folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tüm İnsanlar Eşit Olup Sınıf Farklılılıkları Olmasa Nasıl Olurdu?

Tüm İnsanlar Eşit Olup Sınıf Farklılılıkları Olmasa Nasıl Olurdu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

olmayacak şeylere kafa yormak bence yalnızca vakit kaybı..

Cigu bigule :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtst
    mtst's avatar
    Erkek

Dünyadaki sistemi değiştirecek olan etken insanların irade gücüdür. Tabi ki iradeyi harekete geçirmek içinde sağlam bir bilinç olması lazım, insanlık bilinci. İşte sorun da insanların iradelerini kullanamamalarından kaynaklanıyor.

Tarih boyunca insanlık hep birbirini yemiştir ve malesef ki günümüzde de devam ediyor bu durum. Peki niye? üstünlük sağlamak için egolarını tatmin etsinler diye. İşte biz bu saçmalıklara devam ederken biz hep yerimizde sayıyoruz insanlık

olarak birtürlü ilerliyemiyoruz. Kafalarımız hep mantıksız ve boş şeylere çalışıyor ne yazık ki ama bu yüzden insanlık en ağır bedelleri ödüyor çünkü bu bize zor gelen birşey işimize gelmiyor.

Diğer önemli bir hususta biz birbirimizi yemeye devam ederken yaşadığımız gezegeni tahrip ediyoruz onu hunharca lanet olası emellerimiz için kullanıyoruz. Ne yazıkki bunada dur diyemiyoruz kendimizi frenliyemiyoruz, frenliyemediğimiz içinde

genel olarak şöyle sonuçlar ortaya çıkıyor; savaşlar, savaşların meydana gelmesinden dolayı doğa tahribatı, bulaşıcı hastalıklar, göçler, sömürüler ve benzeri durumlar.Velhasıl, bu yazdıklarımın ana sebebi ezenle ezilenlerin kavgasından ortaya çıkıyor.

Sömüren ve sömürülenlerden dolayı. Biraz önce yukarda yazdığım gibi olanlara ek olarak dünyadaki kapital egemen güçler kendi çıkarları uğruna insanlığı karanlığa itiyor onlar işkembelerini doldururken diğer insanlar ölüme götürülüyor.

Bu yüzden de insanlar tabiki eşit olarak doğmuyor farklı şartlarda dünyaya geliyorlar ve insanlarda buna kader diyor insanların kurduğu sistem seni eşit yapmıyor bilakis seni sistemin canavarına dönüştürüyor canavardan kastım, eğer sistemde bir yere gelemediysen

sistem direk seni aşağıya doğru itiyor ve sonucunda ya katil ya mafya ya da sokak serserisi oluveriyorsun ve dünyadaki güvenlik okadar aşağılara geriliyor ki sistem içinde yer kazanmış insanları hemen etkiliyebiliyor bu durum.

Ve bu bilinçsizlik devam ederken insanlar, emperyallerin hizmetinde olduklarını hala anlamıyorlar ve çıkarları uğruna toplumda kabul edilmiş toplumsal normlarla insanları hipnoz ediyorlar ve insanlar hiç istemedikleri kişilere bürünebiliyorlar.

Fazla uzatmadan eğer dünyada sınıf kavramı olmasaydı yukarıdaki yazdıklarımın tam tersi olacaktı; savaşlar olmayacaktı, ezenle ezilen olmayacaktı, kimse kimsenin arkasından vurmayacaktı, 

sömürü olmayacaktı, herkes çalıştığı kadar, hakettiği kadar yaşayacaktı, bilim ilerleyeckti. Bunun geçerliliğini Sovyetlerden biliyoruz. Teleskopların bile görmediği yerlere.. Ve

en önemliside insanlar gerçek insan olduğunu o zaman anlayacaktı, dünya vatandaşı olduğunun bilincine varacaklardı..

