folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiyede Askerlik Ve Şehit Üzerine...

Türkiyede Askerlik Ve Şehit Üzerine...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Arkadaşlar öncelikli isteğim tartışmanın kavgasız gürültüsüz geçmesi

1-Ülkemizde zorunlu askerliği ne kadar doğru buluyorsunuz ?

Doğru buluyorsaniz Nedenleri ?       Yanlış buluyorsanız Nedenleri ?

2-Vatanı uğruna şehit olmak birçok kültürde olduğu gibi Türkler İslamiyeti seçmeden öncede şehitlik mertebesi vardı ,İslamiyeti seçtikten sonrada devam etti.Savaşçı bir kültüre sahip olduğumuz için ordu-millet anlayışının en baskın olduğu kültürlerden birisiyiz.Ama son dönemlerde Şehit edilen polis veya askerlerin aileleriyle ilgili sorunlar yaşanıyor."Maaş bağlanmama sorunu" "Şehit eden teröristler yakalanmadan maaş bağlayamayız diyen emekli sandığı" "Vatan sağolsun diyemiyorum ...diyen bir Şehit anası" vs gibi manzaralarla karşılaşıyoruz.Ve şehit cenazeleri hep kenar ailelerden kalkıyor,normal yurdum insanı ailelerden.Ben hiç meclisteki sözde vekillerin veya sözde paşaların yakınlarından şehit olan görmedim.Dayım orduda subay olduğu için çarpıcı bir gerçeğide geçenlerde yine dile getirdi "Orduda rütbeli olsun,kaymak tabaka bir aile olsun,bürokratik elemanlar olsun bunlarn akrabaları ve çocukları doğuda askerlik yapmazlar,niyeyse bunların çocukları ve akrabaları hep batıya düşer! " ...Bu gerçekler karşısındaki yorumlarınızıda bekliyorum.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kendi görüşlerimi belirteyim.

1-Zorunlu askerlik Türkiye gibi stratejik öneme sahip bir ülkede gereklidir,her daim her şarta hazır olmak şart.Ama 20-21 yaşında tutup askerlik sorununu karşımıza çıkarmaları başlı başına bir hata.Insan hayatini 20li yaşlarda şekillendirir,geleceğindeki yaşamı bu yaşlarda belirler.Biz en verimli çağımızda askere alınıyoruz,askere uğurlanırken en büyük asker bizim asker diye pof poflanıyoruz ama askerden dönen geçlerin çoğu sadece kahve köşelerinde adamdan sayılıyor.Askerlik bitince vatandaş olduğun unutuluyor.İşsizlikle boğuşuyorsun.Çözüm olarak ne sunulabilir ? Bence bir genç üniversite öğrencisi değil diye askere alınmamalı hemen belli bir yaş sınırı olmalı ve bu yaş sınırı okuyan okumayan herkesi kapsamalı ,diyelim 30 yaşına kadar süren var gelip askerliğini yapacaksın.Ben 27yaşına kadar eğitimimle ilgilenirim,28imde gidip güzel güzel askerliğimi yaparım.Ama beni 24yaşında üniden sonra askere alırsan pat diye,o zaman körelirim ben ,yanlış olur,sahip olduğum yetilerin birçoğunu belki kaybederim.Çünkü üniversiteden mezun olduktan sonra teorik bilgileri kalıcı hale getirmek için pratik yapacak zamanı tanımıyorsun.Ha bu konu benim için şimdilik sorun değil ama milyonlarca genç bu durumla karşı karşıya.

2-Şahsen ben son zamanlardaki olayları ,gelişmeleri gördükçe ,şuan ki şartlarda hiçte vatan için askere gidiyorum diyemeyeceğim.

Girişi ben yapayımda tartışırken uzun uzun yazarız daha :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek

Modern orduya bundan 50 yıl önce geçmeliydik. Askerlik yapılacaksa da yine daha kısa süre içinde yapılabilirdi.

https://twitter.com/ElliotticianRB
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Söyle bir olay vardır askerlik Modern gelişmiş ülkelerde ikinci plana düşmektedir. Hali hazırda olan askeri güç birşey ifade etmez kağıt üzerinde. Bakarsanız çok gelişmiş ülkelerin hali hazırda askeri gücü çok azdır. Bu kötü mü peki? yani az olması. Hayır kesinlikle değildir. Tam aksine çok büyük avantajdır. Askerleri besleyeceği yerde teknolojisini geliştirir ülke. Silahları için yansanayi olsun daha + bir dururma gelir. Herhangibir savaş durumunda o ülke hali hazırda bekleyecek ordudan çok daha iyi bir ordu çıkaracaktır. Kenarda ordu tutmak devlete çok büyük bir yüktür... En büyük ordumu bizde çok güçlüyüz gibi bir itham yanlıştır bu yüzden , bir ülkenin ordusu ne kadar büyükse gelişmesi o kadar yavaş olur askeri harcamaları gelişmek amaçlı olmaz, sürekli eldeki silahları upgrade ede ede geçer gider....

