce cok ütopik. yani dediğin şey olsa bile bir süre sonra düzensizliğe kayacak. bugün kapitalizm bile yerinde durmuyor yerini vahşi kapitalizm alıyor. insanlar tüketim manyağı oldu. o yüzden kardeşim bir zamanlar bende senin gibi düşünüyordum bir şeyler ters gidiyor.. karl marx amcamın izinde gidiyordum fakat insanoğlunun acınacak durumunu gördükten sonra vazgeçtim.. o yüzden kendini düşün, bırak insanları.. hayatını yaşa..
uGuR tarafından 06/Eki/14 20:57 tarihinde düzenlenmiştir -
mataramasuko bunu yazdı
Sıkıcı olurdu
bencede
-
Trainer kullanarak bir oyun oynayalım diyorsun yani. :) Şaka bir yana herkes öyle bir şeyi ister lakin bu dediğinin olması mümkün değil.
Şimdi ideoloji dersi vermek benim haddim değil ama komünizmi de eşitliğe, denk olmasa da adalete maletmek çok yanlış zira insanları sadece ekonomik olarak düşünemezsiniz. İnsanın evet maddi ihtiyaçları vardır ve haksızlığın cirit attığı ve onu destekleyen ideolojiler de var ve belki komünizm bunu vuruyor olabilir ama öte yandan manevi değerleri de vuruyor. Ben komünizm kaka demiyorum ama her ideolojinin insanı kullandığını unutmayalım. Burada komünizm ve karşıtı herhangi bir ideolojiyi de desteklemiyorum. Ezilen yine biz yani alt tabaka insanlar oluyoruz sonuç olarak. Mevzu para olunca herkesin dini/ideolojisi bir oluyor bunu da unutmayalım. Siz; insanların cebinde adaleti sağlayabilirsiniz ama manevi -yani dini değerlerine- "çok salakça hareketler bunlar, dinler sizi uyutuyor." derseniz bu pek de güzel bir şey olmuyor değil mi? Komünizmin dini değerlere nasıl gözde baktığını biliyor musunuz da "Bu çok güzel, gelsene!" diyorsunuz? Bana göre din saçma olabilir ancak dünya benden ibaret değil ki... Ben bu devletin başına gelsem ve "Haydi komünizme geçiyoruz ve tüm camiilerin, kiliselerin, cem evlerinin, vesairelerin amına koycam, temellerine tnt koyup fezaya yollayacam ulen!" deyip bir yaptırım uygulasam bu güzel olur mu? Bir taraftan güzel ama bir taraftan felaket bir yön ortaya çıkıyorsa ki bildiğim tüm ideolojiler için bu geçerli, eşitlikten söz edemeyiz.
Onun dışında kapitalist düzenin bize yaptıklarına ne demeli? Hepimizin amacı para kazanmak değil mi? Bakın, gerçekten böyle bi' sakin kafayla düşündüğünüz zaman ve gününüzün ya da haftanızın nasıl geçtiğini bi' analiz ettiğiniz zaman maddiyat için yaşadığımızı göreceksiniz. Şu bayramlar filan da olmasa var ya inanın sıçtık. Öyle bi' sömürülüyoruz ki artık daha fazla para için biz gidip mesai yazdıracak hale gelmişiz. Artık çalışan/köle olmak da yetmiyor; daha kalifiye daha yetenekli köleler olmak zorundayız. Birkaç dil bilmemiz bize köle olmada ekstra bir puan getiriyor. Hepimiz üniversite okumuyor muyuz? Hepimiz üniversiteye giderken, bittiği zaman mesleğimizin ne olacağını tahayyül ediyoruz, kaç para kazanacağımız tahayyül ediyoruz. Onu da geçtim "Ne okuyorsun?" sorusuna cevap verdiğimiz zaman "Bitince ne olacaksın?" sorusuna maruz kalıyoruz. Kimse kendine zaman ayırmıyor, sevdiği şeyleri yapmıyor... Varsa yoksa para uğruna daha gelişmek, işverenlere daha çok para kazandırmak için marifet kazanmak. Açıkçası bu davranışı da yaptığım için kendimden de iğrenmiyor değilim. Kölelik kalkmadı arkadaşlar, kölelik halen devam ediyor. Sadece eskiden sahipler kölelerin ne yiyeceklerine ve giyeceklerine karar verirdi, şu an ise para denen şeyi bize veriyorlar ve giyeceğimiz şeyi biz seçiyoruz. Devletin emeklilik için koyduğu zıkkımlara bakın. İnsan ömrünün ortalama 70 olduğu bir ülkede emeklilik yaşı 60-65 civarı -tam bilmiyorum. Yani gençlikten itibaren çalış, bu topluma hizmet et ve o yaşta seni emekli edeyim, sen artık yeter yani oldun diyeyim ve kalan 5 seneni de verdiğim üç kuruşla idare ettir demeye getiriyorlar. Bu durumdayız.
Onun dışında insanın da bir hayvan olduğunu unutmayalım ve bizim doğamız da orman kanunları geçerlidir. Nasıl ki Afrika doğal yaşamında güçlü olan güçsüz olanı yırtıyorsa aynısı bizim için de geçerli. İnsan, insanın kurdudur.