Bu yazdığım siyasetle alakalı değildir, sadece biraz içimi dökmek istedim ve içinde bulunduğumuz ortamı nesnel bir şekilde anlatmak için.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Aynı şirinlerdeki gibi olurdu işte,

usta şirin eşşek gibi çalışırdı,

uykucu şirin yemeğini yer yatardı.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    ben fakir biriyim ve o hiyarlik madalyasi olan arkadasa katiliyorum. fakirlige ya itiraz edicen yada kabullenicrn

kabullenmeyi seçmişsin anlaşılan :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Erkek

Olmaz sosyalizm yada kapitalizm anlatılanları bir oku ikiside mükemmel herkez tok okumuş elinde şampanya götünde buzlu bademle geziyor fakat uygulanışına bak kapitalizmin.

Herhangi bir işin içine insan faktörü girdiği an olay yarrağa yiyor düşünce güzel bak ama insan bu kırmızı düğme ne işe yarar ki bi basiyim dediği an sistem boka sarıyor hacı abi.

Son olarak orospunun tövbesi yarra*** görene kadar komünistin tovbesi parayı bulana kadar derler.Çok katılmasamda söz bazen cuk oturuyor.

Ayn RAND'ın bi kaç kitabını okursan kadın neden kapitalizm olmalıyı çok güzel anlatıyor.

Ekleme kitabın adı Atlas Vazgeçti(Atlas Shrugged),kitap eski ama hala basımı yapılıyordu sanırım

hallederi_55 tarafından 04/Eki/14 16:34 tarihinde düzenlenmiştir

_ICEMAN_
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Bir şey dikkatimi çekti. Konu sahibi olabilir mi ya da olamaz mı dan çok nasıl olurdu sorusuna cevap ararken çoğunluk olamaz, ilkel oluruz, aptal oluruz, yok oluruz gibi şeyler yazmış.

Müridin bahsettiği şey sadece komünizm ya da sadece sosyalizm değil, anarşizm olsa gerek. Sınıf, ırk, dil, din farkı gözetmeden her düzeyde eşitlik. Üstelik devletlerin de olmayışı. Bahsettiğin düzenin gözle görülür bir örneği olmadığı gibi, ütopik düşünce dememiz de yanlış olmaz sanırım.

Bu yaşam modelinde toplum ve toplum hiyerarşisi yok. Kanun koyucular, kolluk kuvvetleri, askerlik, polis gibi şeyler yok. Dahası devlet de yok. Gönüllülüğe dayanan bir topluluk modeli esasında.

Kısaca bahsettik şimdi de yorumlayalım günümüz sistemiyle beraber. Herkes bu tip bir sistemin karın ağrısından söz etmiş. Orta kesimdeki adam cahil cühelayla niye bir olayım demiş. Peki kendi içinde bulunduğu sistemde kendinden daha üstte bulunan bir kişi de bu savı ortaya atan kişi için aynı görüşü barındırmıyor mu? Bu düşüncenin neresi sağlıklı? Oysaki anarşik bir düzende herkes yeteneklerinin ve isteklerinin doğrultusunda uzmanlaşacağı için cahillik diye bir kavram mümkün mertebe ortaya çıkmayacak. Gereksiz tonla meslek olmayacak mesela.

Bir diğer eklemek istediğim şey de bunun sonu tembellik, yok oluş diyenler var; onlar için. Çok ciddi bir sorum olacak tam burada. 20 milyonluk nüfusu olan İstanbul şehrinde yaşamak nasıl bir şey? Bir çoğunuz her gün işe gidip gelmek için en az 2-3 saatinizi yolda geçiriyorsunuz. Bunun neresi keyifli? Kazandığınız paranın büyük kısmını içinde neredeyse hiç vakit geçirmediğiniz bir eve kira bedeli olarak bayılmak ne kadar mantıklı? Yine paranızı binlerce gereksiz şeye harcamanın neresi makul ve makbul? Üstelik hayat boyunca içinde bulunduğunuz bu yarış sadece alım gücünüze ve aldıklarınıza dayalı değil mi? Sistemin kölesi olduğunuz halde bir de maddenin kölesi olduğunuz gerçeğini ama ben cahillerden daha üstünüm bi kere.s.s gibi çocukça triplerle görmezden gelmeniz af buyurun ama salakça.