Askeri araç gereçler ülkelerin askeri güçleri hakkında basın açıklamaları sonrası denizaltı sayılarından tutunda uçak sayılarına kadar değişik bir istatislik tutan site var arada bakarım , ne derece doğru tartışılır. http://www.globalsecurity.org bakmak isteyenler için güzel olacaktır;)

Ülkemizdeki askerliğe gelince , bence olması gereken bir olay bu zira çok düşmanı olan bir ülkeyiz :) doğusundan tut batısına güneydinden kuzeyine heryerde değişik vukuatları olan bir coğrafyadayız , ama hazırda bekleyen askeri gücün sayısının çok fazla olduğunu düşünüyor ve bu nedenle gerekli yatırımları yapamıyoruz.... Millet 10 ilerlerken bi 5 ilerliyoruz ..

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    compü görüşlerine katılmadığımı söylemeliyim.
    o yaşlarda değilde senin dediğin gibi 20lerin son demlerinde askere alınırsan fiziki kapasiten azalmış olur.
    dağda bayırda gezemezsin ancak kırlarda papatya toplarsın malum oralara papatya toplamaya gidilmiyor.

2 Ben bu vatan için gideceğim askere ama bu hükümet için değil.

vatan ve hükümet farklı şeylerdir.
    h
    er metre^2 si dedelerimizin kanıyla suklanmış bu vatanı beklemicen de gidip elin emperyalistlerinin komünistlerinin faşitlerin vatanını mı beklicen?. bi anne çıktı ( ki kendilerinin siyasal ve dini görüşlerini fevkalade merak ediyorum )

"ben vatan sağolsun demiyorum" dedi deme a.q zaten senin demenle sağ olmuyor.orda ölen evlatlarla sağ oluyor. haa bu arada godamanların çocukları hala batıda askerlik yapıyor doğrudur. oda bizim otorite boşluğumuz.

saygılar sevgiler.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Benim takildigim nokta burasi iste husocum.Simdi ben gidip sehit oldugum zaman ne olacak? Memleket kaymagini yiyenler rahat uyuyacak yine evinde,yine benim anam babamin yuregi sizlayacak her gece.Eger bu ulke icin canimi vereceksem,namussuzlarin ,serefsizlerin temizlenecegi ,emperyalizmin tekrar uzerimize gelecegi 2.Kurtulus Savasi gibi bir savasta gozumu kirpmadan can veririm ama suan veremem,vermem.30.000 sehit verdi bu memleket,sorarim ne oldu? O sehitlere yarasir bir duzene sahipmiyiz.Askerine bu kadar saygi duyan bir toplumsak neden bu derece illet bir hukumeti basimiza cikariyoruz ? Bende hukumet icin askerlik yapmam,hukumetler gelir gecer ama toprak kalicidir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

senin düşüncelerine bende katılmıyorum o zamn şuadna senin kıçını kollayanlara salak durumuna düşüyor bence onlar bu görevi yapıyorlarsa sende yapacaksın mesela paralı askerlige hem karşıyım hem karşı deiglim ama böyle düşünen  4-5 kişi saha tanıyorum düşünceleri yanlış bence....nedense böle düşünene insanların çogu programcı kişiler yani ebnim tanıdıgım kişiler programcı onlarda gidip napıcam bu vatan bana ne verdiki bende ona borcumu ödüyecem gibi şeyler...ben ALLAHIN izniyle eger bi sorun cıkmazsa komando olarak yapacam gerekirse canımım seve seve verecem kimileri bu düşüncemi sen salaksın diye düşüneneler var ama asıl salak onlar..... 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ya olm isi hemen niye salak-akilli mevzsuna cektin.Benim soylemek istedigim 20-21 yasinda alip askere goturme mevzusu asil sorun.Suanda askerlik yapanlar niye salak olsun,oyle birseymi soyledim :) Evet abi bende Bilisim alanina yonelik calismalarimdan dolayi askerlik konusunda kaygi duyuyorum gelecegimden.Yani haci memlekete bilimsel ve teknolojik olarak kazandirilacak onca sey varken ,askerlik isleri bizde cok kati.Duygusal hareket etmemek gerekir,mantiksalda yaklasmak gerekir olaya.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    hacım sen memleketin kaymağını yiyienler için değil anan banan rahat uyusun diye şehit olursun.

o yaşlarda askere gitme mezuunu açıkladım daha önce
    en deli çağın en verimli çağın en güçlü olduğun çağ
    tabii ki o yaşta gideceksn askere

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Peki husocum ,o cag en cevik en verimli donemin dimi,o cagda askerlikt harcadigin zaman ,yetisiz bir suru genc cikiyor piyasaya,sadece kahve koselerinde adamdan sayiliyorlar,issizlik ordusu buyuyor vs .Sence bir terslik yokmu? Bir genc bu memlekete 40-50 yil hizmet edebilr ,onun en parlak caginda 1,5yil icin 40-50 yili harcamak ne kadar dogru ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    abü bencede 20 yaş civarı cok uygun bi yaş askerlik için....peki 40 -50 yıl hizmet verebilr diyosun gelecegi iyiolabilr diyosun o zamn 4 yıllık bitirsin gitsin kısa dönem yapsın okumayan adam nasıliyi şeelr yapacak bu ülke için ancak boş boş konuşur
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Iyi bir firca,iyi bir tual,bu mavi renk boya,su kirmizi renk boya bilgisi kimseyi iyi bir ressam yapmayacagi gibi,universite okumakta herkesi faydali birey yapacak diye bir kaide yok.Ticarete girmek icin universite okumak gerekmez mesela.Abi bence 20li yaslarda askerlik genc dinamigi eritmekten baska hicbir ise yaramiyor.

Toplam Hit: 9671 Toplam Mesaj: 72