Kısaca bir hayal edelim. Herkes eşit. Herkes ekonomi pastasından eşit dilimler alıyor. Herkes yaptığı işi severek yapıyor. Herkesin barınma ihtiyacı, sağlık ihtiyacı, yeme içme ihtiyacı rahatlıkla karşılanıyor. Hiçkimse herhangi bir şirkete veya patrona kulluk yapmıyor. İlla ki mükemmel bir sistem değil ve diğer bütün sistemlerde olduğu gibi işin içine insan faktörü girince hafiften boka saracak ama; yaşadığımız, içinde bulunduğumuz sistemden kat be kat daha iyi değil midir?

Neyse bu yazı çok uzar. Burada keseyim artık.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

anarşizmle ne alakası var hoca? eleman sosyal demokrasiden bahsetmiş. propaganda basacak yer mi aradın anlamadım :D

eşit gelirden kolektivizme bağlasan bahsettiği yasaları neyleyeceksin?

=)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    hallederi_55 bunu yazdı

Olmaz sosyalizm yada kapitalizm anlatılanları bir oku ikiside mükemmel herkez tok okumuş elinde şampanya götünde buzlu bademle geziyor fakat uygulanışına bak kapitalizmin.

Herhangi bir işin içine insan faktörü girdiği an olay yarrağa yiyor düşünce güzel bak ama insan bu kırmızı düğme ne işe yarar ki bi basiyim dediği an sistem boka sarıyor hacı abi.

Son olarak orospunun tövbesi yarra*** görene kadar komünistin tovbesi parayı bulana kadar derler.Çok katılmasamda söz bazen cuk oturuyor.

Ayn RAND'ın bi kaç kitabını okursan kadın neden kapitalizm olmalıyı çok güzel anlatıyor.

Ekleme kitabın adı Atlas Vazgeçti(Atlas Shrugged),kitap eski ama hala basımı yapılıyordu sanırım

burdan bir arkadaş bana Ayn RAND'ın Hayatın Kaynağı isimli kitabını tavsiye etmişti, başladım kitaba, bir süredir okuyamadım ama devam edeceğim. İki mimarı anlatıyor. Birisi her şeyi göze almış, yükselmek için insanların ayaklarını kaydıran ama bunu çaktırmadan yapan biri, diğeri de hiç bir şeyi umursamayan, sisteme karşı gelen biri

kitabın ön sözünü sinan çetin yazmış, sevmem  onu ama güzel yazmış 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Kötü olurdu bence. İnsanlar bi yerde bi adım ötede ya da geride olmalı bence herkes eşit düşünsene çok kötü olurdu ya benim bi farkım olsun. Mesela ben yatmak istiyorum ama herkes çalışıyor ya arkadaş ben acımdan ölmek istiyorum çalışmıcam sizene ya niye eşit oluyoz banane falan :d ya da ben çok para istiyom gibi şeyler.

iyibu! yeniden..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

o dediğin cennette olacak.

herkes aynı düşüneceyi paylaşırsa mümkün olabilir.

dünyada o çok zor birşey.

mesela adamın dünya kada malı var.

Allah verdikçe vermiş. güzellik, para, şöhret, akıl, başarı, iyi bir aile, kariyer, iş.... yinede kuduruyorlar. yinede en ufak şeyi bile doyumsuzca isitiyorlar. bu insanlardan adam olmaz. eşitlik olsa bunlar yerlebir eder. egon eşit olacak kardeş.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 10142 Toplam Mesaj: 74